Новини
 • Книжарница в бус гостува на фестивала „София диша“

  „ДУМИ НА 4 ГУМИ“ ще срещне читателите с известни български писатели и поети на чаша чай

  21.06.2017 г., София - Книжарницата „ДУМИ НА 4 ГУМИ“ е малка и уютна, събрала българския книжен свят в един бус. А по време на фестивала „София диша“, освен насладата от книгите, домакините ще предлагат и сладки минути на чаша чай или кафе в разговор с български писатели и поети.

   

  Това ще е поредната спирка на мобилната книжарница, чиято цел е да обиколи България това лято и да стигне до места, недостъпни досега за най-новите книги и съвременната българска литература. Освен присъствието й в малките градове и общини, мобилната кножарница си е поставила за цел да участва в големите литературни салони и фестивали не само в страната, но и в чужбина. Отличителното за нея е, че представя и продава единствено съвременни български писатели и поети, като акцентът е върху живите ни автори и точно това я ревръща в кауза. „ДУМИ НА 4 ГУМИ“ събира писатели и поети с техни потенциални читатели. А читателите превръща в поклонници на литературата.  Проектът се осъществява със съдействието и подкпрепата на VIVACOM Регионален грант.

   

  За фестивала за градско изкуство „София диша“ пътуващата книжарница е подготвила богата програма от срещи с известни български писатели и поети. Всеки от тях ще посвети на читателите около час за разговори, снимки и автографи.

   

  В съботния ден софиянци ще се срещнат отблизо с Милен Русков, Михаил Вешим, Димитрис Георгиев, Емануил А. Видински, Рене Карабаш, Васил Панайотов и Константин Трендафилов.  В неделя авторите, които почитателите на българската проза и поезия могат да видят, са Георги Мишев, Иво Сиромахов, Димана Йорданова, Петър Чухов, Николай Терзийски, Владимир Зарев и  Емил Андреев.

   

  Програмата VIVACOM Регионален грант подпомага развитието на регионите в България и се стреми да стимулира активността на местните общности. Инициативата на най-големия телеком в страната се провежда в партньорство с Български център за нестопанско право. Общата инвестиция на VIVACOM в регионални проекти по програмата досега е 112 000 лв., от които 50 000 през 2015 г. и 62 000 в настоящото издание.

   

  21.06.2017
 • Благоевград става музикална столица през уикенда с подкрепата на VIVACOM

  Телекомът има специална лятна оферта за домашни услуги за жителите на града

  15.06.2017 г., София – Най-привлекателната дестинация за меломаните през този уикенд ще е Благоевград, а причините, заради които си заслужава пътуването до там, са най-малко две. Дългият музикален уикенд започва още в петък вечерта, когато градът ще домакинства Годишните музикални награди на БГ РАДИО, а в събота  Благоевград ще се превърне в открита сцена за най-големите звезди на френската музика с фестивала Франкофоли. И двете събития за втора поредна година са подкрепени от VIVACOM.

   

  На церемонията по връчване на 15-тите Годишни музикални награди на БГ РАДИО за първи път пред българска публика ще прозвучи изпълнението на Кристиан Костов на Beautiful Mess след успеха му на Евровизия. Освен него, в Благоевград ще видим и Саги Абитбул с неговия хит Stanga, завладял милиони фенове с мотиви от българска народна песен. Признатият навсякъде по света диджей използва български мотиви и в последното си парче Mariko, което излезе през тази пролет. В церемонията в различни моменти ще вземат участие любими водещи от минали години - Рафи, Любо Киров, Део, Орлин Павлов, Дичо и Орлин Горанов, а на сцената на Наградите ще се изявят Авеню, Б.Т.Р., VenZy, Графа, DARA, D2, Deep Zone Project, КАФФЕ, Криско, Мариана Попова, Миро, Михаела Маринова, Михаела Филева, Pavell & Venci Venc'', Поли Генова, TITA и други български изпълнители.

          

  На следващия ден Благоевград ще се превърне в притегателна сила на любителите на съвременната френска музика. Този път откритата сцена на най-големия международен франкофонски музикален фестивал Francofolies ще бъде построена на мястото на бившите казарми в Благоевград, превръщайки събитието в премиера за локацията като най-новото място за културни събития в страната. На нея ще излязат едни от най-актуалните звезди на френската музика: FOLTIN, IMANY и PAROV STELAR.

  Входът за всички жители и гости на града е свободен, благодарение на община Благоевград и VIVACOM.

   

  За още по-зареждащ старт на лятото телекомът стартира и специална оферта за жителите на града. През юни четири от магазините на VIVACOM в централната част на града предлагат шанс на посетителите си да спечелят актуалния смартфон HUAWEI P9 Lite. При заявка на промо пакет с интернет и телевизия за дома, клиентите участват автоматично в томбола за смартфона. Комбинираната услуга осигурява 100 Mbps оптичен интернет и интерактивна телевизия със 160 канала, от които 33 в HD качество, само за 24,79 лева на месец. В допълнение клиентите получават достъп до 15 ТВ канала мобилна телевизия с услугата TVGO. Жребият ще бъде изтеглен на 4 юли, а магазините, участващи в промоцията, се намират на улиците „Кирил и Методий“ 3, „Димитър Талев“ 10, „Св Димитър Солунски“ 21 и „Тодор Александров“ 24.

  15.06.2017
 • Нова мобилна книжарница поема на турне благодарение на VIVACOM

  Атрактивният бус ще е пълен с нови книги на млади български автори.

  г., София На 24 май в София, точно в 17 часа, стар хипарски Фолксваген ще „паркира” на кръстовището на ул. "Ангел Кънчев" и ул. "Петър Парчевич", пред  Street Chefs. Атрактивният бус ще е пълен с нови книги на млади български автори. Това ще е първата спиркa от лятното турне на „Думи на 4 гуми” – един от тринайсетте проекта, подкрепени от социалната програма VIVACOM РЕГИОНАЛЕН ГРАНТ.

   

  „Думи на 4 гуми” е мобилна книжарница, събрана в симпатичен ван, изрисуван от  популярния автор на графити NASIMO. В София в ролята  на продавачи ще влязат младите поети и писатели Димана Йорданова, Константин Трендафилов и Илиян Любомиров. След това бусът ще потегли с Илиян и Константин към Варна, където на 30-и май ще участва в младежкия литературен фестивал „Варна Лит”. Всяка следваща дестинация ще носи на местната библиотека или читалище 20% от продадените книги. Целта на дарението ще е да се използва за обогатяване на книжния фонд в поредния град, „застигнат” от книжарницата.

   

  „Думи на 4 гуми“ е проект на поета  Илиян Любомиров, който се надява да приобщи  отново хората към красотата на думите и към съвременната проза и поезия, като ги накара да преоткрият света на книгите. „Искам да стигна до младите хора, особено в по-малките градове, и да ги запозная лично с български книги на световно ниво, за които не са и чували в училище.“ обяснява идеята си Илиян. За осъществяването на проекта авторът му работи с най-големите български издателства, с чието партньорство съставя стартов списък с около 200 заглавия. Много от авторите им – млади писатели и поети - ще пътуват с буса, за да се срещнат лично с читателите в различните градове, които книжарницата ще посети. Избрани книги от буса ще се продават с автограф. Амбицията на Илиян е да обиколи 50 града до края на лятото, за да стигнат българските книги до всяко кътче на България.  

   

  Следвайте мобилната книжарница във Фейсбук и научете повече за следващите й дестинации и събития: https://www.facebook.com/DumiNa4Gumi/?fref=ts

  23.05.2017
 • Проектът VIVACOM Техническа Академия отличен с първа награда в категория Инвестиция в човешкия капитал и условия на труд на 14 Годишни награди за отговорен бизнес 2016

  Съвместния ни проект с факултета по Телекомуникации на ТУ София е в разгара на седмото си издание.

  17.03.2017 г, София - Големият победител в категорията „Инвестиция в човешкия капитал и условия на труд”, привлякла 16 номинации, е VIVACOM с „VIVACOM Техническа Академия”. Съвместния ни проект с факултета по Телекомуникации на ТУ София е в разгара на седмото си издание. Целта му е млади инженери да затвърдят теоретичните си знания с практически ориентирани курсове, които не са включени в редовния план на обучение. В рамките на една учебна година преподаватели от Факултета по телекомуникации на ТУ София и ключови служители на VIVACOM предават практическия си опит чрез презентации и казуси. За годините можем да се похвалим с общо над 150 участници и над 300 кандидатури. 30% от участниците са били на стаж във VIVACOM, назначените са 17%.

   

  На второ място в категорията са Нестле с проект „Алианс на младежта“, а трета награда отиде при Мтел с проект „Аз водя“.

   

  На официална церемония на 14 март 2017 г. Български Форум на Бизнес Лидерите обяви победителите в своите Годишни награди за отговорен бизнес 2016. В 14-ото издание на най-утвърдения и престижен конкурс за корпоративна социална отговорност участваха 84 проекта, осъществени от 57 компании, в следните категории: Инвеститор в обществото, Инвеститор в знанието, Инвеститор в човешкия капитал и условия на труд, Инвеститор в околната среда, Маркетинг, свързан с кауза, Най-добра социална политика на малко и средно предприятие. Целта на инициативата е да отличи и популяризира забележителния принос на отговорния бизнес към обществото чрез подкрепа за области като образование, екология, развитие на служителите и много други, както и да се насърчат и останалите фирми да осъществяват социални проекти.

  17.03.2017
 • 13 проекта получават финансиране от VIVACOM Регионален грант

  За втора поредна година програмата подпомага развитието на регионите в България и стимулира участието на местните общности

  15.03.2017г., София - 13 проекта спечелиха финансиране във VIVACOM Регионален грант за тази година. Общата сума, отпусната за тяхната реализация, е 62 000 лв., като максималният грант за проект е 5000 лв. С програмата VIVACOM подпомага развитието на регионите в България и стимулира участието на местните общности. Инициативата на телекома се провежда за втора поредна година в партньорство с Български център за нестопанско право, който разработва методологията на програмата. Общата инвестиция на VIVACOM Регионален грант досега е 112 000 лв., от които 50 000 през 2015 г. и 62 000 в настоящото издание.

  Три основни критерия определиха победителите в надпреварата за грантовете: общодостъпна полза от реализирането на инициативата или решаването на проблем за конкретна общност от хора, въвличане на местната общност и новаторство. Във второто издание на VIVACOM Регионален грант кандидатстваха 279 проекта на неправителствени организации, училища и читалища от 29 области в страната. От села бяха подадени 45 проекта, а от градове – 234.  Над 190 от предложенията бяха подготвени от граждански организации, 34 бяха предложени от училища, а 44 от читалища. Най-много предложения имаше от областите София град, Пловдив, Русе, Хасково, Велико Търново и Варна. Предложенията търсеха решение в седем сфери: образование (93), обществена среда и местна общност (66), социална сфера (38), спорт (25), култура и изкуство (21), здраве (14), екология (12).

  Благодарение на второто издание на VIVACOM Регионален грант, проектът „Село назаем“ на Народно читалище "Съзнание-1927" в с. Долни Вадин ще привлече 15 младежи от града да се потопят за 10 дни в живота на селото с всички негови радости и несгоди. Те ще живеят в домовете на местни семейства, ще подарят своята енергия, грижа и внимание на възрастните хора  и ще потърсят решения за съживяване на селото. Финансиране ще получат и TimeHeroes за провеждането на обучения сред доброволчески клубове и ученици от 5-и до 12-и клас с интерес към доброволчеството. Обученията ще развият способността на учениците да разпознават социалните нужди в общностите им и ще ги научи как да посрещат тези нужди чрез доброволчество и работа с местни организации. Проектът „Дунав – синьото училище“ на туристическо дружество „Приста“ в Русе ще бъде подкрепен за организирането на четири образователни лагера за ученици и студенти, съчетани с  почистване на Дунавски острови. Включени са и практически дейности по опазване на местообитания и видове в защитените местности в района. Хипотерапия за деца с увреждания предлага проектът на сдружение "Закрила" в Ловеч, който също получава финансиране. С помощта на терапията ще се подобри физическото и психо-емоционалното състояние на децата с множество увреждания, детска церебрална парализа и аутизъм. Сдружение "Деветашко плато" пък ще бъде финансиран за организирането на „Джаз-фест на Деветашкото плато“. Нетрадиционният джаз фестивал на открито край пещерата Гарваница ще подпомогне съживяването на 10-те села в Деветашкото плато. Гражданско сдружение „Група на либерални, амбициозни и солидарни“, Босилеград, ще организира с получения грант XXIV Международен детски великденски фестивал „Босилеград 2017”. Събитието събира веднъж годишно представители на всички общности извън България, в които живеят наши сънародници. Програмата подкрепя също проекта „Заедно за Табачка” на спортно-туристическо и природозащитно дружество „Академик“. Той цели съживяването на с. Табачка, обл. Русе, чрез създаването на атрактивна зона за скално катерене, планинско колоездене и туризъм. Зоната ще включва 80 тура за катерене, 2 трасета за планинско колоездене, 1 екопътека и терен за палатки. „КИНОlove – на лов за късо кино!” на „Не мигайте пред българското кино!(NoBlink)” е друг победител. Това е първото социално събитие извън пределите на столицата, фокусирано върху развитието на културата за гледане на къси български филми. С проекта си „Хляб на тъмно – месим, за да се смесим” сдружението "Международен съвет на самодейните средища" ще работи за социалното включване и личностна трансформация на хора с нарушено зрение като покани зрящи хора да месят хляб на тъмно. Народно читалище „Груд Георгиев-1868 г.” печели финансиране от VIVACOM Регионален грант с предложението си „Добър ден, Свежен”. То е продиктувано от нуждата за подкрепа и преодоляване на изолацията на самотните възрастни хора в село Свежен, община Брезово. „Добър ден, Свежен“ надгражда съществуваща инициатива за всекидневна помощ на възрастните жители. Друг финалист – проектът „Диви и щастливи“ на българска фондация „Биоразнообразие“ предвижда занимания на открито с деца от детска градина „Радост“ 1 в Габрово. Педагози, преминали специално обучение, ще се грижат за безопасността на децата и ще ги учат на нови умения и знания за природата. „Детско морско училище“ на морски клуб "Приятели на морето", Варна, ще работи за социална интеграция на деца с противообществени прояви и деца в неравностойно социално положение. VIVACOM Регионален грант ще помогне на „Мобилна книжарница“ на сдружение ИНТЕГРА да пътува и да представи на литературни салони и фестивали в България и в чужбина български писатели и поети.

  Кандидатурите бяха оценени от жури в състав: Ива Дойчинова – журналист; Захари Карабашлиев - белетрист и драматург; Веселка Вуткова - директор Корпоративни комуникации във VIVACOM; Иван Кънчев – един от създателите на сдружение „Българска история"; Любен Панов – член на Настоятелството на Български център за нестопанско право. Конкурсът в рамките на грантовата програма се провежда всяка година. При избора на проектите няма ограничение за сферите, в които ще се развиват местните общности. Подкрепата достига до различни области на България, които са отдалечени от столицата, но носят своята значимост за развитието на страната.

  Повече информация за всеки от проектите-победители в грантовата програма можете да откриете на www.vivacomfund.bg

  На снимките:

  1 – Журито на VIVACOM Регионален грант отляво: Захари Карабашлиев, Иван Кънчев, Любен Панов, Веселка Вуткова и   Ива Дойчинова;

  2 – Победителите във VIVACOM Регионален грант

  3 – Писателят Захари Карабашлиев връчва една от 13-те награди

  15.03.2017
 • Операция „Жълти стотинки“ събра над 92 000 лева за нов „Дом Възможност“

  Националната дарителска кампания, създадена от VIVACOM Fund, помага на пълнолетни младежи, лишени от родителска грижа

  София –  Седмото издание на дарителската кампания Операция „Жълти стотинки“ събра 92 629 лева и 96 стотинки в помощ на „Фондация за социална промяна и включване“. Кампанията на VIVACOM успя да привлече за каузата над 35 бизнес и медийни партньори, както и личната подкрепа на легендарния Йордан Йовчев и на Белослава. Те станаха посланици на кампанията, привличайки хиляди хора към благородната й мисия. Събраните средства ще бъдат инвестирани за създаване на ново наблюдавано жилище от програмата „Дом Възможност“ за младежи над 18 години, израснали без семейство.

   

  След като навършат пълнолетие, юношите, изживели детството си в институция или приемна грижа, имат нужда от нов дом. Такъв им осигурява „Фондация за социална промяна и включване“ с програмата „Дом Възможност“. Жилището е от семеен тип, наблюдавано е и осигурява на младежите подслон до 2 години, като през това време младите хора се учат на самостоятелен живот и се адаптират към средата извън институцията. Социални работници и психолози подпомагат момичетата и момчетата в завършването на образование и търсенето на работа. Вече три години Операция „Жълти стотинки“ се провежда в подкрепа на програмата. Благодарение на даренията, събрани от кампанията през 2014 и 2015 година, наблюдаваните жилища се увеличиха с още едно и вече са пет. Две от тях са в София, останалите са в Габрово, Бургас и Русе. Средствата, събрани от кампанията през 2016 година, ще бъдат вложени в създаването на още един „Дом Възможност“ в град Варна.

   

  Операция „Жълти стотинки“ е национална дарителска кампания, създадена от VIVACOM Fundпрез 2010 година. Всяка година кампанията набира средства за общественозначима кауза, като от 2014 година каузата е „Дом Възможност“ на „Фондация за социална промяна и включване“. Средствата се набират в магазините на VIVACOM и в търговските обекти на нейни партньори и това превръща Операция „Жълти стотинки“ в уникална с достъпността си кампания. Телекомът удвоява събраните в магазинната му мрежа сума, а всеки от партньорите допринася допълнително за каузата.

   

  През 2016 година партньори на VIVACOM в тази инициатива са Ciela, Cinelibri, Colibri, Dental Clinic Petar Duchev, DHL, Domino’s Pizza, Burger King, Grand Optics, Inmedio, KOM, Miele , Mr. Bricolage, Nike, 1 minute, Praktis, Relay, Renault-Nissan, SDI Broker, Sport Depot, Texas Chicken, кино АРЕНА, МЕТРО, Оптики Joy, Пикадили и ФСПВ. За успеха на кампанията допринасят и медийните й партньори Нова телевизия, dir.bg, Дарик радио, радио FM+, радио Star, списанията Elle, Журнал за жената, Моето дете, Розали и не на последно място по принос - вестник Стандарт.

   

  Подробна информация за кампанията VIVACOM публикува на www.vivacomfund.bg и на официалната Facebook страница на Операция „Жълти стотинки“: www.facebook.com/Операция-Жълти-Стотинки. Повече за програмата „Дом Възможност“ може да бъде намерена в сайта на ФСПВ на www.fscibulgaria.org.

   

  На снимкките:

  1: Симона Чаръкчиева от Виваком, посланикът на добра воля Йордан Йовчев, Изпълнителният директор на „Фондация за социална промяна и включване“ Теодора Колева и младежи, включени в програмата „Дом Възможност“ с гордост показват чека със събраните дарения от Операция „Жълти стотинки“

  2: Легендарният шампион Йордан Йовчев разглежда наблюдаваното жилище от програмата „Дом Възможност“

  3: Кутията с 73 лева от жълти стотинки, събрани като дарения от 23 годишния Стелиан Асенов, преминал успешно програмата „Дом Възможност“.

  21.02.2017
 • Служителите на VIVACOM отличени със Златен знак за щедростта си

  Наградата се дава за ангажираност и доброволчество от работното място

  10.02.2017 г., София – За втора поредна година VIVACOM получи най-високия приз за ангажираност на служителите „Златен знак за дарителство от работното място“. Годишният знак е отличие на Наградите „Отговорна компания – отговорни служители“ и се присъжда от фондация „bCause” в партньорство с Българска асоциация за управление на хора и Българско дружество за връзки с обществеността. Наградите отличават тези компании, които целенасочено ангажират служителите си към обществено значими каузи и при които доброволчеството е неразделна част от политиката за корпоративна социална отговорност.

   

  Цифрите, определили призовото място за VIVACOM, са 900 часа доброволен труд за миналата година и над 310 хиляди лева, дарени от служителите на компанията. Над 2500 от тях, което е близо 40% от персонала, отделят всеки месец директно от заплатата си за дарение. Зад тези числа стоят щедрост, всеотдайност и отговорност на хората във VIVACOM, както и ангажираност на ръководството й към обществото.  

   

  VIVACOM провежда целогодишна кампания за постоянно дарителство „VIVA Help“ от средата на май 2015 г. Вътрешнофирмената инициатива набира средства в помощ на служители със сериозни заболявания. Ежегодната програма за доброволен труд „VIVACOM Cares“ също привлича стотици служители, които посвещават свободното си време на социални каузи, изискващи работна ръка - почистване на паркове, градини и еко пътеки, освежаване  на интериора в социални домове,  ремонтиране на детски площадки, участие в благотворителни базари с ръчно изработени сувенири или кулинарни изкушения.

   

  Отличието "Отговорна компания - отговорни служители" има четири категории – знак, бронз, сребро и злато, които се определят по измерими критерии - обем участващи служители като % от общия екип, действащите механизми в компанията за насърчаване и развиване на програмите за регулярно дарителство и възможностите, които работодателят дава за даряване на труд на служителите в работно време. Тази година за наградата се състезаваха над 15 компании.

   

  Наградите бяха обявени късно снощи – 9 февруари 2017г, на официална церемония в присъствието на мениджъри и служители от отличените компании.

  10.02.2017
 • 270 проекта от цялата страна кандидатстват за VIVACOM Регионален грант

  Подадените проекти са с атрактивно съдържание, свързано с полезни инициативи за детското физическо и духовно развитие, здравословен начин на живот сред природата, дейности за хора с увреждания и специални нужди и др.

  12.01.2017 г., СофияОбщо 270 кандидатури от 28 области на страната ще се борят за финансиране и реализиране от VIVACOM Регионален грант. Първата фаза на инициативата за набиране на проекти приключи. Резултатите показват висока активност от неправителствени организации и институции, регистрирани в големи областни градове, чиито дейности ще бъдат посветени на малки населени места и села.

   

  Подадените проекти са с атрактивно съдържание, свързано с полезни инициативи за детското физическо и духовно развитие, здравословен начин на живот сред природата, дейности за хора с увреждания и специални нужди и др.

   

  В рамките на програмата телекомуникационната компания предоставя безвъзмездна помощ/грантове на граждански организации, читалища и училища от цялата страна, за проекти на местно ниво. Програмата се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право.

   

  Общата стойност на VIVACOM Регионален грант тази година е 60 000 лева, като телекомът я увеличи с 10 000 лева след успеха на първото ѝ издание. Финансирането за всеки проект може да бъде до 5 000 лева, като няма ограничения нито на броя проекти, които една организация подава, нито на това дали е била сред печелившите в предходна година. Програмата ще подкрепи инициативи със средна продължителност до 1 година, като няма ограничение за сферите, в които ще се реализират проектите.

   

  Крайното решение за финансиране ще се вземе от независимо жури, съставено от професионалисти и обществено значими личности от различни сфери: Ива Дойчинова – журналист; Захари Карабашлиев - белетрист и драматург; Иван Кънчев – един от създателите на сдружение „Българска история“; Любен Панов – директор на Български център за нестопанско право;Веселка Вуткова - Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM.

   

  Идеите, които бъдат одобрени и получат подкрепа, ще бъдат представени на www.vivacomfund.bg и на Информационния портал за гражданските организации в България -  www.ngobg.info

   

  Печелившите от Програмата идеи ще бъдат обявени през март 2017 г. 

   

  На снимките:

   

  Снимка 1 - от ляво на дясно: Надя Шабани - Български център за нестопанско право, Веселка Вуткова - Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM, Иван Кънчев – сдружение „Българска история“, Захари Карабашлиев - белетрист и драматург


  Снимка 2 - от ляво на дясно: Надя Шабани - Български център за нестопанско право, Веселка Вуткова - Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM, Иван Кънчев – сдружение „Българска история“, Лора Абаджиева - Нардоно читалище "Бъдеще сега", Захари Карабашлиев - белетрист и драматург, Ива Дойчинова 

  12.01.2017
 • VIVACOM дарява телекомуникационни услуги на пострадалите от бедствието в Хитрино

  В знак на съпричастност към пострадалите от бедствието в Хитрино, в продължение на два месеца VIVACOM ще предоставя безплатно на абонатите си в населеното място услугите, за които са абонирани.

  В знак на съпричастност към пострадалите от бедствието в Хитрино, в продължение на два месеца VIVACOM ще предоставя безплатно на абонатите си в населеното място услугите, за които са абонирани. Потребителите на телекома няма да заплащат за национални разговори и мобилен интернет. Тези, които имат възможност, ще могат да използват безвъзмездно и стационарните услуги - домашен интернет и телевизия. В случай на установени повреди, техническото оборудване, необходимо за приемане на услугите, както и стационарните телефонни апарати, ще бъдат подменени безплатно от телекома.

    

  В стремежа си да окаже максимална подкрепа на пострадалите в региона, телекомът поддържа безплатно и номера за дарение 1466 на БЧК, като стойността на едно съобщение е 1 лв. без ДДС.

  29.12.2016
 • VIVACOM предоставя безплатна Wi-Fi зона на цялата територия на Общинска администрация Петрич

  По случай предстоящите коледни и новогодишни празници, VIVACOM изгради безплатна Wi-Fi зона на цялата територия на Общинска администрация Петрич и информационния център към нея.

  22.12.2016г., Петрич – По случай предстоящите коледни и новогодишни празници, VIVACOM изгради безплатна Wi-Fi зона на цялата територия на Общинска администрация Петрич и информационния център към нея.

   

  Благодарение на това гражданите на Петрич ще имат възможността да използват високоскоростната мрежа за достъп до различните административни и електронни услуги на общината. По този начин телекомът иска да улесни възможно най-много гражданите по време на празниците.

   

  Освен за административните си нужди, потребителите ще могат да се възползват от Wi-Fi зоната, за да сърфират още по-свободно с бърз достъп до имейл, социални мрежи, онлайн игри, TV и видео съдържание.

  22.12.2016
 • VIVACOM с награда за най-голям финансов дарител за изминалата 2015г.

  Компанията инвестира близо 600 000 лв. за значими социални кампании

  25.11.2016 г., София VIVACOM взе приза за най-голям финансов дарител за изминалата 2015-та година. На церемонията по връчване на наградите, която се проведе на 24-ти ноември, присъства президентът Росен Плевнелиев.

   

  За единадесета поредна година Български дарителски форум обяви своите награди за „Най-голям корпоративен дарител“. Конкурсът традиционно отличава компаниите, които устойчиво, иновативно и прозрачно са подкрепяли значими за обществото инициативи и каузи.

   

  Телекомът подпомага разнообразни каузи със социална, културна, образователна и обществено значима насоченост. За последната година от VIVACOM са дарили близо 600 000 лв. за кампании и проекти.

   

  Сред големите инициативи, подкрепени от компанията се отличават „VIVACOM Регионален грант“, който след успеха си през 2015г., продължава с издание и тази година. Програмата финансира проекти от неправителствени организации, които работят в посока за подобряване на обществото. Операция „Жълти стотинки“ в подкрепа на „Дом Възможност“, който помага на младежи без родителска грижа, навършили 18 години, които остават извън системата. Друга важна част от проектите, към които е насочена подкрепата на VIVACOM,са свързани с образованието, именно и за това е създадена платформата VIVA Cognita, която има за цел да стимулира интереса на децата към точните науки, да помогне в усвояването им с помощта на компютрите и новите технологии и да насърчи изявата им чрез разнообразни състезания и конкурси.

   

  На снимките:

  Снимка 1: Веселка Вуткова, Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM

  Снимка 2: Церемония по награждаване

  25.11.2016
 • Flash News събра някои от най-интеренсните гласове в мрежата и водещи журналисти на дискусия за достоверността на новините в ерата на социалните медии

  Представянето на новата услуга “Новини в реално време по телефона” на FLASH NEWS стана повод за интересна, навременна и полезна дискусия за посоките на развитие на традиционната журналистика в ерата на социалните медии, които вече специалистите наричат “петата власт”.

  Измества ли “петата власт” четвъртата? Как да подбираме източниците си на информация в интернет? Доколко е сериозен проблемът с „фалшивите новини“ в социалните медии и каква е новата мисия на журналистиката?

   

  Това бяха само част от въпросите, дискутирани на кръглата маса на Flashnews „Достоверността на информацията в ерата на интернет и социалните медии“.

   

  Домакин на събитието бе VIVACOM Art Hall, а водещи: управителят на Flashnews Валентина Войкова, Емил Кошлуков, Любен Дилов-син, програмният директор на „Дарик радио“ Константин Вълков, специалният кореспондент на в. „24 часа“ Георги Милков и Поли Тотева – главен редактор на новинарския сайт Flashnews.bg.

   

  В рамките на дискусията се наложи мнението, че бърза, но невярна информация не е вариант за бъдещето на новините, затова социалните мрежи и новите технологии няма как лесно да заместят традиционните медии, чиято задача е да проучват и филтрират фактите. 

   

  Според Любен Дилов обаче “Системата се саморегулира много бъро, защото самите потребители са и журналисти” и затова според него фалшивите новини не могат да бъдат голям проблем за социалните медии, които изземат все по-големи територии от журналистическия поток и с техния бум изчезват цели области на традиционната журналистика като модната критика, например.

   

  Със сигурност обаче  “петата власт” променя начина, по който работи медийният бизнес.  Двупосочността на информационния поток и неговата интерактивност са основна характеристика на този процес. Според участниците в дискусията традиционните медии на практика се възползват от социалните мрежи, а технологичният бум улеснява работата на журналистите. Нуждата от надежден и безпристрастен източник на достоверна информация им гарантира ролята на своеобразни редактори в свръхинформационния поток, който ни залива ежедневно, и именно това е бъдещето на журналистиката  според Емил Кошлуков.

   

  На събитието бе представена и новата услуга Flash News, която дава на потребителите поредното предимство – SMS новини в реално време. Едновременно със скоростта на достъпа се решава и един от големите проблеми – достоверността на информацията, за която гарантира професионалният и опитен екип на Flash News.

   

  От 1 декември Flashnews пуска за своите читатели под формата на видео и звук и новия си продукт Flashbox – всяка вечер след 18 ч. най-важните новини от страната, света, спорта и шоубизнеса, събрани в минута. Услугата влиза в абонаментния пакет и няма да се заплаща допълнително.

   

  На снимките:

  1 - Валентина Войкова (управител на Flashnews)
  2 - Емил Кошлуков и Поли Тотева (главен редактор на Flashnews.bg)
  3 - от ляво надясно: Валентина Войкова, Емил Кошлуков, Поли Тотева, Любен Дилов-син, Георги Милков (журналист), Константин Вълков (програмен директор на „Дарик радио“)

   

  Най-интересното от дискусията може да видите на адрес: http://flashnews.bg/kade-e-istinata-zhurnalistika-i-sotsialni-medii-voyuvat-ili-se-dopalvat/

  Услугата Flash News е безплатна за период от 1 месец. За да се абонирате, изпратете SMS с текст START NOVINI на кратък номер 1421 за абонати на VIVACOM.

  24.11.2016
Каталог
 • 123Безплатен номер за обслужване на клиенти
 • 121Безплатен номер за обслужване на бизнес клиенти
 • Изпратете е-mail
 • Магазини
към контакти