Новини
 • Специални предложения за малчуганите по случай Денят на детето от VIVACOM

  По случай Денят на детето, специално за малчуганите VIVACOM предлага смарт часовниците MyKi Touch Military и MyKi Junior с подарък преносима батерия Emoji или слушалки Emoji.

  29.05.2020 г. гр. София  По случай Денят на детето, специално за малчуганите VIVACOM предлага смарт часовниците MyKi Touch Military и MyKi Junior с подарък преносима батерия Emoji или слушалки Emoji.

  Слушалките Emoji Flip’n’Switch идват в комплект с четири сменяеми диска, подходящи за различните настроения на децата. Те имат вграден микрофон и ограничение на силата на звука, така че да няма опасност от прекалено висока музика. А преносимата батерия Emoji е с голяма капацитет 4000 mAh и свети при зареждане.

    

  Лимитираното предложение MyKi Touch Military е в приятен оранжев цвят и позволява осъществяването на разговори с ограничен списък от предварително зададени контакти. Часовникът има опция за задаването на безопасна зона, проследяване на местоположението на най-малките и SOS бутон, ако се почувстват заплашени.

     

  MyKi Junior пък дава възможност за провеждането и на двупосочни видео разговори, за да могат родителите да имат пряка връзка с децата си по всяко време. Смарт аксесоарът може също така да изпраща и получава гласови съобщения, снимки и емотикони, когато времето за разговори е по-ограничено. MyKi Juniorизползва комбинация от GPS, LBS и WiFi технология за определяне с максимална точност на местоположението на детето във всеки един момент за по-голямо спокойствие на родителите. Предлага се в розов, син и оранжево-сив цвят.

    

  И двата смарт часовника могат да бъдат закупени на цена от 1 лв. в брой с план SMART L+ и идват с подарък слушалки Emoji или преносима батерия Emoji.

  29.05.2020
 • ИНФОРМАЦИОННО СЪБИТИЕ

  На 29.05.2020г. бяха представени резултатите от изпълнението на дейностите по Договор за безвъзмездна финансова помощ

    

  На 29 май 2020 г. се проведе заключително информационно събитие, на което бяха представени резултатите от изпълнението на дейностите по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP002-1.005-0197-С01, с предмет „Разработване на иновативна телекомуникационна услуга от „БТК“ ЕАД“.

  Проектът е свързан с разработване на иновативна телекомуникационна услуга с наименование "Единен офис", която беше разработена съвместно от „БТК“ ЕАД и партньора на компанията „Институт по информационни и комуникационни технологии“ при Българската академия на науките. За изпълнението на проекта беше ангажиран персонал, бяха използвани налични активи, беше избран изпълнител на консултантски услуги, който допринесе за разработването на иновативна телекомуникационна услуга.

  Разходите по проекта се финансират със средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020г. Общата сума на инвестицията е 1 538 331.57лв., от които 999 915.52 лв. безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. (849 928.17 лв. европейско и 149 987.35 лв. национално съфинансиране) и 484 516.76 лв. собствено съфинансиране.

   

   

  29.05.2020
 • Община Благоевград вече разполага с иновативна станция за измерване на качеството на атмосферния въздух от VIVACOM

  Станцията е монтирана в близост до висок индустриален комин в Южната промишлена зона.

  28.05.2020 г. гр. София VIVACOM интегрира успешно системата за измерване на качеството на атмосферния въздух специално за нуждите на община Благоевград. Станцията е монтирана в близост до висок индустриален комин в Южната промишлена зона. Мястото е избрано неслучайно, тъй като това е „гореща“ точка за града, за която общината поучава множество оплаквания за замърсяване на въздуха от съществуващия комин. Станцията измерва фини прахови частици PM2,5 и PM10 (µm), температурата,  влажността на въздуха и атмосферното налягане.

   

  Само седмица, след като беше монтирана, системата доказа на практика своите предимства.  Тя отчете критично завишаване на фините прахови частици, след което последва светкавична намеса на общината с посещение на място, при което е  установено, че става въпрос за нерегламентирано горене на отпадъци. На нарушителя е съставен акт, горенето е прекратено, а системата отчита подобряване на качеството на въздуха.

      

  Системата за отчитане на качеството на въздуха е второто интелигентно решение, предоставено от VIVACOM на община Благоевград. Там вече беше изградена иновативна система за видеонаблюдение, част от интелигентната платформа за управление на градската среда Smart city.Тя включва 179 камери, поставени на 68 възлови локации – входно-изходни точки, училища, детски градини, паркове. Част от камерите имат функции за разпознаване на регистрационни номера, аналитични функции, откриване на лица, изоставени предмети и др. Целогодишно системата подава информацията към полицията и общината.

   

  Интелигентните системи за мониторинг на въздуха и за видеонаблюдение ще бъдат интегрирани в единната платформа за интелигентно управление и мониторинг на градската среда - Smart city на VIVACOM. В нея могат да се внедрят и допълнителни модули  по преценка и според нуждите на община Благоевград. Платформата предлага 13 различни модула, разпределени в следните жизнено важни за всеки град области: мобилност, околна среда, енергия, безопасност, управление. Системата има и мобилно приложение за крайни потребители, с лесен интерфейс и различни опции за проверка на всичко най-важно за всеки жител или посетител на даден град.

  28.05.2020
 • За какво ви е портфейл като имате телефон?

  Много интересен материал на Сибина Григорова за опита й с Pay by VIVACOM

  Необходимостта от спазване на социална дистанция и ограничаване на контактите си през последните месеци доведе до много промени в живота, както го познаваме. Промени се и начинът, по който пазаруваме. В един много интересен материал Сибина Григорова сподели своя опит с дигиталния ни портфейл Pay by VIVACOM. Тя разказа какви са предимствата му, лесно ли е да се замени размяната на хартиени пари и монети с безконтактни разплащания със смартфон и как можем да си разделим сметката с приятели когато нямаме „дребни“.

   

  Цялата статия можете да прочете на сайта на Булевард България

  26.05.2020
 • Xiaomi Mi Note 10 lite в комплект със смарт гривна MI BAND 3 се предлага от VIVACOM

  Смартфонът разполага с издръжлива батерия, детайлна камера и стилен дизайн.

  26.05.2020 г. гр. София Xiaomi Mi Note 10 lite вече се предлага в магазинната мрежа на VIVACOMи онлайн на сайта на телекома и идва в комплект със спортната смарт гривна MI BAND 3. Смартфонът разполага с издръжлива батерия, детайлна камера и стилен дизайн.

   

  Xiaomi Mi Note 10 lite има 6.47-инчов 3D извит AMOLED дисплей за динамично и реалистично изживяване на картината. Моделът е с висока производителност, благодарение на мощния процесор от ново поколение Qualcomm Snapdragon 730G, в комбинация с 6 GB RAM памет и 128 GB вътрешно съхранение.

   

  За всички любители на фотографията, Mi Note 10 lite предлага четворна основна камера с вграден изкуствен интелект включваща 64 МР основен сензор, 8 МР ултраширокоъгълен обектив, 5 МР дълбочинен сензор и 2 МР макро сензор. Камерата има и вграден влог mode, за по-лесното създаване на видеа за онлайн споделяне.

   

  Моделътподдържа и функцията Mi Share за по-бързо и лесно споделяне на файлове с други Mi устройства. За по-удобно и сигурно отключване, устройството използва вграден в дисплея сензор за пръстов отпечатък.

   

  MiNote 10 lite има голяма батерията с капацитет 5260 mAh и поддържа 30Wбързо зареждане.  Смартфонът е с покритие Corning Gorilla Glass 5.0 на дисплея и гърба и се предлага на цена от цена от 24,98 лв. на месец с план Smart L+.

  26.05.2020
 • Актуалният Samsung Galaxy A41 е в продажба във VIVACOM

  Смартфонът има стилни цветове и интересни форми, а гладките извивки в съчетание с тънкия и лек корпус осигуряват удобен захват.

  22.05.2020 г. гр. София  От днес новият компактен Samsung Galaxy A41 вече е на разположение на клиентите на VIVACOM в магазините и онлайн на сайта на цена от 16,98лв. на месец с план Smart L+. Смартфонът има стилни цветове и интересни форми, а гладките извивки в съчетание с тънкия и лек корпус осигуряват удобен захват.

   

  Samsung Galaxy A41 разполага със 6,1-инчов FHD+ Super AMOLED Инфинити-U дисплей със съотношение 20:9 за още по-наситени цветове.

   

  Моделът използва тройна основна камера – 48 МР основен сензор, 8 МР ултраширокоъгълен обектив, който обхваща до 123 градуса от зрителното поле и 5 МР обектив за дълбочина на кадрите, добавящ ефекти с функцията „Фокус на живо“ към всяко изображение. Galaxy A41 има и 25 МР селфи камера с добавени ефекти за замъгляване на фона, за да изпъкне основния обект.

   

  Смартфонът е оборудван с 8-ядрен процесор, 4 GB RAM памет, 64 GB вградена памет и издръжлива батерия с капацитет 3500 mAh за продължително гледане на видео или игри. Устройството поддържа и 15 W бързо зареждане.

   

  Смартфонът е страхотен избор за геймърите благодарение на функциите Game Booster, базиран на изкуствен интелект и Frame Booster за компенсиране на пропуснатите кадри чрез добавяне на виртуални изображения.

   

  Моделът е снабден и с нощен режим, който осигурява по-приятна работа на тъмно. Отключването на Galaxy A41  става удобно с вградения в дисплея сензор за пръстови отпечатъци. Устройството се предлага вцветовете бяла призма, синя призма и черна призма.

  22.05.2020
 • Смартфонът на Агент 007 идва във VIVACOM

  Смартфонът има изящен дизайн, издръжлива батерия и детайлна камера.

  20.05.2020 г. гр. София  От днес смартфонът Nokia 5.3,използван от агент Наоми (актрисата Лашана Линч) в последния филм за Агент 007 „Смъртта може да почака” с премиера през ноември, се предлага в магазинната мрежа на VIVACOM. Смартфонът има изящен дизайн, издръжлива батерия и детайлна камера.

   

  Дисплеят на Nokia 5.3 е  6.55-инчов със сертификат за ниско ниво на синя светлина. Съотношението на екрана е 20:9 и носи на потребителите страхотно зрително изживяване, независимо дали се използва за игри на скорост, работа или гледане на филми.

   

  Производителността му се гарантира от мощния и динамичен процесор Qualcomm Snapdragon 665, а издръжливостта е благодарение на адаптивната батерия с капацитет 4000 mAh за по-продължително използване дори в напрегнатите моменти.

   

  Nokia 5.3 има четворна основна камера с вграден изкуствен интелект, която заснема страхотни изображения дори при ниска осветеност. Тя се състои от 13 МР основна камера, за детайлни изображения, 5 МР ултраширокоъгълен обектив, улавящ 118 градуса от зрителното поле, както и 2 МР макро обектив и 2 МР дълбочинен сензор.

   

  Смартфонът използваоперационната система Аndroid 10, с включени нови функционалности като тъмна тема, препоръчани действия, интуитивни жестове и нови по-интелигентни контроли за сигурност. Гарантирани са актуализации на поне още две следващи версии на Android™.

   

  Nokia 5.3 може да бъде закупен на цена от 11,98лв. на месец или 219,98 лв. в брой с план Smart L+.

  20.05.2020
 • Нова услуга от VIVACOM – IPTV мобилност

  Тя дава възможността на настоящи клиенти на IPTV да гледат любимите си предавания и филми и извън дома, като вземат със себе си своя приемник.

  19.05.2020 г. гр. София Специално за всички, които искат да се наслаждават на функционалностите на интерактивната телевизия независимо къде в България се намират, VIVACOM създаде нова услуга –IPTV мобилност (IPTV Mobility). Тя дава възможността на настоящи клиенти на IPTV да гледат любимите си предавания и филми и извън дома, като вземат със себе си своя приемник. Единственото условие е до мястото да има фиксирана интернет свързаност, която не е необходимо да се предоставя от VIVACOM.

    

  Свързването става лесно, чрез включване на LAN кабела за интернет към IPTV приемника и достъпът до над 90 от най-предпочитаните и вълнуващи канала е осигурен, а интерактивните функции за гледане на минали предавания, спиране на пауза и превъртане си налични.VIVACOM е първият телеком у нас, който предлага такава услуга.

    

  Ползването на услугата е безсрочно и може да се пуска и спира по всяко време с обаждане на 123 или в магазин на VIVACOM. Мобилната интерактивна телевизия от VIVACOM е на цена от 4.99 лв. с ДДСна месец. С нея, независимо дали са на почивка или на вилата, потребителите имат достъп до персонализирано съдържание и интерактивни функции.

    

  Пълна информация за услугата е налична на уебсайта на компанията – https://www.vivacom.bg/bg/tv/iptv-mobility

  19.05.2020
 • Супер оферта от VIVACOM - Xiaomi Mi 10 в комплект с безжичните слушалки Xiaomi Mi True Wireless

  Слушалките имат удобен и ергономичен дизайн, а качеството на звука и разговорите е HD.

  18.05.2020 г. гр. София Сензационния Xiaomi Mi 10 вече е в продажба в магазинната мрежа на VIVACOM в комплект с безжични слушалки Xiaomi Mi True Wireless Earphones. Слушалките имат удобен и ергономичен дизайн, а качеството на звука и разговорите е HD. Управлението им е лесно с помощта на интуитивния touch контрол, а с едно пълно зареждане Mi True Wireless Earphones издържат до 10 часа възпроизвеждане на музика.

   

  Xiaomi Mi 10 разполага с 6.67-инчов AMOLED 3D извит дисплей, със съотношение 19,5:9 и с висока честота на опресняване - 90Hz. А технологията TrueColor допълнително повишава точността на цветовете като ги прави по-потапящи за реалистично и поглъщащо изживяване на картината.

   

  Производителността на модела се гарантира от мощния процесор от ново поколение Qualcomm Snapdragon 865, в комбинация с 8 GBRAM памет и 256 GB вътрешно съхранение, за да съхранява всички любими моменти на едно място. Xiaomi Mi 10 поддържа Wi-Fi 6 и има функцията да се свързва с до 3 мрежи едновременно. 

   

  Най-впечатляващата характеристика на Xiaomi Mi 10 е неговата сензационна четворна основна камера. Тя включва 108 МР основен сензор, 13 МР ултраширокоъгълен обектив обхващащ 123° от зрителното поле, 2 МР макро обектив  и 2 МР дълбочинен сензор. Смартфонът има възможност за заснемане на 8К Ultra HD видео.

   

  Mi 10 има 4780 mAh капацитет на батерията и поддържа 30W бързо жично и безжично зареждане, което пълни батерията до 100 % за 57 минути. Моделът се предлага на цена от 59.98лв. на месец с план Smart U.

  18.05.2020
 • Главният редактор на Мобайл България и опитът му с дигиталния портфейл

  Момчил Карабулев даде своето експертно мнение за най-новата ни услуга - Pay by VIVACOM.

  В поредица от три материала Момчил Карабулев, главният редактор на технологичната медия Мобайл България даде своето експертно мнение за най-новата ни услуга - Pay by VIVACOM.

  Момчил разказа какво представлява дигиталният портфейл и колко от вещите, които съхраняваме в обикновените портфейли като карти за лоялност и касови бележки, намират място в него. В един от материалите ще научите от „първо лице“ повече за раждането на идеята за разработване на „дигитален портфейл“, а също и какви нови функционалности предстои да бъдат включени в Pay by VIVACOM. Редакторът прекара и цял един ден, използвайки за плащане единствено дигиталния портфейл на VIVACOM и сподели как безконтактните разплащания със смартфон променят ежедневието на хората.

  Целите статии можете да прочетете тук

  18.05.2020
 • Любими популярни личности у нас изпробваха Pay by VIVACOM

  С приложението пазаруват безопасно избягвайки докосването на банкноти и стотинки.

  Любими популярни личности от сцената и малкия екран у нас изпробваха Pay by VIVACOM по време на извънредното положение.

  Актьорите Юлиан Вергов и Мария Силвестър показаха как пазаруват безопасно избягвайки докосването на банкноти и стотинки, а моделът Деница Стоянова разказа кои са предимствата на безконтактното разплащане със смартфон за една млада майка. Телевизионния водещ Николаус Цитиридис пък демонстрира как с помощта на „силата“ управлява лесно и удобно личните си финанси.

  Цялата информация можете да откриете в техните профили в Instagram.

  15.05.2020
 • Pay by VIVACOM привлече интереса и на новинарската медия Actualno.com

  В технологичната рубрика Smart Guide редакторът Румен Скрински представи накратко дигиталният ни портфейл.

   

  Дигиталният ни портфейл Pay by VIVACOM привлече интереса и на новинарската медия Actualno.com. В технологичната рубрика Smart Guide редакторът Румен Скрински представи накратко комплексното ни решение, с което управлението на личните финанси е лесно, сигурно и удобно. Във видеото ще разберете как човек може за минути да се сдобие с индивидуален IBAN без да се реди на опашки или дори да става от дивана, а също и кой е най-лесният начин за проследяване на месечните разходи.

  Цялото ревю можете да видите тук

  15.05.2020
Каталог
към контакти