Новини
 • 97 стажанти успешно завършиха участието си в юбилейната 15-та Лятна стажантска програма на VIVACOM

  Стажанти, ментори и гости на събитието заедно отпразнуваха успеха на 15-та юбилейна стажантска програма.

  На 16 октомври 2018 г. беше обявен финалът на мащабната Лятна стажантска програма на VIVACOM, която тази година протече под надслов “VIVARACE Победителят си ти!“. Стажанти, ментори и гости на събитието заедно отпразнуваха успеха на 15-та юбилейна стажантска програма. Специален гост на официалната церемония беше автомобилният състезател Павел Лефтеров, който сподели с младежите своята вдъхновяваща история на успеха и лично връчи сертификатите за успешно завършване на програмата на всички стажанти. Наградени бяха и победителите във всички стажантски състезания и инициативи, организирани от VIVACOM, които получиха заслужен приз за своето участие и постижение.

    

  Големият старт на програмата беше през пролетта на 2018 г. Участниците в проекта получиха възможност да работят на трудов договор с конкурентно заплащане и социални придобивки. Всички VIVARACE състезатели имаха индивидуален ментор, който да ги подкрепя и напътства в първите им стъпки в корпоративна среда. Младите таланти от телекома участваха в специфични обучения по бизнес етикет и комуникация, презентационни умения и електробезопасност.През 2018 г. стажантите имаха възможността да участват в обучението „Design Thinking” организирано от партньорите ни от Алианс за младежта (All4YOUth), както и обучението „Аз печеля, ти печелиш! Как да „продадеш“ себе си на интервю за работа?“ – организирано от VIVACOM. В разгара на лятото предизвикателствата сякаш нямаха край и през август се проведе дългоочакваната доброволческа инициатива, в която се включиха стажантите на VIVACOM. В природен парк „Витоша“ те имаха задачата да реновират няколко ключови обекта в местността „Златните мостове“. Всички заедно успяха да почистят, боядисат и освежат различни кътове за отдих и да изградят изцяло нов мост. С успехът си доброволческата инициатива на Лятната стажантска програма за поредна година доказва, че младите хора  имат отговорно и социално отношениекъм обществото.

    

  15-тата юбилейна Лятна стажантска програма “VIVARACE Победителят си ти!“ е доказателство за стремежа на телекома да подкрепя младите хора в България. За поредна година VIVACOM предоставя възможност на близо 40% от стажантите  да продължат развитието си на мечтаната работа в света на телекомуникациите.

    

  Благодарим на всички ментори и участници за отдадеността към проекта, а на VIVARACE Победителите желаем нови вдъхновяващи предизвикателства и успех!

    

  Дирекция Човешки ресурси

  23.10.2018
 • CSR инициатива 2018 (Видео)

  Над 80 стажанти от VIVACOM взеха участие в доброволческа акция за реставриране на местността „Златните мостове“

  24.08.2018
 • Над 80 стажанти от VIVACOM взеха участие в доброволческа акция за реставриране на местността „Златните мостове“

  Чисто нов дървен мост, освежени пейки и беседки очакват туристите в планината

  Над 80 младежи от лятната стажантска програма на VIVACOM взеха участие в доброволческа акция в местността „Златните мостове“. Едно от любимите места за отдих в природен парк Витоша вече посреща туристите с реставрирани пейки и беседки, освежени указателни табели, почистени алеи и еко пътеки и новоизграден дървен мост.

   

  Стажантите работиха съвместно със служители от природния парк, за да облагородят местността, от която тръгват всички главни туристически еко пътеки.

   

  Отговорността към опазването на околната среда е ключова ценност, която VIVACOM се стреми да насърчава сред своите служители. Компанията беше отличена с приза „Най-зелена компания“ в сектор телекомуникации за 2017 г. в ежегодния конкурс на b2b Media.

   

  Важна част в социално-отговорната политика на VIVACOM е и подкрепата на доброволчески инициативи. Компанията развива силна вътрешна програма за доброволци VIVACOM Cares, в която участват десетки служители от цялата страна. Те отделят от личното си време и с готовност се включват в благородни каузи от различен характер. А за стажантите всяка година се организира специална доброволческа акция, която е част от приобщаването им към основните ценности на компанията.

   

  Тази година лятната стажантска кампания минава под мотото “VIVARACE Победителят си ти!“. В нея се обучават над 90 младежи във всички дирекции на компанията. Всеки от тях има индивидуален ментор, който да го въведе и подпомага в реалната работна среда. В продължение на три месеца участниците получават различни професионални обучения, придобиват практически умения в избраната от тях сфера и след края на програмата имат възможност за оставане на постоянна позиция в компанията. 

  16.08.2018
 • Лятната стажантска програма VIVARACE Победителят си ти!

  97 младежи от цялата страна стартират кариерата си във VIVACOM.

  На 16.07.2018 г. посрещнахме третата група състезатели, които ще се включат в 15-тата юбилейна Лятната стажантска програма VIVARACE. С тяхното постъпване приключва поетапното приемане на всички летни попълнения.

   

  Кога е началото на стажантската програма…… стартът е през далечната 2003 г., като всяка година близо 100 младежи стартират стаж в телекома.

   

  Каква е целта на шампионата…… както през всички 15 години досега, целта ни е да откриваме млади хора, които да развият потенциала и таланта си, като работят по реални проекти в най-големия телеком в България.

   

  Как протича състезанието…… в рамките на 3 месеца стажантите ще имат възможността да участват в обучения свързани с Корпоративната култура и Бизнес етикета в компанията, Презентационни умения и много други забавни и социално отговорни инициативи.

   

  Какво получават стажантите…… освен полезния практически опит, участниците в Лятната стажантска програма получават възможност да работят на трудов договор, конкурентно заплащане и социални придобивки. Успешно завършилите програмата ще получат препоръки и сертификати, които да им послужат за в бъдеще.

   

  Лятната стажантска програма на VIVACOM…… е шампионат, който всяка година предоставя възможност на 40% от стажантите да продължат мечтаната работа в света на телекомуникациите.

  16.07.2018
 • VIVACOM осигурява постоянна работа на близо 40% от стажантите си

  Стартира 15-тата Лятна стажантска програма за наемане на младежи

  София– Близо 40% от стажантите във VIVACOM остават на постоянна работа в компанията след приключване на Лятната стажантска програма всяка година. Телекомът обяви новото ѝ издание по време на Националните дни на кариерата. Това е 15-тата поред стажантска програма и ще протече под надслов “VIVARACE: Победителят си ти!“. Компанията ще даде възможност на 100 амбицирани младежи да работят в екип с доказани професионалисти в почти всички дирекции на компанията – ИТ, Архитектура, планиране и изграждане на мрежата, Продажби, Човешки ресурси, Маркетинг, Корпоративни комуникации, Финанси и други.

   

  Всички желаещи могат да кандидатстват за стажантска позиция до 30.04.2018 г., като подадат CV и мотивационно писмо в сайта на VIVACOM.

   

  В продължение на три месеца младежите ще работят по реални проекти и казуси и ще развиват нови умения в дигитална и иновативна среда.

   

  Освен работа на трудов договор с конкурентно заплащане и пакет социални придобивки, стажантите ще получат и още:

  • Обучения;
  • Конкурси и състезания с атрактивни награди;
  • Участие в мащабна доброволческа акция;
  • Препоръка и сертификат за успешно завършване на стажантската програма;
  • Възможност за назначаване на постоянна работа.

   

  Всеки стажант има индивидуално назначен ментор, който ще го въведе в корпоративната среда, ще му поставя задачи и ще го напътства по време на стажа.

  19.03.2018
 • VIVACOM и Алианс за младежта в съвместен проект за младежи

  Събитието посетиха стажанти от различни компании, а лекторите от VIVACOM споделиха познания и опит в обучение по „Презентационните умения“.

  На 07.11.2017 г. VIVACOM беше домакин на Стажантска Академия 2017 г., съвместен проект с Нестле и партньори в инициативата Алианс за младежта (AllforYOUth). Събитието посетиха стажанти от различни компании, а лекторите от VIVACOM споделиха познания и опит в обучение по „Презентационните умения“. Това беше последното обучение по тазгодишната програма за развитие на стажанти, в рамките на алианса. 

   

  През 2017 г. VIVACOM като партньор в Алианс за младежта (AllforYOUth), имаше възможност да изпраща своите стажантите да участват в организираните обучителни сесии, както и да организира и провежда различни инициативи за стажанти  от компаниите партньори. Целта на тези съвместни инициативи е да даде възможност на младите хора да участват в различни проекти за придобиване на умения, да изградят мрежа от контакти със стажантите в останалите компании в Алианса и да се докоснат до различна бизнес среда.

   

  На обучението по „Презентационни умения“ стажантите получиха ценни съвети и практически примери как да подобрят уменията си за презентиране от Силвия Илиева и Радостина Младенова. VIVACOM успешно продължава политиката си да подкрепя младите хора и да подпомага тяхното навлизане в корпоративна среда, чрез младежки проекти и инициативи.

   

  Стажантите бяха отличени със сертификати за успешно преминатото обучение.

   

  Благодарим на партньорите от Алианс за младежта (AllforYOUTh) за професионализма и отдадеността към проекта, а на младите таланти пожелаваме вдъхновяващи презентации.

  07.11.2017
 • 88 стажанти успешно приключиха участието си в 14-тата Лятната стажантска програма на VIVACOM

  На 19 октомври 2017 г. успешно приключи Лятната стажантска програма, която тази година премина под надслов “VIVAZ Талант от бъдещето!“.

  На 19 октомври 2017 г. успешно приключи Лятната стажантска програма, която тази година премина под надслов “VIVAZ Талант от бъдещето!“. На официална церемония по закриване на програмата стажантите получиха сертификати за успешно завършване на програмата и преминати обучения, както и персонални препоръки от своите ментори. Наградени бяха и участниците в стажантски състезания и инициативи, организирани от VIVACOM. В различните категории отличените получиха заслужен приз за своето участие и постижение.

   

  Програмата стартира през пролетта на 2017 г. Всеки от VIVAZ талантите имаше индивидуално назначен ментор, който да го подкрепя и напътства в професионалното му развитие. Като част от проекта участниците имаха възможност да стартират първите си крачки в кариерата на трудов договор, получавайки конкурентно заплащане и социални придобивки. Младите таланти взеха участие в специфични обучения по бизнес етикет и комуникация, презентационни умения и електробезопасност. Участваха и в обучения организирани съвместно с Алианс за младежта (All4YOUth) по управление на времето, управление на проекти и изграждане на личен бранд в социалните мрежи. Тази година стажантите на VIVACOM подпомогнаха проект на младежите от фондация „ПоДлезно“ за изграждане на Научен подлез близо до Парк „Здраве“ в гр. София. Доброволческата инициатива е част от приобщаването на младите таланти към основните ценности на VIVACOM и стремежа на компанията за вдъхновяващо и отговорно сътрудничество.

    

  “VIVAZ Талант от бъдещето!“ е 14-тата поред Лятна стажантска програма на VIVACOM. Кампанията продължава успешната традиция да предлага възможност за последващо развитие на повече от 30% от младежите.

   

  Благодарим на всички ментори, за всеотдайното им участие в проекта и пожелаваме успех на VIVAZ талантите!

   

  Дирекция Човешки ресурси

  26.10.2017
 • Стажантската програма VIVA Z и Алианс за младежта в съвместна инициатива

  През месец септември VIVACOM беше домакин на Стажантска Академия 2017 г., съвместен проект с Нестле, като част от инициативата Алианс за младежта (AllforYouth).

  През месец септември VIVACOM беше домакин на Стажантска Академия 2017 г., съвместен проект с Нестле, като част от инициативата Алианс за младежта (AllforYouth). Събитието посетиха 15 стажанти от 5 компании, а гост лектор бе Нели Гачева от фондация Заедно в час.

  Проектът Стажантска Академия 2017 г. дава възможност на стажанти от компаниите партньори в Алианса да преминат специфични обучения,определени като ключови от работодателите за успешна реализация на младите таланти. Програмата за обучение включва пет модула, които имат амбициозната цел да подготвят младите специалисти за предизвикателствата на корпоративна среда, а именно: бизнес етикет и протокол, трудово-правни отношения, управление на проекти, управление на времето, изграждане на личен бранд в социалните мрежи и презентационни умения.

  Участието на VIVACOM в инициативата е продължение на политиката на компанията за подкрепа на млади хора и подпомага тяхното навлизане в света на телекомуникациите чрез младежки проекти и инициативи. Компанията ежегодно развива проектите за студенти като Техническа Академия, Лятна стажантска програма и Целогодишна стажантска програма, за да има приемственост у младите хора между учебната скамейка и бизнес средата.

  Благодарим на партньорите за професионализма и отдадеността към проекта, а на младите специалисти пожелаваме „Дерзайте смело напред“!

  13.09.2017
 • Млади доброволци превръщат подлези в градско изкуство

  Над 80 таланти от Лятната стажантска програма VIVA Z се включиха в доброволческата инициатива на компанията, проведена съвместно с фондация „ПОдЛЕЗНО“.

  15.08.2017 г. в гр. София -  Над 80 таланти от Лятната стажантска програма VIVA Z се включиха в доброволческата инициатива на компанията, проведена съвместно с фондация „ПОдЛЕЗНО“. Младежи от цялата страна се събраха, за да участват в проекта „Научен подлез“. Целта е цялостно обновяване на един от ключовите подлези в столицата, преминаващ под бул. „България“. Заради близостта му до редица училища, детски градини и парк „Здраве“, инициаторите на проекта от „ПОдЛЕЗНО“ си поставят задачата да илюстрират в него разнообразни научни теми чрез графити и модерни арт инсталации.

   

  С много труд и ентусиазъм стажантите на VIVACOM заедно с организатори на инициативата промениха досегашния облик на подлеза и го превърнаха в красиво и полезно градско изкуство. Той ще бъде напълно завършен и открит с началото на учебната година през месец септември. Тогава жителите и гостите на столицата ще могат да завъртят турбина за вятърна енергия и зъбчатите колела, да проследят в изображения еволюцията на човека, да прочетат интересни факти за градовете на бъдещето, както и да научат интересна информация от света на химията физиката, математиката и биологията.

   

  Доброволческата инициатива, в която взеха участие младите таланти на VIVACOM, e част от приобщаването им към основните ценности на компанията и стремежа за подкрепа на младежки инициативи.

   

  Лятната стажантска програма на VIVACOM се провежда вече за 14-та година във всички отдели на компанията. Над 40% от стажантите впоследствие остават на постоянна работа в различни дирекции на телекома.

   

   

   

   

   

  15.08.2017
 • VIVAZ Талант от бъдещето!

  100 млади таланти от цялата страна ще придобият опит и знания по време на летния си стаж в компанията.

  17.07.2017 г. София - Лятната стажантска програма VIVA Zе в разгара си! Доказателство за това са 100-те млади и талантливи хора, които прекрачиха прага на VIVACOM, за да се включат в нея. Впредстоящите месеци стажантите ще се изправят пред нови предизвикателства, отговорни задачи и забавни инициативи. Освен полезния практически опит, участниците в Лятната стажантска програма ще получат - възможност да работят на трудов договор, конкурентно заплащане и социални придобивки за положените усилия. Успешно завършилите програмата ще получат препоръки и сертификати, които да им послужат за бъдеща реализация. Всяко година над 40% от тях продължават своята кариера в рамките на компанията.

   

  Пожелаваме им иновативно, вдъхновено, динамично, ефективно, честно и отговорно #VIVAZ лято!

   

  17.07.2017
 • VIVACOM обяви 100 позиции в Лятната стажантска програма 2017 г.

  Компанията спечели признание за „Инвестиция в човешкия капитал и условия на труд“ със своята програма за развитие на младите хора „VIVACOM Техническа академия“

  16.03.2017 г., София –100 свободни стажантски позиции открива VIVACOM през лятото на 2017 г. За 14-та поредна година телекомът ще проведе мащабна програма за летен стаж. Тя ще протече под надслов “VIVA Z - Талант от бъдещето“ и има за цел развитие и задържане на таланти в България, чрез придобиване на практически и професионални умения. Всяка година над 40% от стажантите остават на постоянна работа в различни дирекции на компанията, в резултат на успешно завършената програма.

   

  Кандидатстването започва от 13.03.2017 г. и продължава до 30.04.2017 г. Всички желаещи могат да подадат CV и мотивационно писмо на www.vivacom.bg/кариери или да кандидатстват по обявените позиции през официалната фейсбук страница на www.facebook.com/VIVACOM.

   

  Всеки стажант има индивидуално назначен ментор, който се ангажира лично да го въведе в света на корпоративната култура и професионалните му интереси. Като част от лятната програма участниците в нея имат възможност да стажуват на трудов договор, да получат конкурентно заплащане и социални придобивки и не на последно място - да участват в специфични обучения. Младите таланти ще имат възможност да се включат и в мащабна благотворителна акция, организирана от VIVACOM, за да подкрепят социална кауза, демонстрирайки своята отговорност и ангажираност към проблемите в обществото. Успешно завършилите програмата ще получат препоръки и сертификати, които да им послужат за професионална реализация пред бъдещи работодатели.

   

  Наред с ежегодната си стажантска кампания, VIVACOM реализира редица програми, насочени към развитието на потенциала на младите хора в България. Компанията бе отличена на първо място за „Инвестиция в човешкия капитал и условия на труд” на 14 Годишни награди за отговорен бизнес 2016, организирани от Българския форум на бизнес лидерите. Печелившият проект „VIVACOM Техническа Академия“ е съвместна инициатива на телекома с факултета по Телекомуникации на ТУ София и е в разгара на седмото си издание. Целта му е млади инженери да затвърдят теоретичните си знания с практически ориентирани курсове, които не са включени в редовния план на обучение. В рамките на една учебна година преподаватели от Факултета по телекомуникации на ТУ София и ключови служители на VIVACOM предават практическия си опит чрез презентации и казуси. За годините можем да се похвалим с общо над 150 участници и над 300 кандидатури. 30% от участниците са били на стаж във VIVACOM, назначените са 17%.

   

  На снимките:

  1 - 3. Служители на компанията представят стажантската програма за 2017 година на Кариерния форум в НДК

  4. Екипът на дирекция "Човешки ресурси" на VIVACOM  с награда за отговорен бизнес.

  16.03.2017
 • Лятна стажантска програма 2017г. - VIVA Z Талант от бъдещето

  Телекомът посреща над 100 стажанти и през 2017 година

  VIVACOM и тази година отваря врати за млади таланти, които търсят своето бъдеще и професионална реализация в България. За 14-та поредна година компанията стартира мащабна лятна стажантска програма, чиято цел е развитие и задържане на таланти, чрез придобиване на практически и професионални умения.     

   

  Проектът тази година протича под надслов “VIVA Z Талант от бъдещето!“ и запазва традицията за национално покритие. Програмата стартира през месец март и поетапно ще приема стажанти в летните месеци на годината в цялата страна. Всеки стажант има индивидуално назначен ментор, който се ангажира лично да го въведе в дебрите на корпоративната култура и професионалните му интереси. Като част от лятната програма участниците в нея имат възможност да стажуват на трудов договор, да получат конкурентно заплащане и социални придобивки и не на последно място - да участват в специфични обучения – бизнес етикет и комуникация, презентационни умения и електробезопасност. Стажантите ще имат възможност да се включат и в мащабна благотворителна акция, организирана от VIVACOM, за да подкрепятсоциална кауза, демонстрирайки своята отговорност иангажираност към проблемите в обществото. Успешно завършилите програмата ще получат препоръки и сертификати, които да им послужат за професионална реализация във VIVACOM или пред бъдещи работодатели.

   

  Всяка година над 40% от стажантите остават на постоянна работа в различни дирекции накомпанията, в резултат на успешно завършена стажантска програма. Интересът на младите таланти е насочен предимно към реализация в компанията, заради високото ниво на приемственост, професионализъм и разнообразните кариерни възможности, които VIVACOM предлага.

   

  Не пропускайте своята възможност и изпратете CV и мотивационно писмо до 30.04.2017 г. на www.vivacom.bg/Кариери или facebook.com/VIVACOM 

   

  кандидатствай

  Виж повече

  15.03.2017
Каталог
към контакти