Новини
Търсене на новини
 • Рекорден брой проекти в надпревара за финансиране от Vivacom Регионален грант

  23.02.2024 г., София Рекордните 395 кандидатури на граждански организации получи деветото издание на Vivacom Регионален грант. В изцяло обновеното издание телекомът удвои размера на грантовете, увеличи общия фонд на 100 000 лв. и опрости процеса за кандидатстване. Тези новости, заедно с въвеждането на акселераторска програма за финалистите, дадоха възможност на още повече организации да кандидатстват за подкрепа на техните образователни и екологични идеи.

  Рекорден брой проекти в надпревара за финансиране от Vivacom Регионален грант

  Телекомът ще дари 100 000 лв. за реализиране на образователни и екологични идеи

  1. Рекордните 395 кандидатури на граждански организации получи деветото издание на Vivacom Регионален грант. В изцяло обновеното издание телекомът удвои размера на грантовете, увеличи общия фонд на 100 000 лв. и опрости процеса за кандидатстване. Тези новости, заедно с въвеждането на акселераторска програма за финалистите, дадоха възможност на още повече организации да кандидатстват за подкрепа на техните образователни и екологични идеи.

  И тази година има подадени кандидатури от всички 28 области в страната, като 20% от тях са от организации от села. Това доказва, че приносът към качественото образование и чистата околна среда са ключови за устойчивото развитие на всяко населено място.

  В миналото издание получихме 360 кандидатури – брой, който към онзи момент беше рекорден. Но резултатите тази година надминаха очакванията ни. За нас това е знак, че надграждането и подобренията, които направихме в програмата, отговарят в по-голяма степен на нуждите и очакванията на гражданските организации“, коментира Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

  За пръв път във Vivacom Регионален грант се въвежда и акселераторска програма. Финалистите ще преминат през 3 специално разработени лаборатории, където заедно с експерти от Български център за нестопанско право ще превърнат идеите си в работещи проекти и ще надградят комуникационните си умения. Идеите, които са преминали успешно преселекция, но не са избрани сред финалистите, също ще преминат през 2 специални обучения за развитие на уменията и надграждане на капацитета.

  Всички 395 кандидатури във Vivacom Регионален грант ще преминат през два етапа на подбор – предварителна административна проверка, дали покриват изискванията, и преселекция от експертите на Български център за нестопанско право. В началото на март 50-е най-добри идеи ще преминат на следващия кръг – оценка от журито. Финалистите ще станат ясни в края на март, като всеки от тях ще получи безвъзмездна финансова подкрепа в размер до 10 000 лв., за да реализира своята идея в областта на образованието или опазването на околната среда.

  Vivacom Регионален грант е най-мащабната социално отговорна инициатива, с която телекомът подкрепя граждански организации от цялата страна. От старта на програмата до сега са подкрепени 108 проекта на 98 организации с обща стойност над 500 000 лв. С увеличението на сумата в края на тази година общото дарение ще бъде над 600 000 лв.

  Vivacom Регионален грант се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право.

  23.02.2024
 • Vivacom предоставя свободен достъп до хитовото съдържание на НВО за клиентите на EON

  22 февруари 2024 г., София Vivacom предоставя 30-дневен свободен достъп до HBO On Demand за всички нови и настоящи клиенти на EON. Потребителите могат да го активират бързо и лесно през приложението My Vivacom до 31 март . Така те могат да гледат най-новите и хитови филми и сериали в каталога на НВО.

  Vivacomпредоставя свободен достъп до хитовото съдържание на НВО за клиентите на EON

   

  22 февруари 2024 г., София Vivacom предоставя 30-дневен свободен достъп до HBO On Demand за всички нови и настоящи клиенти на EON. Потребителите могат да го активират бързо и лесно през приложението My Vivacom до 31 март[1]. Така те могат да гледат най-новите и хитови филми и сериали в каталога на НВО.

  Специалното предложение е част от непрекъснатия ангажимент на Vivacom да предоставя най-доброто съдържание на своите клиенти. С EON Видеотека потребителите могат да гледат някои от най-актуалните заглавия като новия сезон на сериала „Истински детектив“, блокбъстъра „Барби“, или да си припомнят някои от вечните класики като „Хари Потър“ и „Приятели“.

  Съвсем наскоро телекомът обнови изцяло своята EON Видеотека с още по-модерен и интуитивен интерфейс, осигуряващ безпроблемна и лесна навигация, усъвършенстван изкуствен интелект, който препоръчва най-гледаното и най-актуалното съдържание, и добави екип от редактори, селектиращи филми и сериали за различни празници и поводи. Вече са налични и четири нови функционалности като „Гледай офлайн“[2], която позволява на потребителите да се насладят на любимото си съдържание навсякъде и по всяко време, възможност да пропускат интрото при сериалите, да превъртат лесно напред и назад с кадри, и да продължат да гледат своя любим сериал от епизода, до който са стигнали.

  Със своите над 30 000 хитови чуждестранни и български филми и сериали, EON вече има най-голямата видеотека в България[3], отговаряща изцяло на съвременното потребителско търсене. Иновативната ТВ платформавключва достъп до над 210 ТВ канала, Видеотека с изключително разнообразно съдържание от ново българско кино, хитови филми и сериали, детски и документални продукции, възможност за гледане навсякъде и от всяко устройство с мобилното приложение в комбинация с високоскоростен оптичен интернет. Повече информация може да намерите ТУК.

  [1] От 13.02. до 13.03.2024 г. или до изчерпване на наличните количества.

  [2] „Гледай офлайн“ предоставя възможност за временно изтегляне на определени филми и сериали за срок до 30 дни. Функционалността не е гарантирана. Повече на vivacom.bg.

  [3] Най-голяма видеотека в България след сравнение по публично достъпна информация към 12.02.2024 г. за брой филми и сериали, достъпни чрез „видео при поискване“ (VOD) през приложение на телекомуникационен оператор. Повече на vivacom.bg.

  22.02.2024
 • United Group получи оценка B от организацията CDP за изменение на климата: Развитие на целите за устойчивост и ангажимент за действия в областта на климата

  United Group получи оценка B от организацията CDP за изменението на климата. Това постижение e доказателство за значителния напредък, който компанията постигна по пътя на устойчивото развитие.

  United Group получи оценка B от организацията CDP за изменението на климата. Това постижение e доказателство за значителния напредък, който компанията постигна по пътя на устойчивото развитие.

   

  Системата на CDP оценява компаниите въз основа на изчерпателността на оповестяването, информираността и управлението на екологичните рискове и възможности. Този резултат означава, че United Group активно управлява рисковете и възможностите, свързани с изменението на климата, и усилията на Групата в тази област са значителни и надеждни.

   

   „Този резултат отразява ангажимента ни за интегрирането на отговорни практики във всеки аспект на нашия бизнес. Той подчертава проактивния ни подход за управление на климатичните рискове и използването на възможностите за положителна промяна. Гордеем се с постигнатото и още повече се вълнуваме от пътя, който ни предстои. Този резултат ни мотивира да продължим да преодоляваме границите, за да създадем по-устойчиво бъдеще“, коментира Мириам Ди Траглия, изпълнителен директор на United Group за „Съответствие, риск и устойчивост”.

   

  Отчитайки значението на този важен за United Group успех, компанията осъзнава, че стремежът ѝ към постигането на по-голяма устойчивост не трябва да спира. Групата остава ангажирана с непрекъснатия стремеж за усъвършенстване, като гарантира, че поддържа най-високи стандарти за екологична отговорност и социално въздействие.

   

   

  21.02.2024
 • Vivacom разширява покритието на 5G високоскоростен интернет за дома в 7 града

  20 февруари 2024 г., София. Vivacom разширява значително покритието на високоскоростния безжичен домашен интернет – 5G Home Internet, в седем града в страната. Габрово, Кюстендил, Петрич, Сандански, Велинград, Димитровград и Ботевград са населените места с разширено покритие на услугата и тя може да бъде заявена заедно с интерактивната ТВ платформа EON. Така потребителите в тези градове ще имат достъп до уникално телевизионно изживяване с над 210 ТВ канала, най-голямата видеотека в България , включваща каталозите HBO On Demand, Arena Play, Pickbox NOW, както и възможност за връщане на ТВ съдържание до 7 дни назад. Комбинираните пакети с 5G домашен интернет и EON могат да бъдат заявени с атрактивна отстъпка на цена от 1 лв./месец за първите до 3 месеца.

  Vivacom разширява покритието на 5G високоскоростен интернет за дома в 7 града

  Най-голямото предимство за потребителите е комбинирането на услугата с ТВ платформата EON с изцяло обновена видеотека

   

  20 февруари 2024 г., София. Vivacom разширява значително покритието на високоскоростния безжичен домашен интернет – 5G Home Internet, в седем града в страната. Габрово, Кюстендил, Петрич, Сандански, Велинград, Димитровград и Ботевград са населените места с разширено покритие на услугата и тя може да бъде заявена заедно с интерактивната ТВ платформа EON. Така потребителите в тези градове ще имат достъп до уникално телевизионно изживяване с над 210 ТВ канала, най-голямата видеотека в България[1], включваща каталозите HBO On Demand, Arena Play, Pickbox NOW, както и възможност за връщане на ТВ съдържание до 7 дни назад. Комбинираните пакети с 5G домашен интернет и EON могат да бъдат заявени с атрактивна отстъпка на цена от 1 лв./месец за първите до 3 месеца.

  Инсталирането на услугата 5G Home Internet на Vivacom в разширения обхват може да изиска техническа инсталация, като вътрешният Wi-Fi 6 5G рутер ще се свързва с компактно външно устройство. Тя се извършва от техническите екипи на телекома бързо, лесно и чисто, за още по-голямо улеснение на потребителите.

  Едно от основните предимства на 5G Home Internet от Vivacom е комбинирането на услугата с интерактивната ТВ платформа EON. Клиентите на телекома вече могат да гледат висококачествено ТВ съдържание и над 30 000 филми, сериали и документални продукции в EON Видеотека дори на места без оптична свързаност. Новата EON Видеотека е с модерен и интуитивен интерфейс, усъвършенстван изкуствен интелект и нови функционалности за още по-несравнимо клиентско изживяване. EON TV се предлага в три пакета – EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM. С всеки пакет клиентите получават и безплатен EON Smart Box, който превръща всеки телевизор в смарт, както и достъп до мобилното приложение EON, за да гледат любимите си филми навсякъде, по всяко време и на всяко устройство. В зависимост от избрания план потребителите имат достъп до над 210 канала, сред които и ексклузивни 4К канали, видеотека с препоръчано съдържание спрямо интересите на всеки потребител със собствен профил, спортен режим и възможност за създаване на детски профил.

  Иновативната услуга 5G Home Internet е идеалното решение за всяко домакинство или бизнес, което разчита на сигурна интернет свързаност. С 5G Home Internet от Vivacom клиентите на телекома имат достъп до редица функционалности като свързване на повече от едно устройство едновременно, бързо теглене на файлове, стабилна интернет връзка, неограничен трафик на данни със скорост от 100 Mbps и възможността да ползват всички функционалности на платформата EON.

  Повече подробности за разширеното покритие на 5G домашен интернет от Vivacom и комбинациите от пакети с EON TV можете да видите ТУК.              

  [1] Най-голяма видеотека в България след сравнение по публично достъпна информация към 12.02.2024 г. за брой филми и сериали, достъпни чрез „видео при поискване“ (VOD) през приложение на телекомуникационен оператор. Повече на vivacom.bg.

  20.02.2024
 • Атрактивни смарт устройства Xiaomi дебютират в мрежата на Vivacom

  16 февруари 2024 г., София. Vivacom продължава да разширява каталога си от страхотни смарт устройства, като добавя три атрактивни нови модела на Xiaomi – функционалните смарт часовници Xiaomi Watch 2 Pro Lte и Redmi Watch 4, както и безжичните слушалки Redmi Buds 5 Pro с 10 часа живот на батерията. Телекомът непрекъснато разширява списъка от актуални устройства в портфолиото си, за да отговори на съвременните потребности на клиентите.

  Атрактивни смарт устройства Xiaomi дебютират в мрежата на Vivacom

   

  16 февруари 2024 г., София. Vivacomпродължава да разширява каталога си от страхотни смарт устройства, като добавя три атрактивни нови модела на Xiaomi – функционалните смарт часовници XiaomiWatch2 ProLte и RedmiWatch 4, както и безжичните слушалки RedmiBuds 5 Proс 10 часа живот на батерията. Телекомът непрекъснато разширява списъка от актуални устройства в портфолиото си, за да отговори на съвременните потребности на клиентите.

   

  XiaomiWatch2 ProLteпредоставя на потребителите стилна визия, достъп до изобилие от приложения през операционната система WearOS и възможност за провеждане на разговори без наличието на смартфон. Елегантният смарт часовник идва с кристално чист 1,43-инчов Always-onдисплей и 46-милиметров циферблат с фино полиран корпус от неръждаема стомана, изработен в духа на класически ръчен часовник. Моделът работи с безкомпромисна производителност, благодарение на мощния чипсет Snapdragon W5 + Gen 1, осигуряващ гладко и безпроблемно изживяване. XiaomiWatch 2 ProLteизползва L1 + L5 двулентова глобална сателитна навигационна система, гарантираща по-точно проследяване на здравните показатели. А те включват както традиционните за повечето смарт часовници измервания на съня, пулса и дишането, така и детайлни анализи на телесни мазнини, основна скорост на метаболизма и нива на соленост на костите. Xiaomi 2 ProLteима до 55 часа живот на батерията, което го прави отличен аксесоар за физически активните потребители и за тези, търсещи функционалност и стил. Часовникът се предлага на цена от 17,98 лв./месец на изплащане за 24 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited 100.

   

  Новият  RedmiWatch 4 от Xiaomi  е смарт часовник от последно поколение, изпъкващ с големия си и ярък 1,97-инчов AMOLEDекран, лесен за навигация дори и при силна слънчева светлина. Обширният дисплей позволява безпроблемно управление на всички функции и изключително удобен изглед. Продължавайки олекотената дизайнерска философия на серията RedmiWatch, тялото на часовника тежи само 37 g и е комфортно за носене на китката. Всеки може да персонализира външния вид на устройството според личния си вкус, защото Watch 4 разполага с над 200 различни циферблата, даващи информация без вдигане на ръката. RedmiWatch 4 е идеален избор за трениращите, защото разполага с над 150 спортни режима, сензори за сърдечен ритъм и отчитане на кислород в кръвта и съвременен GNSSчип за още по-точно проследяване. Това, което отличава най-много устройството, е неговият живот на батерията, достигащ до 20 дни. Часовникът може да бъде закупен на цена от 5,98 лв./месец на изплащане за 24 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited 100.

   

  Новите безжични слушалки RedmiBuds 5 Proса с подобрен външен вид и технически характеристики. RedmiBuds 5 Proса сертифицирани за своя ултра HDзвук, усъвършенстван от алгоритми с изкуствен интелект. Слушалките разполагат със система за активно шумопотискане и 3 режима за изолиране на страничния шум, които филтрират външните звуци за максимален комфорт на потребителя. Налични са 3 микрофона за безпроблемно провеждане на обаждания. Безжичните слушалки могат да се използват в различни среди, защото са защитени с IP54 сертификат на устойчивост на водни пръски и прах. RedmiBuds 5 Proмогат да работят до 10 часа с едно зареждане или 38 часа във включената кутия. Часовникът се предлага на цена от 1,98 лв./месец на изплащане за 24 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited 100.

   

  16.02.2024
 • Vivacom предлага най-новия смартфон Samsung Galaxy A15 5G

  15 февруари 2024 г., София. Почитателите на Samsung вече могат да открият в мрежата на Vivacom новия супер смартфон от серията Galaxy – Samsung Galaxy A15 5G. Устройството се откриява не само с елегантния си дизайн, но и с множество смартфункции и подобрена камера, които го правят идеален за ежедневна употреба и различни типове развлечения.

  Vivacom предлага най-новия смартфон Samsung Galaxy A15 5G

   

  Устройството се откроява с елегантен дизайн, множество смартфункции и подобрена камера

   

  15 февруари 2024 г., София. Почитателите на Samsung вече могат да открият в мрежата на Vivacom новия супер смартфон от серията Galaxy – Samsung Galaxy A15 5G. Устройството се откриява не само с елегантния си дизайн, но и с множество смартфункции и подобрена камера, които го правят идеален за ежедневна употреба и различни типове развлечения.

   

  Най-новият смартфон ще се предлага на атрактивната цена10,98 лева на месец на лизинг за 24 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited 300. Тарифните планове на Vivacom предлагат на потребителите множество възможности и предимства като интернет без ограничения, неограничени минути за разговори в България и в роуминг в Европейския съюз (ЕС), неограничени SMS и MMS, както и още много други.

   

  Samsung Galaxy A15 5Gе идеален за потребителите, които търсят функционален, надежден и достъпен смартфон. Устройството предлага разнообразие от полезни смартфункции, по-добра камера и висока производителност. Samsung Galaxy A15 5G впечатлява със своя 6.5-инчов Super AMOLED екран и Full HD+ резолюция от 2400х1800 пиксела. Честотата на опресняване е 90Hz, като високата производителност на устройството е гарантирана от MediaTek Dimensity 6100+ процесора. Смартфонът разполага с основна 50MP камера със сензор, 5MP с ултраширокоъгълен обектив и 2MP за макроснимки. Батерията на Samsung Galaxy A15 5G е със заряд 5000mAh и поддържа 25W бързо зареждане.

   

  Повече информация може да намерите ТУК.

  15.02.2024
 • Vivacom представя новата EON Видеотека с модерен интерфейс и над 30 000 заглавия

  Vivacom представи изцяло обновената EON Видеотека с нов, още по-интуитивен интерфейс, нови функционалности и вече с над 30 000 хитови филми, сериали и документални продукции.

  14 февруари 2024 г., София. Vivacom представи изцяло обновената EON Видеотека с нов, още по-интуитивен интерфейс, нови функционалности и вече с над 30 000 хитови филми, сериали и документални продукции. Изцяло обновеният интерфейс осигурява безпроблемна и интуитивна навигация, която улеснява потребителите да откриват любимите си филми и сериали. В EON е интегриран усъвършенстван изкуствен интелект, който препоръчва най-гледаното и най-актуалното съдържание, по жанрове, спрямо настроението и се съобразява изцяло с индивидуалните предпочитания на всеки зрител, предлагайки курирана селекция от съдържание, която превръща всяка филмова вечер в лично събитие.

   

  В допълнение към изкуствения интелект, платформата разполага и с екип редактори, който отговаря за селекцията на съдържание, предоставяйки на потребителите специални колекции за различни поводи и празници.

   

  Изцяло обновената EON Видеотека включва четири нови функционалности, за да предостави още по-добро клиентско изживяване. С функцията „Гледай офлайн“[1] потребителите могат да се наслаждават на първокласни забавления по всяко време и навсякъде на своите мобилни устройства. Освен това могат лесно да пропускат интрото при сериалите, да превъртат лесно напред и назад с кадри, както и да продължат да гледат любимия си сериал от епизода, до който са стигнали.

   

  „Ние не само променихме изцяло EON Видеотека, но я обогатихме с някои от най-хитовите чуждестранни и български филми и сериали. EON вече има най-голямата видеотека в България[2] с над 30 000 заглавия и отговаря изцяло на съвременното потребителско търсене с интерфейс и функционалности, които са конкурентни на световните стрийминг гиганти. Ще продължим да инвестираме, да развиваме и надграждаме нашите продукти и ще продължим да променяме дефинициите за гледане на съдържание, предлагайки превъзходно клиентско изживяване на нашите клиенти“, коментира Николай Андреев, Главен изпълнителен директор на Vivacom.

   

  EONстава все по-популярен на българския пазар, като само за изминалата година потребителите са гледали висококачествено съдържание навсякъде и по всяко време от над 1 000 000 устройства. Vivacomпредлага различни възможности за активиране на иновативната ТВ услуга с пакетите EONLIGHT, FULLиPREMIUM. Услугата е достъпна и без абонаментен срочен договор.

   

  Новаторската платформа EONе създадена от собствения иновационен център на UnitedGroup – UnitedCloud–един от най-големите развойни центрове за иновации в региона.

   

  Новият EON е достъпен във всички осем държави, в които United Group, водещ доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, оперира.Лансирането на новата EON Видеотека е израз на постоянния ангажимент на United Group към иновациите и предоставянето на най-доброто изживяване за своите клиенти.

   

  [1] „Гледай офлайн“ предоставя възможност за временно изтегляне на определени филми и сериали за срок до 30 дни. Функционалността не е гарантирана. Повече на vivacom.bg.

  [2] Най-голяма видеотека в България след сравнение по публично достъпна информация към 12.02.2024 г. за брой филми и сериали, достъпни чрез „видео при поискване“ (VOD) през приложение на телекомуникационен оператор. Повече на vivacom.bg.

  14.02.2024
 • Остава само една седмица до крайния срок за кандидатстване във Vivacom Регионален грант

  Остават седем дни до крайния срок за кандидатстване във Vivacom Регионален грант – най-мащабната инициатива на телекома, подкрепяща граждански организации от цялата страна.

  12 февруари 2024 г., София  Остават седем дни до крайния срок за кандидатстване във Vivacom Регионален грант – най-мащабната инициатива на телекома, подкрепяща граждански организации от цялата страна. В напълно обновеното девето издание на Регионалния грант Vivacom прави значителни промени, за да помогне на гражданските организации да бъдат по-ефективни в разгръщането на своите идеи и да постигнат по-добри резултати. Телекомът удвоява размера на гранта, който един проект може да получи – от 5 000 на 10 000 лв. А общият размер на фонда, който ще дари, ще бъде 100 000 лв. За пръв път се въвежда и акселераторска програма, през която финалистите ще преминат заедно с експерти от Български център за нестопанско право, за да превърнат идеите си в устойчиви проекти. Процесът на кандидатстване тази година е значително улеснен – организациите трябва само да изпратят разписана идейна концепция в рамките на една страница до 18 февруари тук: www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply

   

  И в това издание специалното жури в състав: Ива Дойчинова, програмен директор на радио „Фокус“, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „Българска история“, Райко Байчев, журналист, Симона Стилянова, съосновател на „Основа“ и основател на Zero Waste Sofia, Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право и Елица Георгиева, директор „Корпоративни комуникации” във Vivacom ще има задачата да подбере най-добрите и иновативни идеи, които ще получат безвъзмездно финансиране. Финалистите ще бъдат обявени в края на март, когато ще се състои и първата лаборатория от акселераторската програма.

   

  Vivacom Регионален грант се провежда за девети пореден път в партньорство с Български център за нестопанско право. НПО-та, читалища и училищни настоятелства от малки и големи градове и села могат да получат финансова подкрепа до 10 000 лв. за реализиране на образователни или екологични проекти.

   

  През годините с Vivacom Регионален грант телекомът е подкрепил 108 проекта на 98 организации на обща стойност над 500 000 лв. С увеличението на сумата в края на тази година общото дарение ще бъде малко над 600 000 лв. Повече информация за обновеното издание може да видите тук: https://vivacomfund.bg/regionalgrant/

  12.02.2024
 • Отстъпки до 100 лева на устройства HUAWEI по случай Св. Валентин от Vivacom

  9 февруари 2024 г., София. Vivacom предлага на своите клиенти впечатляващи отстъпки на избрани устройства на марката HUAWEI по случай празника Св. Валентин. Промоционалната оферта ще бъде валидна до 29 февруари с планове Unlimited, както онлайн, така и във всички физически магазини на телекома. Сред намалените продукти попадат смартфона HUAWEI P60 Pro, смартчасовниците HUAWEI WATCH GT 4, а също и безжичните слушалки HUAWEI FreeBuds Pro 3

  Отстъпки до 100 лева на устройства HUAWEI по случай Св. Валентин от Vivacom

   

  Потребителите ще могат да се възползват от намалените продукти както онлайн, така и във физическите магазини на телекома

   

  9февруари 2024 г., София. Vivacom предлага на своите клиенти впечатляващи отстъпки на избрани устройства на марката HUAWEI по случай празника Св. Валентин. Промоционалната оферта ще бъде валидна до 29 февруари с планове Unlimited, както онлайн, така и във всички физически магазини на телекома. Сред намалените продукти попадат смартфона HUAWEI P60 Pro, смартчасовниците HUAWEI WATCH GT 4, а също и безжичните слушалки HUAWEI FreeBuds Pro 3.

   

  HUAWEI P60 Pro впечатлява потребителите със своята тройна Ultra Lighting телефото камера с обектив с адаптивна механична бленда F/1,4-4,0 и оптична стабилизация на изображението (OIS). Освен основната 48-мегапикселова камера устройството, устройството разполага и с 13-мегапикселов ултраширокоъгълен обектив, който също има RYYB сензор и бленда F/2,2 и трета 48-мегапикселова камера, която служи за оптичен зуум. Революционният пробив тук се крие във фотографията при ниска осветеност, която се постига с бленда F2.1 в перископната телефото камера. Резултатът е една невероятно мощна мобилна камера, неподвластна на разстоянията и светлинните условия.

   

  Батерията на Huawei P60 Pro е с капацитет 4815mAh и поддържа 88 W Super зареждане и 50 W бързо безжично зареждане. Само за 10 минути телефонът е вече зареден на 50%. Извитият 6,67-инчов OLED дисплей поддържа LTPO адаптивна честота на опресняване до 120Hz, разполага с Kunlun стъкло и IP68 сертификация за водоустойчивост, осигуряващи защита при разливане на различни течности.

   

  HUAWEI WATCH GT 4 впечатлява потребителите не само с усъвършенстван дизайн, но и със значителни подобрения както в здравните, така и във фитнес функциите. Устройството работи с модернизираната технология за мониторинг на здравето и отчита с 30% по-голяма точност здравните показатели на сърцето, дори при извършване на физически активности като бягане или при по-ниски температури. HUAWEI WATCH GT 4 дава възможност на потребителите още да проследяват съня си много по-задълбочено. Освен това, възможностите за персонализация са неограничени и обединяват над 25 000 циферблата, налични в галерията.

   

  HUAWEI FreeBuds Pro 3 обещават на потребителите отлично музикално преживяване със своя висококачествен звук и интелигентно активно шумопотискане. Слушалките разполагат с модул Bluetooth v5.3, който им позволява да се свързват към две устройства едновременно. HUAWEI FreeBuds Pro имат изключително издръжлив живот на батерията – до 31 часа при използване на калъфа и 6,5 часа – за всяка слушалка.

   

  Повече информация може да намерите ТУК.

  09.02.2024
 • Vivacom ще зарадва всички почитатели на Samsung по случай празника на влюбените

  8 февруари 2024 г., София. По случай празника на любовта Vivacom ще предложи на всички почитатели на Samsung множество вълнуващи продукти от най-ново поколение. Специалната оферта включва флагмана Samsung Galaxy Z Flip5 256GB и 512GB, а също и смарт часовника Samsung Galaxy Watch 6 Classic LTE в мъжки и дамски вариант.

  Vivacom ще зарадва всички почитатели на Samsung по случай празника на влюбените

   

  Устройствата, които специалната оферта включва, ще могат да бъдат закупени на преференциални цени без оскъпяване в лизинга

   

  8 февруари 2024 г., София. По случай празника на любовта Vivacom ще предложи на всички почитатели на Samsung множество вълнуващи продукти от най-ново поколение. Специалната оферта включва флагмана Samsung Galaxy Z Flip5 256GB и 512GB, а също и смарт часовника Samsung Galaxy Watch 6 Classic LTE в мъжки и дамски вариант. Устройствата ще могат да бъдат закупени на преференциални цени без оскъпяване в лизинга, а кампанията ще продължи до 29 февруари.

   

  Samsung Galaxy Z Flip5 впечатлява с основен Amoled 6,7-инчов дисплей и подобрен 3,4-инчов външен екран, който позволява удобна работа без разгъване на апарата. Основният екран е с Full HD+ резолюция с 1080х2640 пиксела и 120 Hz честота на опресняване на картината за плавно скролване между приложенията. Устройството предлага два основни 12 МР сензора на задната камера и 10 МР предна камера за заснемане на кристално чисти кадри. Високата производителност на сгъваемия флагман е гарантирана от супермощния Snapdragon 8 Gen 2процесор, 8 GB RAM и се предлага с 256GB или 512GB вътрешна памет. А батерията му е с капацитет 3700 mAh.

   

  Samsung Watch 6 Classic 47mm LTE и Samsung Watch 6 Classic 43mm LTE имат дисплей от сапфирен кристал, като по-големият разполага с 1,47-инчов екран, а по-малкият – с 1,31-инчов. Благодарение на устройството, потребителите могат да проследят здравето си, както и да се възползват от богат набор от функции, сред които усъвършенствано  опознаване за съня, персонализирани тренировъчни програми, мониторинг на сърдечния ритъм и стреса, приложение за ЕКГ, както и проследяване на кислород в кръвта и много други.

   

  Повече информация може да намерите ТУК.

  08.02.2024
 • Целта за нулеви нетни емисии на United Group получи одобрение от Инициативата Science Based Targets

  06.02.2024 г., София — United Group, водещ доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, обяви успешното одобрение на своята Net-Zero цел за 2040 г. от Инициативата Science Based Targets (SBTi).

  Целта за нулеви нетни емисии на United Group получи одобрение от Инициативата Science Based Targets

  1. United Group, водещ доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, обяви успешното одобрение на своята Net-Zero цел за 2040 г. от Инициативата Science Based Targets (SBTi).

  Ангажиментът, поет от групата за устойчива политика към околната среда, е в съответствие с научно-обоснован подход, подчертаващ неотложната необходимост от смекчаване на въздействието върху климата. Краткосрочните и дългосрочните цели на United Group също бяха утвърдени от SBTi, в подкрепа на непрекъснатите усилия на компанията за устойчивост.

  Целите осигуряват стабилна рамка за компаниите, част от групата, за да могат те да се ориентират по пътя си към намаляване на емисиите на парникови газове, в съответствие с най-новите научни изследвания в областта на климата и целите, поставени от Парижкото споразумение. Тези цели се стремят да ограничат глобалното затопляне до 1.5°C над прединдустриалните нива, предотвратявайки най-лошите въздействия от изменението на климата и насърчавайки гъвкави и устойчиви бизнес практики.

  „Това независимо валидиране подчертава устойчивостта на екологичните цели на United Group във време, когато спешните действия в областта на климата са от първостепенно значение. Осъзнаваме своята отговорност да даваме пример и се стремим да намаляваме нашите емисии, като в същото време мотивираме и промяна в поведението и на други индустрии. Със силата на цифровизацията и особено с възможностите, предоставени от 5G технологията, ние се стремим да осигурим и ускорим по-широки индустриални съкращения, като така генерираме още по-значим колективен принос към глобалните усилия срещу изменението на климата“, коментира Мириам Ди Траглия, изпълнителен директор „Съответствие, риск и устойчивост”.

  Утвърдените научно-обосновани цели на United Group са:

  • Обща Net-Zero цел

  До 2040 г. United Group B.V. се ангажира да постигне нулеви нетни емисии на парникови газове по цялата верига на стойността.

  • Краткосрочни цели

  United Group B.V. се ангажира да намали абсолютните емисии на парникови газове от обхват 1 и 2 с 90 % до 2030 г. при базова 2020 г. United Group B.V. също така се ангажира да намали абсолютните емисии на парникови газове от обхват 3, обхващащи закупени стоки и услуги, капиталови стоки, дейности, свързани с гориво и енергия и бизнес пътувания с 40 % до 2030 г. при базова 2022 г.

  • Дългосрочни цели

  United Group се ангажира да поддържа поне 90% намаление на абсолютните емисии на парникови газове от обхват 1 и 2 от 2030 г. до 2040 г., при базова 2020 г. United Group се ангажира до 2040 г. да намали с 90% абсолютните емисии на парникови газове от обхват 3, обхващащи закупени стоки и услуги, капиталови стоки и дейности, свързани с гориво и енергия, при базова 2022 г.

  United Group вече отчита значими резултати от реализираните от групата инициативи за намаляване на емисиите, в т.ч. надграждане на оборудването на съоръженията, внедряване на енергийно-ефективни мрежи и услуги (FTTH и 5G), електрификация на автопарка, инсталиране на малки слънчеви панели и доставяне на зелена енергия. Освен това, United Group инвестира в четири мащабни проекта за производство на слънчева и вятърна възобновяема енергия в България, които ще използват както слънчева, така и вятърна енергия. Компанията се ангажира да надгражда сътрудничеството си с доставчиците в тази посока и да даде приоритет на интегрирането на нови енергийно-ефективни функции в своите продукти. Този стратегически подход не само спомага за намаляването на емисиите по цялата верига на стойността, но и подчертава отдадеността на компанията към непрекъснати иновации и ефективни партньорства по пътя й към устойчиво бъдеще.

  За запитвания от медиите, моля, свържете се с:

  Александра Делвенакиотис, вицепрезидент на United Group по корпоративните въпроси

  Email: media@united.group

   

  За United Group:

   

  Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15,5 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

   

  Относно SBTi инициативата

  Инициативата Science Based Targets (SBTi) е глобален орган, който позволява на бизнеса да определя амбициозни цели за намаляване на емисиите, в съответствие с най-новите научни изследвания в областта на климата. Тя е фокусирана върху ускоряването на усилията на компаниите да намалят наполовина емисиите до 2030 г. и да постигнат нулеви нетни емисии до 2050 г. Инициативата е сътрудничество между Проекта за разкриване на въглеродни емисии (CDP), Глобалния договор на ООН (UNGC), Института за световни ресурси (WRI) и Световния фонд за природата (WWF) и един от ангажиментите на коалицията ''We Mean Business''. SBTi определя и популяризира най-добрите практики при научно-обоснованото полагане на цели, предлага ресурси и насоки за намаляване на затрудненията при изпълнението им, оценява независимо и одобрява целите на компаниите.

  06.02.2024
 • Samsung Galaxy S24 с официален старт на продажбите в мрежата на Vivacom

  2 февруари 2024 г., София. От днес Vivacom официално стартира продажбите на най-новата серия на Samsung Galaxy S24.

  2 февруари 2024 г., София. От днес Vivacom официално стартира продажбите на най-новатасерия на Samsung Galaxy S24. Това са най-вълнуващите устройства на марката, които съчетават в себе си страхотна камера, бързи процесори и много възможности за работа с най-новите функции Galaxy AI (изкуствен интелект). Потребителите на Vivacom вече имат възможността да закупят всяко едно от устройствата от серията на атрактивна цена с до 200 лева отстъпка в комплект със стъкло и калъф с възможност за лизинг и в комбинация с план Unlimited.

   

  Samsung Galaxy S24 128 GB може да бъде закупен за 55,98 лв. на лизинг за 24 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited 300, a Samsung Galaxy S24+ 256 GB за 75,98 лв. на лизинг за 24 месеца при сключване на 2-месечен договор за план Unlimited 300. Впечатляващият Galaxy S24 Ultra 256 GB може да бъде при вас за 100,98 лв. на лизинг за 24 месеца при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited 300.

   

  Серията Galaxy S24пристига с всички подобрения, които потребителите очакват. И без съмнение ще направи всички почитатели част от новата ера на изкуствения интелект. Новостите, които моделите предлагат, включват изцяло нов начин на търсене, благодарение на функцията Circle to Search with Google. А почитателите на професионалните кадри вече могат да се насладят на множество нови опции за редактиране, задвижвани от Galaxy AI. Освен всичко това, потребителите вече могат да се възползват от симултанен превод в реално време, благодарение на Live Translate. Езиковите бариери падат, както никога досега – дори при писане на съобщения.

   

  Galaxy S24 и Galaxy S24+ идват с по-големи дисплеи и по-мощни батерии, за да предоставят несравнимо мобилно изживяване.  Galaxy S24 и S24+ са ободурвани с Armor Aluminum 2.0 и са готови да устоят на твоето ежедневие.

   

  Samsung Galaxy S24 Ultra впечатлява с най-стилния корпус на Galaxy Ultra и 6,8-инчов плосък дисплей, който е абсолютен връх в дизайна на мобилни устройства. Благодарение на новата технология Vision Booster, устройството предлага изключително оптимални цветове и контраст на дисплея. С усъвършенстваният графичен софтуер ProVisual и мегамощ от 50-пикселовата камератас 5х оптично увеличение, феновете на фотографията имат възможността да уловят перфектния кадър, с ярки, цветни и чисти цветове. Без значение дали е с 2x или  10x увеличение – снимките и видеата запазват високото си качество.

   

  Galaxy S24 Ultraе оборудван с процесор Snapdragon® 8 Gen 3 за Galaxy, който позволява още по-бърза обработка на данните и осигурява цялата мощ, от която потребителите се нуждаят. Друга иновация е по-големият размер на охлаждащата камера за подобреното отвеждане на топлината и осигуряването на впечатляващо плавна графика. Батерията на Galaxy S24 Ultra притежава огромен капацитет и още по-голяма енергийна ефективност, за да издържи цял ден.  Благодарение на Corning® Gorilla® Armor, Samsung Galaxy S24 Ultra е с по-голяма устойчивост при случайни удари и надраскване. Смартфонът идва със сертификат IP68, така че прах и вода няма да му навредят. Бронята му е здрава, с вграден титан и е готов за всяко приключение.

   

  Повече информация за новата серия Samsung Galaxy S24 можете да откриете ТУК.

  02.02.2024
Open cookie bot settings
към контакти