VIVACOM, а от утре ще бъде наличен и в магазините в черен цвят на цена от 48.98 лв. на месец в комбинация с план Smart U.

" /> VIVACOM, а от утре ще бъде наличен и в магазините в черен цвят на цена от 48.98 лв. на месец в комбинация с план Smart U.

"/> VIVACOM, а от утре ще бъде наличен и в магазините в черен цвят на цена от 48.98 лв. на месец в комбинация с план Smart U.

"/>
Новини

Летни кино преживявания с новия Sony Xperia 1X

14.08.2019

14.08.2019 г., гр. София, Новият Sony Xperia 1 вече може да бъде закупен онлайн на сайта www.vivacom.bg, а от утре ще бъде наличен и в магазините в черен цвят на цена от 48.98 лв. на месец в комбинация с план Smart U.  

  

Sony Xperia 1 е първият смартфон в света, който разполага с 6,5-инчов CinemaWide 4К OLED дисплей, с кинематична пропорция 21:9, осигуряващ точност на цветове и размери на картината като на кино.

  

Камерата на Sony Xperia 1 е с 3 обектива с ярка бленда и голямо разстояние между пикселите за улавяне на красиви изображения при различни сцени – 26 мм мултифункционален основен обектив, 16 мм суперширокоъгълен обектив и 52 мм портретен телеобектив. Смартфонът използва технология от апаратите Alpha нa Sony за обработване на изображения, а именно -потискане на шума в RAW формат на снимките, прецизен фокус за зашеметяващи портрети и високоскоростно заснемане. Камерата разполага и с първия в света автоматичен фокус (AF) върху очи за смартфон.

  

Sony Xperia 1 използва усъвършенствана система за стабилизация на изображението при видео заснемане SteadyShot, която прави плавни видеоклипове без трептене. Моделът разполага и с технологията CineAlta – възможност за видео заснемане и монтаж във формат 21:9 и 4К HDR качество.

  

Устройството има страничен сензор с изкуствен интелект Slide Sense, който подбира приложенията въз основа на скорошната им употреба, а CinemaWide екранътпозволява едновременно изпълнение на няколко задачи, като осигурява по-голямо зрително поле при два отворени прозореца.  

  

Sony Xperia 1 използва кинематографски многоизмерен звук от Dolby Atmos, проектиран за киносалони и така създава завладяващо аудио изживяване.

  

Смартфонът има елегантен и ергономичен дизайн, който пасва перфектно на ръката, а в предната и задната му част се използва Сorning Gorilla Glass 6 за по-голяма издръжливост. Sony Xperia 1 е устойчив на вода и прах, благодарение на сертификата IP68.

Търсене на новини
  • Най-новата серия смарт часовници Huawei Watch GT 5 вече във Vivacom

    Телекомът предлага всички устройства от серията в комплект с безжичните слушалки Huawei Freebuds 5i и 3 месеца безплатен абонамент за Huawei Health +

    19 септември 2024 г. С официалната премиера на най-новата серия смарт часовници на Huawei – Watch GT 5, Vivacom предлага пълното разнообразие от 12 модела. Цените започват от 7.98 лева на месец за Watch GT 5 и 15.98 лева на месец за Watch GT 5 Pro на лизинг за 24 или 36 месеца в комбинация с план Unlimited от Vivacom. Всички фенове на марката, които закупят моделите от Vivacom, получават в комплект безжичните слушалки Huawei Freebuds 5i и 3 месеца безплатен абонамент за услугата Huawei Health +. Тя дава достъп до тренировки за начинаещи и напреднали, медитации, план за поддържане на физическа форма и дихателни упражнения и други.

     

    Vivacom предлага Huawei Watch GT 5 и Huawei Watch GT 5 Pro в цялата търговска мрежа и дава възможност за предварителни поръчки на премиум моделите Huawei Watch GT 5 Pro 42mm CERAMIC WHITE, Huawei Watch Ultimate в зелен цвят и Huawei Watch D2 на vivacom.bg до 23:59 на 11 октомври. А желаещите да се сдобият с Huawei Watch GT 5 Pro 42mm в бял цвят и Huawei Watch GT 5 41mm в кафяв цвятмогат да го направят, като ги заявят на vivacom.bg до 23:59 ч. на 19 октомври.

     

    Новите модели смарт часовници на Huawei впечатляват потребителите с изискания си дизайн, първокласна изработка и материали като бяла керамика, аерокосмически клас титан и дисплей от сапфирен кристал при Huawei Watch GT 5 Pro. Всички устройства са съвместими с iOS и Android и предлагат множество функционалности като водоустойчивост, прецизна GPS навигация и ефективно управление на физическата активност. Моделът Huawei Watch D2 осигурява до 5 часа работа с едно зареждане, докато останалите часовници – издържат до 14 дни при типична употреба и могат да бъдат заредени безжично само за 60 минути.

     

    Освен това, смарт часовниците от серията Watch GT 5 предлагат и модернизирана технология за мониторинг на здравето. Интегрираната система Huawei TruSense им предоставя подробна и точна информация за кръвното налягане, сатурацията, съня и сърдечния ритъм и физическа активност. С нея, потребителите имат възможността да проследят състоянието си само с един клик и при нужда – да коригират своите навици.

     

    Huawei Watch GT 5 са модни аксесоари, които са изключително подходящи и за хората, които обичат да спортуват или просто се наслаждават на дълги разходки сред природата, грижейки се за здравето си. Те предоставят детайлна информация за надморската височина, налягането и предупреждават в случай на влошени метеорологични условия. В допълнение, те разполагат и със системата Sunflower Positioning, която осигурява точна GPS навигация и поддържа функцията Return, която навигира потребителите обратно до точката на тръгване.

     

    Освен за любителите на природата, новите смарт часовници на Huawei са идеални и за всички голф ентусиасти, тъй като поддържат специален голф режим. С тях, феновете на голфа вече могат да се възползват от множество революционни функции, които правят обстоен анализ на ударите и дават съвети в реално време.

     

    Ето и цените на част от моделите във Vivacom в комбинация с план Unlimited MAX:

     

    HUAWEI GT5 46MM – на цени започващи от 7.98 лева на лизинг за 24 месеца;

    HUAWEI GT5 41MM – на цени започващи от 7.98 лева на лизинг за 24 месеца;

    HUAWEI GT5 PRO 46MM – на цени започващи от 15.98 лева на месец на лизинг за 36 месеца;

    HUAWEI GT5 PRO 42MM – на цени започващи от 20.98 лева на месец на лизинг за 36 месеца;

    HUAWEI WATCH D2 – на цени започващи от 20.98 лева на месец на лизинг за 36 месеца;

    HUAWEI ULTIMATE GREEN – на цена от 40.98 лева на месец на лизинг за 36 месеца.

     

    Повече информация за най-новите смарт часовници от серията Huawei Watch GT 5, може да откриете на vivacom.bg.

    20.09.2024
  • Започват официалните продажби на новите iPhone 16 във Vivacom на цени от 43.98 лева на месец

    От днесVivacom започна официалните продажби на най-новите смартфони iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max.

    20 септември 2024 г. От днесVivacom започна официалните продажби на най-новите смартфони iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max. Новите модели вече са налични в магазинната мрежа на Vivacom и онлайн на vivacom.bg в комбинация с новите планове Unlimited на цени започващи от 43.98 лева на месец на лизинг за 36 месеца.

     

    iPhone 16 128 GB се предлага на цена от 43.98 лв. на месец на лизинг за 36 месеца с план Unlimited MAX, по-големият iPhone 16 Plus 128 GB е цена от 53.98 лв. на месец на лизинг за 36 месеца с план Unlimited MAX. Vivacom предлага флагман моделите iPhone 16 Pro 128GB за 63.98 лв. на месец на лизинг за 36 месеца с план Unlimited MAX, а iPhone 16 Pro Max 128GB може да бъде закупен за 73.98 лв. на месец на лизинг за 36 месеца с план Unlimited MAX.

     

    iPhone 16 и iPhone 16 Plus са оборудвани с изцяло новия A18 чип и имат удължен живот на батерията. Те имат мощни ъпгрейди на камерата, както и специалния бутон Camera Control за подобреното ѝ управление и нов Action бутон за бърз достъп до редица полезни функции.

     

    В допълнение клиентите могат да изберат и флагман моделите iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max, които се отличават със своята още по-добра производителност, гарантирана от водещия в индустрията процесор A18 Pro и огромен скок в живота на батерията. Смартфоните имат по-големи размери на дисплея и впечатляващи професионални функции на камерата.

     

    Новите iPhone 16 се предлагат както в брой, така и на изплащане с плановете Unlimited от Vivacom и дават възможност на клиентите да сърфират в най-голямата 5G мрежа в страната[1].

     

    От днес Vivacom започва да предлага и новото поколение безжични слушалки AirPods 4 с Active Noise Cancellation на цена от 8,98 лева на месец за 24 месеца с план Unlimited MAX, както и новите AirPods Max на цена от 34,98 лева на месец за 24 месеца в комбинация с план Unlimited MAX.

     

    Повече информация на vivacom.bg.

    [1] Най-голямо покритие на 5G мрежа след сравнение по публично достъпна информация към 21.05.2024 г. за покритието на операторите по брой населени места и курорти. Повече на vivacom.bg

    20.09.2024
  • Vivacom с две награди на Career Show Awards – за стратегиите за обучение и развитие и привличане на таланти

    Телекомът грабна сребро в категория „Стратегия за обучение и развитие“ и бронз – в „Стратегия за привличане на таланти“

    18 септември 2024 г., София. Vivacom спечели две отличия на престижните награди за най-добър работодател на България – Career Show Awards 2024, с което затвърди своя стратегически подход към професионалното развитие на служителите си. Водещият телеком грабна сребро в категория „Стратегия за обучение и развитие“ с програмата „Ключови мениджърски умения“ и бронз – в „Стратегия за привличане на таланти“.

     

    Програмата „Ключови мениджърски умения“, която се провежда от компанията, е основана на вярването, че хората са най-ценни за организацията и тяхната удовлетвореност е ключова за реализирането на бизнес стратегията на компанията. А със своя проект „Стратегия за привличане на таланти“ Vivacom се стреми да привлича хора, които имат същите ценности, възприети в корпоративната култура на компанията.

     

    Отличията са доказателство, че Vivacom е компания, която поставя служителите в центъра на стратегиите си за развитие. Признанието затвърждава ангажимента ни да осигуряваме възможности за постоянно усъвършенстване и растеж. Също така, подчертава ролята ни на иноватор и нашите усилия не просто да привличаме най-добрите професионалисти, но и да им помагаме да израстват в този динамичен сектор. Гордеем се, че създаваме среда, която насърчава професионалното и личностното развитие на хората, които са в основата на успеха на Vivacom”, каза Малина Чавдарова, HR директор на Vivacom.

     

    Като иноватор в телекомуникационния сектор, Vivacom се затвърди като предпочитан работодател, който привлича едни от най-добрите експерти в сектора. Телекомът инвестира непрестанно в изграждането на устойчива организационна култура, в която служителите могат да развиват уменията си и да реализират своя пълен потенциал. Vivacom осигурява достъп на всички служители до широк спектър от обучителни програми за професионално и личностно развитие.

     

    Career Show Awards са ежегодни награди, които отличават водещи практики в човешките ресурси и работодателската марка. Тази година български и международни компании с над 400 кандидатури се включиха, за да споделят своите успешни практики в надпреварата за престижното отличие.

    18.09.2024
  • Vivacom с нова детска видеотека в EON

    Каталогът с над 20 образователни поредици е достъпен напълно безплатно за всички клиенти на EON

    18 септември 2024 г., София. Vivacom увеличава детското съдържание в EON Видеотека с нов каталог Duck TV On Demand, насочен към най-малките зрители. В него са включени над 20 анимационни и образователни поредици за деца на възраст от 6 месеца до 3 години. Съдържанието в новата детска видеотека е разработено с фокус върху ранното детско развитие, като стимулира когнитивните умения и сетивното възприятие чрез визуално разказване и музика.

     

    Каталогът Duck TV On Demand е достъпен напълно безплатно за всички клиенти на пакети EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM от Vivacom. Той включва повече от 10 часа анимационно съдържание създадено да предостави спокойна и ангажираща среда за най-малките зрители. Анимациите разказват истории без диалози и през силата на цветни картини, заоблени форми, звукови ефекти и музика стимулират креативността на подрастващите.

     

    С добавянето на Duck TV On Demand броят на детските каталози в EON Видеотека на Vivacom става 9, като в тях може да се открие разнообразно съдържание подходящо както за най-малките, така и за по-големи деца.

     

    Всички детски каталози и селекции са налични и в защитения детски профил EON Kids. В него те могат да управляват лесно и удобно своя профил и да се забавляват с интересно и образователно съдържание. Всеки детски профил може да бъде защитен с индивидуален ПИН, който гарантира, че детето няма да напусне тази безопасна среда и да попадне на неподходящо съдържание.

     

    Освен всичко това, Vivacom предлага и специално детско дистанционно. То е с атрактивен дизайн – предлага се в два цвята и с шарени копчета, като размерът и формата му са проектирани така, че да пасва идеално в ръката на детето.

     

    Повече информация за интерактивната телевизия EON на Vivacom можете да видите ТУК.

    18.09.2024
  • Първите два рунда на Vivacom „Game ON“ с близо 180 000 гледания онлайн

    Финалният двубой за голямата награда от 15 000 лева ще бъде през ноември

    17 септември 2024 г., София. Изключителен зрителски интерес предизвикаха първите два рунда от турнира Vivacom „Game ON“. Те бяха гледани онлайн приблизително 180 000 пъти, а общото прекарано време на зрителите в двата стрийма надхвърли 24 000 часа. Гейминг турнирът се провежда през оптичната мрежа на Vivacom, която предоставя гигабитова скорост за стрийминг без забавяне и прекъсвания и игра без компромиси. Благодарение на нея, хиляди геймъри и фенове на онлайн игрите се събраха пред екраните за втория сблъсък между ShadowHex и heaveNBUL.

     

    Във втората онлайн битка се присъединиха двамата известни геймъри – bgmonsterX1 и Em0Bulgaria и повече от 100 участници, избрани от публиката, които помогнаха на своите капитани да определят големия победител. Оспорваната надпревара се излъчи на живо в 9 онлайн канала и в 4 различни платформи – YouTube, Twitch, Kick, TikTok и завърши с победата на отбора на ShadowHex.

     

    Така резултатът между двата тима вече е изравнен и предстои да се разбере кой е по-добър в предстоящата трета GIGA битка от турнира Vivacom „Game ON“. Тя ще бъде на 5 октомври и ще изправи капитаните и техните отбори един срещу друг в една от най-популярните игри – Fortine.

     

    Онлайн битките се излъчват на живо в YouTube канала на Vivacom и в социалните мрежи, през оптичната мрежа на Vivacom, която е най-голямата в България и има отличие за абсолютно най-качествения интернет[1]. Това прави възможно хиляди стриймъри и геймъри да се съберат заедно в първия по рода си гейминг турнир, създаден от геймъри за геймъри.

     

    Ролята на зрителите е изключително важна за изхода на всеки рунд. Те могат да спечелят предимство под формата на GIGA битове за своите фаворити като участват в междинни предизвикателства и гласуват в социалните мрежи на Vivacom.

     

    Големият финал на турнира Vivacom „Game ON“ ще се бъде на специално събитие през ноември, когато целите отбори на ShadowHex и heaveNBUL, заедно с техните фенове, ще се изправят един срещу друг във финален двубой за наградния фонд от 15 000 лева. 

    17.09.2024
  • До 300 лева онлайн отстъпка на HMD Skyline и Motorola G54 във Vivacom само до края на септември

    Специална промоция с до 300 лева отстъпка на 5G смартфоните HMD Skyline и Motorola G54 Power очаква клиентите на Vivacom.

    16 септември 2024 г., София. Специална промоция с до 300 лева отстъпка на 5G смартфоните HMD Skyline и Motorola G54Power очаква клиентите на Vivacom. Смартфоните съчетават достъпност и характеристики от висок клас с впечатляващи камери за всички любители на мобилната фотография. Промоционалната цена е валидна само в онлайн магазина на Vivacom и в комбинация с новите Unlimited планове, които са с двойно по-високи скорости[1] и предлагат най-голямата добавена стойност за потребителите досега.

     

    HMD Skylineима голям 6,55-инчов p-OLED дисплей. Екранът е добре защитен със здраво Corning Gorilla Glass 3покритие. Батерията му е с капацитет от 4600mAhи безжично зареждане с възможност за зареждане на други устройства. HMD Skyline има тройна основна камера с 108 МР главен сензор, 50 МР телефото обектив и 13 МР сензор с ултраширокоъгълен обектив. Системата от камери работи с OIS, която предлага Capture Fusion, 4x увеличение и портретен режим за зашеметяващи снимки с боке ефект, нощен режим, астро режим и 50MP селфи камера с жестова навигация, автофокус и опция за проследяване на очите. Добавеният изкуствен интелект прави приближените изображения изключително детайлни.

     

    Смартфонът поддържа Detox режим, който временно блокира избрани приложения и контакти. Така потребителите могат да контролират времето си пред екрана спрямо своите специфични нужди. Той се предлага в летния розов цвят и класическо чернои в комплект със защитен калъф за клиентите на Vivacom.

     

    Motorola G54 Power идва с голям 6,5-инчов Full HD+ дисплей, който се вмества удобно в ръката. Екранът поддържа до 120 Hz честота на опресняване на картината и 20:9 съотношение на страните за плавно превключване между приложенията и удобно скролване в уебсайтовете. Устройството е оборудвано с усъвършенствания съраунд звук на Dolby Atmos, осигуряващ отлично аудио от големите стерео високоговорители.Смартфонът работи с мощния чипсет MediaTek Dimensity 7020 в комбинация с 12GB RAM и 256GB памет за файлове.

     

    Motorola G54 Power заснема отлични снимки при всякаква светлина благодарение на основния 50 МР сензор с оптична стабилизация и технологията Quad Pixel. Специалната макрокамера позволява улавянето на кристални кадри в близък план, а 16 МР предна камера дава възможност за споделяне на страхотни селфита в социалните мрежи.Батерията с капацитет от 6000 mAh гарантира дълги часове заряд за гледане на любимото съдържание, разговаряне с приятели, слушане на любимата музика или скролване онлайн.  

     

    Повече информация заспециалната онлайн промоция във Vivacom ТУК.

    16.09.2024
  • Новите iPhone 16 могат да бъдат поръчани от Vivacom на цени от 43.98 лева на месец

    Vivacom започва предварителните поръчки за най-новите смартфони iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max.

    13 септември 2024г.Vivacomзапочва предварителните поръчки за най-новите смартфони iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max. Дългоочакваните модели се предлагат на vivacom.bgс новите планове Unlimited от Vivacom на цени започващи от 43.98 лева на месец на лизинг за 36 месеца.

     

    До 19 септември iPhone 16 128 GB може да бъде поръчан предварително на цена от 43.98 лв. на месец на лизинг за 36 месеца с план Unlimited MAX. За тези, които предпочитат по-голям смартфон iPhone 16 Plus 128 GB е цена от 53.98 лв. на месец на лизинг за 36 месеца с план Unlimited MAX. Про моделът iPhone 16 Pro 128GB се предлага за 63.98 лв. на месец на лизинг за 36 месеца с план Unlimited MAX, а флагманът iPhone 16 Pro Max 128GB може да бъде поръчан за 73.98 лв. на месец на лизинг за 36 месеца с план Unlimited MAX.

     

    iPhone 16 и iPhone 16 Plus са оборудвани с изцяло новия A18 чип и имат удължен живот на батерията. Те имат мощни ъпгрейди на камерата, както и специалния бутон Camera Control за подобреното ѝ управление и нов Action бутон за бърз достъп до редица полезни функции.

     

    В допълнение клиентите могат да изберат и флагман моделите iPhone 16 Pro иiPhone 16 Pro Max се отличават със своята още по-добра производителност, гарантирана от водещия в индустрията процесор A18 Pro и огромен скок в живота на батерията. Смартфоните имат по-големи размери на дисплея и впечатляващи професионални функции на камерата.

     

    Новите iPhone16 се предлагат както в брой, така и на изплащане с плановете Unlimited от Vivacom и дават възможност на клиентите да сърфират в най-голямата 5G мрежа в страната[1].Доставките на първите поръчали и редовните продажби на най-новите модели на Apple започват от 20 септември.

     

    Vivacom предлага и новото поколение безжични слушалки AirPods 4 с Active Noise Cancellation на цена от 8,98 лева на месец за 24 месеца с план Unlimited MAX, както и новите AirPods Max на цена от 34,98 лева на месец за 24 месеца в комбинация с план Unlimited MAX.

     

    Повече информация на vivacom.bg.

    13.09.2024
  • Vivacom предлага новия Motorola Edge 50 Neo в комплект с безжични слушалки и специален таг

    Vivacom предлага най-новия смартфон на Motorola – Edge 50 Neo в комплект с безжичните слушалки moto buds и специалният универсален moto tag.

    11септември 2024 г., София. Vivacomпредлага най-новия смартфон на Motorola – Edge 50 Neoв комплект сбезжичните слушалкиmoto buds и специалният универсален moto tag. Смартфонът е с минималистичен дизайн и изключителни характеристики, а потребителите могат да го закупят заедно с безжичните слушалки и тага на цена от само 22.98 лева на месец на лизинг за 36 месеца с новия план Unlimited 200.

     

    Motorola Edge 50 Neo е правилният избор за смартфон за всеки, който обича да запечатва любимите си моменти във висококачествени снимки и видеа. Той има 50 МР Ultra Pixelосновна камера, която работи със Sony – LYTHIA 700C сензор и новия изкуствен интелект moto ai. С нея кадрите са с наситени цветове, детайли и с много високо качество. Моделът има и ултра широка 13 МР и страхотна 32 МР селфи камера за снимки с висока резолюция. Motorola Edge 50 Neo е с изключително стилен и минималистичен дизайн, гръб от еко кожа, и се предлага в четири уникални цвята, благодарение на партньорството си с Pantone Color Institute.

     

    Безжичните слушалки moto budsса с висококачествен звук, подобрен бас за истинско музикално изживяване и шумопотискане. Те са оборудвани с три микрофона на всяка слушалка и издържат до 9 часа слушане с едно зареждане и до 42 часа при заряд от кутийката.

     

    Moto tag е новото устройство на марката – интуитивно, устойчиво и съвместимо с Андроид. С тага потребителите могат да следят най-важните си вещи, когато са на път – куфари и раници, както и техните домашни любимци по време на разходката им в парка или из квартала. Тагът се свързва лесно и бързо чрез Bluetooth, а при търсене на изгубен обект, той издава сигнален звук за по-лесно откриване. Той работи и без да е свързан с интернет, а батерията му издържа до 1 година при ежедневно ползване, която е лесна за подмяна.

     

    Повече информация за новия Motorola Edge 50 Neo и впечатляващите аксесоари можете да прочетете тук.

    11.09.2024
  • От 13 септември Vivacom ще приема предварителни поръчки за новата iPhone 16 серия

    От 13 септември Vivacom ще започне предварителните поръчки за най-новите смартфони iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max.

    10 септември 2024г.От 13 септември Vivacomще започне предварителните поръчки за най-новите смартфони iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max. Дългоочакваните модели се ще предлагат на vivacom.bgот 15:00 часа на 13 септември на специална преференциална цена с новите планове Unlimited от Vivacom. Периодът на предварителните поръчки е до 23:59 часа на 19 септември 2024 г., а доставките за първите поръчали ще започнат от 20 септември.

     

    iPhone 16 и iPhone 16 Plus предлагат изцяло новия A18 чип и удължен живот на батерията. Те имат усъвършенствана система от камери с много подобрения, иновативната функция Camera Control и бутона Action за бърз достъп до полезни функции.

     

    iPhone 16 Pro иiPhone 16 Pro Maxсе отличават със своята още по-добра производителност, гарантирана от водещия в индустрията процесор A18 Pro, по-големи размери на дисплея и огромен скок в живота на батерията. Про моделите имат иновативна система с три професионални камери и функцията Camera Control.

     

    Четирите модела ще се предлагат както в брой, така и на изплащане с плановете Unlimited от Vivacom и дават възможност на клиентите да сърфират в най-голямата 5G мрежа в страната[1].

     

    Vivacom ще предложи и новото поколение безжични слушалки AirPods 4 и AirPods Max.

     

    Повече информация на vivacom.bg.

    10.09.2024
  • United Cloud спечели престижната награда „AI решение на годината“ на Европейските награди за иновации за стрийминг медии

     Платформата за machine learning Leon на United Cloud спечели най-високото отличие за иновация в областта на изкуствения интелект при защитата на мултимедийно съдържание  Спортните приложения на компанията и системата за дистанционно управление за телекомуникационни оператори също са признати за финалисти в няколко категории за стрийминг технологични решения

    9 септември 2024 г., София Развойният център United Cloud, който предлага иновации в областта на услугите и е част от United Group, спечели Европейската награда за иновации за стрийминг медии за 2024 г. в категория „AI решение на годината“.

     

    Leon, платформата за машинно обучение от United Cloud, беше избрана за най-иновативното AI решение. Интегрирано с платформата за борба с пиратството на United Cloud (Gladiator), решението използва усъвършенствана архитектура на невронни мрежи, за да анализира и автоматично да открива платформите на телевизионните канали и техните лога, като генерира доклади за пиратските потоци. Технологията е със степен на точност, надхвърляща 99%, и възможност за обработка на 13 000 пиратски канала в рамките на 24 часа. Тя предоставя на доставчиците на услуги възможност да се борят с пиратството и да защитават приходите си. По този начин отговаря на сложните предизвикателства на сигурността на мултимедийното съдържание и изискванията за защита на съдържанието от страна на доставчиците на медийни услуги.

     

    „Тази престижна награда подчертава водещата роля на United Cloud в областта на иновациите в европейската стрийминг индустрия и ангажимента ни да развиваме технологиите за изкуствен интелект“, заяви Сърджан Джурджевич, главен изпълнителен директор на United Cloud. „Това признание е чест за нас и ще продължим да работим усърдно, за да предоставяме решения от следващо поколение на нашите клиенти и крайни потребители, като AI е ключов фактор в плана ни за иновации“, допълва той.

     

    Отличената технология е внедрена в мрежите за доставяне на съдържание (CDN) на осем телекомуникационни оператора в Югоизточна Европа, които покриват всички телекомуникационни пазари на United Group, с население от 40 милиона души.

     

    Leon и AI също така са в основата на друга функция, насочена към крайните потребители, за телевизионната платформа на United Cloud - EON TV.  Функцията „Пропускане на интрото“ подобрява преживяването при гледане на сериали, като позволява на абонатите да пропускат повтарящите се интро сцени без човешка намеса.

     

    Leon е унифицирана платформа за управление и сигурно съхранение на machine learning моделите на United Cloud и на външни модели. Тя добавя нови ML модели като услуги и ги интегрира с различни платформи, което позволява лесно внедряване на решения, базирани на изкуствен интелект.

     

    United Cloud и другите му технологични решения за стрийминг бяха сред първите топ три в още две категории. Спортните приложения на компанията (SportsZone) са класирани на второ място в категорията „Доставка и разпространение на съдържание“, а системата за дистанционно управление за телекомуникационни оператори (Octopus) беше избрана за финалист в категорията „Платформа за качество на услугата/качество на изживяването“.

     

    По време на тазгодишното 16-о издание на наградите повече от 1 200 гласуващи дадоха над 9 000 гласа за решения, номинирани в 12 категории, които представят разнообразната гама от продукти и услуги в европейската стрийминг индустрия.

     

    За повече информация посетете уебсайта на United Cloud.

     

    За United Cloud

     

    United Cloud, част от United Group, е център за научноизследователска и развойна дейност, предоставящ цялостни решения в телекомуникационната и медийната индустрия на осем регионални пазара с население от 40 милиона души. Създаден през 2016 г., със седалища в Любляна и Белград, United Cloud се състои от шест иновационни центъра и има 350 служители, предимно технически и продуктови специалисти.

     

    Като част от United Group, United Cloud отговаря за иновациите в услугите в целия регион на Групата, предоставяйки унифицирани платформи, услуги и потребителско изживяване за своите телекомуникационни и медийни бизнеси.

     

    Компанията отговаря за всички етапи на разработване на продуктите - от първоначалното проучване до интеграцията и поддръжката. Портфолиото на United Cloud включва 14 патентовани решения, които покриват целия спектър от нужди на индустрията, задвижвани от усъвършенствани технологии за изкуствен интелект и данни.

     

    За Европейските награди за иновации за стрийминг медии

     

    Европейските награди за иновации за стрийминг медии се организират ежегодно от списание Streaming Media и позволяват на читателите да гласуват за любимите си технологични решения за стрийминг.

    Те отличават един победител и двама подгласници във всяка категория от компаниите със седалище в Европа и Обединеното кралство, които обслужват пазара на стрийминг медии.

    09.09.2024
  • 70 стажанти и ментори от Лятната стажантска програма на Vivacom съхраняват античната история на „Сердика“ с доброволческа акция

    Стажанти и ментори от Лятната стажантска програма на Vivacom участваха в доброволческа акция за почистване на римските руини на „Сердика“ в гр. София.

    5 септември 2024 г., София. Стажанти и ментори от Лятната стажантска програма на Vivacom участваха в доброволческа акция за почистване на римските руини на „Сердика“ в гр. София. 70 доброволци от най-дългогодишната инициатива на водещия телеком дариха 280 часа доброволчески труд, като се включиха в почистването на защитната стена на „Сердика“. Това е една от ежегодните доброволчески акции на телекома, в които младежите имат възможност да участват в екологични инициативи за подобряване на заобикалящата ги среда.

     

    Акцията се проведе с помощта на археолози от „Регионален Исторически Музей“ (РИМ), както и архитекти и инженери от администрацията в район „Оборище“. Младежите участваха в представяне на археологическия обект в сърцето на София – получиха инструктаж от експерти за работа на археологически разкопки и важни съвети за тяхната безопасност. След това се включиха в мисията по почистване на древните руини, за да се разкрие по-добре вековната история.

     

    „Радвам се, че толкова много стажанти и ментори проявиха интерес към доброволческата инициатива, която Vivacom провежда. Участието в подобни активности насърчава младите хора да проявяват отговорност и съпричастност към социални каузи, да са активни граждани и да създават една по-добра среда за живот“, споделя Малина Чавдарова, HR директор на Vivacom.

     

    Лятна стажантска програма на Vivacom вече 21 поредни години обучава стажанти в един от най-динамичните и високотехнологични сектори. Програмата се превърна в една от най-желаните на българския пазар с иновативен подход и възможност за трупане на теоретични знания в реална работна среда, както и възможност за участие в различни активности за спорт и опазване на околната среда. Като част от стажа младежите имат възможност да опознаят всички отдели в компанията чрез модула 360-градусова ротация. За втора поредна година света на телекомуникациите бе представен и лично от главния изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев в рамките на дискусионна среща със стажантите.

    05.09.2024
  • Старт на предварителните поръчки на новия Honor Magic V3 във Vivacom с 500 лв. отстъпка

    От днес Vivacom приема предварителни поръчки за най-новия сгъваем смартфон Honor Magic V3.

    5 септември 2024 г. От днес Vivacom приема предварителни поръчки за най-новия сгъваем смартфон Honor Magic V3. Само до края на месеца най-тънкият модел на марката се предлага с 500 лв. отстъпка в онлайн магазина на Vivacom, с възможност за лизинг и в комбинация с най-новите планове Unlimited.

     

    Honor Magic V3 впечатлява с множество иновации и елегантен дизайн. Моделът се отличава с ултратънкия си корпус, изработен от висококачествени материали, и осигурява ненадминато изживяване за потребителите както при работа, така и при забавление. Сред нововъведенията е усъвършенстваната система за сгъване, която прави устройството много по-устойчиво и удобно за ползване. Сгъваемият смартфон има тройна система от камери, като основната е 50МР с оптична стабилизация, 50МР модул с перископичен обектив, както и 40МР широкоъгълен модул. Така камерата на Honor Magic V3 улавя перфектните кадри, благодарение на оптичния ѝ зуум, както и революционната AI технология за обработка на изображенията. Екранът на смартфона е голям 6,43-инчов LTPO OLED и е защитен от технологията „Honor Anti-scratch NanoCrystal Shield“, която е 10 пъти по-устойчива на надрасквания, а дисплеят е с подобрена технология за намаляване напрежението на зрението, чрез помощта на изкуствен интелект и AI Defocus.

     

    Honor Magic V3 разполага със страхотната функция Honor Parallel Space, базирана на изкуствен интелект, с която потребителите вече могат да имат два отделни смартфона, като разделят основния дисплей, с възможността за две SIM карти. Допълнително, той притежава множество AI функции през Magic portal, включително „circle“ търсене и моментни преводи с Face-to-face Translation.

     

    Honor Magic V3 работи с мощния чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 и има 12 GB оперативна и 512 GB вътрешна памет. Смартфонът предлага голяма батерия с капацитет 5150 mAh, която поддържа безжично зареждане 50W и 66W – кабелно, за бързото зареждане на смартфона при различни обстоятелства.

     

    Повече информация за предварителната поръчка ТУК.

    05.09.2024
Open cookie bot settings
към контакти