Новини
 • Операция „Жълти стотинки“ събра над 92 000 лева за нов „Дом Възможност“

  Националната дарителска кампания, създадена от VIVACOM Fund, помага на пълнолетни младежи, лишени от родителска грижа

  София –  Седмото издание на дарителската кампания Операция „Жълти стотинки“ събра 92 629 лева и 96 стотинки в помощ на „Фондация за социална промяна и включване“. Кампанията на VIVACOM успя да привлече за каузата над 35 бизнес и медийни партньори, както и личната подкрепа на легендарния Йордан Йовчев и на Белослава. Те станаха посланици на кампанията, привличайки хиляди хора към благородната й мисия. Събраните средства ще бъдат инвестирани за създаване на ново наблюдавано жилище от програмата „Дом Възможност“ за младежи над 18 години, израснали без семейство.

   

  След като навършат пълнолетие, юношите, изживели детството си в институция или приемна грижа, имат нужда от нов дом. Такъв им осигурява „Фондация за социална промяна и включване“ с програмата „Дом Възможност“. Жилището е от семеен тип, наблюдавано е и осигурява на младежите подслон до 2 години, като през това време младите хора се учат на самостоятелен живот и се адаптират към средата извън институцията. Социални работници и психолози подпомагат момичетата и момчетата в завършването на образование и търсенето на работа. Вече три години Операция „Жълти стотинки“ се провежда в подкрепа на програмата. Благодарение на даренията, събрани от кампанията през 2014 и 2015 година, наблюдаваните жилища се увеличиха с още едно и вече са пет. Две от тях са в София, останалите са в Габрово, Бургас и Русе. Средствата, събрани от кампанията през 2016 година, ще бъдат вложени в създаването на още един „Дом Възможност“ в град Варна.

   

  Операция „Жълти стотинки“ е национална дарителска кампания, създадена от VIVACOM Fundпрез 2010 година. Всяка година кампанията набира средства за общественозначима кауза, като от 2014 година каузата е „Дом Възможност“ на „Фондация за социална промяна и включване“. Средствата се набират в магазините на VIVACOM и в търговските обекти на нейни партньори и това превръща Операция „Жълти стотинки“ в уникална с достъпността си кампания. Телекомът удвоява събраните в магазинната му мрежа сума, а всеки от партньорите допринася допълнително за каузата.

   

  През 2016 година партньори на VIVACOM в тази инициатива са Ciela, Cinelibri, Colibri, Dental Clinic Petar Duchev, DHL, Domino’s Pizza, Burger King, Grand Optics, Inmedio, KOM, Miele , Mr. Bricolage, Nike, 1 minute, Praktis, Relay, Renault-Nissan, SDI Broker, Sport Depot, Texas Chicken, кино АРЕНА, МЕТРО, Оптики Joy, Пикадили и ФСПВ. За успеха на кампанията допринасят и медийните й партньори Нова телевизия, dir.bg, Дарик радио, радио FM+, радио Star, списанията Elle, Журнал за жената, Моето дете, Розали и не на последно място по принос - вестник Стандарт.

   

  Подробна информация за кампанията VIVACOM публикува на www.vivacomfund.bg и на официалната Facebook страница на Операция „Жълти стотинки“: www.facebook.com/Операция-Жълти-Стотинки. Повече за програмата „Дом Възможност“ може да бъде намерена в сайта на ФСПВ на www.fscibulgaria.org.

   

  На снимкките:

  1: Симона Чаръкчиева от Виваком, посланикът на добра воля Йордан Йовчев, Изпълнителният директор на „Фондация за социална промяна и включване“ Теодора Колева и младежи, включени в програмата „Дом Възможност“ с гордост показват чека със събраните дарения от Операция „Жълти стотинки“

  2: Легендарният шампион Йордан Йовчев разглежда наблюдаваното жилище от програмата „Дом Възможност“

  3: Кутията с 73 лева от жълти стотинки, събрани като дарения от 23 годишния Стелиан Асенов, преминал успешно програмата „Дом Възможност“.

  21.02.2017
 • Служителите на VIVACOM отличени със Златен знак за щедростта си

  Наградата се дава за ангажираност и доброволчество от работното място

  10.02.2017 г., София – За втора поредна година VIVACOM получи най-високия приз за ангажираност на служителите „Златен знак за дарителство от работното място“. Годишният знак е отличие на Наградите „Отговорна компания – отговорни служители“ и се присъжда от фондация „bCause” в партньорство с Българска асоциация за управление на хора и Българско дружество за връзки с обществеността. Наградите отличават тези компании, които целенасочено ангажират служителите си към обществено значими каузи и при които доброволчеството е неразделна част от политиката за корпоративна социална отговорност.

   

  Цифрите, определили призовото място за VIVACOM, са 900 часа доброволен труд за миналата година и над 310 хиляди лева, дарени от служителите на компанията. Над 2500 от тях, което е близо 40% от персонала, отделят всеки месец директно от заплатата си за дарение. Зад тези числа стоят щедрост, всеотдайност и отговорност на хората във VIVACOM, както и ангажираност на ръководството й към обществото.  

   

  VIVACOM провежда целогодишна кампания за постоянно дарителство „VIVA Help“ от средата на май 2015 г. Вътрешнофирмената инициатива набира средства в помощ на служители със сериозни заболявания. Ежегодната програма за доброволен труд „VIVACOM Cares“ също привлича стотици служители, които посвещават свободното си време на социални каузи, изискващи работна ръка - почистване на паркове, градини и еко пътеки, освежаване  на интериора в социални домове,  ремонтиране на детски площадки, участие в благотворителни базари с ръчно изработени сувенири или кулинарни изкушения.

   

  Отличието "Отговорна компания - отговорни служители" има четири категории – знак, бронз, сребро и злато, които се определят по измерими критерии - обем участващи служители като % от общия екип, действащите механизми в компанията за насърчаване и развиване на програмите за регулярно дарителство и възможностите, които работодателят дава за даряване на труд на служителите в работно време. Тази година за наградата се състезаваха над 15 компании.

   

  Наградите бяха обявени късно снощи – 9 февруари 2017г, на официална церемония в присъствието на мениджъри и служители от отличените компании.

  10.02.2017
 • 270 проекта от цялата страна кандидатстват за VIVACOM Регионален грант

  Подадените проекти са с атрактивно съдържание, свързано с полезни инициативи за детското физическо и духовно развитие, здравословен начин на живот сред природата, дейности за хора с увреждания и специални нужди и др.

  12.01.2017 г., СофияОбщо 270 кандидатури от 28 области на страната ще се борят за финансиране и реализиране от VIVACOM Регионален грант. Първата фаза на инициативата за набиране на проекти приключи. Резултатите показват висока активност от неправителствени организации и институции, регистрирани в големи областни градове, чиито дейности ще бъдат посветени на малки населени места и села.

   

  Подадените проекти са с атрактивно съдържание, свързано с полезни инициативи за детското физическо и духовно развитие, здравословен начин на живот сред природата, дейности за хора с увреждания и специални нужди и др.

   

  В рамките на програмата телекомуникационната компания предоставя безвъзмездна помощ/грантове на граждански организации, читалища и училища от цялата страна, за проекти на местно ниво. Програмата се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право.

   

  Общата стойност на VIVACOM Регионален грант тази година е 60 000 лева, като телекомът я увеличи с 10 000 лева след успеха на първото ѝ издание. Финансирането за всеки проект може да бъде до 5 000 лева, като няма ограничения нито на броя проекти, които една организация подава, нито на това дали е била сред печелившите в предходна година. Програмата ще подкрепи инициативи със средна продължителност до 1 година, като няма ограничение за сферите, в които ще се реализират проектите.

   

  Крайното решение за финансиране ще се вземе от независимо жури, съставено от професионалисти и обществено значими личности от различни сфери: Ива Дойчинова – журналист; Захари Карабашлиев - белетрист и драматург; Иван Кънчев – един от създателите на сдружение „Българска история“; Любен Панов – директор на Български център за нестопанско право;Веселка Вуткова - Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM.

   

  Идеите, които бъдат одобрени и получат подкрепа, ще бъдат представени на www.vivacomfund.bg и на Информационния портал за гражданските организации в България -  www.ngobg.info

   

  Печелившите от Програмата идеи ще бъдат обявени през март 2017 г. 

   

  На снимките:

   

  Снимка 1 - от ляво на дясно: Надя Шабани - Български център за нестопанско право, Веселка Вуткова - Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM, Иван Кънчев – сдружение „Българска история“, Захари Карабашлиев - белетрист и драматург


  Снимка 2 - от ляво на дясно: Надя Шабани - Български център за нестопанско право, Веселка Вуткова - Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM, Иван Кънчев – сдружение „Българска история“, Лора Абаджиева - Нардоно читалище "Бъдеще сега", Захари Карабашлиев - белетрист и драматург, Ива Дойчинова 

  12.01.2017
 • VIVACOM дарява телекомуникационни услуги на пострадалите от бедствието в Хитрино

  В знак на съпричастност към пострадалите от бедствието в Хитрино, в продължение на два месеца VIVACOM ще предоставя безплатно на абонатите си в населеното място услугите, за които са абонирани.

  В знак на съпричастност към пострадалите от бедствието в Хитрино, в продължение на два месеца VIVACOM ще предоставя безплатно на абонатите си в населеното място услугите, за които са абонирани. Потребителите на телекома няма да заплащат за национални разговори и мобилен интернет. Тези, които имат възможност, ще могат да използват безвъзмездно и стационарните услуги - домашен интернет и телевизия. В случай на установени повреди, техническото оборудване, необходимо за приемане на услугите, както и стационарните телефонни апарати, ще бъдат подменени безплатно от телекома.

    

  В стремежа си да окаже максимална подкрепа на пострадалите в региона, телекомът поддържа безплатно и номера за дарение 1466 на БЧК, като стойността на едно съобщение е 1 лв. без ДДС.

  29.12.2016
 • VIVACOM предоставя безплатна Wi-Fi зона на цялата територия на Общинска администрация Петрич

  По случай предстоящите коледни и новогодишни празници, VIVACOM изгради безплатна Wi-Fi зона на цялата територия на Общинска администрация Петрич и информационния център към нея.

  22.12.2016г., Петрич – По случай предстоящите коледни и новогодишни празници, VIVACOM изгради безплатна Wi-Fi зона на цялата територия на Общинска администрация Петрич и информационния център към нея.

   

  Благодарение на това гражданите на Петрич ще имат възможността да използват високоскоростната мрежа за достъп до различните административни и електронни услуги на общината. По този начин телекомът иска да улесни възможно най-много гражданите по време на празниците.

   

  Освен за административните си нужди, потребителите ще могат да се възползват от Wi-Fi зоната, за да сърфират още по-свободно с бърз достъп до имейл, социални мрежи, онлайн игри, TV и видео съдържание.

  22.12.2016
 • VIVACOM с награда за най-голям финансов дарител за изминалата 2015г.

  Компанията инвестира близо 600 000 лв. за значими социални кампании

  25.11.2016 г., София VIVACOM взе приза за най-голям финансов дарител за изминалата 2015-та година. На церемонията по връчване на наградите, която се проведе на 24-ти ноември, присъства президентът Росен Плевнелиев.

   

  За единадесета поредна година Български дарителски форум обяви своите награди за „Най-голям корпоративен дарител“. Конкурсът традиционно отличава компаниите, които устойчиво, иновативно и прозрачно са подкрепяли значими за обществото инициативи и каузи.

   

  Телекомът подпомага разнообразни каузи със социална, културна, образователна и обществено значима насоченост. За последната година от VIVACOM са дарили близо 600 000 лв. за кампании и проекти.

   

  Сред големите инициативи, подкрепени от компанията се отличават „VIVACOM Регионален грант“, който след успеха си през 2015г., продължава с издание и тази година. Програмата финансира проекти от неправителствени организации, които работят в посока за подобряване на обществото. Операция „Жълти стотинки“ в подкрепа на „Дом Възможност“, който помага на младежи без родителска грижа, навършили 18 години, които остават извън системата. Друга важна част от проектите, към които е насочена подкрепата на VIVACOM,са свързани с образованието, именно и за това е създадена платформата VIVA Cognita, която има за цел да стимулира интереса на децата към точните науки, да помогне в усвояването им с помощта на компютрите и новите технологии и да насърчи изявата им чрез разнообразни състезания и конкурси.

   

  На снимките:

  Снимка 1: Веселка Вуткова, Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM

  Снимка 2: Церемония по награждаване

  25.11.2016
 • Flash News събра някои от най-интеренсните гласове в мрежата и водещи журналисти на дискусия за достоверността на новините в ерата на социалните медии

  Представянето на новата услуга “Новини в реално време по телефона” на FLASH NEWS стана повод за интересна, навременна и полезна дискусия за посоките на развитие на традиционната журналистика в ерата на социалните медии, които вече специалистите наричат “петата власт”.

  Измества ли “петата власт” четвъртата? Как да подбираме източниците си на информация в интернет? Доколко е сериозен проблемът с „фалшивите новини“ в социалните медии и каква е новата мисия на журналистиката?

   

  Това бяха само част от въпросите, дискутирани на кръглата маса на Flashnews „Достоверността на информацията в ерата на интернет и социалните медии“.

   

  Домакин на събитието бе VIVACOM Art Hall, а водещи: управителят на Flashnews Валентина Войкова, Емил Кошлуков, Любен Дилов-син, програмният директор на „Дарик радио“ Константин Вълков, специалният кореспондент на в. „24 часа“ Георги Милков и Поли Тотева – главен редактор на новинарския сайт Flashnews.bg.

   

  В рамките на дискусията се наложи мнението, че бърза, но невярна информация не е вариант за бъдещето на новините, затова социалните мрежи и новите технологии няма как лесно да заместят традиционните медии, чиято задача е да проучват и филтрират фактите. 

   

  Според Любен Дилов обаче “Системата се саморегулира много бъро, защото самите потребители са и журналисти” и затова според него фалшивите новини не могат да бъдат голям проблем за социалните медии, които изземат все по-големи територии от журналистическия поток и с техния бум изчезват цели области на традиционната журналистика като модната критика, например.

   

  Със сигурност обаче  “петата власт” променя начина, по който работи медийният бизнес.  Двупосочността на информационния поток и неговата интерактивност са основна характеристика на този процес. Според участниците в дискусията традиционните медии на практика се възползват от социалните мрежи, а технологичният бум улеснява работата на журналистите. Нуждата от надежден и безпристрастен източник на достоверна информация им гарантира ролята на своеобразни редактори в свръхинформационния поток, който ни залива ежедневно, и именно това е бъдещето на журналистиката  според Емил Кошлуков.

   

  На събитието бе представена и новата услуга Flash News, която дава на потребителите поредното предимство – SMS новини в реално време. Едновременно със скоростта на достъпа се решава и един от големите проблеми – достоверността на информацията, за която гарантира професионалният и опитен екип на Flash News.

   

  От 1 декември Flashnews пуска за своите читатели под формата на видео и звук и новия си продукт Flashbox – всяка вечер след 18 ч. най-важните новини от страната, света, спорта и шоубизнеса, събрани в минута. Услугата влиза в абонаментния пакет и няма да се заплаща допълнително.

   

  На снимките:

  1 - Валентина Войкова (управител на Flashnews)
  2 - Емил Кошлуков и Поли Тотева (главен редактор на Flashnews.bg)
  3 - от ляво надясно: Валентина Войкова, Емил Кошлуков, Поли Тотева, Любен Дилов-син, Георги Милков (журналист), Константин Вълков (програмен директор на „Дарик радио“)

   

  Най-интересното от дискусията може да видите на адрес: http://flashnews.bg/kade-e-istinata-zhurnalistika-i-sotsialni-medii-voyuvat-ili-se-dopalvat/

  Услугата Flash News е безплатна за период от 1 месец. За да се абонирате, изпратете SMS с текст START NOVINI на кратък номер 1421 за абонати на VIVACOM.

  24.11.2016
 • Стартира седмата поредна „VIVACOM Техническа академия“ – съвместен проект на VIVACOM и Факултета по телекомуникации на ТУ София

  Специалисти от телекома преподават практически ориентирани курсове на студентите

  23.11.2016 г., София – След доказания успех на предишните издания, VIVACOM и Факултета по телекомуникации на Техническия университет – София, дадоха старт на седмата съвместна програма VIVACOM Техническа Академия.

   

  Проектът „VIVACOM Техническа Академия“ е насочен към студенти от III и IV курс от специалностите „Телекомуникации“, „Компютърни системи и технологии“ и „Електроника“. Той дава възможност на младежите да придобият допълнителни знания в тясно специализирана област и да получат кариерно развитие в един от най-големите телекоми в България.

   

  За първи път проектът стартира през 2010 година с 20 участника. От 2014г. броят на студентите – участници в Техническа академия е 30. Първоначалният подбор е на база документи, след което кандидатите преминават през тестове и интервюта, за да се изберат най-добрите и мотивираните от тях.

   

  Преподаватели на университета и служители от VIVACOM, професионалисти в различни области, провеждат допълнителни, практически ориентирани курсове, които не са включени в редовния план на обучение. Темите на курсовете са, както тясно специализирани и технологични, така и такива, свързани с управление на проекти, технически английски език, разработване на продукти и услуги, правна рамка и регулация на телекомуникациите, бизнес комуникации.

   

  Участието и завършването на Техническата Академия дава предимства на студентите в няколко насоки – кандидатурите им се разглеждат с приоритет за лятната стажантска програма на компанията;получават допълнителни точки за формирането на състезателния бал за магистратура във факултета по Телекомуникации и разбира се имат възможност да се запознаят с новостите в своята област и да придобият нови знания и практически опит от утвърдени специалисти в областта.

  23.11.2016
 • VIVACOM подкрепя иновативната образователна платформа daskal.eu

  Българският телеком подарява 6 месеца мобилен интернет за ползвателите на сайта

  07.11.2016 г., София – VIVACOM ще подкрепи интерактивната онлайн платформа daskal.eu – комбинация между класическо преподаване и неограничените възможности на новите технологии. Следвайки своята дългосрочна политика за подкрепа на българското образование, VIVACOM открива потенциала на онлайн уроците, които дават редица важни предимства на участниците. Българският телеком ще предоставя безплатно мобилен интернет за шест месеца за всеки регистрирал се потребител в платформата daskal.eu, готов да взима своите уроци в мрежата. Услугата може да се ползва в следващите 6 месеца от датата на регистрация, при условие, че такава е направена до края на годината.

   

  Платформата е интересна, иновативна, развиваща се и предлага колективни курсове или индивидуални уроци в уникална виртуална класна стая. Благодарение на инициативата всеки ученик има достъп до най-добрите преподаватели, независимо къде се намира и по кое време на деня. Обучителните часове се провеждат с учител на живо – най-ефективната форма на преподаване с директна обратна връзка.

   

  Съвместната мисия на daskal.eu и VIVACOM е да улеснят достъпа до знание на младите хора.

  08.11.2016
 • VIVACOM подкрепи Годишната среща на местните власти

  Организатор на събитието е Национално сдружение на общините на Република България (НСОРБ), което тази година празнува и своя 20-ти юбилей.

  12.10.2016 г., гр. София - VIVACOM подкрепи Годишната среща на местните власти, която тази година се проведе в к.к Албена. Организатор на събитието е Национално сдружение на общините на Република България (НСОРБ), което тази година празнува и своя 20-ти юбилей.

   

  За поредна година телекомът бе Генерален партньор на срещата, която събира на едно място представителите на местните власти. Конференцията бе посетена от над 800 човека, а сред гостите се отличиха Министър председателят Бойко Борисов и президентът на Република България Росен Плевнелиев.

   

  По време на най-значимата среща на местните власти, VIVACOM избра да представи вече работещи решения и внедрени проекти за градско видеонаблюдение в комбинация с изграден ситуационен център за превенция, както и направи демонстрация на интегрирано улично осветление и показа иновативен подход за отдалечен контрол. На щанда на VIVACOM всички гости имаха възможност да разгледат както най-новите продукти и услуги, така и да се запознаят отблизо с интересни иновативни решения специално подбрани за общини.

   

  VIVACOM предложи услуги за изграждане на персонализирани мобилни приложения и уебсайтове за общини с цел повишаване на имиджа като модерни и сигурни дестинации.

   

  Не на последно място голям интерес предизвика изложената информационна машина чрез която се демонстрира интелигентна навигационна система, изложена на щанда на телекома.

  12.10.2016
 • За седма поредна година VIVACOM стартира Операция "Жълти стотинки"

  Началото на кампанията бе сложено с Маратон София и първия мач за Суперкупата на България по баскетбол. Посланици на кампанията са чаровната певица Белослава и олимпийският шампион Йордан Йовчев

  10.10.2016 София – За седма поредна година VIVACOM стартира дарителската кампания Операция „Жълти стотинки”, която ще се проведе от октомври до декември тази година. Началото на кампанията бе дадено на 09.10 с две изключителни спортни събития. Рано в неделя сутринта се проведе Маратон София, чието тазгодишно издание събра рекорден брой участници и посетители – над 3 500. По време на маратона един от посланиците на кампанията Йордан Йовчев тича благотворително заедно с младежите от „Дом Възможност“ и екипа на телекома.

   

  В неделя вечерта в столичната зала Универсиада феновете на баскетбола станаха част  от Суперкупата на България с историческия сблъсък между Лукойл Академик и Рилски спортист. Над 1 500 души си купиха билети и по този начин подкрепиха социалната кампания Операция „Жълти стотинки”. Всички приходи от благотворителния мач се събраха за благородната инициатива. В името на каузата съдиите и дежурният делегат не взеха хонорари.

   

  В подкрепа на благородната кауза застават олимпийският шампион Йордан Йовчев и чаровната певица Белослава. Стремежът им е да покажат на хората, че човек трябва да е отговорен не само към себе си, но и към другите около себе си.

   

  В последните три години Операция „Жълти стотинки“ е насочена към подпомагане на младежи, които при навършване на пълнолетие напускат социалните домове без подсигурено място за живеене, развити социално-битови умения и завършено образование. Всяка година около 300 младежи без родители, навършили 18 години, отпадат от системата на Държавна агенция за закрила на детето и са принудени да напуснат домовете. Чрез кампанията VIVACOM цели да им предостави алтернатива, като им даде шанс да бъдат настанени в наблюдаваните жилища „Дом Възможност“ на „Фондация за социална промяна и включване“ (ФСПВ). Жилищата им осигурят временен подслон и благодарение на времето, прекарано там, младите хора изграждат необходимите им умения за живеене и интеграция в обществото.

   

  Операция „Жълти стотинки” е национална дарителска кампания, която VIVACOM стартира през 2010 година. Целта ѝ е да набира средства за различни социални каузи, като дава възможност на всеки човек да помогне с малки суми по свой избор, а телекомът и партньорите му удвояват събраните в магазините средства.

   

  Всеки може да помогне, като дари своето ресто от дребни монети или друга сума по избор в специално изработените за целта касички в магазините на VIVACOM и партньорските обекти. В края на кампанията телекомът удвоява събраните в търговските му обекти средства, а всеки партньор дава своя принос към каузата. Дарения за кампанията могат да се направят и чрез SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS DOM (1 лв*.), обаждане на 0 900 5 11 15 (1 лв.), банков превод по сметка IBAN BG26RZBB91551005874084 или през сайта на фондацията. *1,20 лв. за предплатени услуги.

   

  Партньори на тази уникална за България инициатива са значими компании като Burger King, Ciela, Cinelibri, Colibri, DentalClinicPetarDuchev, DHL, DominosPizza, GrandOptics, , Inmedio, KOM, Miele, Mr. Bricolage, Nike, 1 minute, Praktis, Relay, Renault-Nissan, SDIBroker, Sport Depot, TexasChicken, кино АРЕНА, МЕТРО, Оптики Joy, Пикадили и ФСПВ. Медийни партньори са dir.bg, Elle, вестник Стандарт, Дарик радио, Журнал за жената, Моето дете, Нова телевизия, радио FM+, радио Star и Розали.

   

  Повече информация може да бъде намерена на официалната страница на Операция „Жълти стотинки“ във Facebook - www.facebook.com/Операция-Жълти-Стотинки или на www.vivacomfund.bg.

   

  Допълнителна информация за програмата „Дом Възможност“ може да намерите на сайта на ФСПВ: www.fscibulgaria.org

  10.10.2016
 • Йордан Йовчев ще тича в Маратон София с благотворителна кауза

  Откриват специална зона за забавление и дарение пред стадион „Васил Левски“ на 9 октомври

  Легендарният Йордан Йовчев прие поредно предизвикателство – единственият гимнастик, класирал се на 6 поредни олимпийски игри, ще участва в Маратон София, като тича в полза на благородната инициатива – Операция „Жълти стотинки“. Кампанията, организирана от VIVACOM, събира средства в подкрепа на младежи без родители, принудени да напуснат социалните домове при навършване на 18 г. Програмата „Дом Възможност“ на Фондация за социална промяна и включване им дава шанс за настаняване в наблюдавано жилище, завършване на образование и придобиване на социални умения, така че да се подготвят за живота и да станат пълноправни членове на обществото. За да привлече повече съмишленици към социалната кауза и дарения за „Дом Възможност“, големият ни шампион е готов дори за маратонско бягане на 9 октомври. Той ще бъде на разположение и за среща с фенове в специална зона за снимки срещу главната сцена на маратона на улица „Гурко“ пред Националния стадион „Васил Левски“.

   

  Край него ще има и други атракции – всички желаещи ще могат да се забавляват в зоната на основния спонсор на маратона VIVACOM, като играят плейстейшън, джаги и изпробват уменията си под баскетболния кош. Посетителите ще имат възможност и да покажат своята съпричастност с  благотворителната операция. Всеки желаещ може да помогне на каузата, закупувайки специална тениска - Операция „Жълти стотинки”, от зоната на VIVACOM, като събрани средства са изцяло за социалната инициатива.

   

  Подкрепа за Операция „Жълти стотинки“ и младежите от „Дом Възможност“ ще демонстрират и популярни български певци и музиканти, които ще забавляват публиката с най-големите си хитове на специална сцена по време на маратона.  Сред тях ще бъдат Дивна и група Джереми.

   

  Йордан Йовчев и една от най-обичаните български певици – Белослава, са лица на Операция „Жълти стотинки“ за 2016 г.

   

  Любителите на спорта ще могат да подкрепят благотворителната кауза и като вземат билети за историческия първи мач за Суперкупата на България по баскетбол между Лукойл Академик и Рилски спортист по-късно на 9 октомври в зала „Универсиада“. Всички приходи от двубоя са за младежите, лишени от родителска грижа.  

  06.10.2016
Каталог
 • 123Безплатен номер за обслужване на клиенти
 • 121Безплатен номер за обслужване на бизнес клиенти
 • Изпратете е-mail
 • Магазини
към контакти