Новини
 • Филмово забавление за цялото семейство на промоционални цени от VIVACOM

  Разнообразието от съдържание е голямо и има за всекиго по нещо – от анимационни филми до съвременно българско кино.

  18.12.2017 г., София – Семейните вечери този декември ще бъдат още по-уютни и забавни с промоционалните цени за филмови пакети от VIVACOM. Разнообразието от съдържание е голямо и има за всекиго по нещо – от анимационни филми до съвременно българско кино. Пакетите са налични във Видеотеката на интерактивната телевизия на VIVACOM.

   

  Поръчвайки пакет Ново БГ Кино, абонатите на телекома могат да се насладят на цели 7 филма, сред които „Каръци“, „Чужденецът“ и „Корпус за бързо реагиране“ само за 8,90 лв., вместо стандартните 31,30 лв. Любителите на класиката пък ще си припомнят спомените от почивките  „С деца на море“ или как да скрият „Куче в чекмедже“ с пакета емблематични български филми. Той включва цели 10 заглавия и струва само 8,90 лв.

   

  За коледното настроение в топлите семейните сутрини ще се погрижи пакетът с коледни филми, намален от 23,40 лв. на 6,90 лв. Той включва 3 комедии, 2 семейни филма и една анимация, за да удовлетвори желанията на всеки вкъщи – от бебето в люлката до бабата пред камината.

   

  А  всички, които пропуснаха премиерата на хитовия филм „Валериан и градът на хилядите планети“ това лято, или нямат търпение да го гледат още веднъж с близките си, могат да го поръчат от видеотеката на VIVACOM само за 9,90 лв. в кристално HD качество.

   

  Сред останалите пакети на промоционални цени са такива с екшън филми (6 бр. за 8,90 лв.), препоръчани (6 бр. за 8,90 лв.), анимации (6 бр. за 7,90 лв.), семейни (6 бр. за 7,90 лв.) и комедии (6 бр. за 7,90 лв.).

   

  Едно от основните предимства на VOD (Video On Demand) услугата е, че всеки сам избира какво и кога да гледа без реклами. Така потребителите могат да се насладят на любимите си филми в удобно за тях време и с приятна компания. Трябва просто да изберат менюто VOD от своето дистанционно и ще се потопят в необятния свят на киното.

   

  Промоционалните цени на филмовите пакети са валидни за всички нови и настоящи клиенти на интерактивната телевизия на телекома до 31.12.2017 г. включително.

  18.12.2017
 • Пилотен проект за дистанционно отчитане на водомери стартира в София

  Мрежата LoRa прави столицата умен град

  14.12.2017 г. Първият реален проект за интелигентно измерване на потребление, който извежда София една крачка напред по пътя към умния град, вече е факт в мрежата от ново поколение LoRа. Той е реализиран за нуждите на „Софийска вода“ АД  от VIVACOM и Qubiqo - инженеринговата компания, разработваща решения в сферата на управлението на водоснабдителните и канализационните мрежи и съоръжения. Пилотното технологично решение представлява система за дистанционно събиране и анализ на данни от водомери на сградни водопроводни отклонения на сградите в избран софийски квартал. Проектът е новаторски не само за столицата ни и за България, но и за цялата международна организация VEOLIA, тъй като “Софийска вода” АД е първата компания от групата, която внедрява подобна технология.

   

  Системата осигурява в реално време актуална информация за разхода на вода от всички сградни водопроводни отклонения, където са монтирани устройствата, както и от входа на избраната водомерна зона. Събирането на данните от водомерите се извършва със специално разработени сензорни устройства, които използват изградената от VIVACOM мрежа за трансфер на данни от ново поколение - LoRa. Устройствата събират и  изпращат данните през определен и предварително зададен интервал от време.  Информацията от сензорите се достъпва в специално разработено приложение Q Data, което освен визуализация на получените данни, осигурява и първичен анализ по предварително зададени индикатори.

   

  Иновативният проект цели да даде редица възможности за Софийска вода АД за подобряване управлението и ефективността на процесите и повишаване на качеството на услугите на компанията.  Успешното му приключване ще доведе до следващата логична и планирана стъпка в развитието на компанията - изграждането на цялостна система, която да покрива основните консуматори на вода, обслужвани от доставчика на комунални услуги.

   

  LoRa e технология за безжични комуникационни мрежи от нов тип, които осигуряват свързаност и двустранна комуникация между много на брой устройства, разположени върху обширна територия, при това с изключително нисък разход на енергия. Такава мрежа, базирана на LoRA, беше изградена с покритие на цялата столица от VIVACOM в партньорство с Nokia само преди месец.

  14.12.2017
 • VIVACOM разширява покритието на оптичната си мрежа с още един град - Търговище

  Така най-големият по общи приходи телеком в страната вече осигурява фиксиран високоскоростен интернет и IPTV на 23 населени места в България.

  13.12.2017 г., София – От този месец в Търговище вече има покритие на оптичната мрежа на VIVACOM. Така най-големият по общи приходи телеком в страната вече осигурява фиксиран високоскоростен интернет и IPTV на 23 населени места в България.

   

  Оптичната технология дава сигурен и бърз достъп до двете най-иновативни фиксирани услуги на VIVACOM - интернет със скорост до 900 Mbps, както и модерната интерактивна телевизия. Освен високата скорост, тази мрежа осигурява и по-голяма стабилност на интернет връзката, независеща от метеорологичните условия.

   

  В момента IPTV предлага над 220 канала, от които 65 с HD качество. Интерактивната телевизия позволява редица опции, немислими до скоро. С нея зрителите са тези, които определят не само съдържанието, което желаят да гледат, но и времето - могат да спират предаване на пауза, да връщат назад и да превъртат напред. Могат да избират от минали предавания и да гледат на запис пропуснатия мач или сериал - функцията ТВ Архив съхранява излъченото през последните 7 дни телевизионно съдържание. Могат да създадат списък с любими филми и предавания и дори да гледат два канала едновременно.Отскоро потребителите имат възможност и да подредят каналите в IPTV по свой собствен избор. Не на последно място, зрителите могат да избират качествено видео съдържание от най-различни теми посредством видео каталог от над 6 000 заглавия, част от IPTV платформата на телекома.

   

  В момента домакинствата в Търговище с достъп до оптичната мрежа на VIVACOM са над 7 000, като броят им ще расте трайно с планираното разширяване на мрежата на телекома. Компанията последователно развива собствената си оптична мрежа, осигуряваща възможност за предоставяне на високоскоростна свързаност и HD IPTV интерактивна телевизия в над 1 120 000 домакинства в цялата страна.

  13.12.2017
 • Остават 20 дни до края на Операция „Жълти стотинки“

  За първи път в кампанията се включиха ученици

  11.12.2017 г. За първи път тази година деца се включиха по своя инициатива в дарителската Операция „Жълти стотинки“. Кампанията традиционно привлича доброволци за събиране на средства за каузата й, но до този момент инициаторите винаги са били зрели хора. Тази година ученици от седем  училища от цялата страна - Ботевград, Пловдив, Самоков, София, Тетевен и Хасково, заявиха касички за набиране на дарения и събират жълти стотинки в помощ на свои връстници с множество увреждания.

   

  За първи път в нея участват 1640 търговски обекта в цялата страна, с около 1000 повече от миналата година. Официалните партньори на Операция „Жълти стотинки“ са 25, а от тази година дарителската кампания привлича по-активно и доброволци, които се включват в събирането на средства по своя лична воля. По време на кампанията всеки, без значение от възраст и занимание, можеше да заяви от специалните „касички за жълти стотинки“. Така в инициативата се включиха както частни лица, така и офиси и малки търговски обекти – книжарници, кафенета, малки магазинчета и дори служителите от завод за паркет. Кампанията приключва с края на календарната 2017 година, а размерът на събраните дарения ще стане ясен през февруари, след като всички касички бъдат върнати обратно за преброяване на стотинките в тях.

   

  Операция „Жълти стотинки” е национална дарителска кампания на VIVACOM Fund, която вече 8 години подкрепя социални каузи в името на децата. Тя се провежда с помощта на десетки партньори и всяка година мотивира стотици хиляди българи да дадат своя принос в нея. Тази година кампанията събира средства за една от мисиите на фондация „И аз мога” – децата с множество трайни увреждания. Събраните средства ще бъдат дарени целево към „Център за надежда“ в София за осигуряване на още рехабилитатори и подобряване на дневната грижа на деца с множествo увреждания, които посещават училището Луи Брайл. Ако успее, кампанията ще облекчи живота не само на десетки деца, пострадали от съдбата, но и на техните семейства, които често се превръщат в заложници на болестта.

   

  Традиционните партньори на тази уникална за България инициатива са: кино АРЕНА, Burger King, Ciela, Cinelibri, Colibri, DHL, Domino’s Pizza, Grand Optics, Inmedio, Joy Optics, KOM, Mr. Bricolage, 1 minute, Relay, Renault-Nissan, SDI Broker, Sport Depot,  Texas Chicken и Zeiss Experience Center. Новите партньори, присъединили се тази година към кампанията, са: Lafka, AndrewsLadies, Booktrading, DOMKO, VIPSecurity и Eventim, благодарение на които специалните касички ще приемат дарения в близо 1 700 търговски обекта. Медийните партньори, благодарение на които повече хора имат шанса да научат за каузата, са: dir.bg, сп. Elle, вестник Стандарт, Дарик радио, Журнал за жената, „Моето дете“, Нова телевизия, радио FM+, радио Star, Розали, actualno.com и iwoman. Посланици на кампанията са Белослава и Йордан Йовчев, които подкрепят Операция „Жълти стотинки“  от години. И двамата са убедени, че доброто увлича и вярват в успеха и на тазгодишната инициатива.

   

  До края на кампанията остават броени дни, в които всеки може да дари – както своето ресто в магазините–партньори на кампанията, така и със sms на кратък номер 1415 или с обаждане на телефон 0-900-5-14-15. Цената е 1 лев за всички абонати на трите мобилни оператора в страната и 1,20 лв. за клиентите на предплатени услуги. Касички все още могат да бъдат заявени на kasichka@vivacom.bg За по-големи дарения има осигурена дарителска сметка: IBAN BG70TTBB94001528002490.

  11.12.2017
 • Животът е много по-лесен с HTC U11 life

  А по празниците ще бъде и по-достъпен с VIVACOM

  08.12.2017 г. – За тези, които обичат животът да е лесен и всичко да се случва бързо, VIVACOM и HTC имат специално коледно предложение – HTC U11 Life.

   

  U11 Life разполага с иновативната и уникална за бранда HTC технология - Edge Sense. Рамката на модела е чувствителна на натиск и предлага персонализирано задаване на бърз достъп до редица функции само с лек натиск на рамката.  Камерата също може да работи с технологията Edge Sense, което значително улеснява селфи снимките, направени с една ръка. При това може да снимате навсякъде, защото моделът е с IP67 сертификат – удобно устойчив на външни влияния.

   

  HTC U11 Life е първият модел на бранда, който използва платформата Android One и се предлага директно с Android 8.0. Android One предлага на потребителя чисто Android изживяване, което е напълно лишено от всички затормозяващи устройството и излишни приложения. GOOGLE и HTC гарантират на всеки потребител и ежемесечни ъпдейти на сигурността в продължение на две години, което прави U11 Life сигурен и надежден. Това със сигурност означава, че операционната система Android ще бъде винаги актуална.

   

  За доброто представяне на модела се грижи осемядрен Qualcomm Snapdgragon 630 процесор на 2.2 GHz, а вградената му памет е 32/3GB  ROM /RAM. HTC U11 Life също така е оборудван с 5.2” FHD Super LCD дисплей, а любителите на хубавите снимки могат да запечатат всеки ценен момент с изключителните 16MP предна и задна камери, които разполагат с функцията BoostHDR, осигуряваща добри снимки при слаба или силна осветеност. Освен това основната камера също така притежава автофокус и сензор за лицево разпознаване (AF+PDAF).

   

  С VIVACOM HTC U11 Life се превръща в идеалния коледен подарък само за 21,90 на месец в комбинация с план Smart U.

  08.12.2017
 • „VIVACOM Техническа академия“ ще дава практически умения на студенти

  Техническата академия е насочена към студенти от III и IV курс - специалности „Телекомуникации“, „Компютърни системи и технологии“ и „Електроника” в Технически университет.

  05.12.2017 г., София – „VIVACOM Техническа академия“ стартира за осма поредна година. Проектът, който се провежда съвместно от Факултета по телекомуникации на Технически университет – София и VIVACOM, донесе на телекома първа награда в категория „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“ на 14-те годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите през 2017 година.

   

  В рамките на „VIVACOM Техническа академия“ преподаватели от университета и специалисти от телекома провеждат практически ориентирани курсове, които не са включени в редовния план за обучение на студентите. От тази година в програмата има и нов курс по „Основи на програмирането“, който ще даде на студентите практически насоки в областта на разработка на софтуер и мобилни приложения. Така младите не само ще надградят знанията и уменията си, но и ще се запознаят отблизо с работата в телеком индустрията.

   

  И тази година студентите ще преминат както през тясно специализирани технологични курсове, така и през такива, свързани с управление на проекти, технически английски език, разработване на продукти и услуги, правна рамка и регулация на телекомуникациите, бизнес комуникации и развитие на презентационни умения.

   

  Техническата академия е насочена към студенти от III и IV курс - специалности „Телекомуникации“, „Компютърни системи и технологии“ и „Електроника” в Технически университет. За да станат част от нея, кандидатите преминаха през тестове и интервюта и доказаха своите знания и мотивация да продължат развитието си в телекомуникационния бранш.

  05.12.2017
 • Най-достъпният 10-инчов 4G таблет на пазара първо в магазините на VIVACOM

  Със своята атрактивна цена, таблетът е идеален подарък за коледните и новогодишните празници.

  04.12.2017 г., София – Най-достъпният сред 10-инчовите 4G таблети, предлагани от операторите у нас, идва първо в магазините на VIVACOM и Global Net Solution. Това е Alcatel A3 10. Със своята атрактивна цена от 2.90 лв. на месец или 59.90 лв. в брой с план i-Traffic XXL+, таблетът е идеален подарък за коледните и новогодишните празници. Яркият 10.1“ дисплей с IPS технология и HD резолюция гарантира доброто изживяване при гледане на видео. А двете камери на таблета улавят щастливите семейни мигове.

   

  VIVACOM представя трите най-важни причини защо Alcatel A3 10 да бъде подарък и под твоята елха:

   

  1. Коледните песни тази година ще звучат от таблета! Alcatel A3 10 разполага с два стерео високоговорителя и е оборудван със системата Arkamys,за да осигури отлично качество на звука и аудио изживяване от високо ниво.
  2. Издръжлив и производителен, за да отговори на нуждите на всички геймъри и фенове на социалните мрежи. Работата на таблета е подсигурена от 4-ядрен процесор и 2 GB RAM памет. Благодарение на батерията със заряд от 4600 mAh, потребителите могат с часове да сърфират, чатят, снимат и играят игри на воля.
  3. Наслади се на гледката – с 10-инчовия екран на Alcatel A3 10 гледаш филми и видео когато и където поискаш, без компромис в качеството. Благодарение на Dual Windows функцията дисплеят се разделя на две, за да можеш да използваш две приложения едновременно. А с най-бързата 4G мрежа в България за 2017 г. от VIVACOM можеш да поздравиш на живо всичките си приятели в празничния час.
  04.12.2017
 • Коледата е още по-уютна с повече ТВ канали и чисто нов телевизор от VIVACOM

  Телекомът добавя и нови 8 канала в пакет TV L за сателитна телевизия

  01.12.2017 г., София – Всички знаем, че един телевизор вкъщи рядко стига. А какъв по-добър повод от наближаващите празници да подарим на семейството си чисто нов телевизор PHILIPS 49PUS6162/12? Това, което го отличава от обикновените  Full HD телевизори е четири пъти по-високата му разделителна способност. С него малки и големи могат да се насладят на най-доброто възможно качество на картината, благодарение на технологията за мащабиране Ultra Resolution и над 8 милиона пиксела. Цената му е 39.90 лв./месец с план за телевизия и интернет от VIVACOM.

   

  Телекомът добавя и нови 8 канала в пакет TV L за сателитна телевизия, за да донесе още много споделени семейни моменти на своите клиенти. Новите ТВ програми са разнообразни по жанр и съдържание и удовлетворят интересите на цялото семейство – от меломаните и модните фенове до любителите на природо-научни програми.

   

  Кои са новите канали и защо да станат твои фаворити:

   

  1. NHK World – японска телевизия за новини, спорт и телевизия, излъчваща по цял свят. Но, спокойно, предаванията са на английски език, и не ти трябва сертификат по японски, за да разбереш какво се говори.

   

  1. The World – телевизионен канал изцяло с документално съдържание. Може да научите много – както за създаването на Земята, така и за живота на известни личности като Бритни Спиърс.

   

  1. VH1 CLASSIC – любим канал за феновете на музиката от 80-те и 90-те. Годините минават, но хитовете никога не остаряват.

   

  1. In LIFE TV – лайфстайл телевизията на България. От нея се осведомяваме за всички новини и любопитни подробности от лайфстайла и културния живот в България.

   

  1. Fen Folk – телевизията за българска фолклорна музика, традиции и култура. За да забавлява, развлича и събира семейството заедно не само по празниците.

   

  1. BG Music Channel – телевизията за модерна българска музика, любима на всички млади меломани. Има по малко от всичко – хип-хоп, рап, поп и още.

   

  1. Travel TV – първата документална телевизия за туризъм, пътешествия и приключения в Източна Европа. Каналът е създаден изцяло у нас, а чрез своите предавания представя културното разнообразие на планетата по интересен и увлекателен начин.

   

  1. Code Fashion TV – каналът за всички любители на модата. От него ще научите най-интересните и актуални новини от света не само на световната, но и на българската мода и моден бизнес.
  01.12.2017
 • Два пъти по-празнично с VIVACOM

  Сърфирайте свободно с удвоени МВ в най-бързата 4G мрежа в България и се възползвайте от предложенията за модерни таблети, специално за сезона с подарък стилен аксесоар

  29.11.17 г. София – VIVACOM открива празничния сезон с двойно повече възможности за забавление. Плановете за мобилен интернет i-Traffic M+/L+/XL+/XXL+ вече идват с удвоени МВ на максимална скорост и мобилна телевизия с 50+ канала за целия срок на договора. Атрактивните условия са валидни както за нови, така и за настоящи клиенти на телекома, които изберат един от посочените планове за срок от две години.

   

  Всички потребители, които искат да споделят своите коледни преживявания с още повече близки и приятели, могат да избират сред най-желаните 4G таблети, които сега идват със специални подаръци в магазините на VIVACOM:

   

  • Lenovo Tab 3 7 - ексклузивен модел, който се вписва чудесно в коледния дух със своя снежнобял корпус, 16 GB памет и семейни потребителски профили. Достъпен е само в магазините на VIVACOM. А сега е в комплект с удобните и модерни слушалки Setty и струва само 1 лв. еднократно плащане с план i-Traffic XL+. Потребителите получават и 40 000 MB мобилен интернет от VIVACOM.
  • Samsung Galaxy TAB A 10.1 - премиум таблет с голям FHD дисплей и изключително издръжлива батерия – 7300 mAh. Идва с подарък оригинални Bluetooth слушалки. Цената му е 8.90 лв. на месец с план i-Traffic XXL+ с включени цели 80 000 MB мобилен интернет.
  • Huawei MediaPad T2 7.0 - мощният 7.0“ таблет – 4х1.5 GHz, е с батерия с най-голям капацитет в своя клас. Моделът се отличава със стилен алуминиев корпус и атрактивен външен вид, завършен от празничния подарък – оригинален Flip Cover калъф Huawei, който освен да предпазва таблета, лесно се превръща и в стойка. Таблетът е идеалният подарък за Коледа и струва само 1 лв. в брой с план i-Traffic XL+. С него потребителите получават и 40 000 MB мобилен интернет, за да сърфират на воля когато и където си поискат.
  • Prestigio Wize 3407 идва с корпус в свежи цветове, опция за гласово обаждане и кристален образ на 7.0“ IPS дисплей. Таблет за активни хора с подарък Extra BASS слушалки. Струва само 1 лв. в брой с план i-Traffic L+ и с 20 000 MB мобилен интернет.
  29.11.2017
 • Снимай празниците на воля с цели 4 камери с Huawei Mate 10 Lite

  След като превърна Huawei Mate 10 Pro в модерен аксесоар за социално активните хора, следващата стъпка на бранда е да разшири портфолиото с по-достъпен вариант - Huawei Mate 10 lite.

  28.11.2017 г., София – След като превърна Huawei Mate 10 Pro в модерен аксесоар за социално активните хора, следващата стъпка на бранда е да разшири портфолиото с по-достъпен вариант - Huawei Mate 10 lite. Още от утре – 29.11.2017 г.  олекотената версия е в магазините на VIVACOM и очаква своите нови притежатели. 

   

  Huawei Mate 10 lite впечатлява със своя 5,9-инчовият IPS FullFiew дисплей, с високо съотношение на екрана към тялото, и удобния за захващане формат 18:9, както и с наличието на 4 камери. Това е първият модел на компанията с двойна селфи камера, с резолюция на двата сензора съответно 13MP и 2MP. Вторият сензор тук не е монохромен, а RGB, и има за цел да улавя дълбочината на полето за създаване на страхотен боке ефект на хардуерно ниво. Налице е още тонираща селфи светкавица, с голям обхват от 120 градуса, която осветява не само лицето, а и раменете, деколтето и над главата, като същевременно подава различна светлина в различните точки, за да се постиге по-меко и естествено селфи. Осветяването тип „Пеперуда“, познато от студийната фотография, пък прави чертите на лицето по-подчертани и изразителни. Налице са още множество филтри и стикери, с които да придадете по-забавен щрих към споделените си преживявания. Поддържа се и селфи с жест от метър и половина.

   

  Основната камера също е двойна, с резолюция 16MP+2MP и поддържа движещи се снимки – малки 2-секундни видеа, както и промяна на фокуса след заснемането.

   

  Моделът работи с 8-ядрен процесор Kirin 659, 4 GB RAM и 64 GB ROM памет, разширяема чрез microSD слот.

   

  Huawei Mate 10 lite е първият с толкова тънки рамки в своя ценови клас, а изчистеният му с изразена симетрия дизайн се допълва от стилен металния корпус.

   

  В магазините на VIVACOM моделът ще е наличен в елегантен черен цвят, а почитателите на златните тонове скоро ще могат да го намерят и в такъв вариант. Huawei Mate 10 lite ще се предлага на цена от 17,90 лв. на месец в комбинация с план Smart U.

  28.11.2017
 • Бъдете PRO с новия смартфон Huawei Mate 10 Pro

  VIVACOM стартира предварителните онлайн поръчки, които ще продължат от днес до 30-и ноември.

  22.11.2017 г., София – Ценителите на стилните и иновативни смартфони вече могат да са сред първите притежатели на новия Huawei Mate 10 Pro. VIVACOM стартира предварителните онлайн поръчки, които ще продължат от днес до 30-и ноември. Така най-нетърпеливите почитатели на Huawei ще могат да получат телефона преди официалния му дебют в магазините на VIVACOM на 4 декември. Моделът ще може да бъде закупен и онлайн на www.vivacom.bg.

   

  VIVACOM представя цели 10 причини за потребителите да се влюбят в Huawei Mate 10 Pro и да го поръчат още сега:

  1. Kirin 970 - първият в света Kirin процесор с изкуствен интелект (AI), който превръща Huawei Mate 10 Pro в свръхбърз смартфон, поддържащ бърза LTE свързаност и скорост на сваляне на съдържание, ултрапроизводителен с цели 6GBRAM и 128GB вътрешна памет. Перфектно допълнение към най-бързата 4G мобилна мрежа в България за 2017 г. на VIVACOM.
  2. Ефектен модерен дизайн с почтибезрамков дизайн. Ергономично извитотo стъкло приляга плътно в дланта и се усеща също толкова добре, колкото и изглежда.
  3. Безупречно качество на снимките – Huawei Mate 10 Pro притежава втората най-добра камера в света сред мобилните апарати според международната класация на сайта DxOMark, която оценява възможностите на камерата за запечатване на снимки и видео*.
  4. Интелигентна двойна камера Leica за любители фотографи - Huawei Mate 10 Pro идентифицира в реално време 13 различни видове сцени и обекти и автоматично снима с оптималните настройки.
  5. Батерия от 4000 mAh – създадена да издържа до 2 дни употреба, с интелигентно управление на разхода.
  6. Преводач в реално време – потребителите могат незабавно да превеждат текст, глас, разговори и изображения на над цели 50 езика с изкуствения интелект на Huawei Mate 10 Pro.
  7. Първият от бранда с IP67 сертификат за устойчивост на прах и вода и няма да се повреди, ако приемете обаждане под душа или се снимате под вода с дълбочина до 1.5 метра за не повече от 30 минути.
  8. Интелигентен потребителски интерфейс - Huawei Mate 10 Pro идва с най-новия EMUI 8.0, захранван от Android 8.0 Oreo. Поддържа бизнс функцията PC mode за лесно свързване на смартфона към по-голям презентационен екран, а личните известия и обаждания се визуализират само на телефона.
  9. Стилни цветове за всеки вкус - Huawei Mate 10 Pro може да бъде поръчан онлайн в тъмно сиво, а в магазините на телекома ще бъде наличен и в златно.
  10. Перфектният подарък за Коледа - Huawei Mate 10 Pro ще сбъдне мечтата на всеки любител на технологиите. Зарадвайте близките си само за 49,90 лв./месец или 999,90 лв. в брой с план Smart U от VIVACOM.

   

   

  *Източник: https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews/

  22.11.2017
 • Започна третото издание на VIVACOM Регионален грант

  Инициаторите на програмата и финалистите от предишни години създадоха общност, целяща да подкрепя развитието на организациите в нестопанския сектор в България

  На специално събитие, в присъствието на представители на медиите, граждански организации, настоятелства и други заинтересовани страни, беше обявено началото на третото издание на VIVACOM Регионален грант. Програмата се осъществява от VIVACOM и Български център за нестопанско право и предоставя 60 000 лв. за безвъзмездно финансиране на проекти в полза на общности от малките населени места в страната. Критериите за подкрепа на предложенията, с които се кандидатства, са те да са с общодостъпна полза от реализирането им или да решават проблем за конкретна общност, да са новаторски и да въвличат хората по места.

   

  За финансиране от VIVACOM Регионален грант се кандидатства с попълване на електронен формуляр на адрес www.vivacomfund.bg/regionalgrant.html. Крайният срок за подаване на документи е 7 януари 2018 г., като финалистите ще бъдат обявени през март следващата година. В програмата могат да участват юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза, като от тази година се дава възможност за финансиране на проекти и на читалища, училищни настоятелства и настоятелства към детски градини в партньорство с училища и детски градини.

   

  Предложенията, кандидатстващи в третото издание на VIVACOM Регионален грант, могат да получат до 5 000 лв. безвъзмездна финансова помощ за реализирането им, без ограничения в тяхната тематика и насоченост. Финалистите се селектират от независимо жури, в което участват Любен Панов – член на Настоятелството на БЦНП, Жаклин Вагенщайн – съдружник и директор на издателство Колибри и създател на кино-литературния фестивал Синелибри, Ива Дойчинова – журналист, Иван Кънчев – основател на сдружение Българска история и Мария Чернева от БНТ.

   

  „VIVACOM Регионален грант дава скорост на добрите идеи – това е и тазгодишното мото на програмата“ – каза Веселка Вуткова, директор Корпоративни комуникации на VIVACOM. – „Скорост, за да могат малките населени места и общностите в тях да не се чувстват изостанали спрямо големите градове; скорост, която увлича, свързва и преодолява предизвикателствата.“

   

  „Тази програма ни изпълва с удовлетворение и ентусиазъм. Удовлетворение, защото за две години 24 екипа са успели да променят повече или по-малко мястото, в което живеят, да създадат повече от 50 партньорства, да въвлекат повече от 3500 човека. Ентусиазирани сме, защото идеите са все по-добри и вълнуващи. Какво по-успешно от това не да казваш на хората какво да правят, а да даваш сила на техните идеи. Това е програма за насърчаване на гражданската енергия. “ – сподели Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право.

   

  В първите две издания на програмата кандидатстваха общо 539 идеи от всички 28 области на България. Бяха подкрепени 24 местни инициативи и инвестирани 112 480 лева в развитието на общности от цялата страна.

   

  Преди официалното начало на третото издание на VIVACOM Регионален грант беше проведена и първата среща на организациите, реализирали проекти в рамките на програмата. Освен да споделят своя опит, постигнатите успехи и преодолените трудности,  финалистите използваха тази възможност да създадат партньорства и да сформират будна и мотивирана общност, целяща да донесе промяна и развитие за малките населени места у нас. Българският център за нестопанско право представи на участниците в срещата актуалните законодателни реформи, отнасящи се за дейността на гражданските организации, и се ангажира да организира и второ подобно събитие през следващата година.

   

  На снимките:

  Снимка 1 - Веселка Вуткова, директор Корпоративни комуникации на VIVACOM

  Снимка 2 - Жаклин Вагенщайн – съдружник и директор на издателство Колибри и създател на кино-литературния фестивал Синелибри

  Снимка 3 - Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право.

  Снимка 4 - от ляво надясно - Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право, Веселка Вуткова, директор Корпоративни комуникации на VIVACOM, Иван Кънчев – основател на сдружение Българска история, Жаклин Вагенщайн – съдружник и директор на издателство Колибри и създател на кино-литературния фестивал Синелибри,  Ива Дойчинова – журналист

  22.11.2017
Каталог
към контакти