Инсталирай сам

1. Инсталирай сам с няколко лесни стъпки

 

⬤  Свързване на приемника към сателитна антена 

Кабелът от сателитната антена се свързва към входа на приемника SAT IN. Коаксиалният кабел се използва за свързване на антената с приемника за получаване на сигнал от спътника, който се предава към телевизора. При често въртене, преместване, бутане или местене на приемника е възможно този кабел да се разхлаби, което би довело до загуба на сигнал или влошаване качеството на картината. В този случай е нужно затягане на кабела. При снеговалеж е възможно по антената да натрупа сняг, който да пречи на приемането на сигнал от сателита. При подобен случай почистете снега от сателитната чиния.

 

⬤  Свързване на телевизионния приемник към телевизора 

При наличие на HDMI вход на телевизионния приемник, свързването му може да се извърши посредством HDMI кабел с цел запазване на най-високо качество на картината. Свързването на телевизионния приемник може да се извърши и посредством мини AV кабел, през AV изхода. При инсталация на DTH услуга трябва да се премине към AV режим на телевизора, за да се превключи към приемника. Повечето нови телевизори автоматично се превключват, но за тези, които не го правят или не помнят последния избран вход, се прави следното:

- Всяко дистанционно има копче именувано TV INPUT.

- При натискане на избраното копче се появява меню за избор на вход. Според това с какъв кабел са свързани модулите входът ще изглежда различно. При повечето телевизори входът, който ползвате ще е по-осветен.

 

DTH приемник

 

⬤  Свързване на система за домашно кино или озвучителна система

Свързването на озвучителна система се извършва посредством RCA кабел, свързан към AUDIO изходите на телевизионния приемник.

 

2. Меню

 

Влез в основното меню с натискане на бутон MENU от дистанционното. От Меню имаш достъп различни секции: ТВ/Радио, Потребителски настройки, Системни настройки, Приложения и Информация.

Смяната на секциите става с натискане на стрелките ◃▹

 

⬤  ТВ/Радио

От нея можеш да достъпиш Програма (EPG) или да разгледаш каналите, разделени по категории: Радио канали, ТВ канали, HD канали, Всички канали, Местни канали и Регионални канали.

 

DTH ТВ Радио

 

  ○  Програма (EPG) - След като си влезнал в основното меню, избери EPG. Натисни бутона ОК и ще отвориш съдържанието на всички канали с актуална програма за предстоящите 7 дни. За бърз достъп до програмата можеш да използваш бутон EPG от дистанционното управление.

 

DTH Програма

 

⬤  Потребителски настройки

Това е втората секция, която можеш да избереш от основното меню. Тя ти дава следните опции: Език, Напомняне, Родителски контрол, Време за изчакване на OSD, Списък с Любими канали, Заключване на канали, Автоматично преминаване в режим на готовност.

 

DTH Потребителски настройки

 

  ○  Смяна на език - Имаш възможност за избор между български и английски език на менюто. Можеш да избереш и различни езици за Аудио и Субтитри.

 

DTH Език

 

  ○  Напомняне - С тази функция никога няма да пропуснеш любимото предаване или филм. Може да създадеш напомняне в няколко лесни стъпки, а изброените позиции от 1 до 8 ти дават възможност да въведеш повече от едно напомняне.

 

DTH Напомняне

 

Стъпка 1: Избери Напомняне след като си влезнал в Потребителски настройки.

Стъпка 2: Промени режима на таймера на Включено.

Стъпка 3: На Канал за включване избери желания от теб канал.

Стъпка 4: Въведи Дата на включване. По желание можеш да зададеш и Време за изключване, както и Продължителност на предаването

 

Въведената от теб информация ще бъде запазена след избиране на Запази

 

DTH Напомняне

 

  ○  Родителски контрол - Тази опция дава възможност за Заключване на менюто. След въвеждане на PIN можеш да редактираш Заключване на менюто, Ниво на заключване, време за Запомняне на паролата, както и да редактираш PIN.

 

DTH Родителски контрол

 

    - Ниво на заключване - може да бъде зададено възрастово ограничение (12+; 14+; 16+; 18+) .

 

DTH Родителски контрол                            DTH Родителски контрол

 

  ○  Любими канали - Можеш да добавиш списък с Любими канали от Потребителските настройки. Имаш възможност да създадеш списък с предпочитано от теб име.

 

След като създадеш списъка той ще се визуализира в твоите списъци с въведеното от теб име.

 

 

DTH    DTH Преименувай   DTH Любими

 

Списъкът може да бъде редактиран, когато го избереш. Можеш да редактираш и списъка с канали, неговото име, както и да го изтриеш. За да добавиш канали към твоя списък е необходимо да натиснеш Редактирай. От лявата страна на екрана ще се визуализират всички налични канали, а от дясната страна ще видиш създадения от теб списък.

 

Избирайки канали с бутон ОК на дистанционното, те ще се добавят в новосъздадения списък.

 

След като бъде създаден, списъкът ще се визуализира в EPG и Mini EPG като нов списък с канали.

 

DTH потребителски настройки                            DTH потребителски настройки

 

  ○  Заключване на канали - От Потребителски настройки можеш да заключваш избрани от теб канали. За целта е необходимо да въведеш PIN. Ще се визуализират всички налични канали от лявата страна на екрана, а от дясно ще е списъкът със заключени канали.

 

Избирайки канали с бутон ОК, те ще се добавят в списък Заключване на канали.

 

Достъпът до заключените канали ще бъде възможен само след въвеждане на PIN кода. Можеш да премахнеш ограничението от Заключване на канали в секцията Потребителски настройки на основното меню. За целта е необходимо да въведеш PIN кода, след което да потвърдиш с ОК бутона.

 

DTH потребителски настройки                            DTH потребителски настройки

 

⬤  Системни настройки  

След избор на Основно меню можеш да се придвижиш надясно до Системни настройки със следните бутони на дистанционното ◃▹

 

Можеш да избереш от следните настройки: ТВ система, Настройка на екрана, Сигнал, Фабрична настройка, FTA настройки за търсене, Интернет свързаност и Помощ.

 

  ○  Фабрична настройка - можеш да възобновиш настройки по подразбиране и да премахнеш всички направени от теб промени. За да изпълниш действието, е необходимо да въведеш PIN.

 

След което може да потвърдиш или откажеш твоя избор с натискането на бутон ОК на дистанционното управление.

 

DTH системни настройки    DTH системни настройки   DTH технически настройки

 

  ○  Помощ - ще откриеш детайлна информация за твоя приемник.

 

DTH технически настройки

 

3. Телевизия

 

В долната част на екрана можеш да видиш информация за текущото предаване, актуален час и дата, както и времеви диапазон на предаването.

Ако не желаеш да отвариш пълната програма (EPG), можеш да разгледаш списъка с канали при Мини-програмата (Mini EPG). Ползвай Mini EPG с натискане на бутона ОК от дистанционното управление, докато гледаш ТВ канал.

Разгледай каналите без да прекъсне гледането на текущото предаване.

 

DTH                            DTH

 

Можеш да преминаваш през различните групи канали – Всички канали, Радио канали, HD канали, Спортни и Детски със следните бутони на дистанционното◃▹

 

DTH                            DTH