Често задавани въпроси

Как да избягвам неочаквано високи сметки в роуминг

   

Важно: За да избегнете неочаквано високи сметки при използване на мобилен интернет в Роуминг, моля да проверите в меню настройки на вашия мобилен телефон дали тази опция е изключена и ако искате да я включите Ви съветваме да проверите включените в тарифния Ви план услуги за използване в роуминг! 

 

Важно: Възможно е генериране на GPRS трафик без изрично иницииране на сесия от Ваша страна. Типичният пример за самостоятелно иницииране на трафик са наличните приложения на мобилното устройство, целите за които са създадени и естеството на тяхната работа. За да се избегне генериране на трафик от автоматично сваляне на софтуер или автоматично изпращане на информация към създателя на конкретно приложение е необходимо да промените настройките на мобилния апарат, който използвате.

 

Молим да имате предвид, че VIVACOM не може да носи отговорност за начина на функциониране на приложенията на мобилното Ви устройство както при ползване на услуги в мрежата на оператора, така и при ползване на услуги в роуминг!

 

Интернет настройки за вашия телефон

За да можете да ползвате интернет на мобилния си телефон, е необходимо телефонът ви да е настроен за пренос на данни през точка за достъп до Internet. Проверете как да конфигурирате настройките на вашия телефон правилно ТУК.

 

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) е разработила Механизъм за ограничаване на случаите на несъзнателен роуминг, регистрирани на територията на Република България чрез мобилно приложение ROAMING PROTECT BG. Посредством мобилното приложение ROAMING PROTECT BG можете да определите кои са чуждите мрежи на мобилни оператори от съседните държави, с които не желаете да се осъществява несъзнателен роуминг на данни. По този начин, ако се намирате в пограничен район и сте разрешили роуминг на данни, приложението ще Ви изпрати нотификация веднага след свързване със забранена от Вас чужда мобилна мрежа. Същевременно свързването ще се регистрира в базата данни на КРС и ще се визуализира на публичната интерактивна географска карта. Ако в даден район на България се оформи съвкупност от случаи на несъзнателен роуминг, приложението ще Ви нотифицира при приближаване до зоната, където е тази съвкупност. Повече информация тук.

  

Обратно към въпросите

нагоре
Open cookie bot settings