Новини
 • VIVAZ Талант от бъдещето!

  100 млади таланти от цялата страна ще придобият опит и знания по време на летния си стаж в компанията.

  17.07.2017 г. София - Лятната стажантска програма VIVA Zе в разгара си! Доказателство за това са 100-те млади и талантливи хора, които прекрачиха прага на VIVACOM, за да се включат в нея. Впредстоящите месеци стажантите ще се изправят пред нови предизвикателства, отговорни задачи и забавни инициативи. Освен полезния практически опит, участниците в Лятната стажантска програма ще получат - възможност да работят на трудов договор, конкурентно заплащане и социални придобивки за положените усилия. Успешно завършилите програмата ще получат препоръки и сертификати, които да им послужат за бъдеща реализация. Всяко година над 40% от тях продължават своята кариера в рамките на компанията.

   

  Пожелаваме им иновативно, вдъхновено, динамично, ефективно, честно и отговорно #VIVAZ лято!

   

  17.07.2017
 • Най-бързата мобилна мрежа в България за 2017 г. е на VIVACOM

  Данните са от реални тестове за измерване на скоростта, направени от потребители с най-популярното приложение Speedtest® на Ookla®

  12.07.2017 г., София – VIVACOM има най-бързата мобилна мрежа в България за 2017 г. според анализ на резултатите от спийдтеста на Ookla за първото и второто тримесечие на 2017 година. VIVACOM отбелязва най-висок сравнителен резултат за цялата си мобилна мрежа в стотици хиляди тестовете, направени от потребители с приложението за измерване на скорости „Speedtest“ на Ookla в цялата страна. В допълнение към наградата, VIVACOM постига най-високата средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежата. 

   

  Тестовете, измерващи скоростта на мобилните мрежи на операторите в различни точки на територията на Република България са извършени по методологията на Ookla, в периода януари – юни 2017 година.

   

  Пълните резултати от тестовете и повече информация за методологията на Спийдтест наградата могат да бъдат намерени на официалния уеб сайт на Ookla: http://www.speedtest.net/awards/bg/carrier/2017

   

  Speedtest на Ookla е услуга, която дава възможност на хората в реално време да тестват скоростта на интернет връзката, включително скоростта на сваляне и качване на информация в интернет. Това е най-популярният тест за измерване на скорост на интернет в света с повече от 6000 сървъра, покриващи цялото земно кълбо.

   

  4G мрежата на VIVACOM вече е достъпна за 94% от населението на България, което означава, че жителите на повече от 992 населени места могат да се възползват от мобилен интернет със скорости до 112 Mbps за сваляне и до 37,5 Mbps за качване на информация в мрежата. Всички актуални мобилни планове на телекома, включващи мобилен интернет, позволяват сърфиране в 4G мрежата без допълнително заплащане. Достатъчно е устройството, което потребителят ползва, да поддържа LTE технология и SIM картата му да е сменена с 4G SIM карта.

   

  12.07.2017
 • 4G Мрежата на VIVACOM вече е достъпна и за клиентите на предплатени услуги

  Единствените изисквания са устройството и SIM картата на абоната да поддържат 4G/LTE връзка.

  10.07.2017 г. София - Потребителите с предплатени услуги на VIVACOM вече могат да ползват високоскоростен мобилен интернет през 4G/LTE мрежата на телекома. Единствените изисквания са устройството и SIM картата на абоната да поддържат 4G/LTE връзка. Ако SIM картата не е съвместима с 4G мрежата, във всеки магазин на VIVACOM може да се извърши безплатна смяна.  

   

  4G/LTEмрежата на VIVACOM осигурява скорости за сваляне до 112 Mbps и за качванедо 37.5 Mbps. Покритието обхваща 94% от населението на страната, което е над 970 населени места.

   

  Предплатените пакети „Bravo“ и „Bravo+“ ще могат да бъдат използвани в 4G/LTE мрежата и са с промоционално включени 4 000 MB, вместо стандартните 1 000 MB. Промоцията е в допълнение към останалото съдържание на пакетите, като „Bravo” осигурява на клиентите още 300 минути за разговори и 300 SMS-а мрежата на VIVACOM, а предплатен стартов пакет “Bravo+” предлага 100 минути за общуване с всички национални мрежи.

  10.07.2017
 • Клиентите на VIVACOM вече могат да се заплащат покупките от Google Play заедно с месечната си сметка

  Услугата е безплатна и ще бъде достъпна за потребителите с абонаментен договор към телекома

  04.07.2017 г., гр. София – Kлиентите на VIVACOM вече могат да купуват мобилни приложения и друго дигитално съдържание от Google Play, като ги заплащат заедно с месечната си сметка. Услугата е безплатна и ще бъде достъпна за потребителите с абонаментен договор към телекома, които ползват устройства с операционна система Android™.

   

  Процесът по закупуване на съдържание е удобен, лесен и безопасен. Осигурено е високо ниво на сигурност, тъй като услугата не изисква регистрация на кредитна или дебитна карта в Google Play. Необходимо е единствено първоначално въвеждане на адрес и потвърждение чрез получена на телефона SMS парола. Клиентите могат да използват услугата както през мобилна, така и през Wi-Fi мрежа.

   

  Сумата за закупените приложения, музика, абонаменти и направени in-app плащания ще се добавя автоматично към фактурата за месеца в секция “Разплащания през телефона”. Общата стойност на покупките в Google Play, които могат да бъдат направени в рамките на 30 дни, е 24 лева.

   

  Всички клиентите на VIVACOM с Android устройства ще могат да намерят детайлна информация за нея на специално създадена страница на корпоративния сайт.

  04.07.2017
 • Три нови смартфона MOTO на Motorola в магазините на VIVACOM

  Motorola се завръща силно на българския пазар със своите смартфони, разработени и проектирани изцяло в САЩ

  03.07.2017 г., София – Три нови смартфона MOTO на Motorola идват в магазините на VIVACOM. Новите модели смартфони на Motorola от серията Moto - Moto G⁵ Plus и Moto E⁴ Plus, вече се предлагат в магазините на VIVACOM. От началото на седмицата част от портфолиото на телекома ще стане и бюджетният MOTO C Plus. Motorola се завръща силно на българския пазар със своите смартфони, разработени и проектирани изцяло в САЩ, с отличен дизайн и множество подобрения, батерия с дълъг живот и съвременни камери.

   

  Motorola Moto G⁵ Plus се отличава със стилна метална конструкция с компактни размери. Теглото е 155 грама, при размери 150 х 74.0 х 9.7 мм. Той разполага с 5,2-инчов дисплей, запазена обаче е Full HD резолюцията, което дава по-голяма детайлност на картината (424 ppi) в комбинация с Gorilla Glass 3 и защита от надраскване. Смартфонът идва с най-актуалната версия на Android – 7.0 (Nougat). Оборудван е с 12-мегапикселова задна камера и 5-мегапикселова камера за селфи снимки. Голямата производителност се поддържа благодарение на осемядрен процесор 2.0Ghz Qualcomm Snapdragon 625. Оперативната му памет е 2 или 3 GB, а паметта за съхранение на данни -  32 или 64 GB. Tук, сигурността на информацията е гарантирана благодарение на сензора за пръстови отпечатъци. Батерията на Motorola Moto G⁵ е с капацитет от 3000 mAh и издръжливост от 6 часа при само 15-минутно зареждане.

   

  4G телефонът Motorola Moto E⁴ Plus е с 5,5-инчов IPS LCD дисплей с резолюция 1280 х 720 пиксела, 2.5D стъклено покритие и сигурен метален корпус. Устройството работи с четириядрен процесор 1.3GH и операционна система Android v7.1 (Nougat), разполага с оперативна памет от 2 GB и памет за съхранение на данни - 16 или 32GB. Размерите му са 155 x 77,5 x 9,55 мм, при тегло от 198 грама. То е напълно оправдано с наличието на батерия с впечатляващия капацитет от 5000 mAh, която се зарежда бързо чрез специалното зарядно в комплекта (10W) и издържа до два дни само с едно зареждане. Ярките и ясни снимки са възможни, дори при ограничена осветеност, благодарение на основната 13-мегапикселова камера с автофокус и 5-мегапикселовата селфи камера. Устройството поддържа NFC и има два микрофона, плюс поддръжка за технологията Dolby Atmos™, предлага още и полезната nanocoating защита, която предпазва от намокряне отвън и отвътре.

   

  Motorola Moto G⁵ Plus се предлага в магазините на VIVACOM на цена от 18.90 лв. на месец или 349.90 лв. в брой. Motorola Moto E⁴ Plus може да бъде закупена за 9.90 лв. на месец и 199.90 лв. в брой. Офертите са валидни в комбинация с тарифен план Smart U.

   

  Семейството смартфони Moto, които VIVACOM ще предложи в своите магазини, се увеличава и с изключително бюджетния и привлекателен Motorola Moto C Plus. Моделът предлага 5-инчов HD дисплей, 8 и 2-мегапикселова камери и е оборудван с четириядрен процесор 1.25 GHz и операционна система Android v7.1 (Nougat). Цената му с план Smart U е само 4,90 лева на месец или 59,90 лв. в брой.

  03.07.2017
 • Интернет навсякъде с MOBIX от VIVACOM

  Услугата осигурява високоскоростен интернет дори в малките населени места

  30.06.2017 г., София – Лятното сърфиране в интернет без ограничения вече може да започне. От 1 юли VIVACOM разширява своето портфолио с две нови тарифи за услугата Mobix, която предоставя интернет за дома, вилата или офиса, посредством мобилната 4G мрежа на телекома. Това ще даде възможност на жителите дори на най-малките населени места да се възползват от качествена и безпроблемна връзка с интернет.

   

  Mobix 30 LTE и Mobix 60 LTE целят да отговорят в максимална степен на нуждите на потребителите. Mobix 30 LTE включва 30 000 MB на максимална скорост, достъп до интернет през 4G мрежата на VIVACOM и се предлага само за 10,80 лева на месец в комбинация с друга услуга и при сключване на двугодишен договор. За потребителите, които искат да сърфират още повече в глобалната мрежа, то Mobix 60 LTE осигурява 60 000 MB, a месечната цена на плана e само 14,80 лева в комбинация с друга услуга при сключване на двугодишен договор. И двата пакета предоставят неограничен трафик след изчерпването на мегабайтите на максимална скорост. Те се предлагат със специализирано оборудване – рутер Huawei B310s и с възможност за управление на включените MB. Към тях може да бъде активиран и допълнителен пакет - Mobix Plus, който предоставя още 30 000 MB на максимална скорост срещу еднократна такса от 4,80 лева.

   

  Ценно предимство в случая е, че VIVACOM дава възможност за релокация на услугата според семейните планове не само за лятото, но и за цялата година.

   

  Услугата е валидна за частни и бизнес клиенти и всеки потребител може да я инсталира самостоятелно, чрез детайлни и лесни за следване инструкции, които получава при закупуването й.

  30.06.2017
 • Нов IT директор във VIVACOM

  От началото на месец юли ръководството на дирекция „Информационни технологии“ във VIVACOM официално се поема от Росен Тончев

  30.06.2017 г., София – От началото на месец юли ръководството на дирекция „Информационни технологии“ във VIVACOM официално се поема от Росен Тончев, изминал целия си професионален път в компанията.  

   

  Росен Тончев е завършил специалност Информационни технологии в Софийски Университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва своето кариерно развитие във VIVACOM като стажант преди 16 години. По време на професионалното си развитие във VIVACOM заема различни експертни, а в последствие и мениджърски позиции, като устойчиво развива своите експертни и ръководни качества.

   

  Във VIVACOM дирекция „Информационни технологии“, освен основните й функции, има за цел да развива своевременно иновативните проекти на компанията, които да носят допълнителна стойност на партньорските взаимоотношения с бизнес клиентите и за реализацията на бизнес идеите на компанията. Сред основните приоритети на Росен Тончев на новата позиция е повишаване на ефективността на дирекция „Информационни технологии“, което ще допринесе за задържането на лидерската позиция на  VIVACOM на телеком пазара.

  30.06.2017
 • VIVACOM и Global Net solutions с официално партньорство

  Благодарение на това ключово сътрудничество VIVACOM ще прибави нови 60 търговски обекта към съществуващите 250 в цялата страна

  29.06.2017 г., София – VIVACOM стартира партньорство с нов търговски представител - Global Net solutions.

   

  Благодарение на това ключово сътрудничество VIVACOM ще прибави нови 60 търговски обекта към съществуващите 250 в цялата страна, в които се предлагат продукти и услуги на телекома.

   

  Като ексклузивен представител на VIVACOM, Global Net solutions започва продажбата на пълната гама услуги на телекома. Във веригата магазини клиентите ще открият разнообразни оферти, подходящи както за дома, така и за офиса и ще имат възможност да заплащат своите сметки.

   

  Global Net solutions е на българския пазар от края на 2003 г., развивайки собствена търговска мрежа. Компанията е с дългогодишен опит в предоставянето на телекомуникационни услуги, като основно предлага продажба на мобилни телефони и абонаментни и предплатени пакети с телеком услуги. От този месец потребителите ще могат да намерят всичките национални и локални промоции на VIVACOM в обектите на Global Net solutions.

  29.06.2017
 • Книжарница в бус гостува на фестивала „София диша“

  „ДУМИ НА 4 ГУМИ“ ще срещне читателите с известни български писатели и поети на чаша чай

  21.06.2017 г., София - Книжарницата „ДУМИ НА 4 ГУМИ“ е малка и уютна, събрала българския книжен свят в един бус. А по време на фестивала „София диша“, освен насладата от книгите, домакините ще предлагат и сладки минути на чаша чай или кафе в разговор с български писатели и поети.

   

  Това ще е поредната спирка на мобилната книжарница, чиято цел е да обиколи България това лято и да стигне до места, недостъпни досега за най-новите книги и съвременната българска литература. Освен присъствието й в малките градове и общини, мобилната кножарница си е поставила за цел да участва в големите литературни салони и фестивали не само в страната, но и в чужбина. Отличителното за нея е, че представя и продава единствено съвременни български писатели и поети, като акцентът е върху живите ни автори и точно това я ревръща в кауза. „ДУМИ НА 4 ГУМИ“ събира писатели и поети с техни потенциални читатели. А читателите превръща в поклонници на литературата.  Проектът се осъществява със съдействието и подкпрепата на VIVACOM Регионален грант.

   

  За фестивала за градско изкуство „София диша“ пътуващата книжарница е подготвила богата програма от срещи с известни български писатели и поети. Всеки от тях ще посвети на читателите около час за разговори, снимки и автографи.

   

  В съботния ден софиянци ще се срещнат отблизо с Милен Русков, Михаил Вешим, Димитрис Георгиев, Емануил А. Видински, Рене Карабаш, Васил Панайотов и Константин Трендафилов.  В неделя авторите, които почитателите на българската проза и поезия могат да видят, са Георги Мишев, Иво Сиромахов, Димана Йорданова, Петър Чухов, Николай Терзийски, Владимир Зарев и  Емил Андреев.

   

  Програмата VIVACOM Регионален грант подпомага развитието на регионите в България и се стреми да стимулира активността на местните общности. Инициативата на най-големия телеком в страната се провежда в партньорство с Български център за нестопанско право. Общата инвестиция на VIVACOM в регионални проекти по програмата досега е 112 000 лв., от които 50 000 през 2015 г. и 62 000 в настоящото издание.

   

  21.06.2017
 • Eмблeмaтичнaтa Nоkіа 3310 идва в магазините на VIVACOM

  Легендарната Nоkіа 3310 се завръща и вече се предлага в магазините на VIVACOM.

  20.06.2017 г., София – Легендарната Nоkіа 3310 се завръща и вече се предлага в магазините на VIVACOM. За пръв път устройството беше представено в края на февруари по време Световния мобилен конгрес в Бapceлoнa.

   

  Обновеният дизайн запазва класическия облик на своя предшественик, като съвременната версия е по-компактна и лека. Телефонът разполага с 2,4-инчoв цвeтeн и извит дисплей с поляризиран филтър, за да гapaнтиpa добра видимocт пpи диpeĸтнa cлънчeвa cвeтлинa. Nokia 3310 има 2-мегапикселова камера с LED светкавица, FМ paдиo и MP3 плeйъp. Вградената памет е 16 MB с възможност за поставяне на допълнителна microSD картадо 32GB.

   

  Впечатляващата батерия мoжe дa издъpжи с едно зареждане до 22 часа в режим на разговори и дo 744 часа в peжим нa гoтoвнocт. В комплекта са включени и слушалки, с които може да се слуша до 51 часа музика с едно зареждане.

   

  Пoпyляpнaтa игpa Ѕnаkе също се завръща, при това с подобрения.

   

  В магазините на VIVACOM телефонът ще се предлага в син цвят на цена от 9.90 лв. в брой с тарифен план Smart L.

  20.06.2017
 • Промяна в състава на Управителния съвет на VIVACOM

  На 16.06.2017 г. г-н Димитриос Лиупис е вписан в Търговския регистър като нов член на Управителния съвет на Българска телекомуникационна компания ЕАД (VIVACOM).

  София, 19 юни 2017 г.  – На 16.06.2017 г. г-н Димитриос Лиупис е вписан в Търговския регистър като нов член на Управителния съвет на Българска телекомуникационна компания ЕАД (VIVACOM). Той е назначен в Управителния съвет съгласно решение на Надзорния съвет на компанията.

   

  Г-н Димитриос Лиупис e Главен директор маркетинг във VIVACOM от февруари 2017 г. Той има повече от 25 години опит в сферата на телекомуникациите. Работил е в големи телекомуникационни оператори в няколко държави, заемал е ръководни позиции в областта на маркетинга и развитието на продуктите и услугите. В България г-н Лиупис работи повече от 10 години. Бил е директор Продукти и услуги, а впоследствие Главен директор Маркетинг в Глобул (сега Теленор) и директор Продукти, услуги и решения в Мтел. Има магистърска степен по компютърни науки от Университета на Кардиф, Уелс, Великобритания и бакалавърска степен по информатика и математика от Университета на Рединг, Великобритания.

   

  На същата дата е отразена и дерегистрацията на г-н Александър Грънчаров и г-н Русин Йордановкато членове на Управителния съвет. След вписването на промяната, членовете на Управителния съвет на VIVACOM са: г-н Атанас Добрев, г-н Радослав Златков, г-н Асен Великов, г-н Мирослав Петров и г-н Димитриос Лиупис.

  19.06.2017
 • От днес влиза в сила промяната в таксуването на услуги в роуминг в ЕС/ЕИЗ

  От днес - 15.06.2017 г. VIVACOM въвежда промени в таксуването на роуминг услугите в рамките на Европейския съюз и Европейската икономическа зона в съответствие с изискванията на Регламент № 531/2012 и на Регламент за изпълнение 2016/2286 на Европейския парламент и Европейския съвет.

  От днес - 15.06.2017 г. VIVACOM въвежда промени в таксуването на роуминг услугите в рамките на Европейския съюз и Европейската икономическа зона в съответствие с изискванията на Регламент № 531/2012 и на Регламент за изпълнение 2016/2286 на Европейския парламент и Европейския съвет.

   

  Включените национални минути в тарифните планове/допълнителните пакети на VIVACOM ще станат валидни и за изходящи разговори в роуминг в ЕС/ЕИЗ до България, в страната на пребиваване и в рамките на ЕС/ЕИЗ, без за тях да бъде начислявана допълнителна такса.

   

  Цената на изходящите обаждания, които се правят след изчерпване на включените в тарифния план/ допълнителен пакет безплатни национални минути, ще се определя спрямо стандартната цена на минута към други фиксирани или други мобилни мрежи в съответния план.

  Входящите разговори няма да се таксуват.

  Включените МВ в абонаментен планове/ допълнителни пакети ще са валидни за сърфиране в страни от ЕС/ЕИЗ при следните условия:

  -         При включен към тарифния план/допълнителен пакет неограничен обем от MB (без значение дали се прилага ограничение по скорост), потреблението на данни в роуминг, за което няма да се начислява допълнителна такса е в обем, равен на двукратния обем, който се получава след разделяне на дължимата месечна такса (без ДДС) за ползвания тарифен план/допълнителен пакет на регулираната максимална цена на роуминг на едро, определена от ЕК.

                След изчерпване на този обем се прилага допълнителна такса от 0.014 лв./MB с ДДС.

  -         При тарифни планове/допълнителни пакети с включени MB в определен обем, при потребление на MB в роуминг се черпи от включените МВ, а след изчерпването им се прилага цена съгласно тарифния план.

  -         За тарифни планове без включени MB, потребление на данни в роуминг се таксува по национална цена съгласно ползвания тарифен план.

   

   

   

  За повече информация посетете www.vivacom.bg/156

   

  15.06.2017
Каталог
 • 123Безплатен номер за обслужване на клиенти
 • 121Безплатен номер за обслужване на бизнес клиенти
 • Изпратете е-mail
 • Магазини
към контакти