Често задавани въпроси

VIVA Bipper

 

Винаги спокойни за вашето дете!
 

С VIVA Bipper знаете къде се намира детето ви, контролирате разходите му и се грижите за безопасността му.

 

3 ценни Bipper функции

 

виж повече за Bipper

 

 BipperBipper +

Стандартна месечна такса

10.00 лв.
15.00 лв.

Месечна такса в комбинация

11.00 лв.
Неограничени разговори в мобилната мрежа на VIVACOM
3 VIVACOM номера
5 VIVACOM номера
Функции
паник номер, местоположение
паник номер, местоположение, контрол

 

Основни цени на този план с включен ДДС:

Обаждане към паник номер 000 0.60 лв на минута
Разговори към всички мрежи в страната 0.25 лв на минута
SMS към всички мрежи в страната + и към мобилни в ЕС 0.14 лв на съобщение
SMS към международни оператори 0.21 лв на съобщение
MMS към всички нац. мобилни оператори 0.60 лв на съобщение
WAP през CSD 0.06 лв на минута
GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA 1.80 лв на MB
Видео разговори към мобилната мрежа на VIVACOM 0.49 лв на минута
Видео разговори към други мобилни оператори 0.59 лв на минута
Разговори към страни от Първа международна група 0.36 лв на минута
Разговори от мрежата на VIVACOM към Мобилни ЕС 0.445 лв на минута
Разговори към страни от Втора международна група 0.76 лв на минута
Разговори към страни от Трета международна група 1.26 лв на минута
Видео разговори към всички международни дестинации 1.62 лв на минута
Цена на минута за гласово повикване към номера с формат 0700 0.25 лв на минута
Цени за обаждане/SMS към номера с добавена стойност
   
Информация за цени на международни разговори виж тук

 

VIVA Bipper функции

 

Контрол

Контрол на разходитеС тази функция на VIVA Bipper имате възможност да ограничавате потреблението на вашето дете и по този начин да бъдете сигурни, че то няма да натрупа висока месечна сметка, в добавка на това вие определяте номерата, на които то може да звъни.

Как чрез VIVA Bipper контролирате употребата на мобилния телефон:

Можете и да въвеждате специални ограничения по часови периоди;

Така ще сте сигурни, че детето няма да натрупа високата месечна сметка, от която всички родители се притесняват;

Ограничавате изходящите повиквания към конкретен номер. Така в избран часови период вашият малчуган няма да има възможност да извършва повиквания към него, а вие ще сте сигурни, че уроците ще бъдат научени, а домашните написани, без излишно разсейване.

 

Безопасност

Когато вашето дете се намира в опасност, то може бързо да набере краткия паник номер 000.

Това ще активира едновременно обаждане до всички контакти, които вие сте посочили на my.bipper.bg. След като някой от избраните контакти пръв приеме обаждането, връзката с останалите ще се прекъсне. Повикаването ще пристигне до вас от специалния номер 359879000555, който ще идникира, че твоето дете е в беда. По този начин децата ви ще имат бърз достъп до теб или друг близък за тях човек, който да им се притече на помощ.

 


Местоположение

Определяне на местоположението

Получавате информация за местоположението на детето си и история на локализациите му.

С едно натискане на бутона определяте дали детето ви в този момент се намира в квартала, в района на училището или се е отклонило на друго място. Локализирането се осъществява като се използва информация от мобилната мрежа на VIVACOM. Отклоненията от точното местонахождение могат да варират от 100 метра за гъсто населените места до няколко километра за райони с по-слаба мобилна мрежа. Едно от големите предимства на този тип локализация е, че можете да следите местонахождението на детето навсякъде, където има мобилно покритие. Това е основната разлика с GPS-технологията, която изисква специален GPS модул във устройството на детето и предоставя сигнал с влошено качество между сгради и други затворени пространства.

 

Планирана локализация

VIVA Bipper вече е в помощ на родителите с натоварен ежедневен график. С най-новата функционалност - планирана локализация, вече имате възможност да зададете предварително час от деня, в която искате да получавате информация къде точно се намира детето ви в момента.

Планираната локализация Ви позволява сами да определите кога детето Ви да бъде локализирано. Например – всеки делник, от 13.00 часа. Така в уречения час, VIVA Bipper системата автоматично ще определи местоположението на детето. Дори и да не се намирате пред компютър, ще получите на мобилния си телефон SMS. Той съдържа линк към карта, на която е отбелязано в коя точка на града или квартала е детето Ви в момента. Всички локализации, които системата е фиксирала, се запазват като история в my.bipper.bg акаунта, за да могат по-късно да бъдат разгледаждани.

Тази функционалност на VIVA Bipper би могла да бъде от изключителна полезност за Вас, ако сте родител на малкък ученик и сте разтревожени как детето се придвижва в градския трафик или дали се прибира в къщи навреме след училище. Планираната локализация е и в помощ на родителите с натоварен ежедневен график, които нямат възможност да се пред компютъра във важни моменти за техните деца.

Вече получавате SMS с линк към текущото местоположение и когато детето набере краткия паник номер 000 в случай на опасност. Тогава координатите се изпращат до всички номера от алармения списък, определен на my.bipper.bg.

 

Забележка: SMS с линк към моментното местоположение на детето се изпращат само до номера от мобилната мрежа на VIVACOM.

 

Правила и условия

 

  1. При нова активация е необходимо да се заплати съответната цена на стартов пакет от 15.00 лв. с ДДС. Предплащането се възстановява във втората фактура, след заплащане в срок на първата фактура, а ако тя е на по-ниска стойност, остатъка от него ще се приспада от следващите фактури, до пълното му възстановяване.
  2. Промяна на номер от списъка с безплатни номера се таксува по 2.90 лв. 
  3. Тарифирането е на минута. Минималната продължителност на разговор е 60 секунди.
  4. Трафик на данни се тарифира на 1KB. Трафик на данни се таксува според цената в тарифния план до достигане на сметка от 40 лв. за мобилен интернет. След това се заплаща по 0.08 лв. с ДДС на MB, като продължава използването на MB на максимална скорост.
  5. Включените минути не могат да се използват за разговори към номера с добавена стойност, международни дестинации, универсални номера 0700 или в роуминг. Неизползваните минути не се прехвърлят за следващ месец.
  6. За периода от активацията/подписването на договора до датата на първото отчетно число абонатът заплаща пропорционална част от месечния абонамент, съответстваща на броя на дните, в които са му предоставяни услугите. За същия период абонатът ползва съответната пропорционална част от услугите, включени в месечния абонамент. Едномесечните отчетни числа на VIVACOM могат да бъдат на датите 1, 8, 15 и 22.
  7. Bipper функционира с повечето модели мобилни телефони, които се предлагат на пазара. Съществуват модели мобилни устройства, които не следват общо-приети стандарти. В такива случаи  може да се наложи замяна на телефона, за да се използва VIVA Bipper услугата.
  8. Първоначално определената финансова граница на потребление за VIVA Bipper е 30 лв. При промяна на абонаментния план към такъв с по-високи параметри, определената финансова граница на потребление се променя съгласно ценовата листа на VIVACOM, като същата ще е съобразена с границата на новоизбрания план.
  9. Всички посочени цени са в лева с включен ДДС. 

Официални правила на оферта за комбиниране на услуги

Обратно към въпросите

нагоре
Open cookie bot settings