Vivacom - водещият доставчик на сателитни услуги

 

Top Operator 2020

Компанията предлага сателитни услуги включващи излъчване и приемане на радио и тв канали, Play out решения, фиксирана и мобилна VSAT свързаност за предаване на данни и интернет, колокиране на сателитно оборудване и др. Vivacom е партньор на Eutelsat, Intelsat, SES, като основни доставчици на сателитен капацитет.

 

Vivacom притежава разрешение №1610 за сателитно излъчване, издадено от Комисията за Регулиране на Съобщенията.

 

Компанията предоставя услуги чрез най-модерното и професионално съоръжение за сателитни комуникации в региона – телепорт Плана, притежаващ най-високият - Tier 4 сертификат World Teleport Association. Географското разположение на обекта предоставя възможност за работа със спътници на позиции от 40° Запад до 90° Изток. Vivacom разполага с насочени антени за излъчване и приемане на сигнал към едни от най-популярните сателитни позиции за Европа, Африка, Латинска Америка, Близкия Изток и Азия.

  

Vivacom предоставя сателитни услуги на българския и международния пазар. Някои от нашите основни клиенти са: Disney, Viacom, National Geographic Channel, Fashion TV, Eutelsat, Viasat, Endurosat, Leaf Space, bTV Media Group, Nova Broadcasting Group, Българска Национална Телевизия, Българско Национално Радио, Радиоплей Медия, Фреш Радио Груп, Дарик Радио, Радио Фокус и много други доставчици на съдържание, телекоми, телепорт оператори и др.

 

 

Компанията разполага с над 40 години опит в областта на сателитните комуникации. 

 

 

message icon
За повече информация, може да се свържете с нас

Попълнете своите данни

VIVACOM се ангажира да защитава и зачита вашата поверителност. Ние ще използваме Вашата лична информация само за администриране на Вашия акаунт и за предоставяне на продуктите и услугите, които сте поискали от нас. Като кликнете върху „Изпрати“ по-долу, Вие се съгласявате да позволите на VIVACOM да съхранява и обработва личната информация, предоставена по-горе, за да Ви предостави исканото съдържание.

Моля, отбележете, че не сте робот *

Услуги

Телепорт Плана

Vivacom притежава най-модерното съоръжение за спътникови комуникации в страната - телепорт Плана. Обектът е разположен на 60 000 кв. м площ в специално подбрана местност с минимален брой валежи през годината и отлична защитеност от радио смущения. Сателитната станция разполага с над 50 антени в L band, S band, C band, X band, Ku band, DBS и Ka band с размери до 18.3 метра за излъчване и приемане на сигнал от спътници на позиции от 40W до 90Е. 

  

Plana sateliteВсички съоръжения на обекта са двойно резервирани и се поддържат и контролират 24x7 от висококвалифициран персонал със значителен опит в сателитните комуникации. Ел. захранването на обекта се осъществява чрез два независими електропровода (20 kV), собствена подстанция 20kV/400V, дизел генератори с мощност 2 000 kVA и резервирани онлайн UPS. Енергийната система е доставена от лидерите в областта – Eaton, Orma Zabal, Caterpillar.

 

Сателитната станция е свързана чрез 2 независими оптични трасета към основни точки на присъствие в Европа. Оптичната свързаност поддържа 10Gbps интерфейси през DWDM.

 

Сателитното оборудване е доставено от лидерите в областта – General Dynamics, CPI/ASC Signal, Advantech, Newtec, SMW, DEV, DataMiner NMS, Harmonic, Appear TV

 

Телепорт Плана е първото съоръжение за сателитни комуникации в България, въведено в експлоатация през 1977 г. в системата Интерспутник. В продължение на 20 години чрез съоръжението се е осъществявал международния видео обмен на Българска Национална Телевизия и голяма част от международните телефонни връзки на страната. На два пъти станцията е номинирана за най-добър телепорт в Интерспутник. През 1992 г. телепорт Плана става част от телекомуникационната мрежа на БТК. Станцията е модернизирана на няколко етапа и в момента е най-модерното съоръжение за сателитни комуникации в региона. От 2014 г. Vivacom е член на Word Teleport Association, а през 2021 г. земна станция Плана e сертифицирана“, като Tier 4. От 2015 г. компанията е и Third Party Teleport на най-големия европейски сателитен оператор Eutelsat.

  

certified WTAПрез 2021 г. Телепорт Плана получи най-високият Tier 4 сертификат от World Teleport Organization, като за получаването на сертификата обекта отговаря на 220 изисквания за експлоатация на подобен тип съоръжения.

  

Оптична свързаност

Vivacom разполага с изцяло собствена наземна инфраструктура с над 10 000км оптична мрежа.

 

Мрежата на Vivacom е свързана с основни точки на присъствие в цяла Европа. Компанията поддържа 10Gbps връзки през MPLS до Франкфурт, Лондон, Париж, Мадрид и други локации. Това ни позволява бързо и гъвкаво предоставяне на нови линии за пренос на сигнал и разрастване на клиентската мрежа.

 

Vivacom участва в няколко подводни кабелни системи  - FLAG, COLUMBUS-3, KAFOS, UGARIT, SMW-3, като по този начин се осигурява присъствие на нашите клиенти до различни точки по света.

Vivacom предоставя свързаност от студио или точка на присъствие на клиента, директно до Телепорта на компанията, посредством защитени оптични трасета.

 

Мисията на ни е да отговорим професионално на бизнес нуждите на своите клиенти и да предоставим професионални решения от последно поколение за пренос на видео съдържание и данни.


 Coverage

 

 

 

 

За контакти: sat@vivacom.bg

Сателитно покритие

Покритие - Европа


 

 


 

 

Покритие - Африка

 


 

 


 

 

Поктритие - Латинска Америка

 


 

 


 

 

Покритие - Азия

 


 

 


 

 

Глобално покритие - HTS капацитет

 


Партньори


Open cookie bot settings
към контакти