Новини
Търсене на новини
 • Vivacom е единственият телеком у нас, който предлага обаждания през WiFi мрежи и в България, и в ЕС

  След ъпдейта на iOS 17 вече и всички iPhone модели с тази версия подържат услугата

  19 септември 2023 г., София. Vivacom предлага на своите клиенти иновативната услуга VoWiFi (Wi-Fi Calling), която им позволява да осъществяват обаждания през Wi-Fi мрежа лесно и удобно. Обажданията използват включените минути в абонаментните планове на потребителите, без допълнителни такси и без значение от вида мобилен план, който са избрали.

   

  Услугата е достъпна през абсолютно всички Wi-Fi мрежи на територията на страната, а Vivacom e единственият телеком у нас, който я предлага и на територията на Европейкия съюз. По този начин компанията осигурява на клиентите си непрекъснато и качествено обслужване без значение къде се намират.

   

  VoWiFi е изключително удобна за потребителите, особено в моментите, в които са на място без мобилно покритие или пък искат да използват своето устройство по време на самолетен режим, когато Wi-Fi мрежа е налична на борда.

   

  Активирането на услугата е напълно безплатно за всички клиенти на Vivacom – необходимо е само VoWiFi съвместимо устройство със съответната софтуерна версия. Предимствата на услугата включват:

  • Бързо и надеждно обаждане: Обажданията през VoWiFi се осъществяват мигновено и с изключително качество на звука.

   

  • Качествен и защитен разговор, дори при липса на мобилно покритие: Независимо дали потребителите се намират на място без мобилно покритие в България или в ЕС, VoWiFi им позволява да останат свързани.

   

  • Пестене на батерия: Използването на VoWiFi намалява натоварването на батерията на смарт устройството.

   

  • Без нужда от допълнителни приложения: VoWiFi работи напълно интегрирано със съвместимо за услугата смарт устройство.

   

  Услугата е на разположение за клиентите на Vivacom от 2018 година и към момента поддържа над 215 модела Android устройства от 14 различни бранда, включително Samsung, Huawei, Xiaomi, Motorola и други. А с новата iOS 17 – вече и за следните iPhone модели с тази версия:

  • iPhone15; iPhone 15 Plus; iPhone 15 Pro; iPhone 15 Pro Max; iPhone 14; iPhone 14 Plus; iPhone 14 Pro; iPhone 14 Pro Max; iPhone 13; iPhone 13 mini; iPhone 13 Pro; iPhone 13 Pro Max; Phone 12; iPhone 12 mini; iPhone 12 Pro; iPhone 12 Pro Max; iPhone 11; iPhone 11 Pro; iPhone 11 Pro Max; iPhone XS; iPhone XS Max; iPhone XR; iPhone SE, второ поколение или по-нов

   

  Повече информация за услугата можете да намерите ТУК.

  19.09.2023
 • Vivacom e „Любим работодател“ за 2023 година

  Vivacom спечели призовото 1-во място в категория „Любим работодател“ за 2023 г. в престижните награди за най-добър работодател на България – Career Show Awards 2023

  19 септември 2023 г., София. Vivacom спечели призовото 1-во място в категория „Любим работодател“ за 2023 г. в престижните награди за най-добър работодател на България – Career Show Awards 2023. Това е една от най-оспорваните категории, която се решава с гласуване от публиката, и тази година в нея се състезаваха 81 компании. Vivacom получи отличие и за кампанията си за набиране на таланти „Препоръчай приятел за работа във Vivacom“, с която спечели бронз в категория „Referral програма“.

   

  “Щастливи сме, че положителната и подкрепяща работна среда във Vivacom е високо оценена, както от публиката, така и от експертното жури в престижния конкурс Career Show Awards. Ще продължим да надграждаме успешните политики и програми за развитие на служителите ни в една многообразна и приобщаваща среда, в която всеки талант е с равни възможности“, казва Малина Чавдарова, Директор „Човешки ресурси“ във Vivacom.

   

  Златото в категорията „Любим работодател“ е признание за работодателските практики на Vivacom през гласовете на служители и публиката, отличили високия професионализъм на телекома. Забележителните успехи на една от най-популярните програми за набиране на таланти също получи признание. Програмата „Препоръчай приятел за работа във Vivacom“ впечатли авторитетно жури с високата си ефективност и широко одобрение сред служителите – всеки втори препоръчан започва работа във Vivacom.

   

  “Искаме да поздравим Vivacom за страхотните резултати в Career Show Awards 2023! Това е много ценно признание за труда и високия професионализъм на компанията ”, сподели Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

   

  Career Show Awards са ежегодни награди, отличаващи водещи практики в човешките ресурси и работодателската марка.

  19.09.2023
 • Vivacom приема предварителни поръчки за iPhone 15 от 15 септември

  От 15 септември Vivacom започва да приема предварителни поръчки за новите iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max.

  13 септември 2023 г., София. От 15 септември Vivacom започва да приема предварителни поръчки за новите iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Хитовите модели ще могат да се поръчат в комбинация с планове Unlimited от 15 ч. в петък на vivacom.bg, а продажбите ще стартират в 8:00 ч. на 22 септември.

    

  iPhone 15 и iPhone 15 Plus сa с прекрасен нов дизайн и мощна 48MP основна камера с възможност за двукратно увеличение, процесор A16 Bionic и USB Type-C. iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max са най-леките Pro модели на Apple досега. Те предлагат стилен и лек дизайн с корпус от рециклиран титан, сериозни подобрения на камерата, включително по-усъвършенствана 48MP основна камера, процесор A17 Pro и USB Type-C. iPhone 15 Pro Max е първият смартфон на компанията, който използва перископен механизъм на камерата и с него предлага 5-кратно оптично приближение.

    

  Повече информация на 15.09.

  13.09.2023
 • Vivacom представи първия си 5G смартфон и премахва ограниченията на скоростта във всички Unlimited планове

  Vivacom стартира продажбата на първия Vivacom 5G смартфон, който ще предложи на цена само от 1 лев на месец с план Unlimited 300.

  13 септември 2023 г., София. Vivacom стартира продажбата на първия Vivacom 5G смартфон, който ще предложи на цена само от 1 лев на месец с план Unlimited 300. Телекомът премахва и ограниченията в интернет скоростта на всички Unlimited планове до 31 октомври 2023 година.

   

  „Тези страхотни предложения са за всички наши клиенти по повод една година от лансирането на изцяло новото ни портфолио от неограничени планове във всички ценови категории. С тази стъпка дадохме възможност за пълна свобода в общуването и променихме телеком пазара в България завинаги. И резултатите днес доказват, че тази свобода е високо оценена от нашите клиенти“, каза Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

   

  Vivacom 5G смартфон е перфектно решение за всички, които искат достъпно 5G устройство, което може всичко. Той идва с 3 години гаранция и има редица впечатляващи характеристики, които покриват нуждите на съвременните потребители. Vivacom 5G смартфон предлага 6.52“ HD+ дисплей, 50-мегапикселова двойна основна камера, 128GB вградена памет и 4GB оперативна памет. Смартфонът има издръжлива батерия и поддържа NFC технологията за лесни, бързи и безконтактни плащания директно с телефона. До 31 октомври 2023 година той ще се предлага с цена на лизинг за 24 месеца при сключване на 24-месечен договор за Unlimited 300.

   

  „С лансирането на Vivacom 5G смартфон, даваме възможност на нашите клиенти за още по-пълноценно и страхотно 5G изживяване -достъпен 5G телефон, неограничени планове и скорости и достъп до най-голямата 5G мрежа в България, която продължаваме да разрастваме. До края на годината планираме да осигурим покритие на 85% от населението в страната и по този начин продължаваме да правим технологиите достъпни за все по-голям брой хора в България“, добави Николай Андреев.

   

  „Вече почти половината от клиентите на Vivacom използват Unlimited планове, като само за последната година отчитаме близо 50% ръст в потреблението на данни. За нас това е доказателство, че клиентите ни наистина оценяват свободата и възможностите на неограничените планове и се възползват максимално от тях“, каза Стоян Каранлъков, главен търговски директор на Vivacom.

   

  Vivacom не спира да предлага едни от най-добрите продукти и услуги, базирани на най-съвременните технологии. 5G мрежата на телекома успя да се наложи като най-голямата в страната с покритие от 83% от населението на България. 10 GIGA оптичната мрежа на Vivacom вече покрива 500 000 домакинства в страната, a само за две години от старта интерактивна телевизия EON вече се гледа от над 600 000 потребители в страната.

   

  През 2023 г. Vivacom лансира и 5G високоскоростен интернет за дома и така даде възможност на клиентите си да гледат EON в перфектно качество и да разчитат на супер бърз интернет за работа или забавление, без да се притесняват за скоростта. И всичко това на места без оптична свързаност или в отдалечени райони. През юни тази година, телекомът пусна и първия 5G предплатен пакет в България – FREE2GO, с което допълни възможностите за пълноценно използване на пълния потенциал на най-голямата 5G мрежа в страната, от всеки и навсякъде.

   

  Повече информация за Vivacom 5G смартфон може да намерите ТУК.

   

  13.09.2023
 • Vivacom подкрепя хората от наводнените райони на България с безплатни фиксирани услуги

  Екипът на Vivacom изразява своята искрена съпричастност с всички пострадали от опустошителните наводнения в района на гр. Царево.

  Екипът на Vivacom изразява своята искрена съпричастност с всички пострадали от опустошителните наводнения в района на гр. Царево. Компанията е водена от разбирането, че неин дълг е, в тези трудни времена, да подкрепя своите клиенти и общности.

    

  В знак на солидарност с пострадалите в това ужасно бедствие и техните семейства, телекомът се ангажира да окаже пълна подкрепа. Vivacom ще предостави безплатна фиксирана свързаност на своите частни клиенти в засегнатите региони за следващите 3 месеца, защото вярва, че в случай на криза, връзката с близките, достъпът до критична информация и координирането на усилията за помощ са от първостепенно значение. През септември, октомври и ноември частните клиенти на Vivacom в Царево, Ахтопол, Лозенец, Синеморец, Варвара, Бродилово, Кости, Велика, Резово, Българи, Изгрев, Фазаново и Кондолово ще получат безплатно всички фиксирани услуги, които ползват по своите действащи договори, включително сателитна телевизия, EON интерактивна телевизия, оптичен интернет, интернет през различни технологии и домашни стационарни телефони.

    

  Екипите на Vivacom са ангажирани да осигурят непрекъснатост и високо качество на най-важните услуги за своите потребители и ще работят за възстановяване на комуникациите там, където са прекъснати.

  08.09.2023
 • Nokia устройства с до 100 лева отстъпка в онлайн магазина на Vivacom

  Специалните оферти ще бъдат налични до 14 септември в онлайн магазина на телекома

  7 септември 2023 г., София. Месец септември започва с есенни намаления на устройства Nokia, които идват при вас с отстъпка до 100 лева в онлайн магазина на Vivacom. Промоционалните цени са валидни само до 14 септември при закупуване на моделите в брой или на лизинг при сключване на нов или преподписване на съществуващ договор на план Unlimited. В ексклузивната промоция попадат бюджетните модели Nokia G42 5G, който идва и с 3 години гаранция, както и Nokia G21 и Nokia C32, които имат 2 години гаранция и се отличават с отлично съотношение цена-качество.

   

  Nokia G42 5G разполага с осемядрен процесор Snapdragon 480 Plus 5G, който позволява още по-бързо сърфиране в интернет, сваляне и качване на съдържание и цялостна работа на устройството. Смартфонът е с 6,56 инчов HD+ дисплей и скорост на опресняване 90Hz, което позволява безпроблемно гледане на видео съдържание и скролване в интернет без насичане на картината. Устройството разполага и с 5000mAh батерия, която издържа на до 3 дни работа. Устройството разполагаоще с 50-мегапикселова основна камера, вграден изкуствен интелект (AI) и няколко основни режима на работа. Смартфонът е с Android 13 и поддържа 20W зареждане.

   

  Промоционалната селекция включва и модела Nokia G21, който изпъква с голям и ярък 6,5-инчов дисплей с 90 Hz честота наопресняване, позволяващ плавно сърфиране и разглеждане на снимки.Устройството комбинира невероятен 3-дневен живот на батерията със супер производителност и удивителна 50 МР камера с изкуствен интелект за изграждане на образа. Nokia G21 е изключително здрав и отвън, и отвътре, благодарение на елегантния корпус от поликарбонат. Телефонът идва с Android 11,като са гарантирани 36 актуализации на сигурността и две актуализации на операционната система за две години. Една от най-силните страни на Nokia G21 е издръжливостта на батерията с капацитет 5050 mAh, която има 3-дневен живот и възможност за бързо зареждане на 18W.

   

  Nokia C32е първият представител на достъпната C-серия и съчетава луксозен и освежен дизайн, здравина и създаване на отлични изображения при слаба осветеност. Смартфонът идва с ярък 6,5-инчов екран със закалено стъкло, метална вътрешна конструкция и подобрена защита от прах и течности. Елегантният стъклен заден панел и изящните акценти на дизайна го правят привлекателен за очите и приятен на допир. Nokia С32 разполага с двойна камера с 50 МР основен сензор, който улавя повече светлина за заснемане на перфектни кадри и има вградени алгоритми за обработка на снимки. Нощният и портретният режим работят както с задната, така и с предната камера. Моделът върви с най-новия Android 13, който предлага разнообразни възможности за персонализиране. Голямата 5000 mAh батерия поддържа най-актуалните функции за икономия на енергия и издържа до 3 дни с едно зареждане.

   

  Повече информация за промоционалните оферти на Nokia и Vivacom може да намерите ТУК.

  07.09.2023
 • Samsung Galaxy Z Flip5 и Samsung Galaxy Z Fold5 са смартфоните на месеца във Vivacom

  Двата флагмана се предлагат на лизинг без оскъпяване с план Unlimited 300 и Unlimited MAX

  05септември 2023 г., София. Смартфоните на месец септември в мрежата на Vivacom са двата актуални сгъваеми флагмана на Samsung – Galaxy Z Flip5 и Z Fold5. Почитателите на маркатамогат да закупят устройствата на атрактивна цена на лизинг с 0% оскъпяване за 24 месеца[1] при сключване на 24-месечен договор за абонаментен план Unlimited 300. Офертата ще бъде в сила през целия месец септември в обектите на Vivacom и в онлайнмагазина на телекома, като се предлагат и оригинални аксесоари за моделите.

   

  Samsung Galaxy Z Flip5

  Елегантният сгъваем флагман Samsung Galaxy Z Flip5 се отличава с компактен дизайн и лесно персонализиране благодарение на новия 3,4-инчов външен дисплей Flex Window. Основният 6,7-инчов AMOLED екране с Full HD+ резолюция с2640х1080 пиксела и 120 Hz опресняване на картината за плавно скролване между приложенията. Моделът разполага с два основни 12 МР сензора на задната камера и 10 МРпредна камера за заснемане на зашеметяващи селфитапод всевъзможни ъгли с функцията FlexCam. Устройството е базирано на супермощния чипсет Snapdragon 8 Gen 2 в комбинация с 8 GB RAM и 256 и 512 GB вътрешна памет. Батерията с капацитет 3700 mAh позволява продължително ползване на смартфона и ефективно разпределяне на заряда през деня.

   

  Samsung Galaxy Z Flip5 256 GB се предлага от Vivacom на цена от 70,42 лева на месец на лизинг без оскъпяване за 24 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited 300.

   

  Samsung Galaxy Z Fold5

  Samsung Galaxy Z Fold5 е най-лекият и най-компактен модел от серията Z Fold със своите 13,4 мм дебелина на корпуса и 253 грама тегло. Разгъващият се 7,6-инчов основен дисплей е проектиран, за да предостави революционно мултитаскинг изживяване – плавен гейминг, гледане на филми с кино качество и продуктивност като от компютър. Сгъваемият флагман работи с висок клас чипсет Snapdragon 8 Gen 2, 12 GB RAM и 256 GB, 512 GB и 1TB вътрешна памет. Galaxy Z Fold5 позволява поддържането на три прозореца на един екран чрез функцията Multi Window, а с подобрената писалка S Pen воденето на бележки и скицирането се извършват с невероятна прецизност. Усъвършенстваната система от камери включва 50 МР основен сензор, 12 МР ултраширокоъгълен и 10 МР телефото сензор. Батерията на устройството е с капацитет 4400 mAhи разпределя заряда според навиците и потребностите на потребителя.

   

  Samsung Galaxy Z Fold5 256 GB може да бъде закупен от Vivacom на цена от 117,50 лева на месец на лизинг без оскъпяване за 24 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited 300.

   

  [1] В сравнение с цената при еднократно плащане.

  05.09.2023
 • United Group назначава Александра Делвенакиотис за вицепрезидент „Публични комуникации“

  Драгица Пилипович Чафи ще остане в United Group като съветник по държавните въпроси и ще продължи отличната си работа като председател на борда на фондация SBB

  4 септември 2023 г. United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, обяви днес назначаването на Александра Делвенакиотис за вицепрезидент „Публични комуникации“ на Групата, считано от 1 септември 2023 г.

    

  Александра поема поста от Драгица Пилипович Чафи, която е част от мениджърския екип на United Group от 2008 г. През 2009 г. Драгица става директор на SBB, а от 2015 г. е вицепрезидент „Публични комуникации“ в Групата. Тя ще остане в United Group на позиция съветник по държавните въпроси и ще продължи отличната си работа като председател на борда на фондация SBB.

    

  Александра идва в United Group от Adecco Group, където е заемала поста вицепрезидент „Външни комуникации и връзки с медиите“. Тя има над 18 години опит в областта на връзките с обществеността, връзките с медиите и корпоративните комуникации, като голяма част са от медийния и телекомуникационния сектор. Преди това е заемала поста директор „Комуникации и връзки с обществеността“ в Ringier Axel Springer Media AG, както и вицепрезидент „Корпоративни комуникации“ в Sky (DACH).

    

  „С радост приветстваме Александра в нашия екип. Нейният изключителен опит в координиране на комуникации на ниво борд и разработване на стратегии за публични комуникации за глобални бизнеси ще бъде безценен за United Group в процеса на разширяване на нашето присъствие на нови европейски пазари. Тя ще играе ключова роля в развитието на взаимоотношенията на Групата с всички външни заинтересовани страни и ще ръководи връзките на Групата с медиите в процеса на консолидация на новите придобивания и популяризирането на едни от най-добрите дигитални услуги, предлагани от United Group, на всички пазари“, сподели Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group, и допълни: „От името на всички в United Group, искам да използвам възможността да благодаря на Драгица от сърце за всичко, което направи за нашата компания. Драгица се присъедини към SBB от Европейската банка за възстановяване и развитие и с тяхната подкрепа помогна на SBB да се превърне в регионален лидер на пазара на цифрова телевизия и широколентови услуги, какъвто е днес. Като вицепрезидент „Корпоративни комуникации“ на Групата тя бе важен посланик на компанията, а също и с ключова роля във вземането на управленски решения по време на нейното развитие. Тя ще продължи да играе ключова роля като съветник по държавните въпроси на борда и на Александра, когато поеме новата роля“.

    

  Александра Делвенакиотис има магистърска степен по Медийни и комуникационни изследвания от Свободния университет на Берлин, следдипломна магистърска степен по европейски изследвания от университета Хумболт в Берлин / Международен научен център на Станфорд в Берлин, както и International Executive MBA от ESADE Business School.

   

  За United Group:

   

  Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15,5 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании. За повече информация: https://united.group/

   

  04.09.2023
 • Vivacom финализира сделката за придобиване на Нетуоркс

  Тази стъпка е част от стратегията на телекома да предоставя на все по-голям брой потребители в цялата страна висококачествени услуги, базирани на най-съвременните технологии, и отлично клиентско изживяване.

  31 август 2023 г., София. Vivacom приключи успешно сделката за придобиване на дружествата от групата Нетуоркс - „Нетуоркс-България“ ЕООД, „Онлайн Директ" ЕООД, „ТВН Дистрибуция България" ЕООД и „Телко Инфраструктури" ЕООД. Тази стъпка е част от стратегията на телекома да предоставя на все по-голям брой потребители в цялата страна висококачествени услуги, базирани на най-съвременните технологии, и отлично клиентско изживяване.

    

  „Щастливи сме да посрещнем Нетуоркс-България в семейството на Vivacom и се радваме, четакива страхотни професионалисти се присъединяват към нашия силен екип. Приветстваме с добре дошли и клиентите на компанията, които от днес ще имат достъп до висококачествените и иновативни услуги на Vivacom“, каза Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

    

  Нетуоркс-България стартира дейността си през 2000 г. в Русе и е с водещи позиции сред регионалните доставчици на цифрова телевизия и интернет както за домакинствата, така и за бизнеси. Компанията се отличава с богатото портфолио отвисококачествени телекомуникационни услуги, които се предоставят благодарение на собствената оптична мрежа от типа FTTB (Fiber to the building).

    

  „Благодарим на Vivacom за това, че се прояви като лоялен партньор и оцени високо потенциала на нашата компания. Потребителите ни могат да бъдат спокойни, защото с Vivacom споделяме общ подход в предоставянето на телеком услуги – държим на безкомпромисно качество и отделяме специално внимание на клиентите. Ще работим заедно с обща цел: присъединяването към водещия телеком в страната да допринесе за развитието на пазара на телекомуникационни услуги и клиентите да се възползват от най-актуалните технологии в сектора“, коментира Свилен Максимов, собственик на Нетуоркс-България.

   

   

   

  За United Group:

   

  Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15,5 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

  Vivacom е част от United Group от юли 2020 година. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

   

   

  31.08.2023
 • Vivacom с атрактивни Back To School оферти за малки и големи ученици

  Специално за нуждите на малките ученици, телекомът предлага богата серия от детски смарт часовници с цветна изненада, избрани таблети и смартфони с много възможности за учене и комуникация и не на последно място, специален пакет на PlayStation 5, в комплект с две игри за забавление и развлечение.

  29август 2023 г., София. По случай приближаващия старт на учебната година, Vivacom предлага атрактивни Back To School устройства с отстъпки до 100 лева в цялата си търговска мрежа. Специално за нуждите на малките ученици, телекомът предлага богата серия от детски смарт часовници с цветна изненада, избрани таблети и смартфони с много възможности за учене и комуникация и не на последно място, специален пакет на PlayStation 5, в комплект с две игри за забавление и развлечение.

   

  Промоционалната кампания e валидна в комбинация с план от Vivacom до 13-ти септемвриили до изчерпване на количествата във физическите магазини и онлайн магазина на телекома.

  MyKi 4 и MyKi 4 LITE са смарт часовници, специално създадени за деца. Имат вграден микрофон и високоговорител за лесни двупосочни гласови разговори с родителите. Оборудвани са с GPS приемник, който предоставя пълна информация на родителите за локацията на тяхното дете. Умните часовници имат и полезни функции като вграден крачкомер, забавна математическа игра, задаване на аларми и режим „Не безпокойте“, осигуряващ максимална концентрация по време на учене.Също така са водоустойчиви със сертификат IP67 и могат да издържат потапяне до 1 метър в сладка вода за 30 мин. MyKi 4 се предлага в комплект с дигитален алармен часовник на цена от 5.98 лева на месец, в комбинация с план Unlimited 100, а MyKi 4 LITE - в комплект с атрактивна детска флаш памет за 1.98 лева на месец, в комбинация с план Unlimited 100.  

   

  Часовникът Redmi Watch 3 има дълъг живот на батерията и издържа до 12 дни при пълно зареждане. Поддържа повече от 120 режима на тренировка, включително бягане на открито, колоездене, туризъм и плуване в басейн. Чрез него могат да се извършват лесни Bluetooth гласови повиквания и има пет системи за позициониране и проследяване с висока точност. Специално за учениците се предлага от Vivacom в комплект с цветна силиконова каишка за 5.98 лева на месец, в комбинация с план Unlimited 100.

   

  Част от атрактивните Back To School оферти са и два страхотни таблета – новият Blackview Tab 13 и Lenovo Tab M8, които разполагат с двойни говорители, детски режим и ниски нива на синя светлина. Двете устройства са щадящи за очите. А специалният режим за четене и издръжливата батерия ги прави удобни за учене. Blackview Tab 13 може да бъде закупен за 10.98 лева, в комбинация с план Unlimited Traffic 100, а Lenovo Tab M8 се предлага за 3.98 лева на месец, с план Unlimited Traffic 100.

   

  Сред страхотните предложения за по-големите ученици с намаление до 100 лева са и редица смартфони от среден клас. Елегантният смартфон Poco X5 Pro впечатлява със стилния си дизайн, 100 MP основна камера и издръжливата батерия, позволяваща продължително ползване. Huawei Nova Y91 е с мощната 7000 mAh батерия и суперзвук за слушане на музика и гледане на видеа, а Realme C53 и Samsung Galaxy A23 се предлагат в комплект със стъклен протектор за допълнителна защита.

   

  За забавлението на малки и големи и по време на учебната година, Vivacom предлага специален пакет на хитовата игрова конзола PlayStation 5, в комплект с допълнителен безжичен DualSense контролер и две видеоигри – God of War: Ragnarok и Gran Turismo 7 Standard edition. Пакетът се предлага на цена от 42.98 лева на месец на изплащане за 36 месеца, в комбинация с план EON PREMIUM. С този план, клиентите могат да се насладят на високоскоростен оптичен интернет, иновативна TV платформа и богатото съдържание на EON Видеотека.

   

  Повече информация за всички устройства част от Back To School кампанията можете да намерите ТУК.

   

  29.08.2023
 • United Group приключи продажбата на пасивната инфраструктура на мобилните мрежи на TAWAL

  United Group има удоволствието да потвърди, че след официалната информация от 20 април, компанията приключи на 24 август продажбата на пасивна инфраструктура на мобилните мрежи в България, Хърватия и Словения (TowerCo) на TAWAL.

  28 август 2023 г., София. United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, има удоволствието да потвърди, че след официалната информация от 20 април, компанията приключи на 24 август продажбата на пасивна инфраструктура на мобилните мрежи в България, Хърватия и Словения (TowerCo) на TAWAL, дъщерно дружество на stc Group и водеща компания за ИКТ инфраструктура в региона на Близкия изток и Северна Африка.

   

  Сделката бе приключена съгласно условията на Договора за покупко-продажба и след получаване на одобрение от страна на регулаторните органи.

   

  Сделката за TowerCo, която се състои от повече от 4800 кули, се оценява на 1,22 милиарда евро без кредити и парични средства. Цената е изцяло платена и представлява 20.1 пъти EBITDAal (печалбата преди данъци, лихви, амортизация, след лизинг и преди МСФО 16).

   

  Нетните приходи от сделката възлизат на 1,218 милиарда евро и ще бъдат използвани за пълното изплащане на издадените от компанията привилегировани обезпечени облигации с номинал от 525 милиона евро с падеж през 2024 г. и привилегировани обезпечени облигации с номинал от 550 милиона евро с падеж през 2025 г. Останалата сума ще бъде използвана за по-нататъшно подобряване на кешовите позиции и ликвидността на United Group. Също така, ликвидността на компанията ще бъде допълнително подобрена със средства от бъдещи плащания от TowerCo, възлизащи на 29 милиона евро, които ще бъдат получени малко след приключването на сделката.След погасяване на главницата и натрупаните лихви по облигациите за 2024 и 2025 г., общият нетен положителен резултат за ликвидността на компанията ще възлезе на 168 милиона евро.

   

  Сделката е първа инвестиция на TAWAL в европейския телекомуникационен сектор. TAWAL е най-големият доставчик на интегрирана ИКТ инфраструктура в региона на Близкия изток и Северна Африка и има портфолио от над 21 000 телекомуникационни кули.

   

  United Group и дъщерните ѝ дружества в съответните държави ще продължат да бъдат основни наематели на пасивната инфраструктура за мобилни мрежи, част от тази сделка. В тази връзка, компанията сключи дългосрочно рамково споразумение, първоначално за срок от 20 години, с последващо подновяване на всеки 8 години. Освен това e подписано споразумение за осигуряване на определено ниво на услугите, за да се гарантира непрекъснато ползване на инфраструктурата на телекомуникационните кули след приключване на сделката.

   

  Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group, заяви:

  Тази сделка е много атрактивна за United Group и ни дава възможност да освободим капитал от съществуващите неосновни инфраструктурни активи, като едновременно с това се възползваме от атрактивни решения в сектора на телекомуникационните кули. Това е в съответствие с най-новите тенденции, предприети от редица телекомуникационни оператори в цяла Европа през последните години. Средствата от продажбата ще бъдат използвани за значително намаляване задълженията ни и осигуряване на допълнителни възможности за бъдещ растеж. Щастливи сме, че имаме силен партньор в лицето TAWAL, най-големият доставчик на интегрирана ИКТ инфраструктура в Близкия изток и Северна Африка, в тяхната първа инвестиция в Европа и ще търсим още възможности за съвместен растеж и разширяване“.

    

  ЗаUnited Group

  Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15,5 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании. За повече информация: https://united.group/

   

  28.08.2023
 • Vivacom продължава кампанията „Бизнес Великани“ с нова оферта за малкия бизнес

  Телекомът предоставя специално предложение включващо мобилен план с месечна такса от 1 лев за първите три месеца и над 200 лв. отстъпка , за избрани модели смартфони

  25 август 2023 г., София. Vivacom обяви новата си оферта за малкия бизнес чрез своята кампания „Бизнес великани“. Тя е част от политиката на телекома да насърчава и подкрепя предприемачеството и да предоставя персонализирани решения, които подобряват свързаността и комуникацията им.

   

  Новата оферта включва план Unlimited 300 с месечна такса от 1 лев за първите три месеца и отстъпки, започващи от 200 лева, на избрана селекция от смартфони. Атрактивната оферта е валидна между 21-ви август и 30-ти септември.

   

  Тарифният план Unlimited 300 от Vivacom обединява всички услуги, необходими за ефективната работа на малките фирми. В него са включени неограничени минути и SMS-и в България и роуминг в страни от ЕС. Unlimited 300 предлага също така неограничени мегабайти мобилен интернет с максимална скорост до 300 Mbps сдостъп до най-голямата 5G мрежа в България.[1] В пакета са налични 2000 MB интернет за роуминг в определени мрежи в Сърбия, Турция и Северна Македония. Абонаментният план включва и дигитален абонамент за Капитал с актуални корпоративни новини, финансови анализи и проучвания за бизнеса.

   

  „Ние разбираме нуждите и предизвикателствата, пред които е изправен малкият бизнес и затова предоставяме подходящите инструменти, от които се нуждаe, за да се развива успешно. Вярваме, че новата оферта, която направихме специално за тях, ще им помогне да оптимизират част от разходите си и така да бъдат по-ефективни. Трябва да знаят, че в наше лице имат доверен партньор, сподели Любомир Малоселски, директор „Продукти и услуги“ във Vivacom.

   

  Освен новото специално предложение, Vivacom предлага редица други решения, които подпомагат дейността на бизнеса – сред тях са дигитални решения за оптимизация и повишаване на ефективността на бизнеса, като облачна инфраструктура, ИТ консултации, телевизия за бизнеса с права за публично излъчване, онлайн магазин, създаване на уеб сайт, както и решения за защита срещу зловреден софтуер.

    

  [1] Най-голямо покритие на 5G мрежа след сравнение по публично достъпна информация към 19.05.2023 г. за покритието на операторите по брой населени места и курорти.

  25.08.2023
Open cookie bot settings
към контакти