Новини
Търсене на новини
 • Vivacom предлага до 400 лева отстъпка на устройства HUAWEI

  Специалната отстъпка е валидна до 15 юни при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited MAX

  08 юни 2023 г., София. Само до 15 юни Vivacom предлага специални отстъпки с до 400 лева от цената на избрани устройства HUAWEI в онлайн магазина си. В атрактивната промоция са включени най-новите флагмани на марката P60 PRO и MATE X3, а също и компактният P50 POCKET в комплект със смарт часовник WATCH FIT MINI, смарт часовникът GT3 PRO, както и редица други смарт устройства и аксесоари.

   

  От специалните предложения на лизинг за 24 месеца ще могат да се възползват всички клиенти при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited MAX

   

  На преференциалната цена от 61.98 лева на месец при 24-месечен договор за мобилна услуга на Unlimited MAX план се предлага HUAWEI P60 PRO. Той има 6.67-инчов LTPO OLED дисплей с FHD+ резолюция и поддържа 120Hz опресняване. Основната камера на смартфона е с 48МР основен RYYB сензор с оптична стабилизация, а допълнителната е 13МР ултраширокоъгълна камера, която поддържа снимане в три фокусни дължини и може да заснема 4K видео. Устройството работи с процесор Snapdragon 8+ Gen 1 4G, а батерията е с капацитет 4815 mAh и поддържа 88W жично зареждане и 50W безжично. Корпусът има и сертификация за водоустойчивост IP68.

   

  Сгъваемият HUAWEI MATE X3 също е част от настоящата промоция. Той е със 7.85-инчов основен дисплей OLED с резолюция, 2496 х 2224 пиксела, честота на опресняване до 120Hz и отчитане на допир 240Hz. Външният му дисплей е 6.4-инчов с Full HD+ резолюция и също поддържа честота на опресняване до 120Hz. Основната камера включва система XMAGE с 50MP главен RYYB сензор, 13MP с ултраширокоъгълен обектив и автофокус и 12MP RYYB с перископна оптика за 5х приближение. Сгъваемият флагман използва чипсет Snapdragon 8+ Gen 1 4G, а батерията му е с капацитет 4800 mAh и поддържа  бързо жично зареждане до 66W и безжично до 50W. HUAWEI MATE X3 се предлага на цена от 137.98 лева  на месец при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited MAX.

   

  HUAWEI P50 POCKET се продава в комплект със смарт часовника HUAWEI WATCH FIT MINI на цена от 41.98 лева на месец при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited MAX. По-малкият сгъваем модел има 6.9-инчов основен дисплей OLED с Full HD резолюция, честота на опресняване до 120Hz и отчитане на допир при честота до 300Hz. Камера включва 40MP основен сензор, 13MP ултраширокоъгълен обектив и 32MP Ultra Spectrum обектив. Устройството разчита първокласна производителност, благодарение на Snapdragon 888 4G, а батерията му е с капацитет 4000 mAh и поддържа до 40бързо зареждане.

   

  Сред смарт устройствата на специални цени до 15 юни е и смарт часовникът HUAWEI GT3 PRO 43 mm. Моделът има сапфирено покритие на дисплея, както и керамичен гръб, които го прави устойчив на надрасквания. Базиран е на Harmony OS и поддържа множество функции - над 100 различни спортни режима, като най-новият е свободното гмуркане. Батерията му издържа до 7 дни работа без зареждане, а моделът е водоустойчив със сертификат IP68. HUAWEI GT3 PRO се предлага на цена от 9.98 лева на месец при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited MAX.

   

  Повече информация за всички устройства HUAWEI с отстъпки до 15 юни тук.

  08.06.2023
 • S&P Global и Moody's отчетоха позитивна промяна в прогнозата си за United Group

  United Group, водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа, днес обяви, че рейтинговите агенции S&P Global и Moody''s са отчели позитивна промяна в прогнозите си за компанията

  7 юни 2023 г., София. United Group, водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа, днес обяви, че рейтинговите агенции S&P Global и Moody''s са отчели позитивна промяна в прогнозите си за компанията.

   

  S&P Global промени прогнозата за United Group от стабилна към положителна, докато Moody''s коригира прогнозата си от отрицателна към стабилна.

    

  Тази стъпка е в резултат на успешната продажба на пасивна инфраструктура, собственост на United Group в България, Хърватия и Словения, на TAWAL – сделка на стойност от 1.22 милиарда евро или 20.1 пъти EBITDA (печалбата преди данъци, лихви, амортизация, след лизинг и преди МСФО 16). Постъпленията от тази сделка се използват за изплащане на предстоящите възстановими задължения и значително намаляване на дълга и задлъжнялостта.

    

  United Group приема тези прогнози като доказателство за успеха на стратегическите инициативи на компанията, включително разширяването й на гръцкия и българския пазар. Компанията ще продължи да предприема действия за затвърждаване на финансовата си стабилност и търсене на потенциални възможности за растеж, както и ще продължи да инвестира в бъдещи иновации и разширяванена пазарнотоси присъствие.

    

  Виктория Боклаг, изпълнителен директор на United Group, сподели:

    

  "Продажбата на нашите активи ни позволи да оптимизираме капиталовата си структура, да засилим финансовата си позиция и успешно да се справим със световните макроикономически предизвикателства. Ще продължим да се фокусираме върху изпълнението на нашата стратегия за растеж и да предлагаме все така иновативни и качествени услуги на нашите клиенти. Радвам се, че този успех бе признат и от S&P и Moody''s."

    

   

  За United Group

  Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании. За повече информация: https://united.group/

   

   

  Прогнозни изявления

  Информацията в това съобщение, може да съдържа изявления, насочени към бъдещето. Тези изявления включват елементи на субективна преценка и анализ и се основават на най-добрата преценка на United Group към датата на настоящия документ. Тези изявления могат да бъдат променени без предизвестие, основават се на редица предположения и са свързани с известни и неизвестни рискове и променливи, които могат да бъдат повлияни от различни фактори и да причинят съществена разлика между действащите в момента и бъдещи събития и състояния, изразени или подразбиращи се в подобни бъдещи прогнози. Поради това не трябва да разчитате на тези прогнозни изявления. Нито United Group, нито което и да е друго лице поемат ангажимент или задължение да актуализират тези прогнозни изявления за събития или обстоятелства, настъпили след датата на настоящото съобщение, или да актуализират или поддържат актуална, която и да е от съдържащата се в него информация, и настоящото съобщение не представлява изявление на компанията или на което и да е друго лице, че те ще направят това, освен в степента, изисквана от закона.

   

  07.06.2023
 • Vivacom лансира първия в България 5G предплатен пакет Free2Go

  5G мрежата ще увеличи стабилността и капацитета на връзката за потребителите на предплатени услуги

  06.06.2023 г., София. Vivacom пуска първия предплатен пакет с достъп до най-голямата 5G мрежа в България [1]. Потребителите на предплатени услуги ще се възползват от увеличена стабилност и капацитет на връзката. Така Vivacom става първият мобилен оператор, който предоставя достъп до 5G мрежата си за всички услуги – мобилни услуги на абонамент, предплатени пакети и домашен 5G интернет.

    

  Преди старта на летния сезон клиентите на предплатената гласова услуга ще могат да се възползват от още по-атрактивни условия. Стартовият пакет Free2GO вече се предлага с двойно повече минути (800 мин.) и интернет (12 000 МВ) на цена 12.00 лв. с ДДС. Клиентите ще могат да се възползват и от актуализирани условия на допълнителните пакети при презареждане. Най-атрактивният допълнителен пакет е Mix L+ с включени 800 мин. и 10 000 МВ на цена от 9.99 лв. с ДДС.

    

  Сред ключовите предимства на пакета е включеният роуминг, като стартовият пакет предоставя включени 5 800 МВ за ползване в ЕС. Освен че е единствената предплатена тарифа с достъп до 5G мрежа, Free2Go е и единственият предплатен пакет, в който интернет достъпът не се таксува. С предплатените услуги на Vivacom клиентите не заплащат такси при презареждане, като могат да използват целия наличен баланс за избор на допълнителен пакет според нуждите им.

    

  “Стратегически приоритет за Vivacom e не само да инвестираме в развитие на технологиите, но и да ги правим достъпни за все повече потребители. Това е и основната причина да разширим услугите си с предплатения пакет Free2Go – да дадем възможност на повече хора да се възползват от високите технологии. Ще продължим да развиваме мрежата си и да предлагаме най-атрактивните планове за нашите клиенти“, казва Николай Андреев, изпълнителен директор на Vivacom.

    

  Vivacom даде старт на първата търговска 5G мрежа през септември 2020 година във всички 27 областни градове в страната. За по-малко от три години Vivacom направи значителни инвестиции и осигури достъп до мрежата си от пето поколение на 82% от населението в страната. Това означава, че доброто и стабилно покритие със супер бърз интернет за работа и забавление, постоянно качествена връзка с минимално забавяне при пренос на данни, вече са достъпни за до 5,3 милиона души в България. За да се възползват от достъпа до 5G мрежата, потребителите на предплатени услуги трябва да притежават 5G съвместимо крайно устройство.

   

  [1] Най-голямо покритие на 5G мрежа след сравнение по публично достъпна информация към 19.05.2023 г. за покритието на операторите по брой населени места и курорти.

  06.06.2023
 • Vivacom предлага вълнуваща селекция смарт устройства на месеца

  Месец юни става още по-горещ с вълнуващата селекция от смарт устройства от Vivacom и Samsung

  05 юни 2023 г., София. През юни Vivacomпредлага на всички почитатели на марката Samsung вълнуваща селекция от смарт устройства в различни категории. Потребителите ще имат възможността да се докоснат до нови нива на забавление с 5G смартфони от серията S23, да се сдобият с перфектния аксесоар – смарт часовника Watch 5 PRO, както и да се потопят в света на музиката с безжичните слушалки Galaxy Buds2.

    

  Устройствата ще бъдат на разположение за клиентите във всички магазини на телекома или онлайн на лизинг за 24 месеца или в брой при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited MAX.

    

  SAMSUNG GALAXY S23 идва със 128GB памет в комплект с калъф и стъклен протектор. Устройството разполага с най-бързия и мощен Snapdragon чип в света – Snapdragon® 8 Gen 2, който осигурява разнообразие и забавление. А новият 50-мегапискелов сензор с променящи се пиксели работи светкавично, за да могат потребителите да запълнят галерията си с ярки, отчетливи изображения, заснети при всякаква светлина. Смартфонът се предлага на цена 55,98 лева на месец на лизинг за 24 месеца в комбинация с план Unlimited MAX.

   

  SAMSUNG GALAXY S23+ разполага с невероятните 256GB памет и идва с подарък калъф и стъклен протектор. Устройството работи с мощния чип Snapdragon® 8 Gen 2. Камерата разполага с 50-мегапикселов сензор с променящи се пиксели, осигуряващ бързо и качествено заснемане на удивителни кадри при всякаква светлина. Този модел се предлага на цена 72,98 лева на месец на лизинг за 24 месеца в комбинация с план Unlimited MAX.

   

  SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA  има памет от 256GB и идва в комплект със стъклен протектор и калъф. Най-бързият Snapdragon чип в света – Snapdragon® 8 Gen 2 се грижи за осигуряването на нови нива на забавление и потребителско изживяване. С новата 200-мегапикселова камера потребителите ще могат да заснемат ясни кадри без да трябва да се съобразяват със светлината. Устройството разполага с емблематичната вградена писалка S Pen, като продължава традицията на Note, осигурявайки на потребителите повече свобода и възможности да рисуват по лесен и екологичен начин или да си водят записки. Цената му при 24-месечен лизинг е 90,98 лева на месец, в комбинация с мобилен план Unlimited MAX

   

  СМАРТ ЧАСОВНИК SAMSUNG WATCH5 PRO 45MM LTE е оборудван с изключително  издръжлив дисплей със сапфирено стъкло, както и с най-издръжливата батерия за смарт часовници на Samsung с капацитет 590mAh. Устройството позволява измерване на кръвно налягане, сърдечен ритъм, ЕКГ, кислород в кръвта и проследяване на съня, които осигуряват спокойствие и сигурност на потребителите. Часовникът е на цена 19,98 лева на месец на лизинг за 24 месеца в комбинация с план Unlimited MAX.

   

  СЛУШАЛКИ SAMSUNG GALAXY BUDS2 идват със система от три микрофона за максимално качество на разговорите, двупосочни динамични високоговорители за богат и балансиран звук и опция за активно потискане на шума с до 98% намаляване на фоновия шум.Слушалките могат да бъдат закупени на цена от 9,98 лева еднократно в брой в комбинация с Unlimited MAX.

   

  Повече информация за устройствата може да намерите ТУК.

  05.06.2023
 • Vivacom лансира специален пакет комбинирани услуги за малкия бизнес

  Телекомът надгражда своята подкрепа с популяризирането на предприемачи от цялата страна в рекламна кампания под надслов „Бизнес Великани“

  1 юни 2023 г.,СофияКато част от политиката си да насърчава и подкрепя предприемачеството, Vivacom стартира нова кампания, която ще даде възможност на малкия бизнес да оптимизира разходите си и да бъде по-ефективен и конкурентоспособен. Специалното предложение, което телекомът прави за малките фирми се предлага в два варианта и включва комбинирани мобилни услуги, високоскоростен оптичен интернет и лиценз Microsoft 365 Business на оптимална цена. По този начин предприемачите получават всичко за своя бизнес на едно място, с гарантирано качествено обслужване от Vivacom, което ще улесни работните им процеси и ще им помогне да се справят по-добре в динамичната и предизвикателна бизнес среда.  

   

  Тройната комбинирана услуга включва Unlimited 100, оптичен интернет FiberNet със скорост до 600 Mbps за download и до 400 Mbps за upload, както и Microsoft 365 Business Basic лиценз. Пакетът е на промоционалната цена от 49,99 лева  без ДДС на месец, при сключване на 24-месечен договор. С Unlimited 100 абонатите ще получат достъп до неограничени минути, мегабайти и SMS-и в България, както и 1000 MB роуминг в определени мрежи в Сърбия, Северна Македония и Турция и дигитален абонамент на Капитал за срока на договора. Така бизнес клиентите на Vivacom ще имат неограничен достъп до бизнес новини, анализи, класации на компании, доклади за индустрии и друга полезна информация от корпоративния свят.

  Представителите на малкия бизнес имат възможност да изберат и двойната комбинирана оферта, която представлява комбинация от мобилна услуга и фиксиран интернет на стойност 39,99 лева без ДДС на месец при сключване на 24-месечен договор. Предложението отново включва мобилен план Unlimited 100 и оптичен интернет FiberNet със скорост до 600 Mbps за download и до 400 Mbps за upload.

   

  Подкрепата на Vivacom за предприемачите не се ограничава единствено до специалните пакети. Като доверен партньор на малкия бизнес за втора година телекомът представя в рекламната си кампания предприемачи от цялата страна. За Vivacom те са истинските „Бизнес Великани” заради големите им усилия и сериозния принос към българската икономика и развитието на обществото. Сред тях има дизайнери, танцови и спортни школи, ресторанти и много други, като първите, които Vivacom ще представи са Работилница ПУНКТ и ресторант Вино & Тапас.

   

  Освен новите специални предложения, Vivacom предлага редица други решения, които подпомагат дейността на бизнеса - сред тях са дигитални решения за оптимизация и повишаване на ефективността на бизнеса, като облачна инфраструктура, ИТ консултации, телевизия за бизнеса с права за публично излъчване, онлайн магазин, създаване на уеб сайт, както и решения за защита срещу зловреден софтуер.

   

  01.06.2023
 • Вече над 2 милиона абонати ползват мобилни гласови услуги с абонамент в мрежата на Vivacom

  Резултатите идват само 8 месеца, след като компанията пусна изцяло новото си портфолио от Unlimited тарифни планове за пълна свобода в общуването.

  29 май 2023 г., София. Частните и бизнес клиенти на Vivacom, които ползват мобилни гласови услуги чрез абонамент, вече са над 2 милиона.

   

  Резултатите идват само 8 месеца, след като компанията пусна изцяло новото си портфолио от Unlimited тарифни планове за пълна свобода в общуването. Vivacom направи революция на пазара на телекомуникационни услуги, като абонатите получиха неограничени разговори, неограничени мегабайти и неограничени SMS-и във всички ценови сегменти. С новите Unlimited тарифи в комбинация с най-голямата 5G мрежа в страната, потребителите се радват на любимото HD видеосъдържание, перфектен стрийминг, сърфиране в социални мрежи и сайтове без забавяне, както и сваляне на файлове с висока скорост. Като част от новото портфолио Unlimited 100, на цени от 32.99 лева с ДДС, се наложи като планът, който се радва на най-голям интерес от страна на клиентите на Vivacom, защото предлага всичко необходимо на едно място за максимално добро и цялостно изживяване.

   

  Vivacom направи значителни инвестиции през последните две години и осигури достъп до мрежата си от пето поколение на близо 82% от населението в страната. Това означава, че доброто и стабилно покритие, със супер бърз интернет за работа и забавление, постоянно качествена връзка с минимално забавяне при пренос на данни, вече са достъпни до 5,3 милиона души в България. Отскоро всички тези предимства са достъпни за потребителите и чрез най-новата услугата на Vivacom - 5G Home Internet – бърз, сигурен и надежден интернет за дома, в комбинация с иновативната ТВ услуга EON.

   

  Принос към съществено увеличения брой абонати има и водещата позиция на Vivacom сред трите мобилни оператора по брой пренесени мобилни номера. През последната година най-много клиенти на мобилни услуги са избрали да прехвърлят мобилните си номера към мрежата на Vivacom. [1]

   

  „Впечатляващите резултати, които постигнахме за по-малко от година при абонатите на мобилни услуги – и при частните, и бизнес клиентите– доказват, че единственият път към растежа в телеком сектора са инвестициите в иновации. Това е нашият стратегически приоритет. Ще продължим да развиваме мрежата си и да предлагаме най-атрактивните планове за нашите клиенти, за да могат да общуват свободно навсякъде, по всяко време и без ограничения, на най-добрата цена, независимо къде се намират“, коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

   

  [1] Най-много прехвърлени мобилни номера, според данните в системата за преносимост между операторите за последната година.

  29.05.2023
 • Да се потопим в магията на изкуството още този уикенд с Marquee TV

  Marquee TV предлага разнообразно съдържание, включващо най-доброто от магическия свят на изкуството – театър, балет, операт, класическа, модерна музика и други

  26.05.2023 г. . Във века на стрийминга и цифровото развитие, потребителите вече имат все по-голям избор от видео услуги, които позволяват достъп до широк спектър от съдържание и осигуряват удобство и разнообразие, независимо къде се намираме. И все пак много често ни се случва да сме си наумили нещо конкретно, което искаме да гледаме и нито една от платформите, за които сме абонирани, да не го предлага.

   

  Сред толкова много опции, Marquee TV на Vivacom се откроява като иновативната платформа, която дава невероятна свобода на потребителите да се насладят на изкуство и култура, осигурявайки им достъп до безброй възможности за развлечение и културно обогатяване по заявка.

   

  Marquee TV предлага разнообразно съдържание, включващо най-доброто от магическия свят на изкуството – театър, балет, операт, класическа, модерна музика и други. Предложенията, до които любителите на изкуството ще могат да се докоснат, включват дори представления от Кралския театър в Лондон, Операта в Сидни, Метрополитън Опера в Ню Йорк и още много. Но това не е всичко – услугата предоставя достъп до оригинални документални филми и задкулисни кадри, позволявайки на зрителите да надникнат отблизо в тайнствения свят на сценичните изкуства.

    

  Широката гама от съдържание, на които могат да се радват зрители от над 100 държави, е само едно от предимствата на Marquee TV. Платформата е страхотен начин да се насладите на едни от най-добрите световни изпълнения от сферата на сценични изкуства – от комфорта на вашия дом, само с няколко бързи клика. Намирането на нови артисти и изпълнения, за които дори не сте подозирали, е още едно предимство, което платформата ви предоставя.

    

  Освен това, интерфейсът на платформата е изключително удобен за използване от страна на всички потребители. Те ще могат да търсят и разглеждат наличния арсенал от съдържание по един бърз и лесен начин. Също така, платформата им дава възможност да създават плейлисти, както и да запазват запазвате любимите изпълнения, за да ги гледат по-късно.

    

  Тази пленяваща виртуална платформа, налична за абонатите на EON FULL & EON PREMIUM, предлага богат арсенал от документални филми, балет и танци, класическа музика, театър и опера, които ще ни отведат на пътешествие в невероятния свят на изкуството.

   

  Богатата видеотека, на която можете да се насладите още този уикенд, включва невероятни заглавия като:документални филми „Morris Robinson: The Impossible Dream“ и „Marion Motin: Dance with the Wolf“, балет „Лешникотрошачката“ и „Спящата красавица”, класическа музика „Лебедово езеро“ на П. И. Чайковски и „Mozart y Mambo,постановката „Много шум за нищо“ от Уилям Шекспир и операта „Травиата“ от Джузепе Верди.

   

  Какъв по-хубав начин да се насладим на края на уморителен ден от това да се потопим в уюта на дома, комбиниран с безкрайните предложения на завладяващите сетивата изкуство и култура, които новата платформа осигурява?

   

  За United Group

  Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,5 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

   

  От юли 2020 г. Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

   

   

  26.05.2023
 • Vivacom предлага атрактивния смартфон Nokia C32

  Моделът се откроява с дълъг живот на батерията и издръжливост

  25 май 2023 г., СофияVivacom вече предлага, в своите магазини и онлайн, атрактивния и достъпен модел смартфон – Nokia C32. Устройството може да бъде закупено на специалната цена от 8.98 лева на месец на лизинг за 24 месеца със сключване на 24-месечен договор за план Unlimited 100.

   

  Nokia C32 е оборудван с изключително издръжлива батерия с капацитет от 5000mAh, която гарантира употреба до 3 дни с едно зареждане.

    

  Моделът разполага с 6,5-инчов IPS LCD дисплей и с двойна камера с 50-мегапикселова основна камера и 2MP макро обектив. С допълнителните функции за нощен и портретен режим и автоматичен HDR, потребителите ще имат възможността да постигнат невероятно качество на снимките. Изисканият и сигурен дизайн на модела, който е със закалено стъкло отпред и отзад, както и странична рамка с метално покритие, го отличава от останалите смартфони в категорията. Устройството е налично в два атрактивни цвята – Charcoal и Beach Pink.

    

  Nokia C32 пристига с най-новия софтуер на Android – Android 13, който предлага на потребителите най-новите функции и иновации като производителност и персонализиране. Операционната система, заедно с невероятните 4GB ROM памет, 64GB RAM памет и 3GB виртуална RAM памет, гарантират страхотно потребителско изживяване.

   

  Повече за устройството може да видите ТУК.

  25.05.2023
 • Vivacom, УНСС и Община Пловдив организираха първата научно-практическа конференция на тема Интелигентни градове

  „Интелигентните градове – бизнес, научна общност и местна власт с обща визия за бъдещето с акцент към висшето образование“ – това бе темата на конференцията, която се организира за първи път от община Пловдив и УНСС, с партньорството на Vivacom.

  23 май 2023 г., София.„Интелигентните градове – бизнес, научна общност и местна власт с обща визия за бъдещето с акцент към висшето образование“ – това бе темата на конференцията, която се организира за първи път от община Пловдив и УНСС, с партньорството на Vivacom. Събитието се състоя на 18 май 2023 г. в Голяма конферентна зала, Дом на културата „Борис Христов“, гр. Пловдив.

   

  На конференцията Vivacom акцентира на темите за Smart city развитие през призмата на 5G технология; Ефективност и увеличаване на производителността в публичния и частен сектор; Безопасност; Здравеопазване; Транспорт и Cloud – решения и предизвикателства в съвременната ИТ инфраструктура.

   

  „Основните фактори, които превръщат един град в „умен“, са градското видеонаблюдение, професионалните WiFi решения в полза на граждани и администрация, мониторинг на качеството на въздуха, дигиталното образование. 5G технологията на Vivacom предоставя на общините и населените места разнообразни решения, включително свързани със социалните предизвикателства“, коментира старши мениджърът на „Корпоративни продажби“ към Vivacom Росен Христов и заяви, че Пловдив е един от лидерите в страната по отношение на „умни решения“.

   

  В тези решения влизат промяна и реализация на редица параметри на градската среда като много по-ефективно и ефикасно приложение и управление на административните дейности и услуги в градовете и общините с помощта на 5G технологиите, включително и социалните услуги. Eфективно и рационално управление на паркирането и паркоместата в населените места, цялостен мониторинг и ефективно управление на обществения транспорт в градовете, цялостен мониторинг и ефективно управление на сметопочистването и други.

   

  23.05.2023
 • Vivacom беше част от LUNAR 2023 със своята „Безкрайна вселена“

  Светлинната творба, която телекомът представи, бе перфектната симбиоза между технологии и изкуство

  21май 2023 г., София. Vivacom беше част от второто издание на Фестивала на светлините LUNAR със светлинната творба „Безкрайна вселена“. Събитието се проведе в дните между 11 и 14 май 2023 година, в София, и успя да привлече интереса на повече от 450 хиляди жители и гости на града. По време на събитието, посетителите имаха възможността да видят 24 авторски произведения, които преобразиха емблематични сгради, паркове и площади в столицата.

   

  Светлинната творба „Безкрайна вселена“ представи 3D видео мапинг шоу, което съчета необятните възможности на технологиите със спиращи дъха цветове, за да преобрази фасадата на Българската банка за развитие и да създаде наистина незабравимо изживяване за присъстващите.

   

  С участието си в тазгодишното издание на Фестивала на светлините Vivacom демонстрира неограничените възможности, които технологиите дават на хората. Светлинната творба, която телекомът представи, не само внесе уникален и запомнящ се елемент за цялото събитие, но и демонстрира как технологиите и услугите, които VIVACOMпредлага, могат да отключат пълния потенциал на дигиталния и физическия свят в едно.

  21.05.2023
 • iPhone 14 Plus на цената на iPhone 14 само във Vivacom

  През месец май почитателите на Apple, могат да закупят iPhone 14 Plus на цената на iPhone 14 от Vivacom

  17 май 2023 г., София. През месец май почитателите на Apple, могат да закупят iPhone 14 Plus на цената на iPhone 14 от Vivacom. Смартфоните се предлагат в различни свежи и стилни цветове и варианти на вградена памет. Промоцията важи както онлайн, така и в магазинната мрежа.

   

  С тази промяна клиентите на компанията ще могат да закупят iPhone 14 Plus 128 GB за 57,98 лв. на месец в комбинация с план Unlimited 100 с възможност за 36 месечен лизинг. От намаление на устройството ще се възползват и при сключване на договор за плановете Unlimited 300 и Unlimited MAX.

   

  iPhone 14 и iPhone 14 Plus имат изключително дълъг живот на батерията, мощна система с двойна камера за професионално заснемане на снимки и видеоклипове, както и супер бърза скорост на 5G мрежата. Освен това, устройствата предлагат и новаторски възможности за безопасност, включително осигуряването на спешна помощ и установяването на катастрофи и инциденти.

  17.05.2023
 • Нова премиум стрийминг услуга в EON

  Marquee TV ще допълни богатата видеотека на интерактивната телевизия с над 500 предложения от света на изкуството

  16 май 2023 г., София. От днес Marquee TV, водещата услуга за стрийминг на сценични изкуства в световен мащаб, вече ще предлага своя видео каталог в рамките на интерактивната ТВ платформа на Vivacom. Това e една от стратегическите инвестиции на United Group и тя ще предостави на потребителите на EON достъп до обширна селекция от първокласно съдържание, включващо класическа и модерна музика, опера, балет и съвременни танци, театър и документални филми.

   

  Платформата представя на зрители от над 100 държави най-доброто от магичния свят на изкуството и многообразие от културни предавания на един клик разстояние. Благодарение на нея любителите на класическата музика ще могат да присъстват виртуално на представления на Кралския театър в Лондон, Операта в Сидни, Метрополитън Опера в Ню Йорк и много други престижни зали. В допълнение услугата предоставя достъп до оригинални документални филми и подбрани кадри зад кулисите, позволявайки на зрителите да надникнат в света на сценичните изкуства. 

   

  „Развълнувани сме да си партнираме с Vivacom и заедно да предоставим първокласното съдържание на Marquee TV на по-широка аудитория. Нашият каталог предлага несравнима селекция от най-добрите изпълнения от цял ​​свят и ние сме уверени, че потребителите на EON ще харесат възможността да ги изпитат от комфорта на домовете си или пък в движение“, споделя Саймън Уокър, основател на Marquee TV.

   

  Новата услуга в EON Видеотека предоставя достъп до над 500 предложения от света на изкуството и ще бъде активна за настоящи и бъдещи клиенти на Vivacom от 16 май 2023 г.

  „Щастливи сме, че можем да предложим на нашите потребители достъп до обширния каталог на Marquee TV. Партньорството ни със световноизвестната стрийминг платформа е доказателство за нашия ангажимент да предоставим на потребителите ни възможно най-доброто развлекателно изживяване. С повече от 18 различни каталога в нашето портфолио и Marquee TV в него, сега предлагаме най-разнообразното съдържание за телевизионна видеотека“, каза Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

   

  Услугата ще има безплатен пробен период за всички клиенти на EON за 30 дни – до 15 юни вкл. След края на този период всички потребители с пакет EON PREMIUM ще имат напълно безплатен достъп до новото съдържание. Платформата ще бъде безплатна и за нови абонати на пакет EON FULL с 2-годишен абонаментен план. За всички останали абонати на EON, Marquee TV ще се предлага като допълнителна услуга срещу месечен абонамент от 16.99 лв. с ДДС.

   

  Само за две години от старта си интерактивната телевизия EON се налага все повече като предпочитана платформа за цялото семейство и е избрана от над 600 000 [1] потребители в цялата страна. Появата й на българския пазар преди две години промени начина, по който българските потребители гледат телевизия и постигнатите резултати за този кратък период, са доказателство за това.  

   

   

  [1] „Над 230 000 сключени договорa, чрез които EON се използва от над 600 000 потребители съгласно средния брой лица в едно домакинство по данни на НСИ. (https://www.nsi.bg/census2011/pagebg2.php?p2=175&sp2=200&SSPP2=201).

   

  16.05.2023
Open cookie bot settings
към контакти