Новини
 • VIVACOM осигурява постоянна работа на близо 40% от стажантите си

  Стартира 15-тата Лятна стажантска програма за наемане на младежи

  София– Близо 40% от стажантите във VIVACOM остават на постоянна работа в компанията след приключване на Лятната стажантска програма всяка година. Телекомът обяви новото ѝ издание по време на Националните дни на кариерата. Това е 15-тата поред стажантска програма и ще протече под надслов “VIVARACE: Победителят си ти!“. Компанията ще даде възможност на 100 амбицирани младежи да работят в екип с доказани професионалисти в почти всички дирекции на компанията – ИТ, Архитектура, планиране и изграждане на мрежата, Продажби, Човешки ресурси, Маркетинг, Корпоративни комуникации, Финанси и други.

   

  Всички желаещи могат да кандидатстват за стажантска позиция до 30.04.2018 г., като подадат CV и мотивационно писмо в сайта на VIVACOM.

   

  В продължение на три месеца младежите ще работят по реални проекти и казуси и ще развиват нови умения в дигитална и иновативна среда.

   

  Освен работа на трудов договор с конкурентно заплащане и пакет социални придобивки, стажантите ще получат и още:

  • Обучения;
  • Конкурси и състезания с атрактивни награди;
  • Участие в мащабна доброволческа акция;
  • Препоръка и сертификат за успешно завършване на стажантската програма;
  • Възможност за назначаване на постоянна работа.

   

  Всеки стажант има индивидуално назначен ментор, който ще го въведе в корпоративната среда, ще му поставя задачи и ще го напътства по време на стажа.

  19.03.2018
 • Първите неща, които незабавно да изпробваш със Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+

  Новите смартфони вече са налични в магазините на VIVACOM

  16.03.2018 г., София – Да си купиш най-новия флагман на Samsung вече е лесно и удобно – можеш да го поръчаш онлайн от VIVACOM, а от днес ще го намериш и в магазините на телекома. По-трудно е, обаче, да решиш коя от всичките му екстри да изпробваш първо.

   

  За да не се чудиш, ето списък със задължителните неща, които първо да тестваш на новите смартфони с Инфинити дисплей от най-ново поколение – 5.8-инчовият Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ с размер на дисплея цели 6.2 инча.

   

  1)   Снимай – От Samsung отново поставят акцент върху камерата – 12-мегапикселова основна и 8-мегапикселова предна при Galaxy S9, и двойна 12-мегапикселова основна при Galaxy S9+. Те ще направят снимките ти красиви при различни видове светлина и ще уловят нощните ти приключения с поразителна яснота, благодарение на адаптивния режим на двойната бленда F1.5/F2.4. Можеш да създаваш и пленителни видеоклипове с функцията засупер забавен каданс. Дори да не успяваш да задържиш телефона си неподвижен, снимките ще сас кристална чистота, благодарение на оптичната стабилизация на изображението (OIS).

  2)   Настрой интелигентното сканиране – Отминаха дните, в които всеки път трябва да въвеждаш парола, за да отключиш телефона си. Със Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ можеш да настроиш интелигентно сканиране, което комбинира разпознаване на лица и сканиране на ириса. Телефонът ще те идентифицира дори при слаба светлина. Трябва просто да активираш опцията от менюто с настройки и готово – отключваш го незабавно, когато и където е необходимо.

  3)   Слей се със звука – чистият звук на двойните стереоговорители, настроени от AKG, е 1,4 пъти по-мощен от този на предишните телефони от Galaxy серията.

  4)   Направи си собствено Emoji – Защо да използваш жълто усмихнато емотиконче, когато можеш да си създадеш свое, приличащо досущ на теб? Това вече е възможно с новите флагмани на Samsung. Просто отвори камерата, избери режим AR Emoji, снимай се и след секунди ще видиш своята анимирана версия. Можеш и да запишеш клипове, в които твоето емоджи с добавена реалност говори, пее или прави, каквото пожелаеш. Сподели ги с приятели, за да направиш своя чат уникален.

  5)   Сподели безпроблемно екрана си с други Samsung екрани – можеш да споделяш лесно снимки и видеоклипове, като синхронизираш устройствата си чрез своя Samsung профил.

  6)   Превключвай бързо приложенията сърфирай в интернет, направи си собствено емоджи с добавена реалностили играй любимата си игра. Каквото и да правиш, то се извършва плавно и бързо с мощната комбинация от мобилен процесор Octa-core Exynos 9810 и 4 GBRAM памет при Galaxy S9 и 6 GB RAM при Galaxy S9+.

   

  Samsung Galaxy S9 и Samsung Galaxy S9+ се предлагат в най-модерния за 2018 година цвят - ултравиолетово, а за почитателите на по-класическия стил са вариантите в среднощно черно и  син корал.

  Цената на Samsung Galaxy S9 64GB е 48,58 лв./месец с или 1019,98 лв. в брой с план SMART U. А Samsung Galaxy S9+ 64GB струва 55,58 лв. месечно или 1 169,98 лв. в брой с план SMART U от VIVACOM.

  16.03.2018
 • CAT S41 – SMART телефон с HARD функционалности

  Новият смартфон вече е наличен ексклузивно в онлайн магазина на VIVACOM

  15.03.2018 г., София – Имаме добра новина завсички пътешественици, авантюристи и любители на адреналина: телефонът ви може да е не само SMART, но и HARD. И не, не става дума за калъфи и протектори, които да предпазят устройството от надраскване, а за новия смартфон CAT S41, който се предлага ексклузивно от VIVACOM сред операторите, в онлайн магазина на телекома. Създаден, за да оцелява, той ще остане здрав дори след падане върху цимент от 1.8 метра, както и ще работи перфектно след потапяне във вода на дълбочина до 2 метра.

   

  Не се тревожете, ако искате да прекарате няколко дни сред природата – смартфонът ви ще оцелее и без ток. Батерията на CAT S41 е с капацитет 5000 mAh, а производителите обещават, че телефонът ще издържи цели 44 дни в режим на готовност и 38 часа в провеждане на разговори. А ако на някого от компанията му падне батерията, докато все още е далеч от електрическия контакт, може да му „дадете“ малко от вашата. С опцията си за споделяне на заряд CAT S41 се превръща в зарядно устройство за друг телефон. Всичко е много лесно – смартфоните се свързват един с друг чрез специален кабел, наличен в комплекта, а процесът се следи с приложение. Така може да определите точно колко процента от вашата батерия да се прехвърли към тази на другото устройство и да сте спокойни, че то няма да изтегли повече енергия, отколкото е останала на вашия телефон.

   

  Освен дълъг живот на батерията, CAT S41 ще ви осигури и необходимата сигурност с подобрените услуги на SOS Location Alert. Сигналът за местоположението е функция за безопасност, която ви позволява бързо да изпращате SOS съобщения с местоположението си или да проверявате къде се намират членовете на екипа, когато работите в опасни зони.

   

  И за да не бъде само HARD, но и SMART, CAT S41 разполага с 13-мегапикселова основна и 8-мегапикселова предна камера. За безупречната му работа се грижи 8-ядрен процесор, който работи на честота 2.3 GHz. Телефонът разполага и с 3 GB RAM и 32 GB вградена памет плюс възможност за добавяне на microSD карта. Дисплеят му е 5" Full HD TFT с покритие Gorilla Glass 5 и възможност за ползване с ръкавици и мокри пръсти.

   

  Ако и вие нямате търпение да се сдобиете с новия CAT S41, вече може да го поръчате бързо и лесно от онлайн магазина на VIVACOM.

   

  С един от най-предпочитаните планове – Smart L+, телефонът струва само 29,98 лв. на месец с план.

  15.03.2018
 • VIVACOM е нaй-големият телеком по общи приходи за пета поредна година

  Компанията представи резултатите си за 2017 г. в Интегриран доклад

  •       За пета поредна година VIVACOM е най-големият телеком по общи приходи на българския пазар;
  •       VIVACOM запазва лидерска позиция във фиксирания широколентов интернет с 26% пазарен дял в края на 2017 година;
  •       VIVACOM отново e IPTV операторът с най-много клиенти;
  •       VIVACOM е операторът с доказано най-бързата мобилна мрежа в страната, измерена от OOKLA за 2017 г.*;
  •       VIVACOM предоставя 4G покритие на 99% от населението и 90,77% на територията в страната**

   

   

  09.03.2018 г. – Водена от най-добрите европейски и световни практики за корпоративно отчитане и прозрачност, VIVACOM отчете резултатите си в Интегриран годишен доклад. Данните за изминалата 2017 година сочат, че за пета поредна година компанията запазва лидерско място на българския телеком пазар с общи приходи от 890 милиона лева, което е 1.6 % повече спрямо 2016. Телекомът отбелязва и устойчив ръст от 2.7% в Коригираната EBITDA.

   

  Компанията продължава да увеличава пазарния дял по приходи от мобилни услуги, като в края на 2017 г. постига 29% дял. Към края на 2017 г. общият брой на клиенти на мобилни услуги е 3 085 000, като сеотчита ръст на дела на клиентската база на абонаментен договор - 89% спрямо 87% в края на 2016 година. VIVACOM постига и най-добър баланс в сравнение с останалите оператори на пазара при преносимостта на мобилни номера с привлечени над 147 хиляди абоната за годината.

   

  Делът на приходите от мобилен интернет в общите приходи от мобилни услуги продължава да се увеличава, като за четвърто тримесечие на 2017 година достига 37% спрямо 33% за същия период на 2016 г. Принос за този ръст има и постигнатото от компанията 99% покритие на населението и 90,77% на територията на страната с 4G технологията, която позволява високоскоростна интернет връзка в мобилна мрежа. За сравнение, в края на 2016 година отчетеното от компанията покритие беше 87% от населението и 48.64% на територията. В допълнение, VIVACOM успява да запази устойчиво ниво на средномесечните приходи от потребител (ARPU) въпреки силната конкуренция на пазара – 11.4 лева за четвърто тримесечие на 2017 г.

   

  В края на 2017 г. VIVACOM отново е лидер в доставката на фиксиран интернет с общо 480 000 абонати спрямо 437 000 за 2016 г. 54% от всички потребители на фиксиран интернет от VIVACOM използват оптичната мрежа на телекома, осигуряваща скорости до 900 Mbps. В края на 2017 г. броят на покрити с оптична мрежа домакинства достига близо 1 130 000. През изминалата 2017 година телекомът включи в покритието на оптичната мрежа 4 нови града – Дупница, Перник, Търговище и Велико Търново. Допълнително, повече от 40 населени места или близо 57 000 домакинства имат достъп до Fiber Net чрез оптична мрежа, изградена във FTTc топология.

   

  За поредна година VIVACOM остава най-предпочитаният IPTV  оператор, запазвайки водещ пазарен дял в предоставянето на най-модерната телевизионна услуга – интерактивна телевизия (IPTV), а именно 61% пазарен дял. Зрителите с платена  TV услуга от VIVACOM са се увеличили от 410 000 през 2016 до 447 000 в края на 2017 г.Паралелно с отчетената положителна тенденция, телекомът реализира и по-висок дял на зрителите, ползващи интерактивна телевизия - 46% в сравнение с 42% в края на 2016 г. Увеличаващото се привличане на нови абонати е обусловено от повишеното търсене на висококачествени услуги, богато съдържание и интерактивни функции, допринасящи за положително потребителско изживяване.

   

  В инвестиционната си политика през 2017 г. VIVACOM запазва фокуса си върху инфраструктурата, инвестирайки в разширяване на покритието и подобряване на капацитета, устойчивостта и дългосрочната ефективност както на мобилната, така и на фиксираната мрежа. Общата стойност на инвестициите на VIVACOM през 2017 г. е 181 милиона лева, като от тях 73% са вложени в развитие и поддържане на мрежовата инфраструктура на телекома.

   

  Фокус на компанията и през следващата година ще бъде развитието на инфраструктурата й в съответствие с бързо навлизащите нови технологии и приложения, както и високото качество на предоставяната услуга. Оптичната мрежа на VIVACOM също остава приоритет за телекома с разширяване на покритието й с нови десетки хиляди домакинства.

   

  И тази година VIVACOM отчете финансовите си резултати в Интегриран доклад, който предоставя и цялостна картина за представянето на компанията през изминалата 2017 г. Докладът включва още анализ на допълнителната стойност, която телекомът допринася към обществото в качеството му на един от най-големите работодатели и сериозни корпоративни дарители. Отчетът разглежда взаимното влияние между средата, в която VIVACOM оперира, и стратегията, управлението, рисковете, резултатите и бъдещите планове на компанията. Иновативният подход на прозрачно корпоративно отчитане се прилага от VIVACOM за втора поредна година, като надгражда практиката на компанията за издаване на Доклад за устойчиво развитие, започнала още през 2014 г.

   

  Целият доклад може да бъде разгледан на: http://www.vivacom.bg/web/catalog/sustainableen/index.html

   

  Финансови резултати на VIVACOM за 2017 г.:

   

   

  За годината, приключваща на 31 декември,

  Изменение

  (в хиляди лева, освен процентите)

  2017

  2016

  (сума)

  (%)

  Общо приходи

  889 503

  875 266

  14 237

  1.6

  Коригирана EBITDA

  318 915

  310 629

  8 286

  2.7

   % Коригирана EBITDA, маржин

  36

  35

  1

  1.0

  Мобилни абонати в края на периода

  3 085

  3 133

  (48)

  (1.5)

  % абонати на срочни договори в края на периода

  89

  87

  2

  2.1

  Абонати на фиксирана телефония в края на периода

  806

  926

  (120)

  (13.0)

  Абонати на фиксиран интернет в края на периода

  480

  437

  43

  9.8

  % FTTx в края на периода

  54

  51

  3

  5.3

  Покрити домакинства с високоскоростна оптична връзка в края на периода

  1 128

  1 087

  41

  3.8

  Абонати на платена телевизия в края на периода

  447

  410

  37

  9.0

  % IPTV в края на периода

  46

  42

  4

  7.5

   

   

  *Най–висока средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежа и Speedtest награда за мобилна мрежа за 2017 г. Резултатите се основават на анализ, проведен от Ооkla чрез Speedtest. За повече информация: http://www.vivacom.bg/bg/4g

   

  **Покритието от 99% е по население и съгласно измерване на БТК ЕАД. Покритието от 90,77% е по територия и съгласно измерване на БТК ЕАД и обявено в отчет към Комисия за регулиране на съобщенията.

  09.03.2018
 • Таблети за един лев и през март

  VIVACOM добавя още един таблет в групата за един лев

  06.03.2018 г., София – През месец март изборът между таблетите за един лев от VIVACOM се увеличава с още едно устройство - HUAWEI MEDIAPAD T2 7.0, наред с Prestigio Grace 3157 и Prestigio Wize 3418. И трите таблета поддържат 4G и предоставят високоскоростното преживяване от доказано най-бързата 4G мрежа в страната[1] – тази на VIVACOM.

   

  Новият таблет в групата на атрактивните промоции – HUAWEI MEDIAPAD T2 7.0 – може да бъде закупен еднократно на цена от един лев в брой с месечен абонамент i-Traffic XL+. Таблетът е с традиционния за Huawei елегантен дизайн и алуминиев корпус. Дисплеят му е 7-инчов IPS с резолюция от 1024 х 600 пиксела. Устройството разчита на добра 4100 mAh батерия и осигурява 455 часа в режим на готовност, до 7.9 часа сърфиране в мрежата и до 11.9 часа възпроизвеждане на видео.

   

  Prestigio Grace 3157струва 1 лев в брой еднократно, ако го изберете заедно с iTraffic L+. Таблетът е със 7-инчов IPS LCD дисплей и разчита на четириядрен 1.1GHz процесор. Носи удовлетворение от работата с Android 7.0 Nougat и е достатъчно бърз и мощен за навременно и точно изпълнение на задачите.    

   

  Третата опция да се оборудвате с таблет за един лев е 8-инчовият Prestigio Wize 3418. Устройството се предлага за един лев в брой с план iTraffic M+. С него ще разчитате на Android, v6.0 Marshmallow и RAM памет от 1GB плюс 8 GB вградена памет и с възможност за допълнителни 32 GB вградена памет с microSD слот. С батерия от 4200 mAh и екран с резолюция от 800 x 1280 пиксела, това е един таблет, който ще е удобен за цялото семейство. 

   

  [1]Най–висока средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежа и Speedtest награда за мобилна мрежа за 2017 г. Резултатите се основават на анализ, проведен от Ооkla чрез Speedtest. Покритието от 99% е по население и съгласно измерване на БТК ЕАД. 

  06.03.2018
 • Бъди смарт с VIVACOM и Huawei

  Новият P smart е умно решение в комбинация с плановете на телекома

  02.03.2018 г., София – Най-новият смартфон в магазините на VIVACOM Huawei P smart отговаря на две от ключовитетенденции умните устройства – огромен екран с елегантно тънка рамка с  много добро качество и характеристики на достъпна цена Huawei P smart с месечната цена от 18,50 лв. с планSmart L+ е наистина умно предложение за разумните потребители, които избират внимателно и целят максимален баланс между цена и качество.    

   

  Смартфонът се отличава с Full View (безрамков) 5,65-инчов  FHD+ дисплей, който прави визуалното изживяване на потребителите още по-пълноценно. Huawei P smart разполага с две камери, като основната е двойна - 13MP и 2MP, а селфи камерата е 8 MP .Телефонът дава възможност за заснемане на видео във FULL HD формат и снимки с фоново размиване на заден план за по-артистични фотографии..

   

  Устройството е интелигентен избор заради своя 8-ядрен процесор (4x2.36GHz + 4x1.7GHz).  и последните версии на операционната система (Android 8Oreo) и  наинтерфейсът (EMUI 8) му. Huawei P smart разполага с батерия с капацитет 3000 mAh, която ще служи дълго дори на най-активните потребители. Устройството притежава и сензор за пръстови отпечатъци от ново поколение, който  отключва смартфона за 0.3 секунди.

   

  Всичко това е облечено в елегантен алуминиев корпус, скрасив дизайн, който го доближава до високия клас смартфони. В магазините на VIVACOM устройството се предага в три цвята: черен, син и златен.

  02.03.2018
 • 13 проекта получават подкрепа в третото издание на VIVACOM Регионален грант

  13 проекта бяха отличени от журито на програма VIVACOM Регионален грант, осъществявана в партньорство с Български център за нестопанско право.

  01.03.2018 г., София – 13 проекта бяха отличени от журито на програма VIVACOM Регионален грант, осъществявана в партньорство с Български център за нестопанско право. Допълнително двама от кандидатите бяха изненадани със специални награди от страна на VIVACOM.

   

  Днес, 1 март 2018 г., на специално събитие в A Hub, София бяха обявени13-те проекта, които печелят финансиране в третото издание на VIVACOM Регионален грант. С програмата VIVACOM подпомага развитието на регионите в България и стимулира участието на местните общности, като предоставя грантово финансиране на граждански организации, читалища, училищни настоятелства и настоятелства на детски градини от цялата страна, за да осъществят проекти на местно ниво. Инициативата се провежда в партньорство с Български център за нестопанско право.

   

  Общата сума, отпусната за реализацията на проектите в третото издание, е 60 000 лв., а максималният грант за проект е 5000 лв. Освен финалистите, тази година още два проекта, кандидатствали за подкрепа в програмата, получиха специални награди от VIVACOM извън първоначално обявения бюджет. Инвестицията на VIVACOM Регионален грант от трите издания е общо 172 000 лв., от които 50 000 лв. са отпуснати през 2015 г. в подкрепа на 11 проекта, 62 000 лв. през 2016 г. в подкрепа на 13 проекта и 60 000 лв. през 2017 г. в подкрепа на нови 13 идеи. 

   

  В третото издание на VIVACOM Регионален грант кандидатстваха 329 проекта на граждански организации от 27 области в страната като 59 от тях са посветени на общности в села. Над 200 от проектите са на юридически лица с нестопанска цел в обществена полза, 80 на читалища, а 26 от училищни настоятелства и настоятелства на детски градини. Най-много са предложенията от областите София град, Пловдив, Варна, Бургас, Враца, Хасково и Стара Загора.

   

  В журито, оценило проектите, бяха Мария Чернева (журналист, БНТ), Ива Дойчинова (радио журналист), Жаклин Вагенщайн (създател на кино-литературния фестивал Синелибри и управляващ директор на издателство „Колибри“), Иван Кънчев (един от създателите на Сдружение „Българска история“), и Надя Шабани (директор, Български център за нестопанско право). Три са основните критерия, по които те са определили победителите в надпреварата за грантовете: общодостъпна полза от реализирането на инициативата или решаването на проблем за конкретна общност от хора, въвличане на местната общност и новаторство.

   

  Отличените проекти

   

  Проектът на Сдружение „Метаморфози“ – Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи ще продължи регулярните срещи на медицинските клоуни в детските отделения на УМБАЛСМ „Пирогов“, София, за да предлага смехотерапия на малките пациенти.

   

  „Мобилна работилница“ на Сдружение Творческа улица за художници и артисти от София ще получи финансиране за преобразяване и възстановяване по креативен начин на занемарени места в градската среда. По проектът ще работи екип от млади артисти от различни възрасти.

  Проектът Сцената на детските мечти (социализация чрез театър) на Сдружение Избор от Банско, ще реализира благотворителен спектакъл с участието на деца с и без увреждания.С децата ще работят театрални професионалисти и педагози. Постановката ще бъде представена пред широката общественост в Банско. 

   

  Чрез Мост на мотивацията, Сдружение „С идея за бъдещето - спорт, образование, култура“ - Сандански ще даде възможност на младежи да изрисуват главния мост в парка на града, с 600 подбрани цитати на велики личности. Цитатите ще бъдат подбрани от гражданите на Сандански чрез онлайн гласуване.

   

  Сдружение ИДЕА от Варна чрез проекта си Подготвителна менторска програма на Социалната чайна ще реализира 35 ателиета, в различни направления, за деца от институции, като целта е да се подпомогне формирането на различни навици и умения в децата.

   

  Подкрепа получава и проектът Да спасим кестените на Организация на българските скаути. Скаутите ще оздравяват заболели кестенови дървета в Русе, Шумен и Варна чрез поставяне на феромонови капани за листоминиращи молци. Ще бъде създадена и мобилна апликация за по-лесно проследяване на ефекта от приложените мерки.

   

  Фестивал „Младежкото екологично и социално предприемачество и ние“ на Сдружение Екосистем Юръп“ от Видин ще бъде подкрепен, за да постави началото на ежегоден фестивал – борса, на която ученици от гимназиален етап от цялата страна да могат да представят свои идеи за проекти в сферата на екологичното и социално предприемачество, пред хора от бизнеса, общественици и професионалисти, с цел привличане на подкрепа.

   

  Проектът Красота, създадена от детски ръце и душа на Сдружение „Любен Каравелов“ – с. Каравелово, общ. Карлово получава финансиране, за да създаде Център на занаятите в селото, където деца, младежи и гости на селото да могат да се учат на тъкачество и дърворезба.

   

  Сдружение Туристическо дружество – Приста от Русе ще създаде Вертикални пътеки - туристически маршрути с природни височинни атракции в село Пепелина, общ. Две могили, обл. Русе . Маршрутите ще обхващат скали, пещери, скални църкви, панорамни места.

   

  Детска оздравителница“ ще се осъществява от Фондация Национален алианс за работа с доброволци – Пловдив. В нея обучени младежи доброволци ще посещават регулярно деца - пациенти на 3 лечебни заведения на 3 малки общини в обл. Пловдив. Чрез игри и творчески дейности доброволците ще оказват емоционална подкрепа на болните децата.

   

  Училищното настоятелство при 97 СОУ „Братя Миладинови" ще осъществи проект Заедно да подготвим децата за бъдещето, за да среща децата от 2-ри 3-ти и 4-ти клас на училището със специалисти от различни професии. Децата ще имат възможност да излизат извън училище и да се запознаят на терен със спецификата на различни професии.

   

  Песните на село Дряново - от баба на внучка е проект на Сдружение НИШАН, София, в рамките на който  ще бъде организирано 6-дневно обучение за 10 ученички от професионални музикални училища от област Пловдив за разучаване на автентичните и застрашени от изчезване фолклорни песни от с. Дряново, обл. Пловдив.

   

  Сдружение „Трудолюбци" от село Трудовец, общ. Ботевград печели подкрепа за проекта Лятна ваканция в село Трудовец. След онлайн допитване, хората в селото решават да облагородят част от центъра на селото и да създадат пространство за културни и творчески дейности на малки и големи. Планират провеждането на арт работилници, фолклорен фестивал, кино прожекции и др. 

   

  Допълнителна подкрепа от VIVACOM получиха още два проекта –  25-ото юбилейно издание на „Международен детски великденски фестивал - Босилеград 2018”, които VIVACOM подкрепя от години и дигитализацията на видео архиви на БАН, съдържащи фолклорни материали, заснети през втората половина на XX в., която ще осъществи от Сдружение „Международен детски фолклорен фестивал София“, свързан с политиката на компанията за съвременна дигитализация.

   

  За да подкрепят допълнително общността на организациите, които са част от VIVACOM Регионален грант, компанията и Български център за нестопанско право събра днес в Къщата на гражданските организации всички финалисти от настоящото и предходните издания на програмата. На срещата участниците се запознаха с актуални застъпнически инициативи и законопроекти, които засягат развитието на гражданското общество и получиха индивидуални консултации от експертите на БЦНП относно задължителната за всички пререгистрация на юридическите лица с нестопанска цел в Агенция по вписванията.

  01.03.2018
 • VIVACOM се включи във форума „MySuccess.bg 2018 – Аз и Бизнесът 4.0!“

  На 22 февруари 2018 г. VIVACOM участва в 7-мото издание на форума MySuccess.bg.

  На 22 февруари 2018 г. VIVACOM участва в 7-мото издание на форума MySuccess.bg. Тази година инициативата се проведе в SoftUni гр. София, като участие взеха над 100 студенти от различни университети в България, както и няколко големи компании. Целта на събитието еда вдъхнови младите хора да се развиват в Българиякато работодателите им разкажат за възможностите, които предлагат тук и покажат добрия пример на успешни техни служители.

   

  В първата част на My Success story,Силвия Илиева - старши мениджър HR, разказа за различните проекти  и кариерните възможности във VIVACOM. Августин Миланов -старши мениджър Дигитален и търговски маркетинг, сподели с аудиторията вдъхновяващата история за пътя си от стажант до мениджър. Във втората част на събитието, VIVACOM провокира студентите да се включат в работилница на тема „Бъдещето е в SMART устройствата и технологиите… Какви са твоите умни решения за успешна кариера в България?“. Младите хора  имаха възможност да проявят креативност и да разработят подробна карта на пътя към успешната кариера.

   

  През последните години VIVACOM реализира редица програми, насочени към развитието и потенциала на младите хора в България. Освен ежегодната си Лятна стажантска програма, телекомът дава възможност на амбициозни младежи да участват в Целогодишна стажантска програма, Техническа академия, множество инициативи с партньорите ни от „Алианс за младежта“ и учебните заведения в България. През 2018 г. VIVACOM успешно продължава своята политиката  да подкрепя младите хора за навлизането им в корпоративна среда и света на телекомуникациите и технологиите.

   

  След по–малко от 3 седмици очаквайте старта на Лятната стажантска програма!

   

                                                                                    

                                                                                     дирекция Човешки ресурси

  26.02.2018
 • Стилният Xperia XA2 на Sony – за перфектни спомени и селфита

  За качествените снимки светлината сякаш никога не е достатъчна, но това не представлява проблем за новия Xperia ХA2 на Sony.

  19.02.2018 г., София – За качествените снимки светлината сякаш никога не е достатъчна, но това не представлява проблем за новия Xperia ХA2 на Sony. Основната камера на телефонаразполага с така нужната чувствителност ISO 12800 за снимане при слаба светлина, благодарение на вече утвърдения сензор за снимки на Sony - 1/2.3“ Exmor RSTM for mobile. Основната камера е с впечатляващите 23 MP, предлага 4К видеозаснемане, за да могат потребителите да създават богато на цветове и детайли съдържание. Притежателите на стилния смартфон могат да заснемат видео на бавен каданс със 120 fps, за да придадат допълнителен драматизъм на действието и движението. Предната камера пък разполага с традиционните за селфи 8 MP, но е със 120° свръх широк ъгъл на заснемане, за да улови повече приятели, емоции и атмосфера в кадъра.

   

  Бързото изразходване на батерията е досадно за всеки, ето защо бързото й зареждане е особено ценно в много случаи от ежедневието. Ако ползвате телефона си много интензивно, но често забравяте зарядното и ви се налага да заемате от приятел, колега и дори непознат, вие имате нужда от Xperia ХA2 на Sony. Смартфонът поддържа бързо зареждане, което за минути ще осигури следващите ценни часове работа. Батерията му е 3,300 mAh. С този капацитет и с мобилната платформа Qualcomm SnapdragonTM 630 телефонът може да гарантира бързото и безпроблемно изпълнение на много повече задачи за по-дълго време. С този телефон ще забравите за времето, ако разчитате на режима Smart Stamina, както и на приложенията Battery Care и Qnovo Adaptive Charging.

   

  Понякога елегантният дизайн говори повече за притежателя на смартфона, отколкото самият той. Ето защо за хората, които съзнават важността на детайлите, Xperia ХA2 на Sony е подходящият смартфон. Заоблен дизайн на рамката, изящно изрязани ръбове и луксозен метален цвят са разпознаваемите детайли на телефона, които го правят елегантен и същевременно много удобен за работа. 5.2-инчовият Full HD дисплей е с по-голяма яркост, по-добър контраст и с по-наситени цветове и е покрит с устойчивото на надраскване стъкло Corning Gorilla Glass™.

   

  Xperia XA2 работи с Аndroid 8.0 Oreo и се грижи за сигурността на заключеното в него съдържание със сензор за пръстови отпечатъци, който се намира на задния панел.

   

  Марката SONY е позната отдавна на българския потребител с изящната изработка, иновативни камера технологии и висока производителност. Компанията успява да запази периметъра между лукс и достъпност и с най-новия си смартфон - Xperia ХA2, които ще бъде в магазините на VIVACOM още в края на тази седмица. Устройството идва на цена от 20.90 лв на месец с план Smart L+.

  19.02.2018
 • Нов магазин на VIVACOM във Враца отваря врати с томбола за посетителите

  Магазинът беше осветен от Врачанския Митрополит Григорий, който пожела трудолюбие на офиса и работа в услуга на хората.

  19.02.2018 г., София – 50”телевизор Philips, 10” таблет Samsung, в пакет с BLUETOOTH слушалка иновият смартфон Samsung Galaxy A8 очакват своите нови притежатели от Враца. Това са наградите в томболата, която ще се разиграе между всички, посетили най-новия магазин на VIVACOM. В следващия месец и половина шансът ще „избира“ между клиентите на телекома, заявили услуга в магазина на  ул. “Никола Войводов” №10. 

   

  Магазинът беше осветен от Врачанския Митрополит Григорий, който пожела трудолюбие на офиса и работа в услуга на хората. Той отвори врати днес в присъствието на кмета на град Враца Калин Каменов, който пожела на компанията да запази лидерството си в технологичните постижения и верните си клиенти. От своя страна, Явор Цветков, старши мениджър във VIVACOM, приветства управата на града за проактивното и съвременно отношение към новите технологии. Враца е първият град, в който VIVACOM въведе дистанционно видеонаблюдение и други иновации в полза на умното управление на града.

   

  Периодът на промоционалната игра е от 19-ти февруари до 31-ви март. Имената на печелившите ще бъдат изтеглени на случаен принцип, а представителина VIVACOM ще се свържат с късметлиите, за да ги информират за получаването на наградите. Включването в томболата не е обвързано с покупка и става автоматично за всички, които посетят магазина и се регистрират на място в него.

  19.02.2018
 • Смартфони, смарт часовник и още технологични награди в новата игра на VIVACOM и Samsung

  Участието в играта е лесно и не е обвързано с покупка.

  16.02.2018 г., София – Samsung Galaxy A8, Samsung Galaxy J3 2017, часовник Samsung Gear S3, пет колонки Samsung Level Box Slim и десет блутуут слушалки BT MG920 могат да спечелят посетителите на магазините на VIVACOM през февруари.

   

  Участието в играта е лесно и не е обвързано с покупка. Желаещите да се сдобият с нов смартфон или полезна техно джажджа трябва само да посетят един от 61 участващи в инициативата магазини и да открият специалния щанд с изложени модели Samsung. В едно от показаните устройства е инсталирано мобилно приложение, в което става регистрацията за играта. Жребият между всички участници ще бъде изтеглен на 1-ви март, а късметлиите - обявени на фейсбук страницата на телекома.

   

  Специални щандове за играта са сформирани в 61 магазина на VIVACOM в цялата страна. Адресите им са изброени във фейсбук страницата на VIVACOM.

  16.02.2018
 • Samsung Galaxy Note8 сега с безжично зарядно от VIVACOM

  А това означава сигурност и надеждност за потребителите във всеки един момент от деня.

  14.02.2018 г., София – Премиум смартфонът Samsung Galaxy Note8 вече се предлага с безжично зарядно от VIVACOM. А това означава сигурност и надеждност за потребителите във всеки един момент от деня. Не винаги можем да планираме активностите си до последната секунда и понякога оставаме без заряд на устройството в най-важния момент, който не търпи отлагане. Избягването на точно тези стресови ситуации цели безжичното зарядно Samsung EP-PN920. Аксесоарът предоставя изключително удобство в офиса или у дома. Зарежда устройството ви бързо и лесно, посредством функцията Fast Charge. Само трябва да поставите устройството върху зарядното, без кабели и излишни движения. 

   

  Galaxy Note8 може да закупите във всеки магазин на телекома, на най-добра цена от 59.50 лв. на месец с план Smart U.Устройството се отличава със запазената черта на Samsung дизайна в последно време - Инфинити дисплей. Той е най-големият дисплей за Galaxy серията – 6,3 инча, предоставяйки на притежателя си по-голям изглед и повече пространство за използване на писалката S Pen. В същото време моделът е ергономичен - побира се удобно в дланта поради симетричните извивки и съотношението на екрана 18,5:9, които се комбинират в тесен корпус.

   

  Качественият аксесоар към него се получава по пощата броени дни след покупката. Зарядното е от бързо зареждащите – т.н. Wireless Fast Chargers. Освен със Samsung Galaxy Note8, съвместимо е също така и с Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus, които поддържат безжично зареждане.  

  14.02.2018
Каталог
към контакти