Новини
Търсене на новини
 • 14 проекта ще бъдат подкрепени от Vivacom Регионален грант

  Над 500 000 лева е дарената сума от телекома за развитие на регионите от създаването на инициатива до днес

  16 март 2023 г., София. 14 граждански организации от цялата страна получиха грантове на обща стойност 62 758 лв. в 8-ото издание на Vivacom Регионален грант. Средствата ще бъдат използвани за реализиране на проекти в областите образование и опазване на околната среда в рамките на една година.

   

   „Тази година отчитаме рекордно висок интерес към Vivacom Регионален грант – получихме 360 кандидатури от цялата страна, а над 75% от организациите участват за първи път в инициативата. За нас това е потвърждение за значението и ползата от тази програма. Вярваме, че образованието и опазването на околната среда са ключови за устойчивото развитие на всяко населено място, независимо от неговата локация и големина, затова фокусираме усилията си в тези две области“, сподели Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

   

  С грантовете дарени в осмото издание на инициативата, общата стойност на сумата, с която Vivacom подкрепя гражданските организации в цялата страна, надвиша 500 000 лева. Средствата са в полза на 108 проекта, на 98 организации от 81 населени места.

   

  „Като член на журито, всеки път, когато чета прекрасните идеи на организации от цяла България, за промяна, тук и сега – се зареждам с енергия и вяра в това, че всичко зависи от нас и нашата отдаденост към общностите, в които живеем“, сподели Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право, дългогодишен партньор на инициативата.

   

  Проектите, които ще бъдат подкрепени в рамките на 8-ото издание на Vivacom, са:

   

  Проектът "С две ръце и голямо сърце"на Фондация Стрей Шийп – цели да насочи вниманието към значението на обучения по жестомимичен език в общински училища в Пловдив, където има концентрация на глухи деца, като в рамките на проекта ще бъдат проведени 25 обучения.

   

  Проектът “Отвъд стената - заедно на приключение” на Фондация Арт Бюро ще повдигне темата за разбирането и толерантността към глухите хора. Населените места, в които ще се изпълняват дейностите са Габрово, Ловеч и Видин, където чрез интерактивна работилница и театрален спектакъл ще общуват над 400 деца.

   

  Сдружение Чиста Струма с проекта „И от мен зависи“ ще повиши ангажираността на учениците от град Кюстендил и околните села за основните източници на замърсяването на реките в района и в частност на река Банщица, която е приток на река Струма и начините да се намали замърсяването.

   

  Инициативата „АЗ СЪМ КОСТАНДОВО", на Народно читалище Просвета -1919, гр. Костандово, е насочена към превенция на прекомерното замърсяване с битови отпадъци, както и отпадъци от пластмаса за еднократна употреба и найлонови изделия и намаляване на употребата им от жителите и гостите на Костандово.

   

  Проектът "Млади Еко Реактори", на организацията "Младежки и граждански инициативи в Розовата долина" ще насърчи младите хора от Община Карлово да реагират на дейности, замърсяващи околната среда, да рециклират и редуцират отпадъци и да реставрират еко-пътеки и маршрути в НП „Централен Балкан" и Средна гора. Проектът ще се осъществи в градовете Карлово, Калофер, Клисура и селата Климент, Ведраре и Бегунци.

   

  Проектът "За да не ходи водата на кино" на Народно читалище Селска пробуда - 1925, с. Горно Пещене, ще ограничи пилеенето на вода, като повиши съзнанието на жители на селата - Горно Пещене, Вировско, Тишевица и Върбица за ценността на водата като природен ресурс и неговата ограниченост.

   

  Проектът "Еко-приобщаващи игри" на Сдружение Знание ще насърчи зелено мислене сред младите хора в Ловеч и ще приобщи деца и ученици със специални образователни потребности към каузата чрез разработване на образователни материали и игри на екологична тема и осъществяване на еко-кампании.

   

  Инициативата "Планината учител и вдъхновител" на Народно читалище  Родопска искра - 2020, с. Лилково, цели по забавен и креативен начин да стимулира деца и възрастни да опознаят планината и гората, застрашените видове и начините за опазването им.

   

  Проектът "Да смачкаме отпадъците" на Училищно настоятелство при СУ „Христо Ботев“, гр. Карнобат има за цел да насърчи разделното събиране и изхвърляне на отпадъци сред учениците още от начално образование. 

   

  “Back to school - кауза природозащита” е проектът на Българска фондация Биоразнообразие ще пробуждане интереса към природозащитата на ученици от Велико Търново, Червен бряг и София, с които ще работят настоящите и бъдещи професионалисти по опазване на околната среда.

   

  Проектът "Еко карнавал" на Студио за документален театър ВОКС ПОПУЛИ си поставя за цел създаването и разпространението в област Благоевград на детски образователен спектакъл, който да запознае децата от 5 до 10 годишна възраст с темите за опазване на околната среда, разделното събиране на отпадъци и рециклирането.

   

  Инициативата "Климатична наука в класната стая" на Сдружение Горичка ще повиши знанието за климатичните промени на учители и ученици от прогимназиален и гимназиален етап в училища в София, Плевен и Кърджали, чрез интерактивна игра „Климатична фреска“.

   

  "Симулатор - стимулатор" е проект на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие. Той си поставя за цел популяризиране и осъзнаване на ролята на човека в процесите на глобалното затопляне, сред ученици и учители, чрез специалния образователния инструмент „Симулационен модел En-ROADS“.

   

  Инициативата „Еко-камионче за топла храна" на Фондация Доброволците на Св. Георги цели създаване на общност за взаимопомощ и подкрепа между ангажираните в предоставянето на безплатна топла храна и ползващите се от нея.

   

   

  16.03.2023
 • Vivacom лансира 5G високоскоростен интернет за дома

  Уникалното предимство на новата услуга е комбинирането й с иновативната ТВ платформа EON, в резултат на което клиентите на Vivacom вече могат да гледат EON с високо качество

  15 март 2023 г., София. Vivacom стартира 5G HOME INTERNET - най-новата услуга в портфолиото си, предоставяща покритие на българските домакинства с 5G високоскоростен и стабилен интернет за дома, на места без оптична свързаност. Уникалното предимство на новата услуга е комбинирането й с иновативната ТВ платформа EON, в резултат на което клиентите на Vivacom вече могат да гледат EON с високо качество навсякъде*.

   

  Това е възможно благодарение на 5G мрежа Vivacom – най-голямата в страната*и разнообразието на ТВ пакетите EON - LIGHT, FULL и PREMIUM. Чрез комбинацията от високоскоростния 5G HOME INTERNET и ексклузивната  телевизия EON, клиентите ще получат невероятно мултимедийно изживяване в Ultra HD качество, възможност за връщане на съдържание 7 дни назад, видеотека с повече от 15 000 заглавия, уникална възможност за създаване на детски профили, спортен режим и много други, дори и в райони без достъп до фиксираната мрежа на Vivacom.

   

  5G HOME INTERNET осигурява още много възможности, сред които са свързване на повече устройства едновременно, бързо изтегляне на файлове, по-стабилна връзка за стрийминг и гейминг, гледане на разнообразно съдържаниe в ултра HD резолюция.

   

  Услугата се инсталира изключително бързо и лесно, без допълнително окабеляване, като за целта е необходим единствено 5G рутер, който Vivacom предоставя на клиентите си. Рутерът е последно поколение с WiFi 6 технология, която осигурява още по-добро изживяване в дома. С пакетите EON Vivacom предоставя безплатен EON приемник, EON Smart TV App, достъп до мобилното приложение на EON и безплатния 5G HOME INTERNET рутер. Със старта на услугата телекомът прави специално предложение за новите си клиенти - 1 лев на месец за първите до 3 месеца.

   

  „Иновативният 5G HOME INTERNET е идеалното попълнение в продуктовото ни портфолио. Той е перфектното решение за всеки, който има нужда от неограничен високоскоростен интернет за дома и висококачествена телевизия дори в райони, в които няма изградена оптична мрежа. С новата услуга клиентите ни могат да гледат EON в перфектно качество, да разчитат на супер бърз интернет за работа или забавление и да не се притесняват за скоростта в същото време. И всичко това е възможно, благодарение на 5G мрежата на Vivacom, която вече покрива близо 80% от населението в страната“, каза Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

   

  * Възможност за 5G Home Internet в зависимост от капацитета и покритието на 5G мрежата. Най-голямо покритие на 5G мрежа след сравнение по публично достъпна информация към 12.10.2022 г. за покритието на операторите по брой населени места и курорти.

  15.03.2023
 • Операция „Жълти стотинки“ с престижно отличие в конкурс за отговорен бизнес

  Кампанията спечели второ място в категория „Маркетинг, свързан с кауза“.

  15 март 2023 г., София. Дарителската инициатива на Vivacom Операция „Жълти стотинки“ бе отличена в годишните награди за отговорен бизнес на Български форум на бизнес лидерите. Кампанията спечели второ място в категория „Маркетинг, свързан с кауза“.

   

  Операция “Жълти стотинки” е най-дългосрочната дарителска инициатива на Vivacom. Тя стартира през 2010 година с основна цел да подкрепя социални каузи, свързани с деца и младежи. Средствата се събират чрез дарения в специално обозначени касички в магазините на Vivacom и в обектите на над 50 партньора в цялата страна, чрез дарения през DMS номер или по дарителска сметка. Инициативата мобилизира дарителската енергия на хората, като всеки може даде своя принос, без значение от размера на дарението – от стотинките, под формата на ресто в магазините, до по-големи целенасочени дарения.

   

  „Това признание е много ценно, защото идва в годината, в която Операция „Жълти стотинки“ отбелязва своето десето юбилейно издание. Тя е показателен пример за обединените усилия на бизнеса и хората, в резултат на които до момента са събрани и дарени над 700 000 лева в подкрепа на деца и младежи. Тази награда е за всички хора, подкрепили кампанията през годините“, каза Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации на Vivacom.

   

  В рамките на инициативата досега са подкрепени пет значими социални каузи, сред които: създаване на първия Център за деца с дислексия и аутизъм, изграждане и обезпечаване на две малки къщи за временно настаняване от семеен тип за изоставени бебета на фондация „Надежда за малките“, осигуряване на две наблюдавани жилища за временен подслон на младежи, навършили 18 години и напуснали домовете за сираци на фондация „Социална промяна и включване“, както и предоставяне на средства за дневна грижа на деца с множествени увреждания в „Център за Надежда“ на фондация „I can too”. През последните две издания събраните от кампанията средства са дарени на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки, с цел подготовката и участието на учениците в международни състезания.

  15.03.2023
 • Вече 4 години българската мисия на Антарктида разчита на сателитен интернет от Vivacom

  Телекомът подпомага и насърчава научноизследователската и образователна дейност на българската експедиция на ледения континент

  12 март 2023 г., София. Вече 4 години Vivacom предоставя неограничен интернет достъп на българските учени, които се намират на антарктическата ни база на остров Ливингстън. Телекомът удължи срока на услугата, след като сключи споразумение със Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

   

  Същата тази услуга беше представена за първи път от телекома през 2019 г. Както тогава, така и сега връзката се осъществява през сателитна станция „Плана“ на Vivacom, чрез спътник на сателитния оператор – SES.

   

  Услугата, предоставена от страна на телекома, дава възможност на българските специалисти в базата в Антарктика да обменят данни в реално време, както и да ползват директна IP телефонна връзка. Това не само подобрява процесите им на работа, но и допринася за цялостния успех на експедицията на ледения континент.

   

  По този начин през възможностите на технологиите, които предлага, Vivacom дава своя принос в подкрепа на научната дейност на Българския Антарктически съюз и на Софийския университет.

  12.03.2023
 • iPhone 14 и iPhone 14 Plus в слънчев жълт цвят във Vivacom

  Телекомът ще зарадва Applе феновете с повече възможности на избор в гамата iPhone 14

  10 март 2023 г., София. Vivacom стартира продажбите на новите iPhone 14 и iPhone 14 Plus в жълт цвят. Така клиентите на компанията ще имат още повече избор на разцветки в гамата от най-новите модели на Apple.

   

  И двата модела предлагат изключително дълъг живот на батерията, мощна система с двойна камера за професионално заснемане на снимки и видеоклипове, както и супер бърза скорост на 5G мрежата. Освен това, устройствата предлагат и новаторски възможности за безопасност, включително осигуряването на спешна помощ и установяването на катастрофи и инциденти.

   

  Предварителните поръчки за новите жълти модели от семейството на iPhone 14 ще стартират oт 17:00 ч. на 10.03.2023 г. до 08:00 ч. на 14.03.2023 г.

  За повече подробности за цената и наличностите посетете vivacom.bg.

  10.03.2023
 • Vivacom вече е във Viber

  От началото на март Vivacom пусна нов канал за комуникация със своите клиенти – Viber.

  От началото на март Vivacom пусна нов канал за комуникация със своите клиенти – Viber. Vivacom Support е името на канала, който клиентите могат да открият лесно в платформата и да започнат директна комуникация - да отправят конкретни запитвания, да проверяват сметки и плащания, да получават обща и техническа информация за своите услуги.

   

  „Viber е четвъртият дигитален канал за бърза комуникация за клиентите на Vivacom след Facebook Messenger, Chat на официалния сайт на компанията и Self-care chat в уеб версията на MyVivacom. Tака клиентите могат да се свързват с нас бързо, лесно и удобно през предпочитаната платформа за комуникация. Новите канали за комуникация са естествена стъпка по пътя ни да сме близо до тях във всеки един момент, в най-удобното за тях място.“, коментира Силвия Георгиева, директор Обслужване на клиенти.

   

  Предимството на най-новия канал е, че само с въвеждането на мобилен номер от мрежата на Vivacom може да се провери текущото потребление, оставащото включено потребление, задълженията по сметка, максималната финансова граница, клиентски номер, по който може да извърши плащане и други. Чрез въвеждане на валиден клиентски номер, може да се проверят сметките за телевизия и интернет.

   

  Vivacom поставя клиентите си в центъра на всичко, което прави. Пускането на чат канала във Viber е част от цялостната стратегия за дигитализация и подобряване на клиентското обслужване и през най-новата платформа ще получат индивидуално отношение и грижа.

  06.03.2023
 • 10GIGA мрежата на Vivacom вече покрива близо половин милион домакинства

  Разрастването е част от дългосрочната визия и продължаващи инвестиции на Vivacom в осигуряването на покритие в цялата страна и ускоряването на прехода към мрежата на бъдещето - 10GIGA.

  2 март 2023 г., София. Vivacom отбелязва 50-кратно разрастване на 10GIGA мрежата си само за две години. От 10 000 домакинства в столичния квартал „Младост“ през 2020 година, днес оптичната мрежа на телекома покрива близо 500 000  домакинства в страната.

   

  Разрастването е част от дългосрочната визия и продължаващи инвестиции на Vivacom в осигуряването на покритие в цялата страна и ускоряването на прехода към мрежата на бъдещето - 10GIGA. Целта на телекома е свръхмодерната технология, осигуряваща оптична интернет свързаност със скорост до 10Gpbs, да работи за хората, чиито очаквания за бързина и качество на връзката нарастват всеки ден.

   

   „Постигането на подобно покритие само в рамките на две години е резултат както от стратегическите инвестиции на Vivacom, така и от силната мотивация и усилена работа на техническия екип на компанията. 10GIGA мрежата предоставя по-бърза и по-стабилна връзка с много по-голям капацитет. Тя ще спомогне за широкото навлизане на концепцията за Интернет на нещата (IoT) в България, включително за автоматизирането на редица процеси и производства, както и за масовото приложение на виртуална и добавена реалност. Всичко това има една цел – да улесни всекидневието на хората във все по-дигитализирания свят, в който живеем“, коментира Николай Гаврилов, главен технически директор на Vivacom.

   

  10GIGA мрежата на Vivacom вече е налична в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Монтана.  Чрез нея телекомът осигурява на своите клиенти свръх бърз интернет, който позволява светкавично сваляне на големи файлове, стрийминг на 4К и 8К видео съдържание на много устройства едновременно, повече възможности за дистанционно обучение и видеоконференции с високо качество. Благодарение на обмена на огромен обем данни без закъснение, за любителите на гейминга разликата в играта , е драстична. Не на последно място, 10GIGA мрежата консумира по-малко енергия, което я прави по-щадяща за околната среда.

  02.03.2023
 • Vivacom преминава изцяло към електронни фактури

  В резултат на промяната телекомът ще намали с 60% количеството на използваната хартия

  28 февруари 2023 г. София. От април месец тази година Vivacom преминава към електронно фактуриране за своите клиенти. Тази стъпка е част от стратегията за цялостна дигитализация на компанията и подобряване на клиентското изживяване.

   

  „Vivacom дава възможност на своите клиенти да получават електронна фактура вече повече от десет години. Но, за да направим истинска промяна – от месец април преминаваме изцяло към използването само на електронни фактури. Предимствата от тази промяна са много. Клиентите ще управляват по-бързо, по-лесно и по-сигурно своите услуги, защото ще достъпват фактурите си по всяко време и от всяко устройство. Още по-голям ще бъде ефектът върху опазването на околната среда - ще намалим с близо 60% количеството на използваната хартия в компанията и по този начин ще пестим по 10 тона хартия на месечна база“, коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

   

  За да подпомогне клиентите, които не са свикнали да получават фактурите си изцяло по електронен път, Vivacom въвежда решението поетапно. От началото на февруари клиентите на телекома, които все още ползват месечна фактура на хартия, започнаха да получават и електронно копие, а през април всички клиенти ще получават фактурите си в електронен формат.

    

  Повече информация за електронните фактури на Vivacom може да бъде открита на www.vivacom.bg/e-bill

  28.02.2023
 • Vivacom получи „Златен знак за 2022“

  Призът отличава активното участие на служителите на телекома в програма за дарителство на работното място

  23 февруари 2023 г. София. Vivacom бе отличен със „Златен знак за 2022 година“ в наградите „Отговорна компания – отговорни служители“ на фондация „BCause”. Телекомът получи приза за развитието на програмата за редовно дарителство на работното място – фонда „VIVA Help”, и за активното участие на служителите в нея.

    

  „От името на Vivacom благодаря за златния знак, който е голямо признание за целия екип на компанията и за златните сърца на всички колеги, които ежемесечно даряват от заплатите си за каузата в подкрепа на лечение на тежки заболявания на наши колеги и техните деца. Единственото нещо, което можем да направим през 2023, е да бъдем още по-активни и да увеличим броя на дарителите в компанията“, сподели Малина Чавдарова, директор „Човешки ресурси“ във Vivacom.

    

  Фондът „VIVA Help” е създаден от Vivacom през 2015 година с цел да осигури подкрепа за лечение на тежки заболявания на служители на компанията и техните деца, когато лечението не се покрива от Здравната каса или от допълнителното здравно застраховане, осигурено от компанията.

   

  Благодарение на активното участие на работещите в компанията за 8 години са събрани един милион и двеста хиляди лева, от които до момента близо 700 хиляди лева са използвани за лечение на сериозни заболявания на служители на Vivacom и техните деца. Само за изминалата година компанията е осигурила животоспасяващо лечение за 10 служители, някои от които са подпомогнати за продължаващо лечение.

   

  Наградите „Отговорна компания – отговорни служители“ се провеждат в партньорство с Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите. Тази година в инициативата за златно отличие се включиха 24 компании. Сред основните критерии за избор на победители са обем участващи служители като % от общия екип, действащите механизми в компанията за насърчаване и развиване на програмите за регулярно дарителство и възможностите, които работодателите предоставят за даряване на труд на служителите.

   

  23.02.2023
 • Vivacom с ново нетрадиционно предложение – Motorola G51 5G в комплект с кафе машина

  Комбинацията се предлага за първи път от оператора и може да се намери както в магазините, така и онлайн

  16 февруари 2023 г. София. За всички любители на MAX изживяванията в 5G мрежата Vivacom предлага нова специална оферта, този път в компанията на хубаво и ароматно кафе. Телекомът пусна в своите магазини и онлайн смартфона Motorola G51 5G в комбинация с кафе машина с капсули Lavazza A Modo Mio. Комплектът се предлага на специална цена от 5,98 лева на месец на изплащане за 36 месеца при сключване на двугодишен договор за план Unlimited MAX.

   

  От Motorola ни предлагат смартфон, чиято камера по нищо не отстъпва на конкурентите си на пазара и определено няма да ви разочарова с бързината и издръжливостта си.

   

  Motorola G51 5G идва с ултраширокия 6,8-инчов Max Vision Full HD+ дисплей, със 120 Hz честота на опресняване, което го превръща в идеалното устройство за безпроблемно и непрекъснато гледане на сериали и видео съдържание. Моделът предлага ясни снимки, с наситени цветове, дори и при слаба светлина, благодарение на 50-мегапикселовата си тройна камера. Мултитаскингът е възможен с процесора Qualcomm® Snapdragon™ 480 Plus, батерията от 5000 mAh и технологията за бързо зареждане.

   

  Италианската кафе машина с капсули Lavazza A Modo Mio дава възможност на ценителите на топлата напитка да ѝ се насладят без да се налага да излизат от вкъщи. Кафе машината идва с изключително елегантен дизайн, с хармонични форми и меки линии, и се предлага в бял и червен цвят. Освен това, нивото ѝ на работен шум е 44Db и пести енергия, като се изключва автоматично. В пакета са включени и 9 капсули подарък.

  16.02.2023
 • Vivacom предоставя безплатни международни разговори към Турция и Сирия

  В знак на подкрепа и съпричастност Vivacom предоставя безплатни международни разговори към Турция и Сирия, както и безплатен роуминг в Турция

  9 февруари 2023 г., София. Екипът на Vivacom изразява дълбокото си съчувствие към народите на Турция и Сирия, чиито страни бяха поразени от опустошителни земетресения. В знак на подкрепа и съпричастност Vivacom предоставя безплатни международни разговори към Турция и Сирия, както и безплатен роуминг в Турция.

   

  От днес до 17 февруари за всички наши частни клиенти на фиксирани и мобилни абонаментни услуги осигуряваме по 1000 минути за международни разговори към двете страни, засегнати от земетресението, както и безплатен роуминг за всички наши частни абонати на мобилни абонаментни услуги в Турция.

   

  Ангажиментът на Vivacom е част от усилията на United Group да осигури подкрепа във всички седем държави, в които присъства, като предостави безплатни международни обаждания на своите клиенти към Турция и Сирия. В същия период телеком бизнесите – част от United Group – в България, Гърция, Хърватска и Словения, ще предоставят и безплатен роуминг на мобилните си абонати в Турция.

    

  Екипите в България и всички държави, в които United Group присъства, изразяват надежда, че ще бъдат намерени още оцелели. Оставаме в готовност да удължим подкрепата си.

  09.02.2023
 • Поръчай предварително новия Samsung Galaxy S23 във Vivacom

  Новите модели от серията S23 дават импулс на твоята креативност и са създадени за първокласно изживяване днес и в бъдеще

  02 февруари 2023 г., София. На специално събитие Samsung представи така очакваните Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ и Galaxy S23, слагайки начало на нова ера в премиум изживяванията с телефоните Galaxy. Най-модерната камера на Galaxy S моделите досега, производителност за гейминг от следващо ниво и екосъобразният дизайн са само част от големите предимства на тазгодишната серия.

   

  Смартфоните ще бъдат налични за продажба от 17.02.2023 г. В периода 01.02 – 16.02.2023 г. в сила е кампания за предварителни поръчки, която дава възможност на потребителите да закупят устройство с по-висока памет на цената устройство с на по-ниската, както и да се възползват от ранна доставка преди 10 февруари и 200 лв. е-ваучер за отстъпка от цената.

   

  Също така вече може да поръчате предварително новите модели в магазините и онлайн от Vivacom, като Samsung Galaxy S23 Ultra може да е при вас за 61,98 лева на месец на изплащане за 36 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited MAX, а Galaxy S23+ може да вземете за 47,98 лева на месец на изплащане за 36 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited MAX. 41,98 лева на месец на изплащане за 36 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited MAX пък е офертата за Galaxy S23.

   

  Galaxy S23 Ultra улеснява любителите на фотографията, независимо от нивото на уменията им, и съдържанието, което заснемат. Той предлага най-модерната камера на Galaxy, пригодена за почти всякакви условия на светлината и проектирана да улавя невероятни детайли. Новите възможности за Nightography (нощна фотография) трансформират начина, по който серията Galaxy S оптимизира снимки и видеоклипове, в най-разнообразните условия на заобикалящото пространство. Galaxy S23 Ultra е първият Galaxy телефон, който може да се похвали със значително оптимизиран Adaptive Pixel 200MP сензор за улавяне на епични моменти с невероятна прецизност.

   

  И тъй като селфи камерите са по-важни от всякога за начина, по който общуваме днес, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ и Galaxy S23 въвеждат бърз автофокус и първата Galaxy Super HDR селфи камера, която нараства от 30fps на 60fps с цел значително по-точни изображения и видеоклипове – резултат от предната камера.

   

  Както за създателите на съдържание, така и за геймърите Qualcomm и Samsung, оптимизират работата с Galaxy с чисто новата Snapdragon® 8 Gen 2 мобилна платформа. Междувременно, в Galaxy S23 Ultra, 5000 mAh батерия захранва подобрената система от камери (в сравнение с Galaxy S22 Ultra), без това да увеличава размера на смартфона. Новата разработка на микроархитектурата на процесора подсилва възможностите за обработка на серията Galaxy S23 с около 30% повече в сравнение с миналогодишния модел.

   

  Цялата тази мощност стои в основата на 6,8-инчовия дисплей на Ultra с намалени заобления, за да се създаде по-голяма и по-плоска повърхност, за да се постигне най-доброто и най-ярко визуално изживяване на смартфон Samsung Galaxy. Уникалната функция за подобрен комфорт на Samsung Galaxy позволява на потребителите да регулират цветовите тонове и нивата на контраст, намалявайки напрежението за очите от времето пред екрана през нощта.

   

  Серията Galaxy S23 вдига летвата в първокласните технологии, да обогатяват живота на хората и да помага за опазването на планетата. От представянето на серията Galaxy S22, устройствата Galaxy идват с все повече рециклирани материали – от 6 вътрешни компонента в Galaxy S22 Ultra до 12 вътрешни и външни компонента в Galaxy S23 Ultra. Galaxy S23 серията идва с още повече рециклирани материали от от всеки друг Galaxy до момента, включително рециклиран алуминий и рециклирано стъкло и рециклирана пластмаса, произведена от изхвърлени риболовни мрежи, варели за вода и бутилки от полиетилен терефталат (PET).

   

  Новата серия S е първата, която предлага Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, за повишена издръжливост при дългосрочна употреба и проектирана със средно 22% рециклирано съдържание. Всеки смартфон Galaxy S23 идва в кутия с нов дизайн, направена от 100% рециклирана хартия.

   

  02.02.2023
Open cookie bot settings
към контакти