Новини
 • Лятна стажантска програма 2021 г.

  Стартира XVIII- та Лятна стажантска програма на VIVACOM и те каним да вземеш участие в нея!

  Стартира XVIII- та Лятна стажантска програма на VIVACOM и те каним да вземеш участие в нея! Ако си студент с високи цели, планираш да прекараш лятото в корпоративна среда и искаш да се учиш от телеком професионалисти, нашите предложения са точно за теб!  Лятото идва и е време за промяна!

   

  Предвидили сме интересни бизнес проекти, индивидуален ментор за всеки стажант, състезания, обучения и разбира се забавления! Всичко това ще се случи, като подпишем три месечен трудов договор с конкурентно възнаграждение, пълен пакет социални придобивки и възможност да станеш част от семейството на VIVACOM.

   

  И не на последно място Лятната стажантска програма е доказано първо кариерно стъпало на много успешни експерти и мениджъри. Не чакай, а действай - над 45% от всички стажанти продължават пътя си в компанията! Стани един от нас!

    

  Виж нашите предложения и не се колебай да се включиш в Лятната стажантска програма на VIVACOM, изпрати CV и мотивационно писмо до 30 април 2021 г. тук

    

  Ще се радваме да се запознаем  с теб!

  23.03.2021
 • Успешно завърши 17-тото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM

  33% от стажантите продължават кариерното си развитие в компанията

  24.11.2020 г. гр. София Официално беше поставен финалът на 17-тото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM.Всички стажанти получиха сертификати за успешното завършване на програмата, а 33% от тях продължават своето кариерно развитие в компанията.

    

  17-тата Лятна стажантска програма затвърди стремежа на VIVACOM да подкрепя талантливите младежи в България, въпреки извънредната обстановка свързана с COVID-19. Подготовката на програмата стартира през месец март, а стажантите прекрачиха прага на VIVACOM в началото на юли. В нея взеха участие 60 стажанти от 18 дирекции в компанията. С помощта и напътствията на своите ментори младежите направиха първите си крачки в кариерното развитие и натрупаха ценен опит и умения, които ще са им от полза в бъдещото развитие.

    

  Всички участници имаха възможност да се включат в редица интересни онлайн събития и обучения, свързани с корпоративна култура, бизнес етикет, презентационни и комуникационни умения. По време на виртуалната церемония по закриване на стажантската програма, награди получиха победителите във всички състезания и инициативи, организирани през лятото.

    

  Като част от приобщаването към ценностите и социално-отговорната политика на VIVACOM стажантите се включиха в доброволческа акция посветена на стимулирането на популацията на пчелите. По време на инициативата младите таланти засадиха близо 4500 цветя в Южния парк в гр. София, в обособения от тях цветен кът „BEEhappy”.

  За пръв път в своята 17-годишна история, програмата се проведе в дигитална среда, поради непредвидените обстоятелства свързани с разпространението на COVID-19. Стажантска програма бързо се адаптиракъм динамичните промени и прехвърли успешните си практики във виртуалното пространство. Посредством технологиите, участниците останаха свързани помежду си, натрупаха ценни знания и развиха професионалните си умения, доказвайки, че разстоянието не е пречка за развитие и успех.

   

  24.11.2020
 • Стажантите на VIVACOM взеха участие в доброволческа акция, посветена на пчелите

  В цветния кът „BEEhappy” бяха засадени близо 4500 цветя

  11.09.2020 г. гр. София  За поредна година се проведе доброволческа инициатива на Лятната стажантска програма на VIVACOM. Над 50 участника в програма се включиха в специална доброволческа акция, посветена на пчелите и стимулирането на тяхната популация.Инициативата е продължение на социално отговорната политика на компанията за подпомагане на обществото и във времена на социална дистанция.

   

  Тази година акцията се проведе близо до езерото в Южен парк в град София, с подкрепата и съдействието на Дирекция "Зелена система" към Столична община и Българска фондация Биоразнообразие.

   

  Стажантите облагородиха 4 карета с обща площ 50 кв. м. като в тях засадиха любимите и така необходими на пчелите цветя, за да стимулират тяхната популация. Цветният кът самите те кръстиха „BEEhappy“ и в него засадиха 1200 теменужки, 1200 минзухара, и над 2000 парички.

   

  По време на акцията, младежите научиха важни и интересни факти, както за живота на пчелите и влиянието им върху нашия живот, така и за цветята. А красивият цветен кът е в ползa не само на пчелите, но и на всички посетители на парка, защото внася ведро и цветно настроение със своята пъстрота.

   

  Тази година се провежда 17-тото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM. Програмата цели да привлече млади и способни хора, да им помогне да натрупат практически професионален опит и да ги приобщи към корпоративната среда. Една от инициативите по време на стажа е и доброволческата акция, част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията. Тя има за цел да помогне на младежите да придобият и чувство за отговорност към обществото и желание да допринасят лично за реализирането на значими каузи.

   

  В Лятната стажантска програма на VIVACOM тази година се обучават над 60 стажанти от почти всички дирекции на компанията.Всеки от тях има индивидуален ментор, който го въвежда и подпомага в реалната работна среда. В продължение на три месеца стажантите придобиват практически умения в избраната от тях сфера, получават различни професионални обучения, а след края на програмата голяма част от тях имат възможност да продължат своето развитие в компанията.

  11.09.2020
 • Започна 17-тото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM

  През следващите 3 месеца над 60 стажанти в 18 дирекции на компанията ще трупат професионален опит и практически умения.

  02.07.2020 г. гр. София Първата група от участниците в лятната стажантска програма на VIVACOM постави началото на своето кариерно развитие. През следващите 3 месеца над 60 стажанти в 18 дирекции на компанията ще трупат професионален опит и практически умения. Успешно завършилите програмата ще получат препоръки и сертификати, които да им послужат за в бъдеще, а на голяма част от тях ще бъде предоставена и възможност за постоянна позиция в компанията.

   

  Стажантите традиционно ще преминат през обучения по корпоративна култура и бизнес етикет в компанията, презентационни и комуникационни умения, както и ще вземат участие в една от социално-отговорните инициативи на VIVACOM. По време на стажа си всеки участник има и индивидуално назначен ментор, който го подкрепя и напътства в професионалното му развитие.

    

  Това е 17-тото поредно издание на инициативата, а наложената социална изолациядоведе до промени в начина на подбор на участниците и за пръв път тази годинаинтервютата с кандидатите се проведоха онлайн през платформата ZOOM. Въпреки липсата на физически контакт, интересът на бъдещите стажанти остана висок, а големият плюс беше, че в домашни условия студентите са значително по-спокойни и откровени за своите цели и очаквания от програмата.

    

  Лятната стажантска програма на VIVACOM цели да открие мотивирани и амбициозни младежи, които търсят професионално развитие у нас, като им предлага да разгърнат потенциала си, чрез работа по реални проекти в най-големия телеком в Българияпо общи приходи. Сред бонусите за участниците освен придобитите умения и опит са: възможност да работят на трудов договор с конкурентно заплащане, социални придобивки и участие в различни забавни инициативи, организирани специално за тях.

    

  През годините програмата се наложи като изключително успешна и предпочитана от младежите. Едно от доказателствата за това са множеството специалисти, които започват своя кариерен път в компанията след приключването й, а впоследствие достигат до най-различни експертни и мениджърски позиции, а другото са признанията и наградите, които компанията получава за нея. За изминалата 2019 г. Лятната стажантска програма на VIVACOM спечели второ място на Годишните награди за отговорен бизнес 2019 г. в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ и трето място за Employer Branding проект на наградите Employer Branding Awards 2020.

  02.07.2020
 • VIVACOM отвoри врати за студенти от Стопански факултет на Софийски университет

  Младежите успяха да се потопят в корпоративния свят и култура на 140 годишната компания.

  На 17.12.2019 г. VIVACOM отвори врати за 25 студенти от специалност Стопанско управление. Младежите успяха да се потопят в корпоративния свят и култура на 140 годишната компания.  Те научиха каква е ролята на човека в екипа и как се стига до успеха на бранда VIVACOM.

     

  Любомир Малоселски, старши мениджър Продукти и услуги, им разказа за процеса на създаване на нова услуги и как една идея може да се превърне в реалност.  Силвия Илиева, старши мениджър Човешки ресурси, им разказа за предимствата на стажантската програма и какви са възможностите за професионална реализация в компанията.

   

  Пожелаваме успех на всички вдъхновени студенти!

  20.12.2019
 • 45% от летните стажанти на VIVACOM продължават кариерното си развитие в компанията

  Официално беше обявен финалът на 16-тата Лятна стажантска програма на VIVACOM

  Официално беше обявен финалът на 16-тата Лятна стажантска програма на VIVACOM, която тази година протече под надслов “VIVAGAME: Открий своето място“. На официална церемония, стажантите получиха сертификати за успешно завършване на програмата. Награди получиха и победителите във всички стажантски състезания и инициативи, организирани от VIVACOM през лятото.

   

  16-тата Лятна стажантска програма VIVAGAME потвърждава стремежа на телекома да подкрепя младите хора в България. Проектът тази година е сред най-успешните в историята на стажантската програма. 45% от младите таланти продължават кариерното си развитие в компанията.

   

  Програмата стартира през м. юни 2019 г. и в нея взеха участие 67 стажанти. Всеки, от VIVAGAME играчите, имаше индивидуален ментор, който да го напътства в професионалното му развитие. Участниците имаха възможност да стартират първите си крачки в кариерата. Взеха участие в различни обучения и инициативи специфични за телеком сферата. Голяма част от тях успяха да се включат и в обучение организирано съвместно с Алианс за младежта (All4YOUth), както и в специално събитие, на което имаха възможност да разработят казус на тема „Каква услуга/ продукт трябва да предлага VIVACOM след 5 г.?“.

   

  Стажантите станаха част и от социално-отговорната политика на компанията, като тази година почистиха и пребоядисаха три детски площадки в гр. София. Доброволческата инициатива е част от приобщаването на младите хора към ценностите на VIVACOM.

  25.10.2019
 • Стажантите на VIVACOM взеха участие в доброволческа акция, посветена на децата

  Стажантите освежиха три детски площадки - „Джунгла“, „Хълмчето“ и тази на улица „Земен“ №3 и прилежащите към тях общи части.

  Над 60 младежи от Лятната стажантска програма на VIVACOM взеха участие в специална доброволческа акция, целяща да подобри условията за отдих и игри на децата. Тя се проведе в град София, в района на община „Оборище“, с помощта и съдействието на общината.

    

  Стажантите освежиха три детски площадки -  „Джунгла“, „Хълмчето“ и тази на улица „Земен“ №3 и прилежащите към тях общи части. Те почистиха и пребоядисаха съоръженията за игра, оградите и пейките.

   

  За 16-та поредна година, VIVACOM провежда лятна стажантска програма, която има за цел да привлече, развие и приобщи младите хора към корпоративната среда. Една от инициативите на тази програма е и доброволческата акция, част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията. Така освен с практически професионален опит, който трупат, студентите придобиват чувство за отговорност към обществото и желание да допринасят лично за реализирането на значими каузи.

   

  Тази година стажантската програма протича под мотото „VIVAGAME Открий своето място!“. В нея се обучават близо 70 стажанти от почти всички дирекции на компанията, в продължение на три месеца. Всеки от тях има индивидуален ментор, който го въвежда и подпомага в реалната работна среда. Стажантите придобиват практически умения в избраната от тях сфера, получават различни професионални обучения, а след края на програмата над 40% от тях имат възможност да продължат своето развитие в компанията.

  21.08.2019
 • Повече от 70 младежи ще трупат практически опит в лятната стажантска програма на VIVACOM

  Първата група от 22 студенти започна своето кариерно развитие с лятната стажантска програма на VIVACOM.

  18.06.2019  Първата група от 22 студенти започна своето кариерно развитие с лятната стажантска програма на VIVACOM. През следващите 3 месеца общо 70 младежи ще придобият професионален опит и практически умения благодарение на участието си в 16-тото поредно издание на инициативата. Тази година тя се провежда под мотото „VIVAGAME Открий своето място!“ и ще даде възможност на голяма част от тях да получат постоянна позиция в компанията след края ѝ.

   

  Още в първият си работен ден, стажантите преминаха през две обучения. Едното  цели да ги запознае с корпоративната култура и етикет на компанията, а второто да надгради и доразвие уменията им за водене на комуникация. До края на стажа си, освен че ще работят по реални проекти, те ще преминат и през много други инициативи, които да обогатят знанията и професионалните им умения.

   

  Целта на стажантската програма е да открие млади и мотивирани хора, които търсят своето професионално развитие в България и да им покаже, че то е възможно. Програмата е изключително успешна, като доказателство за това са множеството специалисти, които започват своя кариерен път именно след приключването й, а впоследствие достигат до най-различни експертни и мениджърски позиции.

  18.06.2019
 • Само още една седмица възможност за кандидатстване в Лятната стажантска програма на VIVACOM

  VIVACOM предлага платен тримесечен стаж на трудов договор

  22.04.2019 г., София. Само една седмица остава до края на срока за кандидатстване за Лятната стажантска програма на VIVACOM. Всички желаещи могат да изпратят CV и мотивационно писмо  на www.vivacom.bg/Кариери  до 30-ти април 2019 г.

    

  Лятната стажантска програма на VIVACOM предлага платен тримесечен стаж на трудов договор, както и пакет специални придобивки. Но най-ценното за бъдещите специалисти е практическият опит, който получават, работата по реални казуси от бизнеса и менторинга от експерти с опит в компанията. Всяка година близо 40% от стажантите продължават развитието си в телекома. И тази година обявените стажантски позиции са в почти всички отдели на компанията – Информационни технологии, Финанси, Право, Маркетинг, Човешки ресурси, Продажби и др.

    

  Перспективите за развитие в една от водещите компании в технологичния сектор у нас бяха представени пред студентите от Технически университет София и УНСС по време на кариерните форуми, проведени в тях. Студентите в УНСС се запознаха с успешни примери на служители на VIVACOM, започнали като стажанти в компанията и израснали до позиции като старши мениджър и директор. Тази година е 16-то поредно издание на програмата, което протича под надслов VIVAGAME Открий своето място!“.

  22.04.2019
 • Часът на VIVACOM в УНСС

  Отворената дискусия премина под темата „Как едно момче се превърна от стажант в директор“.

  Връзката между университета и бизнеса винаги е била основата за създаването на активно, можещо и развиващо се общество. Именно това поражда и съвместната инициатива организирана от Междууниверситетския център за развитие на кариерата и Студентски съвет при УНСС, и VIVACOM – “Часът на VIVACOM”, която се проведе на 8-ми април 2019 г. в учебното заведение.  Студентите, които имаха желание да се запознаят с възможностите за кариерно развитие в най-голямата телекомуникационна компания, можеха да го направят на специално организиран щанд във фоайето, както и на отворена дискусия в голямата конферентна зала.

   

  Отворената дискусия премина под темата „Как едно момче се превърна от стажант в директор“. Представителите на VIVACOM, които са и възпитаници на университета – Денислава Колева и Кезим Медев, разказаха за своя личен опит в компанията, какво представлява тя и как всеки един студент може да започне своето професионално развитие, стартирайки от стажантска позиция. Те определиха сектора, за който работят като място, където не само могат да видят, а и да участват в развитието на начина, по който хората си комуникират, по който черпят и създават информация, а VIVACOM – като компания, която не предлага само телекомуникационни услуги, а която създава бъдещето – умните градове и домове, която превръща развитието на технологиите в улеснение за ежедневието на хората.

   

  Възпитаниците на УНСС се запознаха с няколко успешни примера на служители, започнали като стажанти в компанията, които впоследствие израстват до позиции като старши мениджър и директор. Общото между тези примери е, че всички започват от Лятната стажантска програма на VIVACOM. Тази година е 16-то поредно издание на програмата, което ще протече под надслов VIVAGAME Открий своето място!“.

   

  Програмата предлага платен тримесечен стаж, на трудов договор и специални придобивки като телефон, спортни карти, допълнително здравно осигуряване, отстъпки в мрежата от партньори на компанията и една страхотна възможност – продължаване на постоянна позиция след края на стажа. Всяка година близо 40% от стажантите продължават развитието си в телекома.

   

  И тази година обявените стажантски позиции са в почти всички отдели на компанията – Информационни технологии, Финанси, Право, Маркетинг, Човешки ресурси, Продажби и др. Всички свободни позиции може да разгледате тук - https://bit.ly/2F53X24 , като крайният срок за кандидатстване е 30-ти април 2019.

   

  15.04.2019
 • 97 стажанти успешно завършиха участието си в юбилейната 15-та Лятна стажантска програма на VIVACOM

  Стажанти, ментори и гости на събитието заедно отпразнуваха успеха на 15-та юбилейна стажантска програма.

  На 16 октомври 2018 г. беше обявен финалът на мащабната Лятна стажантска програма на VIVACOM, която тази година протече под надслов “VIVARACE Победителят си ти!“. Стажанти, ментори и гости на събитието заедно отпразнуваха успеха на 15-та юбилейна стажантска програма. Специален гост на официалната церемония беше автомобилният състезател Павел Лефтеров, който сподели с младежите своята вдъхновяваща история на успеха и лично връчи сертификатите за успешно завършване на програмата на всички стажанти. Наградени бяха и победителите във всички стажантски състезания и инициативи, организирани от VIVACOM, които получиха заслужен приз за своето участие и постижение.

    

  Големият старт на програмата беше през пролетта на 2018 г. Участниците в проекта получиха възможност да работят на трудов договор с конкурентно заплащане и социални придобивки. Всички VIVARACE състезатели имаха индивидуален ментор, който да ги подкрепя и напътства в първите им стъпки в корпоративна среда. Младите таланти от телекома участваха в специфични обучения по бизнес етикет и комуникация, презентационни умения и електробезопасност.През 2018 г. стажантите имаха възможността да участват в обучението „Design Thinking” организирано от партньорите ни от Алианс за младежта (All4YOUth), както и обучението „Аз печеля, ти печелиш! Как да „продадеш“ себе си на интервю за работа?“ – организирано от VIVACOM. В разгара на лятото предизвикателствата сякаш нямаха край и през август се проведе дългоочакваната доброволческа инициатива, в която се включиха стажантите на VIVACOM. В природен парк „Витоша“ те имаха задачата да реновират няколко ключови обекта в местността „Златните мостове“. Всички заедно успяха да почистят, боядисат и освежат различни кътове за отдих и да изградят изцяло нов мост. С успехът си доброволческата инициатива на Лятната стажантска програма за поредна година доказва, че младите хора  имат отговорно и социално отношениекъм обществото.

    

  15-тата юбилейна Лятна стажантска програма “VIVARACE Победителят си ти!“ е доказателство за стремежа на телекома да подкрепя младите хора в България. За поредна година VIVACOM предоставя възможност на близо 40% от стажантите  да продължат развитието си на мечтаната работа в света на телекомуникациите.

    

  Благодарим на всички ментори и участници за отдадеността към проекта, а на VIVARACE Победителите желаем нови вдъхновяващи предизвикателства и успех!

    

  Дирекция Човешки ресурси

  23.10.2018
 • CSR инициатива 2018 (Видео)

  Над 80 стажанти от VIVACOM взеха участие в доброволческа акция за реставриране на местността „Златните мостове“

  24.08.2018
към контакти