Новини
 • Късметлия от Стара Загора ще гледа на живо финала на Шампионска лига благодарение на Sony Mobile и VIVACOM

  Чавдар Чилев от Стара Загора спечели двоен билет за финала на Шампионска лига в Кардиф от съвместната инициатива на Sony Mobile и VIVACOM.

  22.05.2015 г., гр. София - Чавдар Чилев от Стара Загора спечели двоен билет за финала на Шампионска лига в Кардиф от съвместната инициатива на Sony Mobile и VIVACOM. Щастливецът беше изтеглен на лотариен принцип сред всички клиенти на телекома, които са закупили новия смартфон от супер среден клас на Sony – Xperia XA1, от магазин на компаниятамежду 24 април и 11 май 2017 г.

   

  Чавдар Чилев беше награден от Димитър Малчев – търговски и маркетинг директор на Sony Mobile за България, и Веселка Вуткова – директор Корпоративни комуникации във VIVACOM. Победителятсподели, че е избрал Xperia XA1 заради много добрата му камера и е изключително щастлив, че ще може да я тества по време на грандиозния финал. Чавдар ще има уникалната възможност да гледа на живо сблъсъка между грандовете Реал Мадрид и Ювентус от трибуните на Millennium Stadium на 3 юни. Той спечели и специален Сребърен пакет за двама души, в който са включени двупосочни самолетни билети до Лондон, две нощувки в 4* хотел, ексклузивен трансфер от Лондон до Бристол с луксозен чартърен влак - Luxury Belmond Pullman – влак-близнак на прочутия Orient Express. За тях са предвидени и мърчандайзинг подаръци – мини реплика на трофея за финала, брандирана раница Sony/Adidas, мини топка Adidas за финал 2017, a преди мача ще се насладят на храни и напитки в специалната зона за посрещане.

  22.05.2017
 • Приключи търгът за телефонната палата в София

  „Българска телекомуникационна компания“ избра „НГ Пропърти“ за купувач на Телефонната палата в София.

  СОФИЯ,19 април 2017 – „Българска телекомуникационна компания“ избра „НГ Пропърти“ за купувач на Телефонната палата в София.

  Имотът бе продаден чрез анонимна, двустепенна тръжна процедура, организирана по задание на БТК от консултантската компания за бизнес имоти Forton, стратегически партньор на Cushman&Wakefieldза България и Македония. Договорът за продажба бе подписан с участника предложил най-висока цена.

  Процедурата започна в началото на март и премина при засилен интерес с преобладаващо българско участие. Кандидатите заявяваха интерес до средата на март, а оферти за предварителен подбор се подаваха до 12 април. Вторият етап на търга с анонимно наддаване се проведе на 19 април.

  Продажбата на Телефонната палата е следствие от политиката на БТК за освобождаване от активи, които не са ключови за дейността на компанията.

   „БТК избра най-подходящия момент да излезе на пазара с продажбата на Телефонната палата и високият интерес към сделката потвърждава това. В момента пазарът на бизнес имоти е във възходящ цикъл и вярвам, че успяхме да постигнем максимално конкурентна цена за актива“, коментира Явор Костов, мениджър „Капиталови пазари“ в Cushman & WakefieldForton.

  „Придобиването на сградата, която е неделима част от културното наследство на столицата , е началото на инвестиционните ни намерения за развитие в тази посока. Телефонната палата ще бъде дом на уникални експонати и колекции в областта на изкуството и световното културно-историческо наследство. Плановете ще бъдат представени на широката общественост в рамките на 2017 година.“ - заявиха от купувача.

  Телефонната палата е сред знаковите сгради в центъра на София. Завършена е през 1949 г. по проект на арх. Станчо Белковски и арх. Борис Йолов и към момента е със статут на паметник на архитектурата.

  Сградата е разположена на ключово място на ул. „Гурко“ 2-4 с пешеходен достъп до редица държавни и общински институции, банки, хотели, културно-исторически обекти и др. Включва 6 етажа с обща площ 17 401 кв. м. Разгънатата застроена площ е 13 500 кв. м.

  19.05.2017
 • VIVACOM и Huawei със стратегическо партньорство за развитието на облачните технологии в полза на българския бизнес и правителство

  Министърът на икономиката Емил Караниколов откри лично събитието.

  България има шанс да се превърне в хъб за облачни технологии за региона, което е част от стратегията на правителството,  залегнала в Концепция за цифрова трансформация на българската индустрия /Индустрия 4.0/

   

  София, България, 16 май 2017. Повече от 300 представители на българското правителство и бизнес елита на страната станаха част от Bulgarian Cloud Summit 2017 - първият по рода си Форум за облачни технологии, организиран от световния лидер в ИКТ сектора Huawei и един от водещите телекоми у нас VIVACOM.

   

  Срещата на високо ниво бе подкрепена от най-значимата организация, обединяваща бизнеса в България – КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България) и беше открита лично от председателя й г-н Кирил Домусчиев. Той сподели, че за КРИБ е изключително важно да бъде част от създаването на иновативни решения за нуждите на бизнеса, които поставят основите на изцяло нова икономическа и социална среда, в която ще живеем и работим в бъдеще.

   

  По време на събитието Huawei и VIVACOM обявиха началото на своето стратегическо партньорство за развитие на облачните технологии в България. Двете компании са убедени, че на прага на  ерата на свързани устройства и интернет на нещата, именно облачните решения ще дадат тласък за дигитализация на индустриите.

   

  В подкрепа на това знаково сътрудничество застана и българското правителство, в лицето на министъра на икономиката г-н Емил Караниколов. Той лично взе участие във Форума и поздрави двете компании за целенасочените им усилия по пътя към технологична революция.

   

  По думите му задачата на България е да се представи като регионален център на цифровата икономика чрез внедряване на продукти, технологии, бизнес модели и процеси от Индустрия 4.0, което ще доведе до ресурсна продуктивност, ефективност и по-голяма гъвкавост на българската икономика. Индустрия 4.0 ще създаде благоприятни възможности за увеличаване на чуждестранните инвестиции в различни промишлени сектори.

   

  Този ангажимент беше потвърден и от Росен Желязков - председател на Държавната агенция „Електронно управление“, която отговаря пряко за внедряването на електронно правителство.

   

  По време на събитието присъства и китайският посланик в България Джан Хайджо, който посъветва местния клон на Huawei  да работи в тясно сътрудничество с български партньори за насърчаване на активното развитие на ИКТ сектора.

   

  От страна на VIVACOM партньорството бе анонсирано от г-н Спас Русев, председател на Надзорния съвет на телекома. По негови думи, облачните услуги вече не са част от бъдещето, а са настоящето и ще навлизат все повече в бизнеса. „Днес VIVACOM и Huawei си поставят амбициозната цел да развият регионален облачен хъб. Това ще бъде първият подобен проект, който ще стартира от България и ще я утвърди като високотехнологичен център за региона. На база добре разгърнатата си мрежа и многобройните клиенти у нас, VIVACOM е добра предпоставка за обособяване и концентрация на регионален облачен хъб, чрез който ще предложи на своите клиенти допълнителни услуги и нови възможности за развитие”, допълни той.

   

  Заместник-председателят на Huawei и главен изпълнителен директор, действащ на ротационен принцип - Гуо Пинг сподели  прогнозата на компанията за ерата на облачните технологии: „Първоначално всяко домакинство трябваше да пробие собствен кладенец за вода - започна той - По същия начин, преди да бъде стандартизирано предаването на електроенергията и преди обществените мрежи да са напълно развити, е било естествено фабриките да генерират собствена електроенергия. Днес непосредственият достъп до вода и електричество е неразделна част от нашия живот. Когато влязохме в информационната ера почти всяка компания започна да изгражда свои собствени информационни системи. Тези системи съществуват във всякакви размери и форма, които се поддържат от специализирани екипи. Пътят на развитието е постепенното им   преместване в облака, което прави информационните услуги далеч по-достъпни, точно както днес са водата и електричеството. "

   

  Той подчерта, че "до 2025 г. всички ИКТ решения за предприятията ще се превърнат в облак, което означава, че ще използват облачна технология и облачни модели. Повече от 85% от корпоративните приложения ще бъдат разположени директно в облака". През целия този процес Huawei ще продължи да се съсредоточава върху развитието на ИКТ инфраструктурата, за да осигури иновативни решения, които поддържат цифровата трансформация и позволяват индустриално подобрение. Компанията подчерта ангажимента си да помогне на телекомуникационните оператори да успеят в домейна "облак".

   

  Насърчавайки откритостта, сътрудничеството и споделения успех, Huawei има за цел активно да допринесе за облачната екосистема.

   

  Гостите на Форумa имаха възможност на живо да се запознаят и с конкретни облачни решения, внедрени от Huawei в държави по целия свят: компютърно подпомогнато инженерство в помощ на дигитализацията на автомобилостроенето; електронно управление; видео наблюдение в облака и други.

    

  16.05.2017
 • Тестваме безплатно 4G мрежата на VIVACOM

  За една година компанията изгради най-голямото покритие – 94% от населението на страната

  15.05.2017 г., София – От днес всеки може да тества 4G мрежата на VIVACOM безплатно. За целта трябва само да вземе безплатна 4G карта от магазин на телекома. Картата осигурява 4000 MB на максимална скорост, които ще дадат възможност на потребителите в рамките на 30 дни да сърфират свободно, да свалят и качват информация, да гледат филми или предават на живо от своя смартфон или таблет. Тестовият период започва да тече от датата на активиране на картата и след изтичането му услугата се деактивира автоматично. Кампанията е валидна до 31 май включително и е по повод навършването на една година от стартирането на 4G технологията от VIVACOM.

   

  За 12 месеца VIVACOM постигна най-голямо покритие на 4G мрежата си сред останалите телекоми на пазара, като в момента то е 94% от населението в страната, стартирайки от 19 % през май миналата година. В момента жителите и гостите на 970 населени места в България вече имат достъп до високоскоростен мобилен интернет. Това постижение бе възможно благодарение на фокусирана политика и целенасочени инвестиции от страна на VIVACOM. Компанията вложи значителни средства в развитието на мрежата си както през изминалата, така и в началото на тази година. Само през първото тримесечие на 2017 г. телекомът инвестира 41 милиона лева  именно в технологичната инфраструктура на компанията. В името на това винаги да предоставя висококачествени, надеждни и съвременни услуги за своите потребители, за последната година компанията модернизира изцяло 2G и 3G мрежите си.

  15.05.2017
 • Атрактивни бонуси с новите промоции на предплатени пакети „Bravo” и “Bravo+” от VIVACOM

  Промоционалните условия са в сила до 31 юли 2017 г.

  11.05.2017 г. – Повече мегабайти за безгрижно сърфиране ще получат клиентите на VIVACOM с новите промоции на предплатените пакети „Bravo” и “Bravo+”.

   

  Потребителите, които закупят един от двата предплатени пакета на телекома, ще разполагат с 4 000 MB, вместо стандартно включените 1 000 MB. Бонусът е в допълнение към останалото съдържание в пакетите. По този начин, освен промоционалните мегабайти, предплатен стартов пакет „Bravo” осигурява на клиентите 300 минути за разговори и 300 SMS-ав мрежата на VIVACOM, а предплатен стартов пакет “Bravo+” -100 минути към всички национални мрежи.

   

  Промоционални условия се прилагат и при презареждане, като допълнителен бонус очаква всеки от клиентите на „Bravo” и “Bravo+“. Презарежданията на предплатените пакети с над 15 лева ще добавя промоционални 3 000 MB. Освен с допълнителните мегабайти, потребителите които презаредятсвоя предплатен пакет “Bravo” с над 15 лева ще получат още 600 минути и 600 SMS-а в мрежата на VIVACOM, докато презареждане със същата сума на пакет „Bravo+” носи 300 национални минути към VIVACOM.

   

  Промоционалните условия са в сила до 31 юли 2017 г.

  11.05.2017
 • 4G мрежата на VIVACOM покрива 916 населени места и достига до 93% от населението

  Компанията отново е с най-големи общи приходи

  • VIVACOM запазва лидерската си позиция с общи приходи от 211.1 милиона лева към края на първото тримесечие на 2017 г.
  • VIVACOM eлидер във фиксирания интернет с 26% пазарен дял
  • VIVACOM e номер 1 IPTV оператор
  • 4G мрежата на телекома постига 93% покритие на населението в страната

   

   

  09.05.2017 г. – VIVACOM запазва лидерската си позиция и отчита приходи в размер на 211.1 милиона лева към края на първото тримесечие на 2017 г.

   

  Телекомът продължава да увеличава приходите си от мобилни услуги, като за първото тримесечие на 2017 г. те достигат 28% пазарен дял. За отчетния период компанията постига по-висок дял на клиентите на мобилен абонаментен план както в сравнение с първото тримесечие на 2016 г., така и с отчетените резултати в края на 2016 година, достигайки 89% от всички клиенти на мобилни услуги. Общият брой на клиентите на мобилни услуги в края на март 2017 г. е 3 088 000, което представлява ръст от 3% в сравнение с 3 011 000 в края на първото тримесечие на 2016 г.

   

  VIVACOM е водещият оператор в доставката на фиксиран интернет, увеличавайки броя на клиентите си от 400 000 в края на първо тримесечие на 2016 г. на 444 000 за първото тримесечие на 2017 г. В резултат на продължаващите инвестиции в оптична инфраструктура, делът на потребителите, използващи оптичната мрежа на компанията, се увеличава от 46% в първо тримесечие на 2016 г. до 52% към края на първите три месеца от 2017 г.   

   

  VIVACOM остава лидер в предоставянето на най-предпочитаната телевизионна услуга – интерактивна телевизия (IPTV). 43% от общо 416 000 клиенти с абонамент за платена телевизия към края на първо тримесечие на 2017 г. са избрали интерактивната телевизия, което представлява ръст от 4 процентни пункта спрямо същия период на предходната година

   

  И през 2017 г. VIVACOM следва политиката да развива мрежата си и внедрява нови технологии като основа за предоставянето на още по-качествени услуги, в отговор на нарастващите очаквания на клиентите.  В края на първото тримесечие на настоящата година 4G мрежата на телекома достигна 90.18% покритие на населението в страната, а в началото на май месец то вече е над 93% от населението или 916 населени места.

   

  За първото тримесечие на 2017 VIVACOM отчита ръст на инвестициите в мрежата. 75% от общо инвестираните средства в размер на 41 милиона лева са вложени именно в технологичната инфраструктура на компанията. За сравнение, общите инвестиции на телекома за същия период на 2016 г. възлизат на 32 милиона лева, а делът на вложените в развитие на мрежата средства е 71%. До края на годината телекомът ще продължи да инвестира значителни средства за да продължи да предоставя висококачествени, надеждни и съвременни услуги за своите потребители.

   

  Финансови резултати на VIVACOM за първо тримесечие на 2017 г.:

   

   

  За трите месеца, приключващи на 31 март

  Изменение

  (в хиляди лева, освен процентите)

  2017

  2016

  (сума)

  (%)

  Общо приходи

  211 106

  211 730

  (623)

  (0)

  Фиксирани линии

  86 713

  82 586

  4 128

  5

  Мобилни линии

  120 741

  120 043

  698

  1

  НУРТС

  9 606

  10 965

  (1 359)

  (12)

  Елиминации

  (5 953)

  (1 864)

  (4 089)

  219

  Коригирана EBITDA

  77 204

  80 146

  (2 942)

  (4)

  Виваком

  74 133

  75 904

  (1 771)

  (2)

  НУРТС

  3 453

  4 443

  (990)

  (22)

  Елиминации

  (382)

  (201)

  (181)

  90

   % Коригирана EBITDA, маржин

  37

  38

  (1)

  (3)

  Мобилни абонати в края на периода

  3 088

  3 011

  77

  3

  % абонати на срочни договори в края на периода

  89

  87

  2

  2

  Абонати на фиксирана телефония в края на периода

  894

  1 017

  (123)

  (12)

  Абонати на фиксиран интернет в края на периода

  444

  400

  44

  11

  % FTTx в края на периода

  52

  46

  6

  13

  Покрити домакинства с високоскоростна оптична връзка в края на периода

  1 095

  1 047

  48

  5

  Абонати на платена телевизия в края на периода

  416

  379

  37

  10

  % IPTV в края на периода

  43

  39

  4

  11

   

   

   

  09.05.2017
 • Издържливият Samsung Galaxy Xcover 4 идва в магазините на VIVACOM

  Това е най-новият представител на серията смартфони на компанията, произведени за работа при екстремни условия.

  03.05.2017 г., гр. София – Изключително издържливият Samsung Galaxy Xcover 4 ще може да бъде закупен от магазините на VIVACOM още тази седмица. Това е най-новият представител на серията смартфони на компанията, произведени за работа при екстремни условия.

   

  Благодарение на IP68 сертификата, Samsung Galaxy Xcover 4 ще устои на суровото въздействие на прах и вода. Освен това, смартфонът покрива изискванията  за стандарт за издръжливост MIL-STD-810G. Това означава, че устройството ще работи безпроблемно дори при екстремно високи или ниски температури, лоши атмосферни условия, както и в случаите на механично външно въздействие.

   

  Samsung Galaxy Xcover 4 е оборудван с 5” (13.2 см) HD TFTдисплей и се захранва от четириядрен 1.4 GHz процесор. Смартфонът разполага с 13-мегапикселова задна и 5-мегапикселова предна камера. Капацитетът на батерията е 2800mAh, което осигурява по-дълго време само с едно зареждане. Samsung Galaxy Xcover 4 работи с Android 7.0 Nougat.

   

  Устройството ще се предлага на цени от 9.90 лв. на месец в комбинация с тарифен план Smart U.

  03.05.2017
 • Sony Mobile и VIVACOM подаряват двоен билет за финала на Шампионска лига в Кардиф

  Късметлията, който ще се наслади на мача на живо от трибуните на Millennium Stadium, ще бъде изтеглен на 12 май 2017 г.

  гр. София – Двоен билет за финала на Шампионска лига ще спечели един от участниците в новата промоционална кампания на Sony Mobile и VIVACOM, свързана с най-значимия европейски клубен футболен турнир. В томболата за голямата награда се включват всички клиенти на телекома, закупили между 24 април и 11 май 2017 г. новия смартфон от супер среден клас на Sony – Xperia XA1. Късметлията, който ще се наслади на мача на живо от трибуните на Millennium Stadium, ще бъде изтеглен на 12 май 2017 г.

   

  Освен билети за най-очаквания финал, щастливецът и негов придружител получават и специален Сребърен пакет, в който са включени двупосочни самолетни билети до Лондон, две нощувки в 4* хотел, ексклузивен трансфер от Лондон до Бристол с луксозен чартърен влак - Luxury Belmond Pullman – влак-близнак на прочутия Orient Express. За тях са предвидени и мърчандайзинг подаръци – мини реплика на трофея за финала, брандирана раница Sony/Adidas, мини топка Adidas за финал 2017, a преди мача ще се насладят на храни и напитки в специалната зона за посрещане.

   

  Представен на Световния мобилен конгрес в Барселона, Xperia XA1 от Sony е с гладък, заоблен дизайн с почти незабележими странични рамки и широк 5-инчов HD IPS дисплей. Устройството разполага с мощен четириядрен 2.3GHz и четириядрен 1.6GHz процесор, които осигуряват приятно изживяване на потребителя, докато сърфира в мрежата, гледа видео или пък играе любимата си игра.

   

  Изключителното качество на снимките, направени с Xperia XA1, е гарантирано от 23-мегапикселовата камера със сензор Exmor RS™ for mobile, светъл F2.0 обектив и чудесни възможности при ниска осветеност. Наред с това – супер бърз преход към режим на заснемане само за 0.6 сек. и невероятно бърз и точен хибриден автоматичен фокус, с който дори и най-спонтанните моменти са винаги на фокус. Предната 8МР камера има 23-мм широкоъгълен обектив за перфектни групови селфита. Смартфонът е с 32GB вградена памет и 3GB RAM и предлага STAMINA режим на батерията. Xperia XA1 се учи и се адаптира към навиците на потребителя, за да улесни ежедневието, като предлага персонализирани настройки и препоръки.

   

  Sony Xperia XA1 се предлага на атрактивната цена от 14,90 лева на месец в комбинация с тарифен план Smart U от VIVACOM. Той е част от новата тарифна линия на телекома и е първият по рода си за българския пазар, който включва неограничени минути за разговори в България и Европейския съюз както към мобилни, така и към фиксирани мрежи, неограничени МВ на максимална скорост в България и 7 500 МВ на максимална скорост в роуминг в страните от ЕС. 

  25.04.2017
 • Революционни планове от VIVACOM изпреварват регулацията на цените в европейски роуминг

  Всички включени национални минути ще важат и за разговори в ЕС с новите SMART тарифи от 20 април

  19.04.2017 г., София – Два месеца преди въвеждането на новата роуминг регулация, VIVACOM предлага на потребителите планове, в които всички включени национални минути важат и за разговори със страните-членки на Европейския съюз. Новата тарифна линия на телекома – Smart – влиза в сила от утре – 20 април, с разнообразие от девет плана от “S” до “U” на цени от 9,99 лева на месец до 49,99 лева, така че всеки клиент да може да подбере най-подходящия според собственото си потребление.

   

  Към революционното предимство за включените минути, VIVACOM стартира и първия по рода си план с неограничени MB на максимална скороств България, без разделение към различни сайтове и приложения – Smart U. Той предлага и неограничени минути, отново за ползване в страната и в целия Европейски съюз.

   

  Всички тарифни планове от новата линия имат включени неограничени минути за разговори в мрежата на VIVACOM, като избрани планове имат и безплатни минути към фиксирани и мобилни мрежи в ЕС. Плановете осигуряват и до 7 500 MB за безплатно сърфиране в роуминг в ЕС.

   

  Smart тарифите имат достъп до 4G мрежата на VIVACOM, без значение от месечната такса и без да е необходимо потребителите да плащат допълнително за това.

   

  В допълнение, новите планове осигуряват на потребителите добавено облачно пространство от 128 GB с VIVA pCloud, както и до 45 канала мобилна телевизия с услугата TV GO.

   

  Тарифните планове са валидни както за частни, така и за бизнес клиенти.

  19.04.2017
 • Промяна в състава на Надзорния съвет на VIVACOM

  На 11.04.2017 г. г-н Спас Русев, г-н Боян Иванович, г-н Зено Майер, г-н Франц Хьорхагер и г-н Бруно Дюшарм са вписани в Търговския регистър като нови членове на Надзорния съвет на VIVACOM.

  София, 12 април 2017 г.  – На 11.04.2017 г. г-н Спас Русев, г-н Боян Иванович, г-н Зено Майер, г-н Франц Хьорхагер и г-н Бруно Дюшарм са вписани в Търговския регистър като нови членове на Надзорния съвет на VIVACOM. Те са назначени в Надзорния съвет съгласно решение на едноличния собственик на капитала на компанията.

  Новите членове заемат местата на г-н Майкъл Тененбаум, г-н Георги Велчев, г-н Владимир Пенков, г-н Стефано Дзупет и г-н Светослав Димитров, които бяха предишните членове на Надзорния съвет.

  12.04.2017
 • Huawei P10 lite и Huawei P10 Plus пристигат в магазините на VIVACOM

  Huawei P10 lite е олекотена в ценово отношение версия на ключовия за бранда модел Р10, която пристига в два стилни цвята – черен и син, а вкрая на месеца и в златист.

  12.04.2017 г., София Още от утре – 13 април -  двата флагмана на Huawei, чиято световна премиера беше преди броени дни, вече са в магазините на VIVACOM.

   

  Huawei P10 lite е олекотена в ценово отношение версия на ключовия за бранда модел Р10, която пристига в два стилни цвята – черен и син, а вкрая на месеца и в златист.

   

  Заобленият  корпус  с метална рамка, двустранно 2.5D извито стъкло и 5.2-инчов FullHDLTPS дисплей го прави идеален, като за работа, така и сърфиране с бързата 4G мрежа на VIVACOM.

   

  Обновената версия на популярния Huawei P9 lite разполага с основна 12-мегапикселова камера с бърз фокус (0.3 сек), двойна LED светкавица и апертура f/2.2 за висококачествени снимки и при ниска осветеност. Задната 8-мегапикселова селфи камера предлага специален портретен режим за по-чисти и ярки селфита с буке ефект.

   

  HuaweiP10 lite разполага с Kirin 658 процесор с намалена консумация на енергия, а потребителският интерфейс е бърз, интуитивен и лесен за навигация. Производителите са помислили и за високото ниво на сигурност за личните данни. Те са защитени, благодарение на сензора за пръстови отпечатъци, който отключва за едва 0.3 секунди.

   

  Huawei P10 Plus е  дългоочакваният  луксозен флагман на производителя за първата половина на 2017 г. Изключителният смартфон е с тънък, метален,  плавно заоблен корпус и 5.5-инчов QuadHD дисплей. Той е оборудван с с 128GB вградена памет и 6GB RAM.

   

  Акцент и при него е двойната камера. За посветените във фотографията, апаратът Leica е издигнат в култ, с него някои от най-големите световни имена са правили своите портрети и корици на списания. Камерата на Huawei P10 Plus e Leica Dual 2.0 Pro Edition. С двете си SUMMILUX-H лещи с по-висока апертура f/1.8 (f/2.2 в P10), тя пренася портретната мобилна фотография в следващото измерение. Снимките, заснети с нея, са със съвършен 3D ефект на осветеност, който се постига и при липса на достатъчно светлина.  Камерата е с прецизен монохромен детайл с нов черно-бял буке ефект и развит двоен хибриден зуум при микро кадри.

   

  Hовият най-мощен процесор Kirin 960 - 4xCortex A73 2.4GHz + 4xCortex A53 1.8GHz прави света по-бърз. Той осигурява отлично качество при високи скорости на снимане, при работа с приложения, мултитаскинг и, разбира се, при браузване в 4G мрежата.

   

  Huawei P10 Plus идва и с ново поколение зарядно, което само за 30 минути зарежда телефона така, че да осигури 4 часа активна безпроблемна работа с него, а екранът му е от закалено стъкло, което се чупи много трудно и не се драска. 

   

  Сензорът за пръстови отпечатъци е на предния бутон, за да съхрани поверителните данни на потребителя.

   

  Huawei P10 Lite може да бъде закупен на изплащане на цена от 15,90 лева на месец или 349,90 лв. при закупуване в брой с план VIVACOM Smart XL.

   

  Huawei P10 Plus е на цена  49,90 лева на месец на изплащане или 1009,90 лв. при закупуване в брой с план VIVACOM Smart XL.

  12.04.2017
 • Хитовият сериал ROGUE с премиера само по VIVACOM Arena

  VIVACOM продължава да инвестира в качествени продукции, които зрителите могат да гледат на различни видео платформи

  Специалният 24-часов филмов канал VIVACOM Arena ще зарадва почитателите на киното с ексклузивна премиера на първия сезон на криминалния екшън сериал Rogue. Тя ще бъде на 11-ти април (вторник) от 21:00 ч. виж повече за VIVACOM ARENA

   

  Rogue проследява драматичната история на полицай Грейс Травис, чието дете става жертва на улична престрелка, докато тя разследва под прикритие най-мощното и опасно мафиотско семейство в града. Изпълнена с чувство за вина,  Грейс Тревис се заема лично със случая, без да подозира, че е свързан с работата й като полицай под прикритие. Разкъсвана от мъка и съмнения и в търсене на възмездие, тя ще трябва да се съюзи с главата на мафиотската фамилия, което ще донесе нови опасности и неочаквани обрати. 

   

  В ролята на полицай Травис зрителите ще видят нашумялата английска актриса Танди Нютън, известна с участието си във филмите “Мисията невъзможна”, “В преследване на щастието” и хитовия сериал на НВО – Westworld.

   

  Сериалът  Rogue ще се излъчва всеки вторник, сряда и четвъртък от 21:00 ч., а повторенията на епизодите ще вървят всяка сряда, четвъртък и вторник от 16:00 ч.

   

  „Много се радваме, че можем да представим на зрителите на филмовия ни канал VIVACOM Arena сериала Rogue. Той е много динамичен и показва живота на едно ченге под прикритие, раздвоено между жаждата за лично отмъщение и желанието да опази своята фалшива идентичност в подземния свят. В момента в Щатите върви четвъртия сезон на сериала, което е доказателство за неговото качество и интересен сюжет. VIVACOM продължава да инвестира в качествено видео съдържание, което да бъде налично на много платформи – традиционните за платена телевизия, както и в платформите за видео по поръчка и мобилно гледане на съдържание с TV GO.”, коментира г-жа Христина Борисова, мениджър „Продукти и услуги“ във VIVACOM.

   

  За нетърпеливите киномани и фенове на екшън криминалета, епизодите на сериала ще са налични предварително във Video On Demand платформата, която е част от IPTV услугата на VIVACOM. Всеки петък ще се качват следващите 3 епизода на сериала, които предстои да бъдат излъчени само по VIVACOM Arena. По този начин клиентите на интерактивна телевизия от VIVACOM ще имат възможността да гледат Rogue в удобно за тях време и преди ефир.

  10.04.2017
Каталог
 • 123Безплатен номер за обслужване на клиенти
 • 121Безплатен номер за обслужване на бизнес клиенти
 • Изпратете е-mail
 • Магазини
към контакти