Новини

VIVACOM обявява 110 свободни стажантски позиции през 2014 г.X

18.03.2014

 

София, 11 март 2014 г. - VIVACOM дава старт на своята Лятна стажантска програма, като обявява 110 свободни позиции, което е с 30 повече в сравнение с предходната година. 11-ото издание на най-мащабната програма за летен стаж в страната ще протече под надслов „Мисия ЕВОЛЮЦИЯ - развий себе си!" и ще даде възможност на студенти от София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Хасково, Плевен и Русе да станат част от екипа на компанията в продължение на 3 месеца. В резултат на стажантската кампания всяка година VIVACOM успява да открие ценни и талантливи млади хора, част от които биват назначавани на постоянна работа към телекома. Миналогодишната кампания доведе до наемането на 38% от участниците.

Стажантската програма на VIVACOM предоставя на младите хора както практически знания от едни от най-добрите специалисти в различни професионални области, така и възнаграждение за положения труд. Като част от кампанията студентите преминават през специално създадени за тях обучения по бизнес етикет и презентационни умения. Освен това те получават възможността да работят по индивидуален проект, резултатът от който могат да включат в своята автобиография. Като допълнение VIVACOM предоставя на успешно завършилите стажантската програма препоръки и сертификати.

Всеки студент, желаещ да кандидатства за летен стаж във VIVACOM, може да го направи през сайта на компанията, като крайният срок за подаване на документи е 30 април. През настоящата 2014 г. VIVACOM ще приема стажанти в близо 20 дирекции, сред които са „Поддръжка и изграждане на мрежата", „Информационни технологии", „Експлоатация и архитектура на мрежата", „Продажби", „Продукти и услуги", „Маркетинг", „Човешки ресурси", „Корпоративни комуникации", „Правни въпроси", „Регулация и конкуренция", „Финанси", „Обслужване на клиенти" и др.

Търсене на новини
  • Vivacom търси 52 стажанти в 21-ото издание на Лятната стажантска програма

    2 април 2024 г., София. Vivacom търси новите млади таланти, които искат да натрупат професионален опит и развият своя потенциал в телекомуникациите. Телекомът открива 52 позиции за платен тримесечен стаж във всички ключови дирекции в компанията. Желаещите да се включат в 21-ото издание на знаковата Лятна стажантска програма на компанията, което тази година е под мотото „Стани VivaSuper герой“, могат да кандидатстват до 30 април тук.

    Vivacom търси 52 стажанти в 21-ото издание на Лятната стажантска програма

     

    Кандидатстването е отворено до 30 април за студенти от цяла България

     

    2 април 2024 г., София. Vivacom търси новите млади таланти, които искат да натрупат професионален опит и развият своя потенциал в телекомуникациите. Телекомът открива 52 позиции за платен тримесечен стаж във всички ключови дирекции в компанията. Желаещите да се включат в 21-ото издание на знаковата Лятна стажантска програма на компанията, което тази година е под мотото „Стани VivaSuper герой“, могат да кандидатстват до 30 април тук.

     

    Традиционно, всеки стажант ще има индивидуален ментор, заедно с който ще работи по реални бизнес проекти, ще премине през специални обучения и ще участва в различни инициативи и активности. Освен трудов договор и финансово възнаграждение, стажантите ще получат множество придобивки, като допълнително здравно застраховане, ваучери за храна, смартфон и много други.

     

    „Едно от най-големите предимства на Лятната ни стажантска програма е реалният шанс за постоянна работа и кариерно израстване във Vivacom. Всяка година близо половината стажанти остават на работа при нас, а над 20% от всички служители в компанията са започнали като стажанти. Признание за отличните резултати, които постигаме с програмата, е и наградата „Инвеститор в човешкия капитал“, която получихме от Българския форум на бизнес лидерите само преди дни. Тя е доказателство за успешните ни практики за развитие и надграждане на програмата, която вече 20 години дава възможност на млади хора да трупат ценни умения и опит в света на телекомуникациите“, коментира Малина Чавдарова, директор „Човешки ресурси“ във Vivacom.

     

    В юбилейното издание на Лятната стажантска програма Vivacom въведе и 360-градусова ротация на стажантите в различните отдели. Заради положителния отзвук и добрите резултати от тази иновация и в новото издание стажантите ще бъдат веднъж седмично в различен отдел. Така те ще опознаят още по-отблизо работата в компанията – включително през призмата на главния изпълнителен директор Николай Андреев по време на специалната лична среща с него.

     

    През най-дългогодишната инициатива на компанията за привличане на таланти са преминали над 1650 стажанти, а над 80 служители, започнали като стажанти във Vivacom, днес са на мениджърски и старши експертни позиции.

     

    Вижте повече подробности ТУК.

    02.04.2024
  • Половината от участниците в 20-ото издание на Лятната стажантска програма на Vivacom остават на работа в компанията

    В края на юбилейното издание на Лятната стажантска програмата на Vivacom 25 стажанти започват постоянна работа в компанията и продължават развитието си на пълен или половин работен ден.

    20 октомври 2023 г., гр. София.  В края на юбилейното издание на Лятната стажантска програмата на Vivacom 25 стажанти започват постоянна работа в компанията и продължават развитието си на пълен или половин работен ден. Те стават част от различни ключови отдели в компанията, сред които „Продукти и услуги“, „Информационни технологии“, „Оперативно управление на мрежата“, „Фиксиран достъп“ и други. В 20-ото издание на програмата тази година Vivacom получи близо 1000 кандидатури за стаж, с над 200 повече спрямо 2022 г.

     

    „Щастлива съм, че приключваме юбилейното 20-о издание на Лятната ни стажантска програма със страхотни резултати. В продължение на три месеца от лятото 51 талантливи и мотивирани млади хора се запознаха с компанията и натрупаха ценен практически опит в света на телекомуникациите. Със тях неуморно работиха 50 ментори – водещи експерти в компанията, като 17 от тях влязоха в ролята на ментори за първи път. Стажантите преминаха и през различни специализирани обучения и интересни инициативи, включително „Въведение в историята и културата на Vivacom“, „Бизнес етикет и комуникация“, обучение за GDPR, ИТ приложения и много други. Стажантите се включиха и в традиционната доброволческа инициатива, в която тази година допринесоха за реновирането и освежаването на амфитеатъра в парка „Ротонда“  и почистването на централен парк „Кестените“ в гр. Банкя“, коментира Малина Чавдарова, директор Човешки ресурси във Vivacom.

     

    Лятната стажантска програма на Vivacom e най-дългогодишната програма на компанията за развитие на млади таланти. До сега над 1600 стажанти са преминали успешно през нея, а всяка година над 40% от младежите удължават периода си на стажуване или започват постоянна работа във Vivacom. Над 80 служители, които са започнали като стажанти в компанията, днес са на мениджърски и старши експертни позиции, а 20% от всички останали на работа след стажа си, са поели и ролята на ментори на новите стажанти.

     

    „Тази година наградихме Лятната стажантска програма с две допълнителни инициативи, които бяха много високо оценени от нашите стажанти. Благодарение на 360-градусовата ротация дадохме възможност на младежите да опознаят работата във всички ключови отдели в компанията, а по време на личната среща с главния изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев те споделиха впечатленията си от компанията и получиха ценни съвети за бъдещото си развитие. И двете инициативи се възприеха с ентусиазъм от стажантите и бяха високо оценени от тях. Със сигурност продължаваме с тях и в следващото издание на Лятната ни стажантска програма“, допълни Малина Чавдарова, директор Човешки ресурси във Vivacom.

    20.10.2023
  • Vivacom посреща 50 стажанти в юбилейното издание на Лятната си стажантска програма

    В рамките на 3 месеца талантливите и мотивирани млади хора ще се запознаят с корпоративния свят, трупайки практически умения и опит за телеком бизнеса

    16 юни 2023 г., София. Първата група от 24 стажанти стартираха своя път в юбилейното 20-о издание на Лятната стажантска програма на Vivacom. През следващите 3 месеца общо 50 стажанти ще трупат практически умения и опит за телеком бизнеса от своите ментори, които са експерти в своята област.

     

    В юбилейното издание на програмата кандидатстваха близо 1000 млади хора в редица ключови дирекции в компанията, като тази година най-голям интерес имаше за стажантските позиции, свързани с програмиране.

     

    „Лятната стажантска програма на Vivacom e най-дългогодишната програма на компанията за развитие на млади таланти. Много сме щастливи от огромния интерес и от високата ефективност в същото време - всяка година над 40% от стажантите удължават периода си на стажуване или започват постоянна работа при нас. Над 80 служители, които са започнали като стажанти в компанията през годините, днес са на мениджърски и старши експертни позиции, а 20% от всички останали на работа след стажа си, са поели и ролята на ментори на новите стажанти. За нас това е ясно потвърждение, че за младите хора Vivacom е отличен старт и страхотна възможност за работа и професионално развитие. Динамичната атмосфера на работа, висококачествените продукти и услуги, непрекъснатите иновации, които движат напред целия телеком сектор в България, както и силният екип от професионалисти, са огромна притегателна сила за тях, което ни радва изключително много“, споделя Малина Чавдарова, директор „Човешки ресурси" във Vivacom.

     

    Още в първия си ден стажантите преминаха въвеждащо обучение в три области: „Въведение в историята и културата на компанията“, „Обучение по GDPR“ и „Обучение по Бизнес етикет и комуникация“, които ще бъдат надградени по време на стажа с допълнителни специализирани обучения и интересни инициативи.

     

    За първи път тази година стажантите ще имат и възможността да опознаят компанията отблизо чрез 360-градусовата ротация, благодарение на която ще могат да стажуват и в други отдели, освен в тези, в които са наети.

     

    16.06.2023
  • Стартира лятната стажантска програма на Vivacom за 2022 г.

    Над 50 студента ще имат възможност да подпишат тримесечен трудов договор и ще получат възможност да продължават кариерата си в компанията

    29.03.2022 г., София – За деветнадесета поредна година лятната стажантска програма на Vivacom дава възможност за старт в кариерата на студенти от цяла България. Всяка година десетки кандидати могат да се възползват от шанса за платен тримесечен стаж на трудов договор с конкурентно възнаграждение и пълен пакет социални придобивки в корпоративната среда на телекома.

     

    Над 50 позиции в ключови професионални екипи ще бъдат отворени за желаещите да се докоснат до иновативната, високотехнологична и динамична среда на Vivacom. За част от работните места има възможност за хибриден режим – работа от офиса и от вкъщи. Предвиждат се специфични обучения за въвеждане в корпоративния свят, разработване и участие в реални проекти с индивидуален ментор, много инициативи, състезания и забавления. Всяка година над 40 % от стажантите откриват своето място и продължават кариерното си развитие в компанията.

     

    Желаещите да участват в Лятната стажантска програма на Vivacom за 2022 г. ще бъдат разпределени по позиции в съответствие с техния интерес, предпочитания и образование. Кандидатите могат да изпратят CV и мотивационно писмо до 15 май 2022 г. на Лятна стажантска програма 2022

     

    29.03.2022
  • Лятна стажантска програма 2021 г.

    Стартира XVIII- та Лятна стажантска програма на VIVACOM и те каним да вземеш участие в нея!

    Стартира XVIII- та Лятна стажантска програма на VIVACOM и те каним да вземеш участие в нея! Ако си студент с високи цели, планираш да прекараш лятото в корпоративна среда и искаш да се учиш от телеком професионалисти, нашите предложения са точно за теб!  Лятото идва и е време за промяна!

     

    Предвидили сме интересни бизнес проекти, индивидуален ментор за всеки стажант, състезания, обучения и разбира се забавления! Всичко това ще се случи, като подпишем три месечен трудов договор с конкурентно възнаграждение, пълен пакет социални придобивки и възможност да станеш част от семейството на VIVACOM.

     

    И не на последно място Лятната стажантска програма е доказано първо кариерно стъпало на много успешни експерти и мениджъри. Не чакай, а действай - над 45% от всички стажанти продължават пътя си в компанията! Стани един от нас!

      

    Виж нашите предложения и не се колебай да се включиш в Лятната стажантска програма на VIVACOM, изпрати CV и мотивационно писмо до 30 април 2021 г. тук

      

    Ще се радваме да се запознаем  с теб!

    23.03.2021
  • Успешно завърши 17-тото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM

    33% от стажантите продължават кариерното си развитие в компанията

    24.11.2020 г. гр. София Официално беше поставен финалът на 17-тото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM.Всички стажанти получиха сертификати за успешното завършване на програмата, а 33% от тях продължават своето кариерно развитие в компанията.

      

    17-тата Лятна стажантска програма затвърди стремежа на VIVACOM да подкрепя талантливите младежи в България, въпреки извънредната обстановка свързана с COVID-19. Подготовката на програмата стартира през месец март, а стажантите прекрачиха прага на VIVACOM в началото на юли. В нея взеха участие 60 стажанти от 18 дирекции в компанията. С помощта и напътствията на своите ментори младежите направиха първите си крачки в кариерното развитие и натрупаха ценен опит и умения, които ще са им от полза в бъдещото развитие.

      

    Всички участници имаха възможност да се включат в редица интересни онлайн събития и обучения, свързани с корпоративна култура, бизнес етикет, презентационни и комуникационни умения. По време на виртуалната церемония по закриване на стажантската програма, награди получиха победителите във всички състезания и инициативи, организирани през лятото.

      

    Като част от приобщаването към ценностите и социално-отговорната политика на VIVACOM стажантите се включиха в доброволческа акция посветена на стимулирането на популацията на пчелите. По време на инициативата младите таланти засадиха близо 4500 цветя в Южния парк в гр. София, в обособения от тях цветен кът „BEEhappy”.

    За пръв път в своята 17-годишна история, програмата се проведе в дигитална среда, поради непредвидените обстоятелства свързани с разпространението на COVID-19. Стажантска програма бързо се адаптиракъм динамичните промени и прехвърли успешните си практики във виртуалното пространство. Посредством технологиите, участниците останаха свързани помежду си, натрупаха ценни знания и развиха професионалните си умения, доказвайки, че разстоянието не е пречка за развитие и успех.

     

    24.11.2020
  • Стажантите на VIVACOM взеха участие в доброволческа акция, посветена на пчелите

    В цветния кът „BEEhappy” бяха засадени близо 4500 цветя

    11.09.2020 г. гр. София  За поредна година се проведе доброволческа инициатива на Лятната стажантска програма на VIVACOM. Над 50 участника в програма се включиха в специална доброволческа акция, посветена на пчелите и стимулирането на тяхната популация.Инициативата е продължение на социално отговорната политика на компанията за подпомагане на обществото и във времена на социална дистанция.

     

    Тази година акцията се проведе близо до езерото в Южен парк в град София, с подкрепата и съдействието на Дирекция "Зелена система" към Столична община и Българска фондация Биоразнообразие.

     

    Стажантите облагородиха 4 карета с обща площ 50 кв. м. като в тях засадиха любимите и така необходими на пчелите цветя, за да стимулират тяхната популация. Цветният кът самите те кръстиха „BEEhappy“ и в него засадиха 1200 теменужки, 1200 минзухара, и над 2000 парички.

     

    По време на акцията, младежите научиха важни и интересни факти, както за живота на пчелите и влиянието им върху нашия живот, така и за цветята. А красивият цветен кът е в ползa не само на пчелите, но и на всички посетители на парка, защото внася ведро и цветно настроение със своята пъстрота.

     

    Тази година се провежда 17-тото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM. Програмата цели да привлече млади и способни хора, да им помогне да натрупат практически професионален опит и да ги приобщи към корпоративната среда. Една от инициативите по време на стажа е и доброволческата акция, част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията. Тя има за цел да помогне на младежите да придобият и чувство за отговорност към обществото и желание да допринасят лично за реализирането на значими каузи.

     

    В Лятната стажантска програма на VIVACOM тази година се обучават над 60 стажанти от почти всички дирекции на компанията.Всеки от тях има индивидуален ментор, който го въвежда и подпомага в реалната работна среда. В продължение на три месеца стажантите придобиват практически умения в избраната от тях сфера, получават различни професионални обучения, а след края на програмата голяма част от тях имат възможност да продължат своето развитие в компанията.

    11.09.2020
  • Започна 17-тото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM

    През следващите 3 месеца над 60 стажанти в 18 дирекции на компанията ще трупат професионален опит и практически умения.

    02.07.2020 г. гр. София Първата група от участниците в лятната стажантска програма на VIVACOM постави началото на своето кариерно развитие. През следващите 3 месеца над 60 стажанти в 18 дирекции на компанията ще трупат професионален опит и практически умения. Успешно завършилите програмата ще получат препоръки и сертификати, които да им послужат за в бъдеще, а на голяма част от тях ще бъде предоставена и възможност за постоянна позиция в компанията.

     

    Стажантите традиционно ще преминат през обучения по корпоративна култура и бизнес етикет в компанията, презентационни и комуникационни умения, както и ще вземат участие в една от социално-отговорните инициативи на VIVACOM. По време на стажа си всеки участник има и индивидуално назначен ментор, който го подкрепя и напътства в професионалното му развитие.

      

    Това е 17-тото поредно издание на инициативата, а наложената социална изолациядоведе до промени в начина на подбор на участниците и за пръв път тази годинаинтервютата с кандидатите се проведоха онлайн през платформата ZOOM. Въпреки липсата на физически контакт, интересът на бъдещите стажанти остана висок, а големият плюс беше, че в домашни условия студентите са значително по-спокойни и откровени за своите цели и очаквания от програмата.

      

    Лятната стажантска програма на VIVACOM цели да открие мотивирани и амбициозни младежи, които търсят професионално развитие у нас, като им предлага да разгърнат потенциала си, чрез работа по реални проекти в най-големия телеком в Българияпо общи приходи. Сред бонусите за участниците освен придобитите умения и опит са: възможност да работят на трудов договор с конкурентно заплащане, социални придобивки и участие в различни забавни инициативи, организирани специално за тях.

      

    През годините програмата се наложи като изключително успешна и предпочитана от младежите. Едно от доказателствата за това са множеството специалисти, които започват своя кариерен път в компанията след приключването й, а впоследствие достигат до най-различни експертни и мениджърски позиции, а другото са признанията и наградите, които компанията получава за нея. За изминалата 2019 г. Лятната стажантска програма на VIVACOM спечели второ място на Годишните награди за отговорен бизнес 2019 г. в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ и трето място за Employer Branding проект на наградите Employer Branding Awards 2020.

    02.07.2020
  • VIVACOM отвoри врати за студенти от Стопански факултет на Софийски университет

    Младежите успяха да се потопят в корпоративния свят и култура на 140 годишната компания.

    На 17.12.2019 г. VIVACOM отвори врати за 25 студенти от специалност Стопанско управление. Младежите успяха да се потопят в корпоративния свят и култура на 140 годишната компания.  Те научиха каква е ролята на човека в екипа и как се стига до успеха на бранда VIVACOM.

       

    Любомир Малоселски, старши мениджър Продукти и услуги, им разказа за процеса на създаване на нова услуги и как една идея може да се превърне в реалност.  Силвия Илиева, старши мениджър Човешки ресурси, им разказа за предимствата на стажантската програма и какви са възможностите за професионална реализация в компанията.

     

    Пожелаваме успех на всички вдъхновени студенти!

    20.12.2019
  • 45% от летните стажанти на VIVACOM продължават кариерното си развитие в компанията

    Официално беше обявен финалът на 16-тата Лятна стажантска програма на VIVACOM

    Официално беше обявен финалът на 16-тата Лятна стажантска програма на VIVACOM, която тази година протече под надслов “VIVAGAME: Открий своето място“. На официална церемония, стажантите получиха сертификати за успешно завършване на програмата. Награди получиха и победителите във всички стажантски състезания и инициативи, организирани от VIVACOM през лятото.

     

    16-тата Лятна стажантска програма VIVAGAME потвърждава стремежа на телекома да подкрепя младите хора в България. Проектът тази година е сред най-успешните в историята на стажантската програма. 45% от младите таланти продължават кариерното си развитие в компанията.

     

    Програмата стартира през м. юни 2019 г. и в нея взеха участие 67 стажанти. Всеки, от VIVAGAME играчите, имаше индивидуален ментор, който да го напътства в професионалното му развитие. Участниците имаха възможност да стартират първите си крачки в кариерата. Взеха участие в различни обучения и инициативи специфични за телеком сферата. Голяма част от тях успяха да се включат и в обучение организирано съвместно с Алианс за младежта (All4YOUth), както и в специално събитие, на което имаха възможност да разработят казус на тема „Каква услуга/ продукт трябва да предлага VIVACOM след 5 г.?“.

     

    Стажантите станаха част и от социално-отговорната политика на компанията, като тази година почистиха и пребоядисаха три детски площадки в гр. София. Доброволческата инициатива е част от приобщаването на младите хора към ценностите на VIVACOM.

    25.10.2019
  • Стажантите на VIVACOM взеха участие в доброволческа акция, посветена на децата

    Стажантите освежиха три детски площадки - „Джунгла“, „Хълмчето“ и тази на улица „Земен“ №3 и прилежащите към тях общи части.

    Над 60 младежи от Лятната стажантска програма на VIVACOM взеха участие в специална доброволческа акция, целяща да подобри условията за отдих и игри на децата. Тя се проведе в град София, в района на община „Оборище“, с помощта и съдействието на общината.

      

    Стажантите освежиха три детски площадки -  „Джунгла“, „Хълмчето“ и тази на улица „Земен“ №3 и прилежащите към тях общи части. Те почистиха и пребоядисаха съоръженията за игра, оградите и пейките.

     

    За 16-та поредна година, VIVACOM провежда лятна стажантска програма, която има за цел да привлече, развие и приобщи младите хора към корпоративната среда. Една от инициативите на тази програма е и доброволческата акция, част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията. Така освен с практически професионален опит, който трупат, студентите придобиват чувство за отговорност към обществото и желание да допринасят лично за реализирането на значими каузи.

     

    Тази година стажантската програма протича под мотото „VIVAGAME Открий своето място!“. В нея се обучават близо 70 стажанти от почти всички дирекции на компанията, в продължение на три месеца. Всеки от тях има индивидуален ментор, който го въвежда и подпомага в реалната работна среда. Стажантите придобиват практически умения в избраната от тях сфера, получават различни професионални обучения, а след края на програмата над 40% от тях имат възможност да продължат своето развитие в компанията.

    21.08.2019
  • Повече от 70 младежи ще трупат практически опит в лятната стажантска програма на VIVACOM

    Първата група от 22 студенти започна своето кариерно развитие с лятната стажантска програма на VIVACOM.

    18.06.2019  Първата група от 22 студенти започна своето кариерно развитие с лятната стажантска програма на VIVACOM. През следващите 3 месеца общо 70 младежи ще придобият професионален опит и практически умения благодарение на участието си в 16-тото поредно издание на инициативата. Тази година тя се провежда под мотото „VIVAGAME Открий своето място!“ и ще даде възможност на голяма част от тях да получат постоянна позиция в компанията след края ѝ.

     

    Още в първият си работен ден, стажантите преминаха през две обучения. Едното  цели да ги запознае с корпоративната култура и етикет на компанията, а второто да надгради и доразвие уменията им за водене на комуникация. До края на стажа си, освен че ще работят по реални проекти, те ще преминат и през много други инициативи, които да обогатят знанията и професионалните им умения.

     

    Целта на стажантската програма е да открие млади и мотивирани хора, които търсят своето професионално развитие в България и да им покаже, че то е възможно. Програмата е изключително успешна, като доказателство за това са множеството специалисти, които започват своя кариерен път именно след приключването й, а впоследствие достигат до най-различни експертни и мениджърски позиции.

    18.06.2019
Open cookie bot settings
към контакти