Павел Пенчев - Еконт Експрес

Павел Пенчев е прокурист в Еконт Експрес ООД от 2000 г. Компанията е лицензиран оператор на пощенски и куриерски услуги и на парични преводи, с 14 години присъствие на пазара. Еконт Експрес поддържа голяма клонова мрежа от над 350 офиса в България със силен екип от близо 2 000 професионалисти. През последните години компанията откри офиси и в Румъния, Англия и Гърция.

 

Еконт Експерес е водеща компания в областта на логистичните и куриерските услуги. Разкажете ни малко повече за това как се развива компанията днес?

 

„Еконт Експрес“ е създадена през 1997г. и работи заедно с основаната през 1993 г. спедиторска фирма „Еконт Транс“. През всички тези години показахме на пазара, че сме иновативни, адаптивни и гъвкави в предлаганите услуги. Благодарение на това клиентите ни към момента са над 1 милион. Посоката, в която се развива компанията е най-бърза доставка с най-висока отговорност и нови видове услуги. Всичко това е постижимо единствено с хората на Еконт, с тяхната силна мотивация и непрекъснат стремеж за развитие.

 

От скоро вашите служители използват нови и високотехнологични устройства, които улесняват тяхната работа и им помагат да обслужат по-бързо клиентите си. Може ли да ни разкажете за това?

Благодарение на добрите бизнес отношения и достъпни телеком услуги, всички наши куриери работят с таблети и използват 4G мрежата на VIVACOM.

          

Пред какви предизвикателства бяхте изправени и какви ползи донесе за клиентите иновативната услуга iEcont?

Определено да си първи е предизвикателство, но и отговорност, защото това даде ползи и за нашите клиенти. Те активно започнаха да използват услугата  iEcont. Това е мобилно приложение, което дава възможност за проследяване движението на пратки, намиране на най-близък и удобен офис на Еконт, управление на плащанията, получаване на известия за пратки, бърза обратна връзка по телефон и мейл.

 

Как може да се използва iEcont? Достъпна ли е за всички или има нужда от специални условия?

Услугата е достъпна за всеки един клиент, който може бързо и лесно да изтегли приложението iEcont директно от смартфона си и таблета. Приложението ни се намира също и във VIVA Apps Store и може да бъде изтеглено от всеки клиент на VIVACOM.

Особено ценно и ключово предимство за VIVACOM е, че предлага не само услуги за пренос на данни, а и поддръжка за крайни клиенти.


 • Ради Палазов

  Главен оперативен директор

  FADATA


  FADATA

  Гледаме на партньорството си с VIVACOM като една положителна и дългосрочна инвестиция.

  Виж още

 • Цветомир Досков

  Изпълнителен директор

  Сирма


  Сирма

  Повече от 15 години двете компании си сътрудничат успешно по редица проекти.

  Виж още

 • Борис Захариев

  Изпълнителен директор

  Техномаркет


  Техномаркет

  Облачните услуги на VIVACOM позволяват на служителите ни да споделят сложни процеси и информация в реално време.

  Виж още

Каталог
към контакти