android icon

 

Първи стъпки

Android е гъвкава операционна система за мобилни устройства разработена от Google. Когато за първи път включите Вашето Android устройство, въведете своето Google потребителско име и парола или си създайте акаунт, за да свържете телефона си с Google. По този начин можеш да синхронизирате контактите и календара си и да получите достъп до магазина с приложения Google Play.

 

Бутони

Home, Menu, Search и Back са стандартните бутони, с които са снабдени повечето Android устройства. Точно като на компютър, бутон Back Ви връща на предишната разглеждана страница или меню. С натискане на бутон Home, Вие ще отидете директно на началния екран. Щом натиснете бутон Menu ,ще имате възможност да видите допълнителни опции (Настройки, Тапет, Управление на приложения и други). Чрез бутон Search можете да търсите почти всичко в телефона, например файлове, приложения или уеб сайтове. 

 

Екрани, Приложения и Уиджети 

Подобно на десктопа на Вашия компютър, началният екран на едно Android устройство служи за място на най-важните икони и преки пътища до приложения. Интересна особеност на Android телефоните е, че идват с от 3 до 7 начални екрана и можете да преминавате през тях само с едно плъзване на екрана. Обикновено на главния екран можете да намерите часовник, прогноза за времето, Facebook приложение, RSS емисии и други от така наречените уиджети. Добавянето на иконки на началния екран е лесно - само задръжте с пръст на свободно място и ще се отвори прозорец, който ще Ви помогне лесно да изберете желаното приложение. 

 

Google Play

За да можете да сваляте платени и безплатни приложения, Вашият телефон трябва да е свързан с Интернет. Приложенията са разделени на групи (игри, безплатни, платени приложения и други). В случай, че желаете да закупите платено приложение, задължително е наличието на профил в Google Checkout. Google Play (Android Market) е мястото, където ще откриете огромен брой приложения - игри, инструменти, видео и музика, за да може забавлението да е пълно.

 

Инсталиране и деинсталиране на приложения

Стартирайте Google Play (Android Market) и чрез избор на категория, открийте желаното приложение. За да го инсталирате, просто натиснете бутона „Инсталирай". Това е! Вече имате иконка на приложението във Вашия телефон, от която можете да го стартирате. Деинсталирането е също толкова лесно - Menu->Settings->Applications->Manage, откривате приложението и натискате бутон Деинсталирай

 

Настройки

За да промените настройките на Вашето Android устройство, е нужно да изберете Menu->Settings и ще се визуализират настройките. Можете да преконфигурирате различни настройки, като сила на звука, приложения, включване/изключване на безжични мрежи, дисплей или сигурност.

  


Open cookie bot settings
към контакти