Новини
Търсене на новини
 • United Group придобива Булсатком – доставчик на сателитна телевизия и широколентов интернет

  United Group обяви днес подписването на договор за придобиването на Булсатком, доставчик на сателитна телевизия за домакинствата и бизнеса в България

  9 ноември 2023 г., София. Водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, United Group обяви днес подписването на договор за придобиването на Булсатком, доставчик на сателитна телевизия за домакинствата и бизнеса в България.

    

  Придобиването е част от дългосрочната стратегия на United Group за разширяване и укрепване на пазарното й присъствие в България. Към момента United Group оперира в осем държави в региона, като това придобиване ще ускори допълнително нейния растеж.

    

  Булсатком, основан през 2000 година, е доставчик на платена сателитна телевизия на българския пазар. Понастоящем компанията обслужва клиенти, включително домакинства и бизнес абонати, чрез своите услуги за сателитна телевизия, IPTV и интернет. Компанията има също така собствена национална оптична инфраструктура и дистрибуторска търговска мрежа.

    

  Сделката ще бъде финализира след получаване на всички приложими антитръстови одобрения.

    

  Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group: „Придобиването на Булсатком е поредният важен етап от дейността на United Group в България, ключов пазар за нашата стратегия за растеж. Затвърждаваме нашия ангажимент да предлагаме на българските потребители най-качествените продукти и услуги и ще продължим да инвестираме в инфраструктура, технологии и съдържание.”

   

  Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom: „Ние знаем, че Булсатком премина през труден период и бе изправен пред много сериозни предизвикателства в настоящата икономическа среда. Но сме уверени, че тази сделка е чудесна възможност за компанията да се възстанови и да ускори по-нататъшното си развитие. Присъединявайки се към семейството на United Group, клиентите на Булсатком ще получат достъп до широк набор от услуги, включително висококачествени и иновативни продукти, широколентови, DTH и 5G технологии. С тази инвестиция ще подобрим значително и услугите на настоящите клиенти на компанията.“

   

  United Group стъпи на българския пазар през 2020 година с придобиването на Vivacom. Оттогава групата предприе редица значителни стъпки, за да засили своето присъствие и да стимулира иновациите на пазара. Сред постиженията на United Group са разработването на най-голямата 5G мрежа в страната и пускането на първата 10GIGA оптична мрежа. United Group предостави на българските потребители и първите 5G неограничени тарифни планове и достъп до телевизионната платформа EON, носител на множество награди.

   

   

  За United Group:

   

  Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15,5 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании. За повече информация: https://united.group/

   

  От юли 2020 г. Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

   

  09.11.2023
 • Важна информация за предстоящи тестове на системата “BG-Alert”

  В рамките на месец ноември Министерство на вътрешните работи извършва тестове на Национална система за ранно предупреждение и оповестяване BG-Alert.

  Уважаеми клиенти,

   

  Бихме искали да виприпомним, че в рамките на месец ноември Министерство на вътрешните работи извършва тестове на Национална система за ранно предупреждение и оповестяване BG-Alert. Целта на тестовете е да бъде извършена проверка на функционирането на системата и населението да придобие представа за съобщенията, които бих се получавали на мобилните устройства при една реална ситуация.

   

  В тази връзка в рамките на месец ноември може да получите известие за опасност на вашето мобилно устройство, което не трябва да ви безпокои, тъй като е част от планираната проверка на функционирането на системата преди официалния й старт.

    

  BG-ALERT е система за разпространение на съобщения за предупреждение на населението в случаи на опасни събития (бедствия, извънредни ситуации и други представляващи заплаха за живота, здравето или имуществото) чрез мрежите на мобилните оператори до крайните устройства на гражданите (мобилни телефони, таблети и някои смарт часовници), които поддържат технологията Cell Broadcast Service.

   

  BG-ALERT е допълнение към съществуващата Национална система за ранно предупреждение и оповестяване.

   

  Съобщенията се изпращат единствено и само от компетентните държавни органи или институции.

  Всяко съобщение ще бъде съпровождано от специфичен звуков сигнал и ще предоставя кратка информация за вида на събитието и препоръки за предприемане на действия, в случаите, за които това се налага.

   

  Съобщенията от BG-ALERT са безплатни и ще могат да бъдат получавани навсякъде на територията на България, където има 2G/3G/4G/5G покритие на мрежата.

  Комуникацията е еднопосочна и не се използват никакви данни за потребителите и тяхното местоположение.

   

  Повечето съвременни устройства, поддържащи технологията Cell Broadcast Service, са съвместими с изискванията за получаване на съобщенията от BG-ALERT.

  Възможно е някои устройства да не получат съобщение или то да изглежда по различен начин. В тези случаи е необходимо да се обърнете за информация към производителя на устройството.

    

  Повече информация за системата BG-ALERT може да намерите на официалния сайт www.bg-alert.bg.

   

  07.11.2023
 • Важна информация

  По време на тестове за автоматично изпращане на съобщения от системата БГ-алърт към Министерството на вътрешните работи, която се внедрява в момента, системен интегратор е изпратил тестово съобщение към абонатите на Vivacom, за което ние не бяхме уведомени.

  Уважаеми клиенти,

   

  По време на тестове за автоматично изпращане на съобщения от системата БГ-алърт към Министерството на вътрешните работи, която се внедрява в момента, системен интегратор е изпратил тестово съобщение към абонатите на Vivacom, за което ние не бяхме уведомени. Извиняваме се за причиненото неудобство и вярваме, че възложителят на системата ще вземе необходимите мерки, за да не бъде всяван смут в населението

   

  Ще продължим да работим с институциите за внедряване на необходимата система по уведомяване, като ще настояваме за по-добри процедури за оповестяване.

   

  Екипът на Vivacom

  01.11.2023
 • Vivacom лансира първи в България двойно по-малки SIM карти и намалява употребата на пластмаса

  Въвеждането на Half SIM ще доведе до 50% по-малко използване на пластмаса и 30% по-малко въглеродни емисии

  31 октомври 2023 г., София. От 1 ноември Vivacom става първият телеком в България, който предлага на клиентите си Half SIM карти с двойно по-малък размер от стандартните SIM карти. С тази стъпка компанията ще намали количеството пластмаса за производство на пластиките с 50% и ще ограничи въглеродните емисии с 30%, по данни на производителя. Half SIM картите на Vivacom ще бъдат достъпни в търговската мрежа на телекома за всички частни и бизнес клиенти. Въвеждането им е част от цялостната стратегия за устойчивост на United Group, която има за цел да намали въглеродния отпечатък на групата във веригата на доставки и да я превърне във въглеродно неутрална компания до 2040 г.

   

  Иновативната Half SIM карта има същите функции като обикновената. Основната разлика е в размера, който е намален наполовина. В резултат на това се намалява двойно употребата на пластмаса и могат да се транспортират двойно повече карти, което ще намали значително и емисиите при транспортиране.

   

  „С въвеждането на Half SIM правим още еднастъпка – част от дългосрочната стратегия на United Group за въвеждането на иновативни и устойчиви решения за по-ефективно управление на ресурсите. Тя е част и от локалната ни стратегия за намаляване на въглеродния отпечатък на компанията. В световен мащаб все повече телекоми вървят в същата посока и аз съм горд, че именно ние от Vivacom правимпърви тази важна крачка на българския пазар“, коментира Николай Андреев, Главен изпълнителен директор на Vivacom.

   

  Телекомът затвърждава своята отговорност към опазване на околната среда, след като по-рано през годината популяризира електронните фактури, с което спестява 10 тона хартия на месечна база.

   

  Повече информация за новите Half SIM карти на Vivacom може да видите ТУК.

   

   

  За United Group:

   

  Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15,5 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите.

  От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании. От юли 2020 г. Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

   

  За повече информация: https://united.group/

   

  31.10.2023
 • HUAWEI WATCH ULTIMATE DESIGN дебютира във Vivacom с елементи от 18-каратово злато

  Смарт часовникът поддържа до 2 седмици живот на батерията и е съвместим и с Android, и с iOS смартфони

  23 октомври 2023 г., София. Huawei представи на пазара HUAWEI WATCH ULTIMATE DESIGN, първият по рода си смарт часовник на марката, който съчетава елементи от 18-каратово злато с водеща в индустрията технология. Смарт часовникът е част от наскоро обявената стратегия на Huawei - Fashion Forward. Тя очертава нов път за най-новите носими устройства на Huawei, при които ексклузивният дизайн и ювелирната изработката се съчетават с иновативните технологии.

    

  Vivacom предлага устройството на цени от 132.98 лв. на месец на лизинг за 36 месеца със сключване на 24-месечен договор с план Unlimited MAX. При интерес потребителите могат да заявяват часовника в магазините на телекома.

    

  HUAWEI WATCH ULTIMATE DESIGN е изработен от 18K златна сплав с уникално съотношение на метални елементи, като съдържанието на злато е 75% . Безелът на часовника се състои от шест секции, които са ръчно инкрустирани чрез технология за златна инкрустация, постигната чрез усъвършенствана изработка в керамична форма. Злато се съдържа и в скала на панела.

  Часовникът разполага с лека верижка с механизъм за закопчаване тип пеперуда, която може лесно да се регулира според размера на китката на потребителя. Часовникът идва и със собствен ексклузивен циферблат. Той представлява златна карта на света и модул, който показва сърдечния ритъм в реално време.

   

  HUAWEI WATCH ULTIMATE DESIGN предлага богат набор от функции за здраве и фитнес. Часовникът позволява мониторинг на различни аспекти на здравето чрез TruSeenTM 5.0+: от сърдечно-съдовото здраве до нивата на кислородно насищане на кръвта (SpO2).[1]

   

  Любителите на спорта получават достъп до 24 активности за професионален спортен режим и специален Expedition режим, за моментите, когато са най-приключенски настроени. Работещ с Precision Dual-Frequency Five-System GNSS, часовникът предлага L5 точност на позициониране и е подходящ за приключения по суша или море. Той притежава и стандарт за водоустойчивост ISO 22810 и е преминал стандартни тестове EN13319 за водолазно оборудване, издържайки истински 100-метрови гмуркания в 4 различни режима, което включва техническо и професионално гмуркане.

    

  HUAWEI WATCH ULTIMATE DESIGN поддържа до 2 седмици живот на батерията и зарежда до 25% капацитет само за 10 минути.[2] Той е съвместим и с Android, и с iOS смартфони.

   

  [1] Продуктът не е медицинско изделие и не трябва да се използва за диагностициране, лечение или предотвратяване на заболявания. Всички данни и измервания трябва да се използват само за лична справка. Тази функция се поддържа само в определени страни/региони.

  [2] Въз основа на резултати от лабораторни тестове на Huawei. Действителното използване може да варира в зависимост от несъответствията между различните модели, навиците на използване и факторите на околната среда.

   

  23.10.2023
 • Oтстъпки до 300 лева на устройства Samsung от Vivacom

  Специалните предложения са валидни до 31 октомври в онлайн магазина на телекома

  22 октомври 2023 г., София. Vivacom предлага ексклузивни намаления с до 300 лева отстъпка с план Unlimited на избрани устройства Samsung в онлайн магазина си. Клиентите могат да закупят разнообразни и актуални модели на южнокорейския бранд, включително от хитовата серия Galaxy, до 31-и октомври.

   

  С до 300 лева отстъпка е безупречниятSamsung Galaxy Z Fold5 256GB. Моделът традиционно предлага механизъм на разгъване, който позволява използването му както като нормален смартфон, така и като таблет. Моделът има 7,6-инчов основен екран с QXGA+резолюция и външен 6,2-инчов HD+ дисплейза ползване в движение. Сгъваемият флагман работи с най-новия осемядрен процесор на Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 2, 12 GB RAMи вътрешна памет от 256GB, 512GB и 1TB, като всички разновидности на паметта са част от специалното предложение на Vivacom. По отношение на камерата устройството изпъква с тройна конфигурация с 50 МР основен сензор, 12 МР ултраширокоъгълен и 10 МР телефото сензор. Издръжливостта на батерията от 4400 mAh позволява продължително използване и цялостно потребителско изживяване. Samsung Galaxy Fold5 се предлага в три цвята – черен, син и цвят крем.

   

  Друг висок клас смартфон, който може да вземете на специална цена, е SAMSUNG GALAXY S23, който е със 128GB и 256GB памет в комплект с калъф и стъклен протектор. Устройството разполага с най-бързия и мощен Snapdragon чип в света – Snapdragon® 8 Gen 2, който осигурява разнообразие и забавление. А 50-мегапискеловият сензор с променящи се пиксели работи светкавично, за да могат потребителите да запълнят галерията си с ярки, отчетливи изображения, заснети при всякаква светлина.

   

  Подходящ за работа и за забавление е SAMSUNG GALAXY A54 256GB. Смартофнът обединява Super Amoled дисплей с FHD+ резолюция, до 120 Hz честота на опресняване на картината, както и до 1000 нита пикова яркост благодарение на функцията Vision Booster.  Устройството разполага с тройна основна камера, 50MP главен сензор, Dual Pixel автофокус и подобрена оптична стабилизация (OIS) за по-плавно заснемане на видеа. Samsung Galaxy A54 използва новия 5nm чипсет Exynos 1380 и е с 5000mAh капацитет на батерията с възможност за бързо зареждане при 25W.

   

  Друго изкушаващо предложение, част от онлайн офертата на Vivacom, е SAMSUNG GALAXY A34 5G 128GB, който е оборудван с 6.6-инчов FHD+ Super AMOLED дисплей, до 120 Hz честота на опресняване и с технологията Vision Booster за по-добра видимост при ярка околна светлина. Устройството разполага с 48MP тройна основна камера и главен сензор с подобрена OIS и VDIS (Video Digital Image Stabilization). Samsung Galaxy A34 е с чипсет MediaTek Dimensity 1080 и разчита на 5000mAh батерия с бързо зареждане при 25W.

    

  Всички устройства Samsung с отстъпка до 300 лева, в онлайн магазина на Vivacom, може да откриете ТУК.

   

  22.10.2023
 • Половината от участниците в 20-ото издание на Лятната стажантска програма на Vivacom остават на работа в компанията

  В края на юбилейното издание на Лятната стажантска програмата на Vivacom 25 стажанти започват постоянна работа в компанията и продължават развитието си на пълен или половин работен ден.

  20 октомври 2023 г., гр. София.  В края на юбилейното издание на Лятната стажантска програмата на Vivacom 25 стажанти започват постоянна работа в компанията и продължават развитието си на пълен или половин работен ден. Те стават част от различни ключови отдели в компанията, сред които „Продукти и услуги“, „Информационни технологии“, „Оперативно управление на мрежата“, „Фиксиран достъп“ и други. В 20-ото издание на програмата тази година Vivacom получи близо 1000 кандидатури за стаж, с над 200 повече спрямо 2022 г.

   

  „Щастлива съм, че приключваме юбилейното 20-о издание на Лятната ни стажантска програма със страхотни резултати. В продължение на три месеца от лятото 51 талантливи и мотивирани млади хора се запознаха с компанията и натрупаха ценен практически опит в света на телекомуникациите. Със тях неуморно работиха 50 ментори – водещи експерти в компанията, като 17 от тях влязоха в ролята на ментори за първи път. Стажантите преминаха и през различни специализирани обучения и интересни инициативи, включително „Въведение в историята и културата на Vivacom“, „Бизнес етикет и комуникация“, обучение за GDPR, ИТ приложения и много други. Стажантите се включиха и в традиционната доброволческа инициатива, в която тази година допринесоха за реновирането и освежаването на амфитеатъра в парка „Ротонда“  и почистването на централен парк „Кестените“ в гр. Банкя“, коментира Малина Чавдарова, директор Човешки ресурси във Vivacom.

   

  Лятната стажантска програма на Vivacom e най-дългогодишната програма на компанията за развитие на млади таланти. До сега над 1600 стажанти са преминали успешно през нея, а всяка година над 40% от младежите удължават периода си на стажуване или започват постоянна работа във Vivacom. Над 80 служители, които са започнали като стажанти в компанията, днес са на мениджърски и старши експертни позиции, а 20% от всички останали на работа след стажа си, са поели и ролята на ментори на новите стажанти.

   

  „Тази година наградихме Лятната стажантска програма с две допълнителни инициативи, които бяха много високо оценени от нашите стажанти. Благодарение на 360-градусовата ротация дадохме възможност на младежите да опознаят работата във всички ключови отдели в компанията, а по време на личната среща с главния изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев те споделиха впечатленията си от компанията и получиха ценни съвети за бъдещото си развитие. И двете инициативи се възприеха с ентусиазъм от стажантите и бяха високо оценени от тях. Със сигурност продължаваме с тях и в следващото издание на Лятната ни стажантска програма“, допълни Малина Чавдарова, директор Човешки ресурси във Vivacom.

  20.10.2023
 • Официалните продажби на часовниците Huawei Watch GT 4 стартират в мрежата на Vivacom на специални цени

  Моделите от най-новата серия на марката ще бъдат на разположение за клиентите във всички магазини на телекома или онлайн

  16 октомври 2023 г., София. Най-новата серия смарт часовници на марката Huawei – Watch GT 4, вече може да бъде намерена във всички магазини на Vivacom или онлайн на специалните цени от 9.98 лв. на месец на лизинг за 24 месеца със сключване на 24-месечен договор с план Unlimited300. Освен това, клиентите ще имат възможността да се възползват и от специален е-ваучер, който ще им предостави отстъпка от редовната цена на смарт часовниците Huawei Watch GT 4 в размер на 50 лв., включително в цените на vivacom.bg. Офертата ще продължи до 31 октомври 2023 г. или до изчерпване на количествата.

   

  Huawei Watch Grey GT 4 46 mm и Huawei Watch GT Silver 4 41 mm със стоманена каишка предлагат на потребителите усъвършенстван дизайн и значителни подобрения както в здравните, така и във фитнес функциите. Моделът Huawei Watch GT 4 46 mm пристига с впечатляващ осмоъгълен корпус, а 41-милиметровият вариант предлага елегантен и изчистен външен вид, наподобяващ изтънчено бижу. Възможностите за персонализация на устройствата от серията Watch GT 4 са неограничени и обединяват над 25 000 циферблата, налични в галерията.

   

  Смарт часовниците от серията Huawei Watch GT 4 предлагат модернизираната технология за мониторинг на здравето, като отчитат с 30% по-голяма точност здравните показатели на сърцето, дори при извършване на физически активности като бягане или при по-ниски температури. Устройствата позволяват още на потребителите да проследяват съня си много по-задълбочено и впоследствие да коригират навиците си. Освен това, добавената функция за анализ на основни показатели и предсказване на менструалния цикъл може да бъде полезна за много жени, борещи се с нередовна менструация.

   

  Моделите Watch GT 4 са изключително подходящи за хора, които спортуват активно и искат да имат пълна информация за своите фитнес статистики. Затова подобрената функция Activity Rings за проследяване на фитнес дейностите ще улесни поддържането на активно ежедневие. Допълнително е въведено за първи път изцяло новото приложение Stay Fit, което използва данни в реално време и дава препоръки за приема на калории. Смарт часовниците разполагат също и с усъвършенствано GNSS проследяване за още по-добро отчитане на крачки по време на разходки или бягане.

   

  Освен със здравните си и фитнес функции, устройствата от серията Watch GT 4 впечатляват и с оптимизирани възможности за бързи съобщения и отговори, активиране на приложения от трети страни за достъп до музика и навигация. 46мм-ите модели от новата серия на Huawei имат 2 седмици живот на батерията, а дамските 41мм една.  Моделите от серията са достъпни за всички потребители, защото са съвместими с iOS и Android.

   

  След успешния пре-ордер период, интереса към GT 4 бележи ръст спрямо GT 3 серията като освен традиционно добре представящите се черен и златен вариант, впечатление прави и повишеният интерес към новият GT 4 в свеж зелен цвят. В допълнение клиентите на Vivacom могат да тестват на живо новите варианти на GT 4 в силвър и грей в избрани магазини на компанията.

   

  Повече информация за най-новите смарт часовници на марката Huawei – Watch GT 4 може да откриете ТУК.

  16.10.2023
 • Vivacom предлага най-новия таблет Samsung Galaxy Tab S9 FE+ със 150 лева отстъпка

  Vivacom ще зарадва всички почитатели на Samsung с изгодни предложения за най-новия таблет от серията Fan Edition (FE) – Galaxy Tab S9 FE+, броени дни след официалното му представяне

  13 октомври 2023 г., София. Vivacom ще зарадва всички почитатели на Samsung с изгодни предложения за най-новия таблет от серията Fan Edition (FE) – Galaxy Tab S9 FE+, броени дни след официалното му представяне. До 24 октомври телекомът ще приема поръчки за хитовия модел в онлайн магазина си, като клиентите могат да се възползват от специална отстъпка в размер на 150 лв. при заявка в рамките на промоционалната кампания. Vivacom ще предложи устройството в две конфигурации с памет и три цвята – сиво, светлозелено и светлорозово.

   

  Samsung Galaxy Tab S9 FE+128 GB може да бъде закупен на атрактивна цена от 32.98 лв. на месец на лизинг за 36 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited Traffic 100.

   

  Флагманският таблет на Samsung идва с голям 12,4-инчов IPS дисплей с WQXGA резолюция и честота на опресняване 90 Hz. Плавната картина от светлия екран се допълва от два високоговорителя с Dolby Atmos и стилуса S Pen. Samsung Galaxy Tab S9 FE+ впечатлява със своята защита, отговаряща на стандарта IP68 за устойчивост на влага и може да бъде използван в различни условия.

  Устройството е базирано върху мощния процесор Exynos 1380, който осигурява безупречна производителност и безпроблемен мултитаскинг. Таблетът се предлага с 8 GB или 12 GB RAM, като капацитетът на вътрешната памет е съответно 128 GB или 256 GB. Наличен е и microSD слот за до 1 TB допълнително памет.

   

  Samsung Galaxy Tab S9 FE+ разполага с двойна система от камери – основен 8 МР сензор и втора 8 МР камера с широкоъгълна оптика. В предната част е разположена 12 МР селфи камера със 120° зрителен ъгъл, която е идеална за провеждане на онлайн срещи. Моделът поддържа 5G връзка, която гарантира надеждна свързаност в най-голямата 5G мрежа на Vivacom.

   

  Таблетът Tab S9 FE+ работи със издръжлива 10090 mAh батерия, която издържа на продължително ползване до 20 часа. Моделът поддържа до 45бързо зареждане или пълен заряд за 90 минути. Samsung Galaxy Tab S9 FE+ е перфектното решение за потребители, които търсят качествено устройство с разнообразни функции, безкомпромисна производителност и удобен дизайн.

   

  Повече информация можете да откриете ТУК.

  13.10.2023
 • 100 доброволци почистиха близо 4 тона отпадък в района на Кюстендил

  Проектите „И от мен зависи“ и „Планината учител и вдъхновител“ са част от четиринадесетте финалисти в осмото издание на Vivacom Регионален грант, най-мащабната инициатива на телекома.

  12 октомври 2023 г., София. Проектите „И от мен зависи“ и „Планината учител и вдъхновител“ са част от четиринадесетте финалисти в осмото издание на Vivacom Регионален грант, най-мащабната инициатива на телекома. В нея компанията подпомага с безвъзмездно финансиране на обществено значими проекти за развитието на регионите и местните общности в две основни направления – образование и опазване на околната среда.

   

  Проектът „И от мен зависи“ на сдружение „Чиста Струма“ има за цел да намали замърсяването с отпадъци в река Струма. Като част от него бяха проведени няколко мащабни почистващи активности под мотото „Реката не е сметище“, в които над 100 доброволци почистиха близо 4 тона отпадък от три силно замърсени точки в района на Кюстендил. В рамките на проекта се разработи процес за регулярно почистване на стотици килограми отпадъци от най-замърсения приток на Струма – река Банщица, както и кампания за срещи, активна работа и мотивация на младите хора в местните училища за смисъла да градим един по-чист свят.

   

  „Мисията на „И от мен зависи“ е да покажем на учениците в нашия край колко сериозен е проблемът със задръстването на речните корита на река Струма и нейните притоци, които са основен напоителен източник на областта. И да им дадем увереност и смисъл да се грижат, да променят, да държат бъдещето в ръцете си. Вярваме, че благодарение на усилията на сдружение „Чиста Струма“ и активния принос на хора, институции и отговорен бизнес, ще допринесем за една по-чиста околна среда и ще успеем да намалим екологичния отпадък върху водоемите в региона. За последните 3 години сме успели да освободим реките на Кюстендил от над 2000 тона отпадъци!“, допълни Людмила Добрева от сдружение „Чиста Струма“.

   

  С опазването на околната среда се ангажира и Народно читалище „Родопска искра – 2020“ с проекта „Планината учител и вдъхновител“, който е насочен към опазването на местната природа в района на родопското село Лилково в Община Родопи.

   

  Планината учител и вдъхновител“ е образователен проект с еко насоченост, с който искаме да привлечем вниманието на деца и възрастни и чрез интересни игри, творчески работилнички, палатков лагер, походи и мероприятия, да опазим и съхраним природата и гората около нас, да се научим да я ценим, да сме информирани, да извличаме ползи от природните богатства без да вредим. В района на селото има много туристически маршрути и желанието ни е да ги съхраним чисти, привлекателни и атрактивни за туристите, като едновременно с това да призовем да пазят горите от пожар и от замърсяване. Надяваме се с това  успешно да положим основите на устойчивото развитие на региона и опазването на природата“, споделя Елена Андреева от Народно читалище „Родопска искра – 2020“.

    

  В инициативата са предвидени различни семейни активности за деца и родители – засаждане на цветя в читалищния двор, засаждане на фиданки, походи през живописните планински маршрути, съчетаващи игри и наблюдения, запознаване с растителния и животинския свят в региона.

    

  А вече успешно протекоха мероприятия като „Еко арт академия: преИзползвай“, включваща: изработка на пана от капачки, преобразяване на ежедневния битов отпадък в играчки и предмети за бъдещо ползване. А под мотото„Таралеж си направи с шишарки за бодли“ бе демонстрирано как може да се даде „нов живот“ на отпадъка чрез „съчетаването“ му с естествени материали от природата. Децата рисуваха също и върху стари използвани керемиди, като давайки пълна свобода на въображението си, сътвориха красиви картини, които отнесоха в домовете си.

    

  След съгласуване с отдел „Екология“ към Община Родопи са отпечатани информационни брошури, запознаващи с природата и животинския свят в района, чиито еко послания се очаква да достигнат до над 1500 човека.  Конкретни роли и задачи по организацията се разпределиха и на самите децата към читалището, като например: изработката на значки, упътващи карти, забавни и образователни кръстословици и много други. Пряко в организацията и подготовката на събитията участват над 25 доброволци: деца и възрастни от местната общност, а предвидените мероприятия и подготвителните събития са над 20 за целия проект.

    

  „Щастливи сме, че работим с толкова отдадени и ентусиазирани екипи, като тези на сдружение „Чиста Струма“ и читалище „Родопска искра“. Техните еко проекти са чудесен пример за ангажирането на местни общности в различни инициативи за почистване, облагородяване и опазване на природата в тези населени места. Това е един от най-добрите начини за постигане на устойчиви резултати. Пожелаваме им успех и вече виждаме страхотните резултати, които постигат“, сподели Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

   

  Общата подкрепа на Vivacom Регионален грант досега възлиза на над 500 000 лева, като са реализирани 108 проекта в цялата страна. Кампанията се осъществява с партньорството на Български център за нестопанско право (БЦНП).

   

  12.10.2023
 • iPhone 15 и iPhone 15 Plus триумфират в мрежата на Vivacom с Unlimited 300

  Хитовите устройства пристигат в пет зашеметяващи цвята с елегантен дизайн, подобрена камера, по-добър дисплей и процесор A16 Bionic.

  10 октомври 2023 г., София. След старта на официалните продажби на актуалната серия флагмани на Apple, новите модели iPhone 15 и iPhone 15 Plus са налични в цялата търговска мрежа на Vivacom, както и онлайн на vivacom.bg. Хитовите устройства пристигат в пет зашеметяващи цвята с елегантен дизайн, подобрена камера, по-добър дисплей и процесор A16 Bionic.

   

  Vivacom предлага моделите в комбинация с атрактивния план Unlimited 300 с възможност за достигане на максималната скорост на интернета през съответната мрежа до 31.10.2023 г. Двата смартфона могат да бъдат закупени на лизинг за 36 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited 300 на следните цени:

  • 56,98 лв. на месец за iPhone 15 128 GB
  • 64,98 лв. на месец за iPhone 15 Plus 128 GB

   

  iPhone 15 и iPhone 15 Plus сa с прекрасен дизайн и мощна 48MP основна камера с възможност за двукратно увеличение, процесор A16 Bionic. Съществена иновация за двата модела е новият USB Type-C порт за зареждане и пренос на данни, а основната 48-мегапикселова камера на iPhone 15 и iPhone 15 Plus е по-усъвършенствана от всякога, като заснема снимки със супервисока разделителна способност и ново ниво на детайлност и цвят.

   

  iPhone 15 и iPhone 15 Plus са достъпни в пет цвята – зелен, черен, жълт, розов, син, а клиентите на Vivacom, ползващи някои от новите модели на Apple, могат да се възползват от услугата VoWiFi, с която лесно и удобно да осъществяват разговори чрез WiFi мрежа без допълнителни такси.

      

  Повече информация за новите модели iPhone може да откриете ТУК.

  10.10.2023
 • Vivacom предлага новата елегантна серия 5G смартфони Xiaomi 13T

  Моделите ще се предлагат в комплект с безжичните слушалки Xiaomi Buds 3 Star Wars Edition със специален дизайн, посветен на култовата сага „Междузвездни войни“, които предлагат страхотно качество на звука

  9 октомври 2023 г., София. Почитателите на Xiaomi вече могат да открият в мрежата на Vivacom новите флагмански устройства от последната серия 5G смартфони на марката – Xiaomi 13T и Xiaomi 13TPro. Двата впечатляващи 5G модела се открояват с елегантни дизайни, подобрена 50 МР камера и висок рейтинг за водоустойчивост. Смартфоните идват в комплект със стилните безжични слушалки Xiaomi Buds 3 Star Wars Edition.

   

  Най-новите 5G устройства на Xiaomi 13T са на супер цена от 34.98 лева на месец на лизинг за 36 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited 300, а Xiaomi 13T Pro ще се предлага за 44.98 лева на месец на лизинг за 36 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited 300.

   

  Xiaomi 13T и Xiaomi 13T Pro споделят сходни показатели, като и двата модела идват с 6,67-инчови AMOLED FHD+ дисплеи с честота на опресняване до 144 Hz и пикова яркост до 2600 нита, които предоставят гладко скролване между приложенията и поддържат DCI-P3 цветова гама. Двата смартфона изпъкват с мощна тройна система от камери – 50 МР основен сензор, 50 МР сензор с телефото оптика за портрети и 12 МР сензор с ултраширок обектив. Обективите на камерите са разработени съвместно с Leica и осигуряват свръхвисока разделителна способност, по-богати цветове и заснемане на зашеметяващи кадри при всякакви условия. Xiaomi 13T Pro поддържа запис на 8K видео, а 13T може да снима най-много 4K във всички фокусни дължини.

   

  По отношение на хардуера Xiaomi 13T разчита на процесора MediaTek Dimensity 8200-Ultra, а Xiaomi 13TPro е оборудван с MediaTek Dimensity 9200+. И двата смартфона разполагат с мощна 5000 mAh батерия, като при 13T зареждането става при 67W, а при 13T Pro – 120W.

   

  За допълнително удобство и по-добро потребителско изживяване към двата модела са добавени стерео говорители с технологията Dolby Atmos, а закупилите Xiaomi 13T или Xiaomi 13T Pro ще получат 100 GB облачно пространство в Google One за половин година и 3 месеца достъп до Youtube Premium.[1] Телефоните се предлагат с покритие на гърба в два цвята – алпийско синьо и черно.

  Xiaomi Buds 3 Star Wars Edition са елегантни безжични слушалки със специален дизайн, посветен на култовата сага „Междузвездни войни“, които предлагат активно шумопотискане, страхотно качество на звука и подобрена защита от прах и вода. Xiaomi Buds 3 могат да се зареждат безжично по стандарта Qi и батерията им издържа до 7 часа с едно зареждане и общо 32 часа с батерията на кутийката. Брандираните слушалки са съвместими с устройства с Android и iOS, като е налична опцията за свързване с две устройства едновременно.

   

  Повече информация можете да видите ТУК.

   

  [1] Само за нови потребители на Google One и YouTube Premium. Важат условия. Може да се прекрати по всяко време. За подробности, моля посетете: https://event.mi.com/global/youtubepremiumи https://event.mi.com/global/google-one

   

  09.10.2023
Open cookie bot settings
към контакти