VIVACOM Cloud

VIVACOM Cloud

 

Изградете своя динамична, сигурна и лесна за управление Cloud инфраструктура

  

 

 

Ние Ви предлагаме възможността да изградите собствен Виртуален център за данни, в който сами определяте виртуалната си инфраструктура с изчислителни и мрежови ресурси по Ваш избор. Оборудването е физически разположено в CDC - професионално изграден център за данни отговарящ на високи изисквания за сигурност и резервираност.


  


 


 


 


 

Предимства

защо да изберете облачна услуга от VIVACOM

 

 • Плащате само толкова колкото реално използвате. Ползването и отчитането на допълнителните ресурси е на час.
 • Високоефективнa система за съхранение на данни , която осигурява висока производителност при обработка на голям обем данни и заявки в реално време
 • Бързо и лесно изграждате виртуална среда за тестване и създаване на нови продукти
 • Безупречна техническа поддръжка осигурена от екипа на VIVACOM. Оставате на нас техническа поддръжка, а Вие се концентрирайте върху по-важното за Вашия бизнес
 • Самообслужване и достъп отвсякъде - ползвате уеб базиран панел за пълен достъп до платформата откъдето сами управлявате своятa инфраструктура.

  

 


 


 
 

Допълнителни услуги 

 

Ако желаете да получите ценова оферта за Cloud услуга, моля, изпратете запитване

изпрати запитване за цена тук

Често задавани въпроси

 
 1. Облачни услуги от ново поколение

  1. Какво представляват Cloud сървърите ?

    

   Това са гъвкави виртуални сървъри, достъпни и управляеми през Интернет. Използва се технология за виртуализация, чрез която ресурсите на един физически сървър се разделят и се образуват няколко виртуални логически сървъри, работещи напълно самостоятелно. Ресурсите на Cloud сървърите могат да бъдат променяни динамично по всяко време.

    

  2. Каква е разликата между Cloud и физически сървъри ?

    

   В сравнение с физическите сървъри, Cloud (клауд) сървърите могат да бъдат на Ваше разположение само за няколко минути. Всички основни операции са автоматизирани и отнемат само няколко клика в уеб базиран контролен панел. При Cloud сървърите имате възможност да променяте параметрите им като добавяте или премахвате ресурси по всяко време и в зависимост от Вашите нужди.

    

   При физическите сървъри има наличие на SPOF (Single Point Of Failure) т.е. ако някой компонент в сървъра се повреди той ще спре да работи докато не бъде подменен. В облачната инфраструкутра всички компоненти, устройства и мрежови трасета са дублирани и резервирани и в случай на проблем сървърите и услугите Ви ще продължат да работят без прекъсване.

    

  3. Заплаща ли се за спрян или деактивиран сървър?

    

   В изключено състояние на сървърите вие заплащате само минималната такса за услугата. В случай че имате данни запазени в него имайте предвид, че ще бъдете таксувани за заетите ресурс, независимо че сървърът Ви е неактивен.

    

  4. Какво представлява Auto-Scaling?

    

   Това е функция, която позволява автоматично адаптиране на използваните ресурси, според нуждите. Чрез нея клиентът може предварително да определя правила и при достигнат зададен капацитет на vCPU или RAM системата автоматично увеличава или намалява ресурсите спрямо, нуждите на потребителя. 

    

  5. Може ли да се променят ресурсите на Cloud сървърите ?

    

   Да, можете да променяте всички параметри на Вашите Cloud сървъри като добавяте или премахвате ресурси спрямо конкретните Ви нужди. Всичко става бързо и лесно чрез интуитивен уеб базиран контролен панел.

    

  6. Мога ли да инсталирам операционна система от мой диск ?

    

   Да, можете да инсталирате операционна система от Ваш диск.  Разбира се ние предлагаме всички най-разпространените операционни системи Linux, Windows и FreeBSD, които са оптимизирани за работа в облачна среда.

    

  7. Къде са разположени Cloud сървърите ?

    

   Платформата е физически разположена в Central Data Center(CDC), който е собственост на VIVACOM и отговаря на всички изисквания засигурност, резервираност и надеждност.

    

  8. С какъв достъп разполагам до Cloud сървърите и как мога да ги достъпя ?

    

   Можете да достъпите сървърите си чрез виртуална конзола, налична в уеб базирания контролен панел.

    

   Предоставяме и  стандартен SSH (Secure SHell) клиент за отдалечен достъп до Cloud сървъри с операционна система Linux и FreeBSD, както и RDP (Remote Desktop Protocol) клиент за операционни системи Microsoft Windows.

    

Каталог
към контакти