Новини

VIVACOM става спонсор на ПФК ЛевскиX

31.07.2015

София, 31 юли 2015 г. - VIVACOM ще бъде официален спонсор на ПФК „Левски”. Управителният съвет на телекома взе единодушно решение да подкрепи легендарния отбор в рамките на следващата календарна година. “Сините“ ще излязат с логото на VIVACOM на тениските още в утрешното дерби с Лудогорец. Повече детайли за спонсорския договор ще бъдат дадени през месец август.

 

Решението за спонсорство на ПФК „Левски“ е част от дългосрочната политиката на телекома активно да подкрепя българския спорт. VIVACOM и футболният клуб планират да реализират заедно редица интересни активности за феновете на най-обичания спорт в България. Като част от съвместното партньорство ще бъдат осъществени общи проекти във и извън рамките на терена, с фокус върху ползите от спорта и позитивните емоции, които той носи.

 

Развитието на младежта и спорта е една от основните посоки в социално-отговорната политика на VIVACOM през последните няколко години. Спортните достижения са едни от най-вълнуващите поводи за национална гордост и VIVACOM като единствения български телеком и занапред ще продължава да подкрепя българския спорт – както в името на спортните победи и достижения, така и за развитието на младежите и децата в България.

 

„Изключително съм щастлив, че VIVACOM ще подкрепи един от най-обичаните български клубове. Футболът събира хората, обединява ги, дава им повод да общуват по между си чрез споделените преживявания. Такава е и мисията на нашата компания – да осигуряваме възможност за комуникация, но чрез технологиите.  Ето защо вярваме, че съвместното партньорство ще е полезно и за двете страни, ще ни обогати и развие и ще ни даде шанс заедно да реализираме интересни инициативи за всички почитатели на спорта“, сподели Александър Грънчаров - заместник-председател на Управителния съвет и Главен маркетинг директор на VIVACOM.

 

„За нас е чест, че VIVACOM става партньор на ПФК „Левски” в изпълнение на амбициозната ни програма да преследваме върха и да върнем позициите си на най-популярен и успешен клуб в последното десетилетие. Надявам се, че с нашето партньорство ще издигнем авторитета и на двете страни, така че да покорим всяка поставена пред нас цел и задача. Вярвам, че успехът ще е водещ в нашето партньорство”, заяви от своя страна изпълнителният директор на ПФК „Левски” Константин Баждеков.

Търсене на новини
 • 100 доброволци почистиха близо 4 тона отпадък в района на Кюстендил

  Проектите „И от мен зависи“ и „Планината учител и вдъхновител“ са част от четиринадесетте финалисти в осмото издание на Vivacom Регионален грант, най-мащабната инициатива на телекома.

  12 октомври 2023 г., София. Проектите „И от мен зависи“ и „Планината учител и вдъхновител“ са част от четиринадесетте финалисти в осмото издание на Vivacom Регионален грант, най-мащабната инициатива на телекома. В нея компанията подпомага с безвъзмездно финансиране на обществено значими проекти за развитието на регионите и местните общности в две основни направления – образование и опазване на околната среда.

   

  Проектът „И от мен зависи“ на сдружение „Чиста Струма“ има за цел да намали замърсяването с отпадъци в река Струма. Като част от него бяха проведени няколко мащабни почистващи активности под мотото „Реката не е сметище“, в които над 100 доброволци почистиха близо 4 тона отпадък от три силно замърсени точки в района на Кюстендил. В рамките на проекта се разработи процес за регулярно почистване на стотици килограми отпадъци от най-замърсения приток на Струма – река Банщица, както и кампания за срещи, активна работа и мотивация на младите хора в местните училища за смисъла да градим един по-чист свят.

   

  „Мисията на „И от мен зависи“ е да покажем на учениците в нашия край колко сериозен е проблемът със задръстването на речните корита на река Струма и нейните притоци, които са основен напоителен източник на областта. И да им дадем увереност и смисъл да се грижат, да променят, да държат бъдещето в ръцете си. Вярваме, че благодарение на усилията на сдружение „Чиста Струма“ и активния принос на хора, институции и отговорен бизнес, ще допринесем за една по-чиста околна среда и ще успеем да намалим екологичния отпадък върху водоемите в региона. За последните 3 години сме успели да освободим реките на Кюстендил от над 2000 тона отпадъци!“, допълни Людмила Добрева от сдружение „Чиста Струма“.

   

  С опазването на околната среда се ангажира и Народно читалище „Родопска искра – 2020“ с проекта „Планината учител и вдъхновител“, който е насочен към опазването на местната природа в района на родопското село Лилково в Община Родопи.

   

  Планината учител и вдъхновител“ е образователен проект с еко насоченост, с който искаме да привлечем вниманието на деца и възрастни и чрез интересни игри, творчески работилнички, палатков лагер, походи и мероприятия, да опазим и съхраним природата и гората около нас, да се научим да я ценим, да сме информирани, да извличаме ползи от природните богатства без да вредим. В района на селото има много туристически маршрути и желанието ни е да ги съхраним чисти, привлекателни и атрактивни за туристите, като едновременно с това да призовем да пазят горите от пожар и от замърсяване. Надяваме се с това  успешно да положим основите на устойчивото развитие на региона и опазването на природата“, споделя Елена Андреева от Народно читалище „Родопска искра – 2020“.

    

  В инициативата са предвидени различни семейни активности за деца и родители – засаждане на цветя в читалищния двор, засаждане на фиданки, походи през живописните планински маршрути, съчетаващи игри и наблюдения, запознаване с растителния и животинския свят в региона.

    

  А вече успешно протекоха мероприятия като „Еко арт академия: преИзползвай“, включваща: изработка на пана от капачки, преобразяване на ежедневния битов отпадък в играчки и предмети за бъдещо ползване. А под мотото„Таралеж си направи с шишарки за бодли“ бе демонстрирано как може да се даде „нов живот“ на отпадъка чрез „съчетаването“ му с естествени материали от природата. Децата рисуваха също и върху стари използвани керемиди, като давайки пълна свобода на въображението си, сътвориха красиви картини, които отнесоха в домовете си.

    

  След съгласуване с отдел „Екология“ към Община Родопи са отпечатани информационни брошури, запознаващи с природата и животинския свят в района, чиито еко послания се очаква да достигнат до над 1500 човека.  Конкретни роли и задачи по организацията се разпределиха и на самите децата към читалището, като например: изработката на значки, упътващи карти, забавни и образователни кръстословици и много други. Пряко в организацията и подготовката на събитията участват над 25 доброволци: деца и възрастни от местната общност, а предвидените мероприятия и подготвителните събития са над 20 за целия проект.

    

  „Щастливи сме, че работим с толкова отдадени и ентусиазирани екипи, като тези на сдружение „Чиста Струма“ и читалище „Родопска искра“. Техните еко проекти са чудесен пример за ангажирането на местни общности в различни инициативи за почистване, облагородяване и опазване на природата в тези населени места. Това е един от най-добрите начини за постигане на устойчиви резултати. Пожелаваме им успех и вече виждаме страхотните резултати, които постигат“, сподели Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

   

  Общата подкрепа на Vivacom Регионален грант досега възлиза на над 500 000 лева, като са реализирани 108 проекта в цялата страна. Кампанията се осъществява с партньорството на Български център за нестопанско право (БЦНП).

   

  12.10.2023
 • Сдружение „Горичка“ и Обществения център за околна среда и устойчиво развитие ще обучат над 350 ученици по темата за климатичните промени

  Проектите на двете организации са подкрепени в осмото издание на Vivacom Регионален грант

  15 август 2023 г., София Проектите „Климатична наука в класната стая” и „Симулатор-стимулатор“ са сред четиринадесетте финалисти в осмото издание на Vivacom Регионален грант. Чрез игри и онлайн симулатор екипите на двете организации ще обучат над 350 ученици между 8 и 12 клас в София, Плевен, Кърджали и Варна по темата за климатичните промени.

   

  Сдружение „Горичка“ ще привлече вниманието на учениците с „Климатична наука в класната стая”. За целта екипът на организацията ще обучи над 50 учители да работят с иновативния инструмент – „Климатична фреска“, който се стремят да интегрират в учебните програми в училища в София, Кърджали и Плевен. Така климатичното образование ще влезе в класната стая на ученици от трите града от есента.

   

  „Климатична фреска“ е образователна настолна игра, чрез която ще запознаем учениците с факторите, променящи климата, по леснодостъпен и забавен начин. Тя е с продължителност близо 3 часа, от които 1 час сме отделили за дискусии на конкретни действия насочени към проблемите с климата. В рамките на проекта повече от 150 ученици ще преминат през извънкласни работилници по „Климатична фреска“ и ще бъдат обучени за ключовите фактори, които имат отражение върху климата. За нас това е само началото, но вярваме, че ще успеем да запалим искрата в децата“, коментира Гергана Берова от Сдружение „Горичка“.

   

  С важната тема за климата се заеха и от Обществения център за околната среда и устойчивото развитие. Техният проект „Симулатор-стимулатор“ ще даде възможност на над 200 ученици във Варна да изследват климатичните промени. С помощта на специално разработения глобален онлайн симулатор – EnROADS учениците в 10 гимназии в града ще се запознаят с влиянието на човешката дейност върху климата.

   

  „Нашата мисия е да въведем онлайн симулатора EnROADS в учебните програми в училищата във Варна. Ще обучим над 20 учители да работят с образователния софтуер, които след това ще го приложат в своята преподавателска практика в часовете по география, химия, биология или в часа на класния ръководител. За да помогнем още повече на учениците да разберат как решенията им повлияват на ефектите от глобалното затопляне ще подготвим и онлайн платформа с учебно съдържание по темата и допълнителни информационни материали“ - допълни Илиян Илиев от Обществения център за околна среда и устойчиво развитие в гр. Варна.

   

  „И двете организации имат дългогодишен опит в реализирането на многобройни инициативи, свързани с опазването на околната среда. Затова вярваме, че ще постигнат страхотни резултати в обучението на учениците с тези интерактивни проекти“, сподели Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

   

  Вече 8 години Vivacom Регионален грант подкрепя граждански организации, които имат иновативни идеи за справяне с належащи проблеми на местните общности. Общата подкрепа на Vivacom досега е над 500 000 лева за реализирането на 108 проекта в цялата страна.

   

   

  15.08.2023
 • Над 2000 деца от Пловдив ще се запознаят за първи път с жестовия език

  Проект „С две ръце и голямо сърце“, подкрепен от Vivacom, ще намали границите в общуването с деца

  26 юли 2023 г. Фондация „Стрей Шийп“ стартира серия от обучения по жестов език в Пловдив и региона, чрез които над 2000 ученици от първи до четвърти клас ще научат първите си фрази с жестове.

   

  „Обученията са част от проекта „С две ръце и голямо сърце“,  един от четиринадесетте образователни и екологични проекта, които подкрепяме в осмото издание на Vivacom Регионален грант. Той цели да намали границите в общуването с деца, като интегрира жестовия език в ежедневната комуникация в училищата. За нас като компания образованието и опазването на околната среда са сред основните приоритети в социално отговорната ни политика, затова подкрепяме най-добрите идеи с потенциал да ангажират местните общности, да създават възможности за младите  хора и така да допринасят за развитието на регионите. Пожелаваме успех на екипа и очакваме с нетърпение първите резултати“, сподели Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

   

  В рамките на проекта професионални лектори ще проведат 25 обучения на учениците с цел да приобщят жестовия език в ежедневните взаимоотношения в общинските училища. За да се подпомогне още повече процесът на интегрирането, в обученията ще участват и над 100 учители, които ще се запознаят с комуникацията с жестове. Включването на по-голям брой участници в инициативата е изключително важно за по-лесното приобщаване на децата в училище.

   

  “Вярвам в силата на жестовия език. Вярвам, че може да промени всекиго към по-добро. Вярвам в комуникацията, защото комуникацията изгражда мостове. А необходимостта от мост между глухите деца и качественото и достъпно образование е огромна", сподели Дани Йончева, основател на фондация „Стрей Шийп“ .

   

  В осмото издание на Vivacom Регионален грант 14 граждански организации получиха грантове на обща стойност над 62 000 лева. С това дарение общата сума, с която Vivacom подкрепя гражданските организации в цялата страна, надвиша 500 000 лева, дарени в полза на 108 проекта.

   

  Vivacom Регионален грант е грантова програма, която се провежда от 8 години в партньорство с Български център за нестопанско право.

  26.07.2023
 • Практикантската програма на Vivacom отваря света на телекомуникациите за ученици

  В рамките на близо две седмици учениците имат възможност да видят отблизо света на телекомуникациите

  6 юли 2023 г., гр. София Близо 230 ученици от 10, 11 и 12 клас в технически училища в страната ще се включат това лято във Vivacom Практикантска програма. В рамките на близо две седмици учениците имат възможност да видят отблизо света на телекомуникациите. Те ще се запознаят с всекидневните задачи и работната атмосфера в ключовите технически дирекции – Предоставяне и поддръжка на услуги, Оперативно управление на мрежата, Фиксиран достъп и Информационни технологии.

    

  Практикантската програма е част от фокусираните усилия на Vivacom да развива млади таланти в един от най-динамичните сектори на икономиката. Тя е и възможност за ранно кариерно ориентиране на учениците, част от които по-късно се присъединяват към екипа на телекома. Близо 100 ментори от Vivacom, специалисти в своите области, ще работят с практикантите, които участват в програмата, в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Сливен и Стара Загора. А една от най-големите групи от ученици започва тази седмица в столицата в дирекция Предоставяне и поддръжка на услуги. 

    

  Досега във Vivacom Практикантска програма са се включили близо 100 ученици в общо 4 издания. Седем от участниците в миналогодишната програма вече работят на половин ден във Vivacom, а един от тях е преминал успешно летен стаж в компанията.

  06.07.2023
 • 25 учебни компании представиха смели бизнес идеи за бъдещето

  EM-PAX, Gougoutka и Plantum са учебните компании, които спечелиха първите три места в тазгодишното издание на предприемаческата програма на Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria) „Учебна компания“.

  14 юни 2023 г., София. EM-PAX, Gougoutka и Plantum са учебните компании, които спечелиха първите три места в тазгодишното издание на предприемаческата програма на Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria) „Учебна компания“. В рамките на 15-ото издание на инициативата се включиха близо 1000 ученици от над 80 училища от цялата страна, като 25 учебни компании влязоха в оспорвана надпревара на финала, за голямата награда „Учебна компания“ на годината, който се проведе на откритата сцена в Пловдив Стейдж Парк.

    

  „Учебна компания“ има за цел в рамките на една учебна година да научи учениците от средните училища как да развиват и материализират своите идеи, превръщайки ги в бизнес. По време на програмата участниците реализираха своите учебни компании в три приоритетни направления – STEAM образование, зелено предприемачество и високотехнологични решения за градове и общности, а на финала представиха своите бизнес планове, прототипи и продукти.

    

  “С всяка учебна година задачата на журито в „Учебна компания“ на JA Bulgaria става все по-трудна, защото младите предприемачи са все по-осъзнати, създават все по-иновативни научно-базирани решения и сами търсят подкрепата ни в създаването на работещи бизнес модели. За първа година след пандемията от COVID-19 имаше толкова много екипи, които имаха не само работещи прототипи, а готови за продажба продукти и услуги и дори първи клиенти”, сподели Ирина Илиева, Директор Организационно развитие в JA Bulgaria.

    

  Като част от стратегията си да подпомага младите хора в развитието на знания и умения, необходими за бъдещата им реализация, Vivacom бе един от основните партньори на инициативата. Освен финансова подкрепа за провеждането на ключови етапи от инициативата, специалисти от различни направления в телекома се включиха като ментори на учениците и ги съветваха по време на създаването и развитието на техните учебни компании. Представители на компанията се присъединиха и към експертното жури, което помогна за подбора и оценяването на всички проекти в конкурса.

    

  „Подкрепяме програмата „Учебна компания“ на JA Bulgaria, защото вярваме, че младите хора са ключът към бъдещето и че техните иновативни идеи ще имат положителен принос за нашето общество. Програмата развива силните страни на учениците, учи ги как да бъдат отговорни и креативни във всяко свое начинание и ги стимулира да насочат вниманието си към едни от най-важните теми в сферата на бизнеса, които ще помогнат на всички да живеем по-добре“, сподели Нели Търкаланова, съветник Корпоративни комуникации във Vivacom.

    

  За поредна година Vivacom връчи и специална награда за „Високотехнологично предприемачество“. Новият носител на наградата е учебна компания „SunCase“, от училище Проф. Иван Апостолов, гр. София. В рамките на програмата Учебната компания разработи прототип на калъф за телефон, който чрез соларна енергия предава заряд към батериите на мобилните устройства. Една вдъхновяваща идея, която е комбинация от истинско новаторско мислене, технологичен нюх и грижа за околната среда.

   

  Победителите в програмата „Учебна компанията 2023“ – EM-PAX ще представят България на европейското състезание за Учебни компании GEN-E в Истанбул през юли тази година с иновативния си прототип на контейнер за разделни отпадъци с фотоволтаичен панел и механизъм за компресиране на отпадъците.

   

   

  14.06.2023
 • Vivacom дарява 60 000 лева за най-добрите образователни и екологични проекти

  Започва осмото издание на Vivacom Регионален грант

  28 ноември 2022 г., София. Vivacom обяви днес старта на новото издание на най-мащабната си инициатива в подкрепа на регионалното развитие в различни тематични области. Vivacom Регионален грант се провежда за осми път и в периода до 11 януари 2023 г. компанията ще приема кандидатурите за проекти на граждански организации в сферата на образованието и опазването на околната среда. Най-добрите и най-иновативните концепции с потенциал да ангажират местната общност, както и най-полезните идеи за решаване на конкретен проблем в съответния регион, ще получат безвъзмездно финансиране от Vivacom.

   

  Проектните предложения се приемат само чрез попълване на формуляр за кандидатстване на адрес www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply. Всички кандидатури преминават през два етапа на подбор – предварително административно становище и оценка от експертно жури. Победителите ще бъдат обявени през март 2023 г. Стойността на гранта за всеки проект може да бъде до 5 000 лв., а срокът за реализация на печелившите концепции е една година. Общият размер на гранта за осмото издание на инициативата е 60 000 лв.

   

  За безвъзмездно финансиране от Vivacom могат да кандидатстват юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза, народни читалища и настоятелства към училища и детски градини, както и организации, които вече са печелили грант в предходни години. Няма ограничение в броя на проектите, с които всяка една гражданска организация може да кандидатства.

   

  „Развитието на регионите е ключово важно за просперитета на България и за разкриването на нови възможности пред младите хора у нас. Затова Vivacom, като компания със сериозно присъствие в цялата страна, се ангажира дългосрочно с подкрепа на местни организации и техните проекти. Vivacom Регионален грант се провежда за осма година. В рамките на седемте издания до момента сме подкрепили 95 проекта на 86 граждански организации на обща стойност 441 000 лв. Във фокуса на тазгодишното издание на инициативата са опазването на околната среда и качественото образование – две много  важни области за създаване на устойчиви местни общности с широки перспективи“, коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

   

  Програмата се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право.

   

  „Изминалите 7 години са дълъг период, изпълнен с всякакви предизвикателства за гражданските организации и различните общности в България. През цялото това време подкрепата от Vivacom регионален грант за добрите местни решения беше и ще продължи да бъде важен стимул. Той ги подпомагаше в кризисни периоди, даваше им възможности за развитие, но също така и вяра, че ако действаме заедно с ангажираност към развитието на местата, в които живеем, добрите резултати идват бързо. Програмата помага тези резултати да се случат по-бързо и категорично“, сподели Надя Шабани, директор на БЦНП.

  Повече информация и условията за кандидатстване във Vivacom Регионален грант ще намерите на сайта https://vivacomfund.bg/regionalgrant/

  28.11.2022
 • Подкрепа след наводненията в района на община Карлово

  Клиентите ще получат корекция в сметките, според датата на фактуриране след 15 септември.

  Уважаеми клиенти,

   

  В знак на съпричастност и подкрепа след наводненията в района на община Карлово, за фиксираните услуги в селата Каравелово, Богдан и Слатина Vivacom няма да изисква заплащане на месечни такси за месеците август, септември и октомври.

   

  Клиентите ще получат корекция в сметките, според датата на фактуриране след 15 септември. В нея ще се включат всички основни и допълнителни фиксирани услуги, ползвани от клиентите.

  16.09.2022
 • United Group дарява 1 милион евро в подкрепа на Украйна

  Средствата са предоставени на 2 благотворителни организации в подкрепа на усилията за хуманитарна помощ

   

  Днес United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, обяви, че дарява 1 милион евро на 2 благотворителни организации в подкрепа на усилията за хуманитарна помощ, свързани с войната в Украйна.

   

  Парите ще бъдат разделени между Международния медицински корпус - организация, фокусирана върху предоставянето на спешна медицинска помощ и свързаните с нея услуги на хората, намиращи се в извънредни ситуации, и Bright Kids Charity - украинска благотворителна организация, посветена на подпомагането на болни, инвалиди и деца в неравностойно положение.

   

  United Group е шокирана и разтревожена от опустошението, което продължава да бъде нанасяно върху Украйна и нейните граждани. Мислите и сърцата ни са с невинните жертви на тази война и с всички, които са били засегнати от нея.

   

  Главният изпълнителен директор на United Group Виктория Боклаг сподели: "Нищо на този свят не е по-ценно от човешкия живот и най-големият ни дълг като хора е да правим всичко по силите си да поддържаме мира! Като украинка и със семейство, все още на територията на страната, тази война също е лична трагедия за мен."  

   

  Дарението на United Group има за цел да подпомогне тези, които са най-пряко засегнати от войната. Сред тях са бежанци, семейства, които не са могли да избягат от сраженията, и деца в институции като домове за сираци и болници.

   

  Средствата ще бъдат използвани за осигуряване на медицински грижи и основни стоки като медицинско оборудване, лекарства, памперси, мобилни медицински групи, храна, санитарни и хигиенни принадлежности.

   

  Дарението от United Group е само част от това, което Групата и нейните оперативни компании правят на местно ниво, за да подкрепят жертвите от войната в Украйна. Vivacom, която е част от United Group, предприе редица инициативи в България, в знак на солидарност с украинския народ. До края на месец април операторът предоставя безплатни международни разговори от България към Украйна както в мобилната си мрежа, така и във фиксираната. Също така осигурява и безплатни роуминг услуги за клиентите си, които се намират на територията на Украйна.

   

  В допълнение, като израз на желанието на компанията да направи общуването на бежанците, пристигащи в България от Украйна, с техните семейства по-лесно, Vivacom дарява мобилни услуги и устройства на Българския червен кръст. Това са предплатени сим карти с мобилен интернет, зарядни устройства, безжични рутери с интернет, смартфони с план Unlimited 50 и таблети с дейта сим карти, с които ще бъдат подпомогнати бежанците. Предплатените карти са с удължена валидност от 60 дни и съдържат 25 000 MВ на максимална скорост за територията на България и 5 900 МВ в роуминг в Европейския съюз и ще бъдат раздавани спрямо нуждите на пристигащите.

   

  Устройствата с включен интернет достъп и зарядните се използват на пунктовете на БЧК, в близост до българо-румънската граница, през които основно преминават бежанците – Русе, Силистра и Добрич, както и на пунктовете на БЧК във Варна и на Централна гара в София. Целта е хората, влизащи в страната ни от Украйна, да могат да се регистрират на официалния сайт https://gov.bg/bg/ukraine, за да получат официален статут на бежанци. Телекомът предоставя безвъзмездно на Българския червен кръст и гореща телефонна линия 08001 1466, която подпомага пристигащите от Украйна с психо-социална подкрепа.

   

  Нова Броудкастинг Груп, която също е част от United Group, се присъедини към УНИЦЕФ България в извънредния апел на Детския фонд на ООН в подкрепа на децата, засегнати от конфликта в Украйна. Водещата медийна и технологична компания в България застана зад глобалния призив за дарения на организацията в помощ на 7.5 милиона деца. С тях ще бъдат посрещнати хуманитарните нужди, които нарастват с всеки изминал час.

   


  За United Group Базираната в Холандия United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. United Group има най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите най-атрактивния избор на телевизионно съдържание от цял свят. Значителните инвестиции в цифрова инфраструктура, съдържание и технологии гарантират високото качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите световни инвестиционни компании.

  За повече информация, посетете: https://united.group

  Контант с пресата: United Group Карл Емерик Хануска Директор „Връзки с обществеността“ в United Group

  Тел: +31 6 34 35 59 60 Karl.emerick.hanuska@united.group

   

    

  31.03.2022
 • Умни пейки с формата на книга дари Vivacom на община Бургас

  Пейките имат портове за зареждане на мобилни устройства и на тях е изобразена информация за значими исторически личности

    

  Vivacom дари две умни пейки на община Бургас. Иновативните съоръжения са създадени във формата на отворена книга и върху тях може да се прочете интересна информация за важни исторически личности от българската и световна история, допринесли за развитието на града. Пейкитеимат Wi-Fi Hotspot за безплатен мобилен интернет и USB портове, които позволяват на гражданите да зареждат мобилните си устройства по всяко време.

   

  Новите градски придобивки се намират на площад „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас пред най-големия храм в Югоизточна България – православния храм „Св. св. Кирил и Методий“. Върху пейките може да се прочете информация за един от най-успешните кметове на морския град Димитър Бракалов, както и за Рикардо Тоскани, допринесъл в голяма степен за урбанизацията и модернизацията на Бургас.

   

  Димитър Бракалов (1840 г. – 1903 г.) е първият българин, който купува жътварска машина от Англия, а по-късно и вършачка. В земеделските му стопанства за първи път се отглеждат новите за българите по това време култури картоф и слънчоглед. Бракалов е работодател на стотици хора от региона. Интересно е да се отбележи, че сградата, където днес се помещава Етнографският музей на Бургас се нарича „Бракалова къща”, именно защото е била негов дом.

   

  Другата важна личност, за която може да се прочетат интересни факти върху една от пейките е Рикардо Тоскани (1857 г. – 1929 г.) – едно от най-големите имена в историята на бургаската архитектура. Като италиански възпитаник той внася в архитектурата на новото строителство на гр. Бургас основните белези на неостиловете. Тоскани проектира култови сгради, банки, жилищни, жилищно-търговски и търговски сгради и обработва фасадите до максимална пищност. Сред сградите, които проектира е и църквата „Св. св. Кирил и Методий“. 

   

   

   

  24.03.2022
 • Станаха ясни победителите в седмото издание на програмата Регионален грант на Vivacom

  Почти 300 проекта на над 260 организации от цялата страна се включиха в инициативата

  21.03.2022 г., София – Победителите в седмото издание на Vivacom Регионален грант бяха наградени по време на церемония, проведена във Vivacom Art Hall Оборище 5. Това са 13 неправителствени организации, които ще имат възможност да осъществят проектите си в сферите образование и опазване на околната среда с финансовата подкрепа на Vivacom. Наградният фонд е 64 278 лв., а максималният грант за всеки проект е до 5 000 лв. 

   

  Vivacom Регионален грант се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право и подкрепя обществено значими каузи на граждански организации от малки и големи населени места. Общата инвестиция на Vivacom в седемте издания на Регионалния грант е над 446 000 лв. С настоящото издание общият брой на подкрепените до момента проекти от цялата страна е 95. 

   

  В седмото изданието взеха участие 299 проекта на 264 организации от цялата страна. Отличените проекти ще работят за дигитализация на образованието по история, опазване на застрашени видове птици, съчетано с обучение на студенти, практически знания по музика, кино и телевизия за деца от малки населени места, почистване на речни корита и морски територии, рециклиране на отпадъци от хора с увреждания, практическо еко обучение на ученици, изграждане на еко маршрути и други.

   

  Журито, което оцени проектите, е в състав Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации” във Vivacom, Ива Дойчинова, журналист и активист за граждански каузи, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „Българска история“, Райко Байчев, журналист в онлайн медията Actualno.com, Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право и новото попълнение в журито - Симона Стилиянова, съосновател на „Основа“ и основател на Zero Waste Sofia.

   

  Отличените проекти са:

   

  Проект на фондация „Активна историческа карта“ - София, който е стъпка към дигитализацията на образованието по история. Фондацията ще създаде цифрова динамична карта на тема „Българското възраждане“, която да бъде достъпна за всички ученици, изучаващи българската история, както и за всички любители на историята.

    

  Сдружение „Безопасни детски площадки“ - София,чрез проекта си „Имам решение за моята зелена идея“ ще обучи учениците от Ловеч, Стара Загора и Благоевград как да организират доброволческа акция. От сдружението искат да покажат на децата пътя към активното гражданство и участие за развитието на местната общност.

    

  Сдружение „Зелени Балкани“ - Пловдив,ще работи по проекта „Помощ за красивите чапли!“, катосъчетае дейности по опазването на редки и застрашени видове птици с обучение на студенти и доброволци по темата.

   

  Сдружение „Млади, активни, креативни“ от с. Куртово, общ. Карлово, ще повишава екологичното самосъзнание на най-малко 100 деца, младежи и техните родители чрез директното им включване в еко акции, насочени към намаляване на потреблението на текстилни и пластмасови изделия.

   

  Фондация „Музика за България“- София, ще има възможност да надгради инициативата „RockSchool на колела”. Мобилна музикална академия ще вдъхновява младежи от малки населени места да се докоснат до музикални инструменти, а защо не и да започнат своето музикално образование.

   

  Сдружение „НИМ анимейшънс - училище за кино и телевизия“ - София печели с проекта „БГ филмово предизвикателство“. През лятото на 2022 г. сдружението ще събере на Българско Черноморие деца от цялата страна, които имат засилен интерес към филмовото изкуство, за да преминат през целия процес на създаване на едно филмово произведение и да своите първи кратки игрални филми с професионална техника.

    

  Сдружение „Организация на българските скаути“ - София спечели журито с проекта  „Заедно за българските реки“. Целта е почистване  на отпадъци от коритата на пет български реки, но също така екологичното възпитание и образование на 200 деца и младежи скаути на възраст от 7 до 18 години. Организацията вече има опит с подобна дейност по почистване, осъществявана съвместно с WWF България, на които скаутите ще разчитат и този път като партньор.

   

  Проектът „Чудно детство“ на Фондация „Св. Николай Чудотворец" от Добрич също е отличен от журито. От три години фондацията развива собствено социално предприятие „Чудната градина“, в което младежи с интелектуални затруднения отглеждат зеленчуци и плодове. Разполагат с 15 дка градини и имат 5 оранжерии. Идеята сега е да отворят градините за деца и родители, като създадат пространство, в което да се провеждат различни дейности на открито. Основната цел е да се създаде среда на толерантност, емпатия и равнопоставеност към хората с интелектуални затруднения.

   

  Фондация „Сошъл Фючър“ от София печели с проекта „JAMBA Candles - използвай пак“. Идеята е да направят социално предприятие за удължаване на живота на контейнерите на хиляди изгорели свещи, превръщайки ги в нов натурален и красив продукт.

   

  „Роботика, електроника и програмиране за всеки“ е проект на Фондация „Тинузавър“ от Велико Търново. Тя ще даде възможност на децата в най-малките населени места в Община Велико Търново да се докоснат до образователни технологии и методологии от бъдещето.

   

  Проектът „Природата като учител“ на Фондация „Учене за промяна“, София,е свързан с изграждане на мрежа от екомаршрути за пешеходен и велотуризъм, както и с организиране на образователни походи.

   

  Фондация „Човек с шапка“, София, печели с проекта „Ателиe кино-танц 2022“, чиято цел е да привлече младежи от Белоградчик, Стражица и Каблешково в обучителната програма по танцово кино „Фокус, кино, танц“ и да им помогне да създадат танцови филми за собствения си опит и живот. По този начин инициатива цели да подобри и обогати културния пейзаж в градовете и да окаже подкрепа на действащите читалищни и общински културни дейци там.

   

  Сдружение „Водолазен клуб Немо“, Бургас,ще има възможност да осъществи идеята „За чисто море и чисти брегове“ – за почистване на морското дъно на яхтеното пристанище в Несебър, както и морското дъно на южния плаж на града. Акцията ще се извърши от водолази, оборудвани със специална техника, с помощта на плаваща платформа за събиране. Ще бъде проведено обучение за деца и младежи относно опазването на околната среда и намаляването на последиците от климатичните промени.

   

   

  21.03.2022
 • Бургаското сдружение „Водолазен клуб Немо“ е един от победителите в седмото издание на програмата Vivacom Регионален грант

  Идеята им „За чисто море и чисти брегове“ е отличена сред почти 300 проекта на над 260 участващи организации от цялата страна

  Победителите в седмото издание на Vivacom Регионален грант бяха наградени по време на церемония, проведена във Vivacom Art Hall Оборище 5.

  Сдружение „Водолазен клуб Немо“ от град Бургас спечели финансиране на стойност 5000 лв. за реализация на идеята си „За чисто море и чисти брегове“. Предвидените дейности са за почистване на морското дъно на яхтеното пристанище в Несебър, както и морското дъно на южния плаж на града. Акцията ще се извърши от водолази, оборудвани със специална техника, с помощта на плаваща платформа като се очаква да съберат около 2 тона отпадъци. Проведено е обучение за деца и младежи относно опазването на околната среда и намаляването на последиците от климатичните промени.

   

  Общо 13 са победителите в седмото издание на програмата VivacomРегионален грант. Това са неправителствени организации, които ще имат възможност да осъществят проектите си в сферите образование и опазване на околната среда с финансовата подкрепа на Vivacom. Наградният фонд е 64 278 лв., а максималният грант за всеки проект е до 5 000 лв.

   

  Общата инвестиция на компаниятав седемте издания на програмата Регионалния грант е над 446 000 лв., с които подкрепя обществено значими каузи на граждански организации от малки и големи населени места. С настоящото издание общият брой на подкрепените от цялата страна е 95. Проектът на бургаското сдружение „Водолазен клуб Немо“ бе отличен сред 299 проекта на 264 организации, които се включиха в седмото издание на инициативата.

   

  Журито, оценило проектите, е в състав Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации” във Vivacom, Ива Дойчинова, журналист и активист за граждански каузи, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „Българска история“, Райко Байчев, журналист в онлайн медията Actualno.com, Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право, и новото попълнение в журито - Симона Стилиянова, съосновател на „Основа“ и основател на Zero Waste Sofia.

   

  Отличените проекти ще работят за дигитализация на образованието по история, практическо еко обучение на ученици, опазване на застрашени видове птици, съчетано с обучение на студенти, практически знания по музика, кино и телевизия за деца от малки населени места, почистване на речни корита и морски територии, рециклиране на отпадъци от хора с увреждания,  изграждане на еко маршрути и други.

   

  Останалите победители в седмото издание на програмата са:

   

   

  Проект на фондация „Активна историческа карта“, София, който е стъпка към дигитализацията на образованието по история. Фондацията ще създаде цифрова динамична карта на тема „Българското възраждане“, която да бъде достъпна за всички ученици, изучаващи българската история, както и за всички любители на историята.

   

  Сдружение „Безопасни детски площадки“ -София,чрез проекта си„Имам решение за моята зелена идея“ ще обучи учениците от Ловеч, Стара Загора и Благоевград как да организират доброволческа акция. От Сдружението искат да покажат на децата пътя към активното гражданство и участие за развитието на местната общност.

   

  Сдружение „Зелени Балкани“, Пловдив,ще работи по проекта „Помощ за красивите чапли!“, катосъчетае дейности по опазването на редки и застрашени видове птици с обучение на студенти и доброволци по темата.

   

  Сдружение „Млади, активни, креативни“ от с. Куртово, общ. Карлово, ще повишава екологичното самосъзнание на най-малко 100 деца, младежи и техните родители чрез директното им включване в еко акции, насочени към намаляване на потреблението на текстилни и пластмасови изделия.

   

  Фондация „Музика за България“, София,ще има възможност да надгради инициативата „RockSchool на колела”. Мобилна музикална академия ще вдъхновява младежи от малки населени места да се докоснат до музикални инструменти, а защо не и да започнат своето музикално образование.

   

  Сдружение „НИМ анимейшънс - училище за кино и телевизия“, София печели с проекта „БГ филмово предизвикателство“. През лятото на 2022 г. сдружението ще събере на Българско Черноморие деца от цялата страна, които имат засилен интерес към филмовото изкуство, за да преминат през целия процес на създаване на едно филмово произведение и да своите първи кратки игрални филми с професионална техника.

   

  Сдружение „Организация на българските скаути“, София, спечели журито с проекта  „Заедно за българските реки“. Целта е почистване  на отпадъци от коритата на пет български реки, но също така екологичното възпитание и образование на 200 деца и младежи скаути на възраст от 7 до 18 години. Организацията вече има опит с подобна дейност по почистване, осъществявана съвместно с WWF България, на които скаутите ще разчитат и този път като партньор.

   

  Проектът „Чудно детство“ на Фондация „Св. Николай Чудотворец" от Добрич също е отличен от журито. От три години фондацията развива собствено социално предприятие „Чудната градина“, в което младежи с интелектуални затруднения отглеждат зеленчуци и плодове. Разполагат с 15 дка градини и имат 5 оранжерии. Идеята сега е да отворят градините за деца и родители, като създадат пространство, в което да се провеждат различни дейности на открито. Основната цел е да се създаде среда на толерантност, емпатия и равнопоставеност към хората с интелектуални затруднения.

   

  Фондация „Сошъл Фючър“ от София печели с проекта „JAMBA Candles - използвай пак“. Идеята е да направят социално предприятие за удължаване на живота на контейнерите на хиляди изгорели свещи, превръщайки ги в нов натурален и красив продукт.

   

  „Роботика, електроника и програмиране за всеки“ е проект на Фондация „Тинузавър“ от Велико Търново. Тя ще даде възможност на децата в най-малките населени места в Община Велико Търново да се докоснат до образователни технологии и методологии от бъдещето.

   

  Проектът „Природата като учител“ на Фондация „Учене за промяна“, София,е свързан с изграждане на мрежа от екомаршрути за пешеходен и велотуризъм, както и с организиране на образователни походи.

   

  Фондация „Човек с шапка“, София, печели с проекта „Ателиe кино-танц 2022“, чиято цел е да привлече младежи от Белоградчик, Стражица и Каблешково в обучителната програма по танцово кино „Фокус, кино, танц“ и да им помогне да създадат танцови филми за собствения си опит и живот. По този начин инициатива цели да подобри и обогати културния пейзаж в градовете и да окаже подкрепа на действащите читалищни и общински културни дейци там.

   

  VivacomРегионален грант се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право.

   

  21.03.2022
 • Карловското сдружение „Млади, активни, креативни“ е един от победителите в седмото издание на програмата Vivacom Регионален грант

  Отличено бе сред почти 300 проекта на над 260 организации от цялата страна, които се включиха в инициативата

  21.03.2022 г., София – Победителите в седмото издание на Vivacom Регионален грант бяха наградени по време на церемония, проведена във Vivacom Art Hall Оборище 5.

  Сдружение „Млади, активни, креативни“от с. Куртово, общ. Карлово спечели финансиране на стойност 5000 лв. за своя еко проект. С него се цели да се повиши екологичното самосъзнание на най-малко 100 деца, младежи и техните родители чрез директното им включване в еко акции, насочени към намаляване на потреблението на текстилни и пластмасови изделия. Организацията ще постигне това чрез информационна кампания, базари, работилници, насърчаване на разделното събиране на отпадъци, рециклиране и еко акции за почистване на силно замърсени зони в Карлово, Калофер, с. Куртово, с. Горни Домлян, с. Столетово. Ще работи активно с училища, детски градини, читалища и местните власти.

   

  Общо 13 са победителите в седмото издание на програмата VivacomРегионален грант. Това са неправителствени организации, които ще имат възможност да осъществят проектите си в сферите образование и опазване на околната среда с финансовата подкрепа на Vivacom. Наградният фонд е 64 278 лв., а максималният грант за всеки проект е до 5 000 лв.Общата инвестиция на компаниятав седемте издания на програмата Регионалния грант е над 446 000 лв., с които подкрепя обществено значими каузи на граждански организации от малки и големи населени места. С настоящото издание общият брой на подкрепените от цялата страна е 95.

   

  Журито, оценило проектите, е в състав Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации” във Vivacom, Ива Дойчинова, журналист и активист за граждански каузи, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „Българска история“, Райко Байчев, журналист в онлайн медията Actualno.com, Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право, и новото попълнение в журито - Симона Стилиянова, съосновател на „Основа“ и основател на Zero Waste Sofia.

   

  Отличените проекти ще работят за дигитализация на образованието по история, практическо еко обучение на ученици, опазване на застрашени видове птици, съчетано с обучение на студенти, практически знания по музика, кино и телевизия за деца от малки населени места, почистване на речни корита и морски територии, рециклиране на отпадъци от хора с увреждания,  изграждане на еко маршрути и други.

   

  Останалите победители в седмото издание на програмата са:

   

  Проект на фондация „Активна историческа карта“, София, който е стъпка към дигитализацията на образованието по история. Фондацията ще създаде цифрова динамична карта на тема „Българското възраждане“, която да бъде достъпна за всички ученици, изучаващи българската история, както и за всички любители на историята.

   

  Сдружение „Безопасни детски площадки“ -София,чрез проекта си„Имам решение за моята зелена идея“ ще обучи учениците от Ловеч, Стара Загора и Благоевград как да организират доброволческа акция. От Сдружението искат да покажат на децата пътя към активното гражданство и участие за развитието на местната общност.

   

  Сдружение „Зелени Балкани“, Пловдив,ще работи по проекта „Помощ за красивите чапли!“, катосъчетае дейности по опазването на редки и застрашени видове птици с обучение на студенти и доброволци по темата.

  Фондация „Музика за България“, София,ще има възможност да надгради инициативата „RockSchool на колела”. Мобилна музикална академия ще вдъхновява младежи от малки населени места да се докоснат до музикални инструменти, а защо не и да започнат своето музикално образование.

   

  Сдружение „НИМ анимейшънс - училище за кино и телевизия“, София печели с проекта „БГ филмово предизвикателство“. През лятото на 2022 г. сдружението ще събере на Българско Черноморие деца от цялата страна, които имат засилен интерес към филмовото изкуство, за да преминат през целия процес на създаване на едно филмово произведение и да своите първи кратки игрални филми с професионална техника.

   

  Сдружение „Организация на българските скаути“, София, спечели журито с проекта  „Заедно за българските реки“. Целта е почистване  на отпадъци от коритата на пет български реки, но също така екологичното възпитание и образование на 200 деца и младежи скаути на възраст от 7 до 18 години. Организацията вече има опит с подобна дейност по почистване, осъществявана съвместно с WWF България, на които скаутите ще разчитат и този път като партньор.

   

  Проектът „Чудно детство“ на Фондация „Св. Николай Чудотворец" от Добрич също е отличен от журито. От три години фондацията развива собствено социално предприятие „Чудната градина“, в което младежи с интелектуални затруднения отглеждат зеленчуци и плодове. Разполагат с 15 дка градини и имат 5 оранжерии. Идеята сега е да отворят градините за деца и родители, като създадат пространство, в което да се провеждат различни дейности на открито. Основната цел е да се създаде среда на толерантност, емпатия и равнопоставеност към хората с интелектуални затруднения.

   

  Фондация „Сошъл Фючър“ от София печели с проекта „JAMBA Candles - използвай пак“. Идеята е да направят социално предприятие за удължаване на живота на контейнерите на хиляди изгорели свещи, превръщайки ги в нов натурален и красив продукт.

   

  „Роботика, електроника и програмиране за всеки“ е проект на Фондация „Тинузавър“ от Велико Търново. Тя ще даде възможност на децата в най-малките населени места в Община Велико Търново да се докоснат до образователни технологии и методологии от бъдещето.

   

  Проектът „Природата като учител“ на Фондация „Учене за промяна“, София, е свързан с изграждане на мрежа от екомаршрути за пешеходен и велотуризъм, както и с организиране на образователни походи.

   

  Фондация „Човек с шапка“, София, печели с проекта „Ателиe кино-танц 2022“, чиято цел е да привлече младежи от Белоградчик, Стражица и Каблешково в обучителната програма по танцово кино „Фокус, кино, танц“ и да им помогне да създадат танцови филми за собствения си опит и живот. По този начин инициатива цели да подобри и обогати културния пейзаж в градовете и да окаже подкрепа на действащите читалищни и общински културни дейци там.

   

  Сдружение „Водолазен клуб Немо“, Бургас,ще има възможност да осъществи идеята „За чисто море и чисти брегове“ – за почистване на морското дъно на яхтеното пристанище в Несебър, както и морското дъно на южния плаж на града. Акцията ще се извърши от водолази, оборудвани със специална техника, с помощта на плаваща платформа за събиране. Ще бъде проведено обучение за деца и младежи относно опазването на околната среда и намаляването на последиците от климатичните промени.

   

  Vivacom Регионален грант се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право.

   

  21.03.2022
Open cookie bot settings
към контакти