Бизнесът говори

 

 

Ради Палазов
Fadata
Какво прави фирма FADATA успешни и с утвърдени позиции на пазара

 

Фирма FADATA е продуктова компания, като основната й дейност е свързана с разработка на застрахователен софтуер. Продуктът ни INSIS е разпознат като един от световните лидери за софтуерни решения за застрахователния бизнес. Наши клиенти са водещи застрахователни компании в Западна, Централна и Източна Европа, Близкия изток, Африка и Русия. Дейността на фирмата започва в началото на 90-те годи- ни, като днес FADATA е добре позната на българския пазар. Фокусирани сме в развитие на продукта, именно затова иновативният подход и поддържането на софтуера релевантен по отношение на новите и модерни технологии е наше правило и продължава да ни прави успешни. Целта ни е да създадем модерна и иновативна среда, в която всеки член на екипа вижда в развитието на продукта собственото си развитие и се чувства комфортно да споделя идеите си.

 

 

 

Колко са важни телекомуникациите във вашия бизнес и в какво се изразява необходимостта от тях?

 

Телекомуникациите, свързаността и сигурността са изключително важни за нашия бизнес. С офиси в Бъл- гария (София и Бургас), Сърбия, Румъния и централа в Германия, за нас е от изключително значение екипите ни да работят в единна IT среда. Нашият Disaster Recovery план включва отдалечени центрове за данни, прехвърляне на дейности между офисите ни, което изисква стабилна свързаност и надеждна комуникационна среда.

 

 

 

office
Защо FADATA предпочете VIVACOM за свой партньор?

 

Искахме да изградим качествен Disaster Recovery център, на който да се опрем, в случай на бедствие. Имайки предвид важността на така започнатата инициатива, решихме да търсим подходящ партньор, който да отговаря на високите ни изисквания – локация, свързаност, наличност, енергийна независимост. Направихме проучване на българския пазар, и името на VIVACOM се появи като един от лидерите в предоставянето на такива услуги. Предвид успешните ни бизнес отношения, отново решихме да предпочетем VIVACOM като партньор. Разбира се, искахме да се уверим в качествата на предоставените услуги и лично посетихме центъра за данни. Останахме впечатлени от качественото проектиране и изработка. Добрата локация и достъпността, съчетани със сигурността, ни убедиха, че сме направили правилния избор по отношение на партньор. Водещата роля на VIVACOM по отношение на инфраструктурата на територията на България направи избора ни още по-лесен.

 

 

 

В какво се изразява това партньорство, по какви проекти работим заедно и можете ли да ни разкажете малко повече за някои от тях?

 

Партньорството ни стартира като услуга, която да повиши устойчивостта на компанията да се справи с критични ситуации. След проучване на каталога на VIVACOM, преценихме, че е добре да разширим сътрудничеството си. Освен Disaster Recovery център, решихме да използваме центъра за данни и като възможност да допълним услугите, които предлагаме на нашите клиенти, т.е. всички публични услуги, които планираме в близко бъдеще за нашите клиенти, ще бъдат предоставяни от центъра за данни на VIVACOM. Освен това FADATA, като световен лидер в застрахователния софтуер, разполага с широк набор от партньори от цял свят – Ernst&Young (EY), Charles Taylor Insuretech, Open Factor, Bulpros, Scalefocus и др. Желанието ни е да улесним съвместните ни разработки с предоставянето на споделени среди, които също ще бъдат разположени в центъра на VIVACOM. FADATA, от самото си създаване, се стреми да бъде иноватор в това, което прави. Като такъв, работим усилено в интеграцията на систе- мата ни с облачните услуги – тук виждаме VIVACOM като потенциален партньор с услугата VIVACOM Cloud, която тествахме в продължение на няколко месеца и бяхме приятно из- ненадани от качеството и възможностите й.

 

 

 

office fadata
Как виждате сътрудничеството си с VIVACOM занапред, в какви насоки ще продължи да се развива то и какви нови проекти очаквате да реализирате заедно?

 

Гледаме на партньорството си с VIVACOM като една положителна и дългосрочна инвестиция. Добрата комуникация между компаниите, сигурността и качеството на услугите, които получаваме от VIVACOM са също така предпоставка за, надяваме се, дългогодишна съвместна работа. Не на последно място искам да спомена и добрата поддръжка, която получаваме това е нещо- то, на което много държим като компания, тъй като работим със световни корпорации, които разчитат на нас. С интерес с ледим развитието на VIVACOM и разширението на портфолиото Ви, както и нови възможности за съвместна работа. Сигурни сме, че ще се увеличават в бъдеще. Насоките за развитие, които виждаме са свързани по-скоро с облачните услуги и разширяването на възможностите за комуникация и споделена работа, както на нашите служители, така и с клиентите и партньорите ни.

 

   

  

  

   

  

Open cookie bot settings