Най-бързата 4G мрежа в България

4G мрежата на VIVACOM е най-бързата мобилна мрежа в България

 

 

През юли тази година, след стотици хиляди тестове на скоростта, направени чрез приложението Speedtest® на OOKLA от потребители на територията на нашата страна, VIVACOM бе определена от Ookla International LLC като операторът с „Най-бързата мобилна мрежа в България за 2017 г.“. В допълнение към наградата, VIVACOM постига най-високата средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежата.  виж сертификат

 

Най–високата средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежа и Speedtest награда за мобилна мрежа се основават на анализ, проведен от Ооkla чрез Speedtest, за първите шест месеца на 2017 г. Резултатите са базирани на потребителски тестове, извършени чрез приложението Speedtest. Speedtest и Ookla са търговски марки на Ookla International LLC и се използват с разрешение. Покритието от 94% е по население, съгласно измерване на БТК ЕАД.   

Speedtest® e едно от най-популярните в светoвен мащаб приложения за мрежова диагностика и измерване чрез потребителски тестове на скоростта на мобилни и интернет мрежи. Наградата на Ookla International LLC се определя въз основа на методология, отчитаща резултатите от скоростта от стотици хиляди потребителски тестове на всички мобилни мрежи в България, извършени чрез Speedtest® в цялата страна през първата половина на 2017 година. За да определи носителя на тази награда, достигнатите скорости на сваляне в съответната тествана мобилна мрежа се обобщават и съпоставят, отчитайки индивидуалност на теста, скорост на сваляне и местоположение на потребителя. Ако сте любопитни за повече, проверете методологията на Ookla® тук: http://www.speedtest.net 

 


Светкавична мрежа и много включени MB

 

достъпни за над 6 милиона души - 94% от населението на България, в повече от 992 населени места!

 

  
4G ти позволява по-бърз пренос на данни от 3G.  Това означава чувствително по-малко време за качване и за сваляне на информация от интернет. С 4G можеш много по-бързо да теглиш от интернет снимки, видео или музика, а сайтовете се отварят светкавично. Предоставяме скорости за мобилен интернет – до 112 Mbps за сваляне и до 37,5 Mbps за качване на информация към мрежата. И всички наши мобилни планове ти дават силата да сърфираш безпроблемно и бързо с 4G. 

 


Предимства на 4G от VIVACOM

 

 • Достъпът до 4G мрежата е безплатен
 • Ползваш 4G мрежата с всички актуални планове на VIVACOM
 • Връзката с Интернет е светкавична: Facebook се отваря за 0,7 секунди, качваш 100 MB видео клип за 16 секунди
 • Скоростта на интернет връзката ти достига до 112 Mbps
 

Карта на покритието

4G в роуминг

  

Ако вече ползвате 4G мрежата на VIVACOM в България, можете да се възползвате от нея и в чужбина. Предоставяме ви списък с наши партньори, с които работим и чиято 4G мрежа е на ваше разположение. Списъкът постоянно се допълва. За да използвате 4G мобилен интернет и в партньорските ни мрежи в чужбина е необходимо да използвате 4G съвместимо устройство и 4G съвместима SIM карта на VIVACOM и да сте избрали мобилната мрежа на съответния доставчик.

 

виж партньорите

  

4G факти

 • До 2020 година LTE ще стане най-използваната мобилна технология
 • Facebook се отваря за по-малко от една секунда или точно 0.7 секунди в LTE, докато в 3G се отваря за 2 секунди
 • 8 секунди са достатъчни за сваляне на видео клип с големина 100 MB в LTE, докато в 3G времето за сваляне е 27 секунди.
 • Потребителите на LTE в световен мащаб вече надхвърлиха 1 милиард души
 • В LTE може да играете онлайн игри с 5 пъти по-малко закъснение, от която и да е друга мобилна технология

   

   

   

Каталог
 • 123Безплатен номер за обслужване на клиенти
 • 121Безплатен номер за обслужване на бизнес клиенти
 • Изпратете е-mail
 • Магазини
към контакти