Доклад за устойчиво развитие
\\ ИНОВАТИВНИ

 

Превръщаме технологиите в иновативни решения, които улесняват и обогатяват живота ни.

 

Развитието на иновации е една от основните цели на компанията ни, защото вярваме, че дигитализирането на основни процеси в икономическия и социалния живот, е ключът към успеха. Навлизането на Интернет на нещата благодарение на съвместната работа на бизнеса, държавните институции и стартъпите цели да подобри всекидневния живот на хората, имплементирайки най-подходящите смарт услуги на българския пазар.

  

Една от основните ни мисии е да правим технологиите разбираеми и достъпни за широката публика затова открихме нашата технологична зала VIVACOM Tech Hall. Тя е най-високотехнологичната ни сграда и представлява иновативно пространство за развитие, представяне и популяризиране на нови технологии. VIVACOM Tech Hall има за цел и да привлече и подпомогне стартиращи компании в сферата на технологията, науката и смарт продуктите. По тази причина компанията ни стана и технологичен партньор на SAS по проекта Start-up challenge.

  

През 2019 г.:

  • Стартирахме система за мониторинг на въздуха в община Търговище, като част от платформата VIVA Smart City;
  • Реализирахме 4 пилотни проекта за умно сметосъбиране – 3 проекта на територията на Столична община и 1 в град Козлодуй;
  • Изградихме 33 нови проекта за видеонаблюдение в различни общини;
  • Осъществихме партньорство с „Ендуросат“ в областта на сателитни комуникации с нано-спътници;
  • Създадохме във VIVACOM Tech Hall специална музейна експозиция, представяща историята на телекомуникациите от телеграфа до интернет.

  

Гордеем се с факта, че през изминалата година VIVACOM успя да осигури интернет връзка на една от най-труднодостъпните части на Земята - Антарктида. През телепорт „Плана“ с директна връзка, български учени в базата „Св. Климент Охридски“ на остров Ливингстън получиха неограничен достъп до глобалната мрежа и IP телефонна линия, които им помагат и значително подобряват изследователската дейност. Освен на Южния полюс, компанията ни успя да предостави сателитна свързаност и на кораби в Черно, Червено и Средиземно море.

 

Разгледай доклада
 
 

Каталог
към контакти