VIVA Fleet намалява разходите за служебния автопарк

 

 

Мартина Кръстева
Интервю с

Мартина Кръстева

Старши мениджър Продукти и услуги
VIVACOM
Какво представлява VIVA Fleet?

 

Услугата предоставя цялостно решение за контрол и управление на автопарка, независимо от размера на бизнеса. Специализираната платформа позволява на клиентите да намалят разходите си чрез непрекъснат мониторинг и контрол над служебните автомобили.

  

 

Наскоро добавихте и нови услуги към VIVA Fleet. Какви допълнителни функционалности дават те?

 

За да може по-пълно да отговорим на потребностите на нашите клиенти, през изминалата година ние добавихме ново портфолио от функционалности, целящи оптимизация и повишаване на ефективността на транспортната дейност. Те са: Над 80 вида автоматични справки с възможност за тяхното комбиниране, визуализация вграфичен вид и индивидуализиране, според спецификата на съответния бизнес. Част от дейностите, които клиентите могат да проследяват, са: правила и аларми в реално време, пълно досие на автопарка, различни нива на анализ и достъп до информацията, планиране на техническата поддръжка, администриране на гуми, 24/7 технически център за обслужване на клиенти и други. Основните ползи за нашите клиенти, които наблюдаваме са, че се достига до намаляване на пробега и паразитния престой между 15 и 50%, осъществява се контрол на скоростта, който от своя страна води до намаляване на средния разход на гориво, повредите и рисковете от катастрофи.

 

Контрол на гориво в реално време за превенция от кражби. Чрез тази функционалност клиентите получават обективни отчети за разход, зареждания и регистрирани източвания на горива. Резултатите след внедряването са намаляване на разходите за горива и дисциплиниране на водачите. Идентификация на водача чрез RFID идентификация. По този начин лесно се проследява ефективността на всеки водач/ служител и се разграничава личното от служебното ползване на автомобила. А крайният резултат е оптимизиране на поведението на водачите и спазване на ограниченията на скоростта. Връзка с бордовия компютър на автомобила с цел проследяване на множество датчици и допълнителни показатели, като например, проследяване на скоростта на движение и позицията на педала на газта, мониторинг на температурата и оборотите на двигатели и други. Ползите за нашите крайни клиенти са, както намаляване на административния ресурс за отчетност, така и оптимизиране на разходите за автопарка. Поведението на водача за проследяване стила на шофиране и експлоатация на служебните автомобили, контрол върху поведението с комплект справочна информация.

 

За какъв тип компании и бизнес сфери е подходяща услугата VIVA Fleet?

 

Услугата е подходяща за всички индустрии като Международен и вътрешен транспорт, Превоз за пътници, Транспорт и Логистика, Търговия, Дистрибуция, Селско стопанство, Комунално-битова дейност, Куриерски услуги, Строителство, Рент-а кар, Телекомуникации, Фармация, Финанси, Държавни и Общински организации и много други. Няма ограничение във вида на превозните средства – от леки и лекотоварни, до тежкотоварни, автобуси, строителни, земеделски машини и други. Осигуряваме и високо обслужване и съпорт на всичките клиенти на VIVA Fleet чрез сервизни центрове в цялата страна.

 

     

  

Open cookie bot settings