Често задавани въпроси

Защо смартфон?


Време е да смените стария мобилен телефон със смартфон? Смартфоните вече са толкова достъпни. Огледайте се и ще видите, че голяма част от познатите и близките ви ползват някакъв модел смартфон. Ако вече сте решили да се разделите с двуцветния телефон с базови функции и все още не знаете какво търсите, ние сме готови да ви съдействаме с най-добрите модели смартфони, които предлагаме.

 

Топ смартфони
 

 

Умните телефони с функциите на джобни компютри, промениха света. Промениха ежедневието ни и направиха лесно и достъпно всичко, което вършим  на компютъра вкъщи или на работата. Можем не просто да разговаряме по телефона, а да организираме живота си, да се забавляваме, да сме информирани и да не губим време. Смартфоните се отличават от обикновените мобилни телефони с наличието на достатъчно развита операционна система. Операционната система представлява софтуерът на телефона, с който правите неща като преглед на карти и списък със задачи, осъществяване на повиквания или възпроизвеждане на музика. Качествата на всяка операционна система са различни и има своите поддръжници. Не случайно операционната система е определяща при избора на смартфон. На практика самите устройства като хардуер все повече си приличат и най-съществената разлика помежду им остава операционната система, която ползват. Най-разпространените от тях са:

  

  • Android мобилна операционна система на Google.
  • iOS мобилната операционна система на Apple, която се използва в устройствата им.
  • BlackBerry мобилната операционна система на Research in Motion (RIM).
  • Symbian операционната система за мобилни телефони на Nokia, които не използват Windows Phone.
  • Windows Phone и Windows Mobile Windows Phone е най-новата мобилна операционна система на Microsoft. Windows Mobile (например Windows Mobile 6.5) е предишната мобилна операционна система на Microsoft.  

 


 

Обратно към въпросите

нагоре
Open cookie bot settings