VIVACOM Cloud

VIVACOM Cloud

 

Изградете своя динамична, сигурна и лесна за управление Cloud инфраструктура

  

 

 

Ние Ви предлагаме възможността да изградите собствен Виртуален център за данни, в който сами определяте виртуалната си инфраструктура с изчислителни и мрежови ресурси по Ваш избор. Оборудването е физически разположено в CDC - професионално изграден център за данни отговарящ на високи изисквания за сигурност и резервираност.


  


 


 


 


 

Предимства

защо да изберете облачна услуга от VIVACOM

 

 • Плащате само толкова колкото реално използвате. Ползването и отчитането на допълнителните ресурси е на час.
 • Високоефективнa система за съхранение на данни , която осигурява висока производителност при обработка на голям обем данни и заявки в реално време
 • Бързо и лесно изграждате виртуална среда за тестване и създаване на нови продукти
 • Безупречна техническа поддръжка осигурена от екипа на VIVACOM. Оставате на нас техническа поддръжка, а Вие се концентрирайте върху по-важното за Вашия бизнес
 • Самообслужване и достъп отвсякъде - ползвате уеб базиран панел за пълен достъп до платформата откъдето сами управлявате своятa инфраструктура.

  

 


 


 
 

Допълнителни услугиЧесто задавани въпроси

 
 1. Облачни услуги от ново поколение

  1. Какво представляват Cloud сървърите ?

    

   Това са гъвкави виртуални сървъри, достъпни и управляеми през Интернет. Използва се технология за виртуализация, чрез която ресурсите на един физически сървър се разделят и се образуват няколко виртуални логически сървъри, работещи напълно самостоятелно. Ресурсите на Cloud сървърите могат да бъдат променяни динамично по всяко време.

    

  2. Каква е разликата между Cloud и физически сървъри ?

    

   В сравнение с физическите сървъри, Cloud (клауд) сървърите могат да бъдат на Ваше разположение само за няколко минути. Всички основни операции са автоматизирани и отнемат само няколко клика в уеб базиран контролен панел. При Cloud сървърите имате възможност да променяте параметрите им като добавяте или премахвате ресурси по всяко време и в зависимост от Вашите нужди.

    

   При физическите сървъри има наличие на SPOF (Single Point Of Failure) т.е. ако някой компонент в сървъра се повреди той ще спре да работи докато не бъде подменен. В облачната инфраструкутра всички компоненти, устройства и мрежови трасета са дублирани и резервирани и в случай на проблем сървърите и услугите Ви ще продължат да работят без прекъсване.

    

  3. Заплаща ли се за спрян или деактивиран сървър?

    

   В изключено състояние на сървърите вие заплащате само минималната такса за услугата. В случай че имате данни запазени в него имайте предвид, че ще бъдете таксувани за заетите ресурс, независимо че сървърът Ви е неактивен.

    

  4. Какво представлява Auto-Scaling?

    

   Това е функция, която позволява автоматично адаптиране на използваните ресурси, според нуждите. Чрез нея клиентът може предварително да определя правила и при достигнат зададен капацитет на vCPU или RAM системата автоматично увеличава или намалява ресурсите спрямо, нуждите на потребителя. 

    

  5. Може ли да се променят ресурсите на Cloud сървърите ?

    

   Да, можете да променяте всички параметри на Вашите Cloud сървъри като добавяте или премахвате ресурси спрямо конкретните Ви нужди. Всичко става бързо и лесно чрез интуитивен уеб базиран контролен панел.

    

  6. Мога ли да инсталирам операционна система от мой диск ?

    

   Да, можете да инсталирате операционна система от Ваш диск.  Разбира се ние предлагаме всички най-разпространените операционни системи Linux, Windows и FreeBSD, които са оптимизирани за работа в облачна среда.

    

  7. Къде са разположени Cloud сървърите ?

    

   Платформата е физически разположена в Central Data Center(CDC), който е собственост на VIVACOM и отговаря на всички изисквания засигурност, резервираност и надеждност.

    

  8. С какъв достъп разполагам до Cloud сървърите и как мога да ги достъпя ?

    

   Можете да достъпите сървърите си чрез виртуална конзола, налична в уеб базирания контролен панел.

    

   Предоставяме и  стандартен SSH (Secure SHell) клиент за отдалечен достъп до Cloud сървъри с операционна система Linux и FreeBSD, както и RDP (Remote Desktop Protocol) клиент за операционни системи Microsoft Windows.

    

Каталог
към контакти