Най-бързата 4G мрежа в България

4G мрежата на VIVACOM е най-бързата мобилна мрежа в България

 

 

През юли тази година, след стотици хиляди тестове на скоростта, направени чрез приложението Speedtest® на OOKLA от потребители на територията на нашата страна, VIVACOM бе определена от Ookla International LLC като операторът с „Най-бързата мобилна мрежа в България за 2017 г.“. В допълнение към наградата, VIVACOM постига най-високата средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежата.  виж сертификат

 

Най–висока средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежа от януари до септември 2017 г. и Speedtest награда за мобилна мрежа за първите шест месеца на 2017 г. Резултатите са базирани на потребителски тестове, извършени чрез приложението Speedtest. Speedtest и Ookla са търговски марки на Ookla International LLC и се използват с разрешение. Покритието от 94% е по население, съгласно измерване на БТК ЕАД.   

Speedtest® e едно от най-популярните в светoвен мащаб приложения за мрежова диагностика и измерване чрез потребителски тестове на скоростта на мобилни и интернет мрежи. Наградата на Ookla International LLC се определя въз основа на методология, отчитаща резултатите от скоростта от стотици хиляди потребителски тестове на всички мобилни мрежи в България, извършени чрез Speedtest® в цялата страна през първата половина на 2017 година. За да определи носителя на тази награда, достигнатите скорости на сваляне в съответната тествана мобилна мрежа се обобщават и съпоставят, отчитайки индивидуалност на теста, скорост на сваляне и местоположение на потребителя. Ако сте любопитни за повече, проверете методологията на Ookla® тук: http://www.speedtest.net 

 


Светкавична мрежа и много включени MB

 

достъпни за над 6 милиона души - 99% от населението на България, в повече от 2200 населени места!

 

  
4G ти позволява по-бърз пренос на данни от 3G.  Това означава чувствително по-малко време за качване и за сваляне на информация от интернет. С 4G можеш много по-бързо да теглиш от интернет снимки, видео или музика, а сайтовете се отварят светкавично. Предоставяме скорости за мобилен интернет – до 112 Mbps за сваляне и до 37,5 Mbps за качване на информация към мрежата. И всички наши мобилни планове ти дават силата да сърфираш безпроблемно и бързо с 4G. 

 


Предимства на 4G от VIVACOM

 

  • Достъпът до 4G мрежата е безплатен
  • Ползваш 4G мрежата с всички актуални планове на VIVACOM
  • Връзката с Интернет е светкавична: Facebook се отваря за 0,7 секунди, качваш 100 MB видео клип за 16 секунди
  • Скоростта на интернет връзката ти достига до 112 Mbps
 

Карта на покритието

4G в роуминг

  

Ако вече ползвате 4G мрежата на VIVACOM в България, можете да се възползвате от нея и в чужбина. Предоставяме ви списък с наши партньори, с които работим и чиято 4G мрежа е на ваше разположение. Списъкът постоянно се допълва. За да използвате 4G мобилен интернет и в партньорските ни мрежи в чужбина е необходимо да използвате 4G съвместимо устройство и 4G съвместима SIM карта на VIVACOM и да сте избрали мобилната мрежа на съответния доставчик.

 

виж партньорите

  

4G факти

  • До 2020 година LTE ще стане най-използваната мобилна технология
  • Facebook се отваря за по-малко от една секунда или точно 0.7 секунди в LTE, докато в 3G се отваря за 2 секунди
  • 8 секунди са достатъчни за сваляне на видео клип с големина 100 MB в LTE, докато в 3G времето за сваляне е 27 секунди.
  • Потребителите на LTE в световен мащаб вече надхвърлиха 1 милиард души
  • В LTE може да играете онлайн игри с 5 пъти по-малко закъснение, от която и да е друга мобилна технология