Доклад за устойчиво развитие

Интегриран годишен доклад 2019

 


Имаме удоволствието да ви представим четвъртия годишен Интегриран доклад на VIVACOM. Той включва информация за всички значими дейности през 2019 г. и има за цел да утвърди прозрачността, която компанията е изградила до момента. Темите са разгледани в контекста на икономическата и социална обстановка в страната и са представени в духа на шестте корпоративни ценности – Ефективни, Вдъхновени, Иновативни, Честни, Динамични и Отговорни.

 

В настоящето издание са обявени годишните финансови резултати на компанията за 2019 г., а също и най-важната информация за развитието на мрежите и технологиите, иновативните продукти и услуги и социално-отговорните кампании и инициативи, които сме реализирали.

 

За пръв път в рамките на годишния Интегриран доклад отнасяме значимите за компанията ни и останалите заинтересовани страни теми към Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН. Общо 17-те Глобални цели и 169-те свързани с тях целеви показатели са част от стратегията на ООН за постигане на световно устойчиво развитие в три основни направления – икономическо, социално и екологично. Те залагат основните цели, които всяка компания или организация може да приложи в своята дейност, в полза на по-доброто бъдеще на служителите си и цялото общество.

 

През изминалата година брандът ни стана на 10 години. За този период VIVACOM премина през различни вътрешни трансформации на портфолиото, процесите и процедурите за работа, политиката към служители и клиенти и всички заинтересовани от дейността ни страни. В резултат от това днес сме един напълно интегриран телеком от ново поколение, предлагащ широка гама продукти и услуги, не само в сферата на комуникациите, но и умни решения за бизнеса, общините и правителството, както и технологии като облачни услуги и Интернет на нещата.

 

През 2019 г. приоритет за нас беше инвестицията в 4G мрежата – покрихме 99,94% от населението и 97,58 % от територията на страната. А с технологията 4.5G достигнахме до покритие на 90,88% по население. Предприехме и първите действия за тестването и внедряването на следващото поколение мобилна мрежа – 5G. Истинската иновация беше, решението ни не просто да я тестваме в лабораторни условия, а да я внедрим в действащата си мрежа. За целта направихме необходимите промени в опорната си мрежа и надградихме няколко базови станции с новото оборудваме. По този начин демонстрирахме пред държавните институции, бизнеса, медиите и цялото общество, какви са бъдещите ползи от 5G и как работи.

 

През 2019 г. VIVACOM продължи политиката си за предоставяне на повече съдържание с добавена стойност към продуктите си. Лансирахме за пръв път на българския пазар световната музикална и стрийминг платформа TIDAL, като я добавихме безплатно към част от мобилните планове Smart и i-Traffic. Разработихме нов интерактивен медиен портал TV GO и многократно предоставяхме безплатни уикенд пакети с мегабайти за сърфиране в мрежата, достъпни през My VIVACOM.

 

Голямата новина за бранда ни през 2019 г. беше, че предстой да станем част от международна телеком група – United Group, оперираща в 6 държави в Югоизточна Европа. Интересът на толкова голям  телекомуникационен и медия оператор към VIVACOM е висок измерител за постиженията ни през годините, добрите практики и натрупания опит.

 

Този годишен Интегриран доклад е изготвен в съответсвие с GRI стандартите: “Core” опция и е съобразен с рамката за отчетност, публикувана от Съвета по международно интегрирано отчитане (IIRC).

 

РАЗГЛЕДАЙ Доклада за 2014 г.  РАЗГЛЕДАЙ ДОКЛАДА ЗА 2015 Г.   РАЗГЛЕДАЙ ДОКЛАда за 2016 г.  РАЗГЛЕДАЙ ДОКЛАда за 2017 г.   РАЗГЛЕДАЙ ДОКЛАда за 2018 г.   РАЗГЛЕДАЙ ДОКЛАда за 2019 г.

 

 


към контакти