Новини
 • Samsung Galaxy S7 edge в уникален син цвят идва в магазините на VIVACOM

  Устройството с впечатляващ син десен, което почитателите на Samsung очакват с нетърпение, може да бъде намерен в магазините на VIVCOM още утре.

  19.01.2017 г., София – Елегантният Samsung Galaxy S7 edge вече ще се предлага в България в нов атрактивен цвят – Blue Coral. Устройството с впечатляващ син десен, което почитателите на  Samsung очакват с нетърпение, може да бъде намерен в магазините на VIVCOM още утре.

   

  Към момента VIVACOM предлага телефоните Samsung Galaxy S7 edge с богато разнообразие от четири цвята: Silver Titanium, Pink Gold, Black Onyx и Gold Platinum.  Всички те, заедно с новия Blue Coral нюанс на Samsung Galaxy S7 edge, могат да бъдат закупени изгодно на цена от 39.90лв. на месец в комбинация с актуалния тарифен план Smart XL.

  19.01.2017
 • Мобилно приложение на култовата игра Seasons of War - безплатно във VIVA Apps

  Играта представлява походова стратегия в условията и традициите на Средновековието, а целта е играчът в ролята на Губернатор да развива владението си.

  18.01.2017 г., гр. София – Ново партньорство на VIVACOM с българската компания за разработка и разпространение на компютърни и мобилни игри „Империя Онлайн” обогатява избора на феновете на интернет игрите. От месец януари стратегическата онлайн игра Seasons of War вече е част от собствения хъб за приложения на телекома - VIVA Apps. Играта представлява походова стратегия в условията и традициите на Средновековието, а целта е играчът в ролята на Губернатор да развива владението си с помощта на земеделие и търговия, но и, разбира се, чрез сурови битки и завоевания на чужди имперски градове.Играта е напълно безплатна. А за най-запалените геймъри, които искат да се сдобият с повече диаманти за бързо развитие на стратегията си, могат да купуват такива (на стойност до 25 лева) директно през мобилната апликация, като разходите ще бъдат добавяни към месечната им сметка. Това спестява на потребителите необходимостта да използват кредитна или дебитна карта за онлайн разплащане.

   

  VIVA Apps e безплатен хъб за приложения, който е предварително инсталиран на всяко мобилно устройство, закупено от VIVACOM. Така телекомът улеснява клиентите си, събирайки на едно място над 300 игри и апликации. С поредното разширяване на приложенията, компанията последователно следва обещанието си, дадено при създаването на VIVA Apps преди 5 години, а именно, да го актуализира непрекъснато с нови, ексклузивни и разнообразни мобилни приложения.

   

  „Империя Онлайн“ е българска IT компания, успешно развиваща дейност вече над 10 години. Средновековните й заглавия са основен продукт от портфолиото й за онлайн и мобилни игри, привличайки фенове на интернет съревнованията не само от България, но и от други над 150 страни. Стотици хиляди активни играчи в денонощие се състезават помежду си в реално време, потапяйки се в атмосферата на суровото Средновековие.

  18.01.2017
 • 270 проекта от цялата страна кандидатстват за VIVACOM Регионален грант

  Подадените проекти са с атрактивно съдържание, свързано с полезни инициативи за детското физическо и духовно развитие, здравословен начин на живот сред природата, дейности за хора с увреждания и специални нужди и др.

  12.01.2017 г., СофияОбщо 270 кандидатури от 28 области на страната ще се борят за финансиране и реализиране от VIVACOM Регионален грант. Първата фаза на инициативата за набиране на проекти приключи. Резултатите показват висока активност от неправителствени организации и институции, регистрирани в големи областни градове, чиито дейности ще бъдат посветени на малки населени места и села.

   

  Подадените проекти са с атрактивно съдържание, свързано с полезни инициативи за детското физическо и духовно развитие, здравословен начин на живот сред природата, дейности за хора с увреждания и специални нужди и др.

   

  В рамките на програмата телекомуникационната компания предоставя безвъзмездна помощ/грантове на граждански организации, читалища и училища от цялата страна, за проекти на местно ниво. Програмата се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право.

   

  Общата стойност на VIVACOM Регионален грант тази година е 60 000 лева, като телекомът я увеличи с 10 000 лева след успеха на първото ѝ издание. Финансирането за всеки проект може да бъде до 5 000 лева, като няма ограничения нито на броя проекти, които една организация подава, нито на това дали е била сред печелившите в предходна година. Програмата ще подкрепи инициативи със средна продължителност до 1 година, като няма ограничение за сферите, в които ще се реализират проектите.

   

  Крайното решение за финансиране ще се вземе от независимо жури, съставено от професионалисти и обществено значими личности от различни сфери: Ива Дойчинова – журналист; Захари Карабашлиев - белетрист и драматург; Иван Кънчев – един от създателите на сдружение „Българска история“; Любен Панов – директор на Български център за нестопанско право;Веселка Вуткова - Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM.

   

  Идеите, които бъдат одобрени и получат подкрепа, ще бъдат представени на www.vivacomfund.bg и на Информационния портал за гражданските организации в България -  www.ngobg.info

   

  Печелившите от Програмата идеи ще бъдат обявени през март 2017 г. 

   

  На снимките:

   

  Снимка 1 - от ляво на дясно: Надя Шабани - Български център за нестопанско право, Веселка Вуткова - Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM, Иван Кънчев – сдружение „Българска история“, Захари Карабашлиев - белетрист и драматург


  Снимка 2 - от ляво на дясно: Надя Шабани - Български център за нестопанско право, Веселка Вуткова - Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM, Иван Кънчев – сдружение „Българска история“, Лора Абаджиева - Нардоно читалище "Бъдеще сега", Захари Карабашлиев - белетрист и драматург, Ива Дойчинова 

  12.01.2017
 • VIVACOM има най-бързата 4G мрежа, измерена от GWS

  Измерването е реализирано от Global Wireless Solutions (GWS) по тяхната методология в периода 15.10 -15.11.2016 г., на петте съществуващи в България LTE мрежи.

  06.01.2017 г., София – 4G мрежата на VIVACOM получава най-висок резултат GWS OneScore за скорост в направено измерване в градовете София, Русе, Созопол, Каварна и населени места по българското Черноморие. Измерването е реализирано  от Global Wireless Solutions (GWS) по тяхната методология в периода 15.10 -15.11.2016 г., на петте съществуващи в България LTE мрежи. Тосе базира не само на показателите за скорост, но и на тези характеристики на мрежите, които са важните за потребителите. Ето защо измерването е разделено в три категории: обмен на данни (Packet OneScore™); скорост (Speed OneScore™) и достъп до социални медии (Social Media OneScore™).

   

  Global Wireless Solutions (GWS) със седалище в Далас, САЩ е водещ независим доставчик на решения за безжичната индустрия.

   

  4G мрежата на VIVACOM вече е достъпна за над 6 милиона души или над 83% от населението на България, в повече от 650 населени места. С нея абонатите получават още по-високи скорости за мобилен интернет – до 112 Mbps за сваляне и до 37,5 Mbps за качване на информация към мрежата.

   

  Потребителите на телекома могат да сърфират безпроблемно в 4G мрежата с всички актуални мобилни планове, без да плащат допълнително. Необходимо е само устройството им да поддържа LTE технологията, да сменят SIM картата си с 4G и да се намират в зона с покритие на мрежата.

   

  За да осигури още повече възможности за работа и забавление на своите абонати, до края на месец януари VIVACOM предлага до 4 пъти повече включени МВ в плановете си за мобилен интернет i-Traffic, както и до 50% отстъпка от мобилните тарифи SMART за целия срок на договора. При активиране на 4G SIM карта всеки клиент на телекома има достъп до 4000 МВ еднократно, за да тества мрежата и лично да се убеди в предимствата ѝ.  

  06.01.2017
 • Хибридният таблет от ново поколение Lenovo Yoga Book вече и с Windows 10 Pro

  Windows 10 Pro дава множество допълнителни възможности, не само за крайните потребители, а и за по-взискателните бизнес професионалисти.

  05.01.2017 г., гр. София – След като бе представен за първи път от VIVACOM в края на 2016 г., иновативният модел на Lenovo – Yoga Book вече ще бъде наличен и с операционна система Windows 10 Pro, която дава множество допълнителни възможности, не само за крайните потребители, а и за по-взискателните бизнес професионалисти. Така потребителите ще имат още повече свобода при избора на операционна система – Android или Windows.

   

  Lenovo Yoga Book Windows Edition е хибрид между таблет и 2 в 1 устройство, съчетаващ в себе си функционалност и изключителен дизайнпри тегло от само 690 грама. Алуминиево-магнезиевият корпус е от ново измерение с метална панта, позволяваща използването на устройството както като таблет, така и като компютър. Към характеристиките на модела се прибавя и 10,1” Full HD IPS дисплей, който прави картината ясна, детайлна и с по-голяма контрастност.  

   

  За съхраняване на най-ценните моменти, моделът разполага с 8 MP основна камера, а за най-големите селфи любители устройството има вградена и 2 MP предна камера.

   

  Иновативното допълнение към този модел е Real Pen стилус, зареден с истинско мастило. Писалката позволява да се пише директно върху хартия или на допълнителния екран за записки. Когато трябва да свършите нещо важно, просто отворете Yoga Book и пишете с Halo. Клавиатурата се появява само когато е необходима. Тя е с оптимизиран софтуер - допълва и коригира автоматично, давайки възможност за бърза и прецизна работа.

   

  Устройството осигурява над 13ч. мултимедийно забавление само с едно зареждане, благодарение на 8500 mAh батерия. Всичко това е подсигурено от мощен хардуер, а именно 4-ядрен Intel Atom™ процесор с 4 GB RAM и цели 64 GB за съхранение на файлове.

   

  Моделът ще се предлага в магазинната мрежа на VIVACOM от следващата седмица на цена от 43.90 лв. на месец с тарифен планза мобилен интернет i-Traffic XXL, който през януари включва 70000 MB на максимална скорост, 45 канала за гледане на телевизия в движение с услугата TV GO и 128GB облачно пространство за съхранение на файлове във VIVA pCloud.

  05.01.2017
 • VIVACOM дарява телекомуникационни услуги на пострадалите от бедствието в Хитрино

  В знак на съпричастност към пострадалите от бедствието в Хитрино, в продължение на два месеца VIVACOM ще предоставя безплатно на абонатите си в населеното място услугите, за които са абонирани.

  В знак на съпричастност към пострадалите от бедствието в Хитрино, в продължение на два месеца VIVACOM ще предоставя безплатно на абонатите си в населеното място услугите, за които са абонирани. Потребителите на телекома няма да заплащат за национални разговори и мобилен интернет. Тези, които имат възможност, ще могат да използват безвъзмездно и стационарните услуги - домашен интернет и телевизия. В случай на установени повреди, техническото оборудване, необходимо за приемане на услугите, както и стационарните телефонни апарати, ще бъдат подменени безплатно от телекома.

    

  В стремежа си да окаже максимална подкрепа на пострадалите в региона, телекомът поддържа безплатно и номера за дарение 1466 на БЧК, като стойността на едно съобщение е 1 лв. без ДДС.

  29.12.2016
 • VIVACOM предоставя безплатна Wi-Fi зона на цялата територия на Общинска администрация Петрич

  По случай предстоящите коледни и новогодишни празници, VIVACOM изгради безплатна Wi-Fi зона на цялата територия на Общинска администрация Петрич и информационния център към нея.

  22.12.2016г., Петрич – По случай предстоящите коледни и новогодишни празници, VIVACOM изгради безплатна Wi-Fi зона на цялата територия на Общинска администрация Петрич и информационния център към нея.

   

  Благодарение на това гражданите на Петрич ще имат възможността да използват високоскоростната мрежа за достъп до различните административни и електронни услуги на общината. По този начин телекомът иска да улесни възможно най-много гражданите по време на празниците.

   

  Освен за административните си нужди, потребителите ще могат да се възползват от Wi-Fi зоната, за да сърфират още по-свободно с бърз достъп до имейл, социални мрежи, онлайн игри, TV и видео съдържание.

  22.12.2016
 • Телевизионната услуга на VIVACOM е с най-висока оценка според проучване на потребителските нагласи

  Проучването се базира на оценката на реални потребители за качеството на картината, звука и сигнала.

  20.12.2016, София – Резултати от маркетингово проучване сочат, че VIVACOM е с най-висока обща оценка сред четирите най-големи доставчици на ТВ услуги в България. В него потребители са дали своята лична оценка за качеството на телевизионния сигнал, звук и картина, както по тип телевизионна услуга – интерактивна, сателитна и кабелна, така и според вида ТВ канали – съответно HD и SD. Според класацията на участниците в изследването:

   

  • VIVACOM IPTV заема първо място в общото класиране от всички доставчици, тествани в изследването;
  • Сред доставчиците на сателитна цифрова телевизия (DTH), VIVACOM е на първо място;
  • Сред доставчиците на интерактивна телевизия (IPTV), VIVACOM е на първо място;
  • На база класирането на HD каналите, интерактивната телевизия на VIVACOM (IPTV) заема първо място.

   

  Проучването е проведено от агенция „Маркет тест“, специализирана в маркетинговите изследвания и проучвания на потребителските нагласи. То се базира на оценката на реални потребители за качеството на картината, звука и сигнала.

   

  Изследването е проведено два пъти, през януари и ноември 2016 година, във всяко от което са взели участие по 20 потребители на платена телевизия, мъже и жени на възраст между 18 и 59 години, които гледат повече от 1 час телевизия на ден.

   

  Оценени са 8 телевизионни канала, поравно групирани според типа сигнал - стандартно качество (SD) и високо качество (HD). Участниците са разделени на две групи, оценяващи по 4 канала. На всеки участник е била предоставена възможността да класира качеството на звука, картината и сигнала на седем екрана без достъп до логото и името на доставчика. Респондентите в проучването са класирали всички ТВ екрани от 1-во до 7-мо място, като на 1-во са поставили най-предпочитания, така резултатите се базират на 80 наблюдения за всеки тип телевизионен сигнал.

   

  Повече информация за методологията на проучването могат да бъдат намерени на: www.mtest.bg

  20.12.2016
 • Празнично работно време на VIVACOM магазини 2016

  Уважаеми клиенти, магазините на VIVACOM ще работят с променено работно време по време на Коледните и Новогодишните празници.

  Уважаеми клиенти, магазините на VIVACOM ще работят с променено работно време по време на Коледните и Новогодишните празници. Подробният график на всеки магазин можете да намерите тук

  20.12.2016
 • Само до края на декември нови, по-добри предложения за плановете SMART от VIVACOM

  Атрактивните оферти важат за всички, които решат да подпишат нов или преподпишат съществуващ договор за мобилна услуга.

  16.12.2016 г., София – Само до края на месец декември всички клиенти могат да се възползват от плановете SMART, които предлагат много повече съдържание. Атрактивните оферти важат за всички, които решат да подпишат нов или преподпишат съществуващ договор за мобилна услуга.

   

  С обновените си Smart плановете телекомът отново ще изненада потребителите.

   

  Smart XL е безспорният фаворит на пазара, предлагайки неограничени минути към национални мобилни и фиксирани мрежи, както и 240 за международни разговори. Освен много време за разговори, тарифата включва и 20 000 MB за сърфиране в мрежата на изключителната цена от 34,99 лева на месец.  

   

  Smart L се предлага с 20 000 MB и неограничени минути към всички национални мрежи, включително и фиксирани такива, само за 24,99 лева на месец.

   

  Smart M също предлага неограничени минути към всички мобилни и фиксирани национални мрежи, като и 12 000 MB за 17,99 лева на месец.

   

  Останалите Smart планове също са с много атрактивни условия. Пълна информация за всички продукти от тарифната линия могат да бъдат намерени тук.

   

  С всички планове Smart абонатите получават възможността да гледат от 15 до 45 ТВ канала на мобилно устройство с приложението TV GO, както и 128 GB облачно пространство във VIVA pCloud.

  16.12.2016
 • VIVACOM ще предложи уникалния робот BB-8 на феновете на „Междузвездни войни“

  Познатият на всички почитатели робот BB-8 е дроид, криещ в себе си информацията за местонахождението на митичния Люк Скайуокър.

  15.12.2016, София- В деня на премиерата на дългоочаквания нов епизод Rouge One на Междузвездни войни, VIVACOM ще предложи на феновете на легендарната поредица да се сдобият с уникалния робот BB-8.

   

  Познатият на всички почитатели робот BB-8 е дроид, криещ в себе си информацията за местонахождението на митичния Люк Скайуокър. Играчката се управлява посредством приложението Star Wars BB-8, което е налично за смартфон и таблет, както за Android, така и за iOS. Комуникацията между апликацията и дроида е възможна в радиус от 9-10 метра и посредством Bluetooth.

   

  BB-8 не е просто играчка – това е спътник. Веднъж свързан с таблета или смартфона, BB-8 буквално оживява. Посредством режима Patrol Mode, притежателите му могат да го изпращат да изследва и записва заобикалящата го среда. Функциите му обаче далеч не се изчерпват това. Точно както във филмите от поредицата Star Wars, BB-8 може да показва и холограмни изображения. Благодарение на функцията Message, могат да бъдат прожектираникратки видеа, записани на устройството, с което се управлява роботът. Благодарение на третия режим за игра Drive, контролът върху дроида се осъществява интуитивно, а скоростта му е наистина поразителна.

   

  Дроидът ще бъде наличен на цена от 14,90 лв. на месец в комбинация с всички планове за оптичен интернет (FiberNet) за две години.

  15.12.2016
 • Празнични оферти от VIVACOM - Huawei P9 идва с подарък безжична колонка и Huawei P9 lite - със селфи стик

  Специално за наближаващите коледни празници VIVACOMще зарадва потребителите с атрактивни подаръци към едни от най-желаните смартфони.

  14.12.2016, София – Специално за наближаващите коледни празници VIVACOMще зарадва потребителите с атрактивни подаръци към едни от най-желаните смартфони.

   

  Елегантният и тънък Huawei P9 идва с луксозна безжична колонка Huawei в стилен златист цвят. Оригиналният аксесоар се свързва бързо и удобно с телефона и осигурява качествен звук за още по-добро настроение в празничните дни. Huawei P9с подарък безжична колонка Huawei се предлага на атрактивната цена от 28,90 лева на месец в комбинация с план Smart XL за две години.

   

  За хората, които искат безпроблемно да запечатат всеки момент от празненствата в красиви снимки, Huawei P9 lite вече е с подарък селфи стик. Практичното устройство е незаменим помощник  за любителите фотографи както по време на пътуване, така и за големите семейни и приятелски срещи в наближаващите ваканционни дни. Смартфонът с подарък селфи стик може да бъде закупен само за 9,90 лева на месец в комбинация със Smart XL за две години.

   

  Атрактивните оферти се предлагат до изчерпване на количествата и са в сила само до края на месец декември.

   

  С план Smart XL потребителите на VIVACOM имат на разположение неограничени минути във всички национални мрежи, 20 000 MB мобилен интернет на максимална скорост, както и 240 минути за международни разговори. Само до края на декември той се предлага с 50% отстъпка от стандартната месечна такса или 34,99 лв. за целия срок при сключване на нов договор или преподписване на настоящ такъв. Със Smart XL клиентите могат да гледат до 45 ТВ канала на мобилно устройство с приложението TV GO и да съхраняват своите файлове на 128 GB облачно пространство от VIVA pCloud.

  14.12.2016
Каталог
 • 123Безплатен номер за обслужване на клиенти
 • 121Безплатен номер за обслужване на бизнес клиенти
 • Изпратете е-mail
 • Магазини
към контакти