Новини

50 стажанти на VIVACOM отключиха още една вратаX

17.06.2016

Лятната стажантска програма „VIVAROOMS Ключът е в теб“ е в разгара си. 50 стажанти вече заеха работните места в различни отдели на компанията  в търсене на професионална реализация. Младите попълнения бяха посрещнати от своите ментори в градовете Бургас, Варна, Велико Търново, Ловеч, Монтана, Русе и София. Те отключиха вратата към успеха, като преминаха обучение по бизнес етикет и комуникация, което ги подготви за корпоративната среда. За всички стажанти през това лято са предвидени също обучения по презентационни умения, електробезопасност и участие в една от социално отговорните инициативи на компанията.

 

Програмата традиционно дава възможност на избраните младежи да придобият практически знания и умения чрез участие в реални проекти на компанията и подкрепа от своите ментори. По време на своя стаж студентите вземат участие в множество инициативи, които целят да им помогнат да навлязат успешно в корпоративната сфера на телекомуникациите.

  

Пожелаваме успех на всички стажанти и благодарим за всеотдайността на техните ментори!

Търсене на новини
  • Половината от участниците в 20-ото издание на Лятната стажантска програма на Vivacom остават на работа в компанията

    В края на юбилейното издание на Лятната стажантска програмата на Vivacom 25 стажанти започват постоянна работа в компанията и продължават развитието си на пълен или половин работен ден.

    20 октомври 2023 г., гр. София.  В края на юбилейното издание на Лятната стажантска програмата на Vivacom 25 стажанти започват постоянна работа в компанията и продължават развитието си на пълен или половин работен ден. Те стават част от различни ключови отдели в компанията, сред които „Продукти и услуги“, „Информационни технологии“, „Оперативно управление на мрежата“, „Фиксиран достъп“ и други. В 20-ото издание на програмата тази година Vivacom получи близо 1000 кандидатури за стаж, с над 200 повече спрямо 2022 г.

     

    „Щастлива съм, че приключваме юбилейното 20-о издание на Лятната ни стажантска програма със страхотни резултати. В продължение на три месеца от лятото 51 талантливи и мотивирани млади хора се запознаха с компанията и натрупаха ценен практически опит в света на телекомуникациите. Със тях неуморно работиха 50 ментори – водещи експерти в компанията, като 17 от тях влязоха в ролята на ментори за първи път. Стажантите преминаха и през различни специализирани обучения и интересни инициативи, включително „Въведение в историята и културата на Vivacom“, „Бизнес етикет и комуникация“, обучение за GDPR, ИТ приложения и много други. Стажантите се включиха и в традиционната доброволческа инициатива, в която тази година допринесоха за реновирането и освежаването на амфитеатъра в парка „Ротонда“  и почистването на централен парк „Кестените“ в гр. Банкя“, коментира Малина Чавдарова, директор Човешки ресурси във Vivacom.

     

    Лятната стажантска програма на Vivacom e най-дългогодишната програма на компанията за развитие на млади таланти. До сега над 1600 стажанти са преминали успешно през нея, а всяка година над 40% от младежите удължават периода си на стажуване или започват постоянна работа във Vivacom. Над 80 служители, които са започнали като стажанти в компанията, днес са на мениджърски и старши експертни позиции, а 20% от всички останали на работа след стажа си, са поели и ролята на ментори на новите стажанти.

     

    „Тази година наградихме Лятната стажантска програма с две допълнителни инициативи, които бяха много високо оценени от нашите стажанти. Благодарение на 360-градусовата ротация дадохме възможност на младежите да опознаят работата във всички ключови отдели в компанията, а по време на личната среща с главния изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев те споделиха впечатленията си от компанията и получиха ценни съвети за бъдещото си развитие. И двете инициативи се възприеха с ентусиазъм от стажантите и бяха високо оценени от тях. Със сигурност продължаваме с тях и в следващото издание на Лятната ни стажантска програма“, допълни Малина Чавдарова, директор Човешки ресурси във Vivacom.

    20.10.2023
  • Vivacom посреща 50 стажанти в юбилейното издание на Лятната си стажантска програма

    В рамките на 3 месеца талантливите и мотивирани млади хора ще се запознаят с корпоративния свят, трупайки практически умения и опит за телеком бизнеса

    16 юни 2023 г., София. Първата група от 24 стажанти стартираха своя път в юбилейното 20-о издание на Лятната стажантска програма на Vivacom. През следващите 3 месеца общо 50 стажанти ще трупат практически умения и опит за телеком бизнеса от своите ментори, които са експерти в своята област.

     

    В юбилейното издание на програмата кандидатстваха близо 1000 млади хора в редица ключови дирекции в компанията, като тази година най-голям интерес имаше за стажантските позиции, свързани с програмиране.

     

    „Лятната стажантска програма на Vivacom e най-дългогодишната програма на компанията за развитие на млади таланти. Много сме щастливи от огромния интерес и от високата ефективност в същото време - всяка година над 40% от стажантите удължават периода си на стажуване или започват постоянна работа при нас. Над 80 служители, които са започнали като стажанти в компанията през годините, днес са на мениджърски и старши експертни позиции, а 20% от всички останали на работа след стажа си, са поели и ролята на ментори на новите стажанти. За нас това е ясно потвърждение, че за младите хора Vivacom е отличен старт и страхотна възможност за работа и професионално развитие. Динамичната атмосфера на работа, висококачествените продукти и услуги, непрекъснатите иновации, които движат напред целия телеком сектор в България, както и силният екип от професионалисти, са огромна притегателна сила за тях, което ни радва изключително много“, споделя Малина Чавдарова, директор „Човешки ресурси" във Vivacom.

     

    Още в първия си ден стажантите преминаха въвеждащо обучение в три области: „Въведение в историята и културата на компанията“, „Обучение по GDPR“ и „Обучение по Бизнес етикет и комуникация“, които ще бъдат надградени по време на стажа с допълнителни специализирани обучения и интересни инициативи.

     

    За първи път тази година стажантите ще имат и възможността да опознаят компанията отблизо чрез 360-градусовата ротация, благодарение на която ще могат да стажуват и в други отдели, освен в тези, в които са наети.

     

    16.06.2023
  • Стартира лятната стажантска програма на Vivacom за 2022 г.

    Над 50 студента ще имат възможност да подпишат тримесечен трудов договор и ще получат възможност да продължават кариерата си в компанията

    29.03.2022 г., София – За деветнадесета поредна година лятната стажантска програма на Vivacom дава възможност за старт в кариерата на студенти от цяла България. Всяка година десетки кандидати могат да се възползват от шанса за платен тримесечен стаж на трудов договор с конкурентно възнаграждение и пълен пакет социални придобивки в корпоративната среда на телекома.

     

    Над 50 позиции в ключови професионални екипи ще бъдат отворени за желаещите да се докоснат до иновативната, високотехнологична и динамична среда на Vivacom. За част от работните места има възможност за хибриден режим – работа от офиса и от вкъщи. Предвиждат се специфични обучения за въвеждане в корпоративния свят, разработване и участие в реални проекти с индивидуален ментор, много инициативи, състезания и забавления. Всяка година над 40 % от стажантите откриват своето място и продължават кариерното си развитие в компанията.

     

    Желаещите да участват в Лятната стажантска програма на Vivacom за 2022 г. ще бъдат разпределени по позиции в съответствие с техния интерес, предпочитания и образование. Кандидатите могат да изпратят CV и мотивационно писмо до 15 май 2022 г. на Лятна стажантска програма 2022

     

    29.03.2022
  • Лятна стажантска програма 2021 г.

    Стартира XVIII- та Лятна стажантска програма на VIVACOM и те каним да вземеш участие в нея!

    Стартира XVIII- та Лятна стажантска програма на VIVACOM и те каним да вземеш участие в нея! Ако си студент с високи цели, планираш да прекараш лятото в корпоративна среда и искаш да се учиш от телеком професионалисти, нашите предложения са точно за теб!  Лятото идва и е време за промяна!

     

    Предвидили сме интересни бизнес проекти, индивидуален ментор за всеки стажант, състезания, обучения и разбира се забавления! Всичко това ще се случи, като подпишем три месечен трудов договор с конкурентно възнаграждение, пълен пакет социални придобивки и възможност да станеш част от семейството на VIVACOM.

     

    И не на последно място Лятната стажантска програма е доказано първо кариерно стъпало на много успешни експерти и мениджъри. Не чакай, а действай - над 45% от всички стажанти продължават пътя си в компанията! Стани един от нас!

      

    Виж нашите предложения и не се колебай да се включиш в Лятната стажантска програма на VIVACOM, изпрати CV и мотивационно писмо до 30 април 2021 г. тук

      

    Ще се радваме да се запознаем  с теб!

    23.03.2021
  • Успешно завърши 17-тото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM

    33% от стажантите продължават кариерното си развитие в компанията

    24.11.2020 г. гр. София Официално беше поставен финалът на 17-тото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM.Всички стажанти получиха сертификати за успешното завършване на програмата, а 33% от тях продължават своето кариерно развитие в компанията.

      

    17-тата Лятна стажантска програма затвърди стремежа на VIVACOM да подкрепя талантливите младежи в България, въпреки извънредната обстановка свързана с COVID-19. Подготовката на програмата стартира през месец март, а стажантите прекрачиха прага на VIVACOM в началото на юли. В нея взеха участие 60 стажанти от 18 дирекции в компанията. С помощта и напътствията на своите ментори младежите направиха първите си крачки в кариерното развитие и натрупаха ценен опит и умения, които ще са им от полза в бъдещото развитие.

      

    Всички участници имаха възможност да се включат в редица интересни онлайн събития и обучения, свързани с корпоративна култура, бизнес етикет, презентационни и комуникационни умения. По време на виртуалната церемония по закриване на стажантската програма, награди получиха победителите във всички състезания и инициативи, организирани през лятото.

      

    Като част от приобщаването към ценностите и социално-отговорната политика на VIVACOM стажантите се включиха в доброволческа акция посветена на стимулирането на популацията на пчелите. По време на инициативата младите таланти засадиха близо 4500 цветя в Южния парк в гр. София, в обособения от тях цветен кът „BEEhappy”.

    За пръв път в своята 17-годишна история, програмата се проведе в дигитална среда, поради непредвидените обстоятелства свързани с разпространението на COVID-19. Стажантска програма бързо се адаптиракъм динамичните промени и прехвърли успешните си практики във виртуалното пространство. Посредством технологиите, участниците останаха свързани помежду си, натрупаха ценни знания и развиха професионалните си умения, доказвайки, че разстоянието не е пречка за развитие и успех.

     

    24.11.2020
  • Стажантите на VIVACOM взеха участие в доброволческа акция, посветена на пчелите

    В цветния кът „BEEhappy” бяха засадени близо 4500 цветя

    11.09.2020 г. гр. София  За поредна година се проведе доброволческа инициатива на Лятната стажантска програма на VIVACOM. Над 50 участника в програма се включиха в специална доброволческа акция, посветена на пчелите и стимулирането на тяхната популация.Инициативата е продължение на социално отговорната политика на компанията за подпомагане на обществото и във времена на социална дистанция.

     

    Тази година акцията се проведе близо до езерото в Южен парк в град София, с подкрепата и съдействието на Дирекция "Зелена система" към Столична община и Българска фондация Биоразнообразие.

     

    Стажантите облагородиха 4 карета с обща площ 50 кв. м. като в тях засадиха любимите и така необходими на пчелите цветя, за да стимулират тяхната популация. Цветният кът самите те кръстиха „BEEhappy“ и в него засадиха 1200 теменужки, 1200 минзухара, и над 2000 парички.

     

    По време на акцията, младежите научиха важни и интересни факти, както за живота на пчелите и влиянието им върху нашия живот, така и за цветята. А красивият цветен кът е в ползa не само на пчелите, но и на всички посетители на парка, защото внася ведро и цветно настроение със своята пъстрота.

     

    Тази година се провежда 17-тото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM. Програмата цели да привлече млади и способни хора, да им помогне да натрупат практически професионален опит и да ги приобщи към корпоративната среда. Една от инициативите по време на стажа е и доброволческата акция, част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията. Тя има за цел да помогне на младежите да придобият и чувство за отговорност към обществото и желание да допринасят лично за реализирането на значими каузи.

     

    В Лятната стажантска програма на VIVACOM тази година се обучават над 60 стажанти от почти всички дирекции на компанията.Всеки от тях има индивидуален ментор, който го въвежда и подпомага в реалната работна среда. В продължение на три месеца стажантите придобиват практически умения в избраната от тях сфера, получават различни професионални обучения, а след края на програмата голяма част от тях имат възможност да продължат своето развитие в компанията.

    11.09.2020
  • Започна 17-тото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM

    През следващите 3 месеца над 60 стажанти в 18 дирекции на компанията ще трупат професионален опит и практически умения.

    02.07.2020 г. гр. София Първата група от участниците в лятната стажантска програма на VIVACOM постави началото на своето кариерно развитие. През следващите 3 месеца над 60 стажанти в 18 дирекции на компанията ще трупат професионален опит и практически умения. Успешно завършилите програмата ще получат препоръки и сертификати, които да им послужат за в бъдеще, а на голяма част от тях ще бъде предоставена и възможност за постоянна позиция в компанията.

     

    Стажантите традиционно ще преминат през обучения по корпоративна култура и бизнес етикет в компанията, презентационни и комуникационни умения, както и ще вземат участие в една от социално-отговорните инициативи на VIVACOM. По време на стажа си всеки участник има и индивидуално назначен ментор, който го подкрепя и напътства в професионалното му развитие.

      

    Това е 17-тото поредно издание на инициативата, а наложената социална изолациядоведе до промени в начина на подбор на участниците и за пръв път тази годинаинтервютата с кандидатите се проведоха онлайн през платформата ZOOM. Въпреки липсата на физически контакт, интересът на бъдещите стажанти остана висок, а големият плюс беше, че в домашни условия студентите са значително по-спокойни и откровени за своите цели и очаквания от програмата.

      

    Лятната стажантска програма на VIVACOM цели да открие мотивирани и амбициозни младежи, които търсят професионално развитие у нас, като им предлага да разгърнат потенциала си, чрез работа по реални проекти в най-големия телеком в Българияпо общи приходи. Сред бонусите за участниците освен придобитите умения и опит са: възможност да работят на трудов договор с конкурентно заплащане, социални придобивки и участие в различни забавни инициативи, организирани специално за тях.

      

    През годините програмата се наложи като изключително успешна и предпочитана от младежите. Едно от доказателствата за това са множеството специалисти, които започват своя кариерен път в компанията след приключването й, а впоследствие достигат до най-различни експертни и мениджърски позиции, а другото са признанията и наградите, които компанията получава за нея. За изминалата 2019 г. Лятната стажантска програма на VIVACOM спечели второ място на Годишните награди за отговорен бизнес 2019 г. в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ и трето място за Employer Branding проект на наградите Employer Branding Awards 2020.

    02.07.2020
  • VIVACOM отвoри врати за студенти от Стопански факултет на Софийски университет

    Младежите успяха да се потопят в корпоративния свят и култура на 140 годишната компания.

    На 17.12.2019 г. VIVACOM отвори врати за 25 студенти от специалност Стопанско управление. Младежите успяха да се потопят в корпоративния свят и култура на 140 годишната компания.  Те научиха каква е ролята на човека в екипа и как се стига до успеха на бранда VIVACOM.

       

    Любомир Малоселски, старши мениджър Продукти и услуги, им разказа за процеса на създаване на нова услуги и как една идея може да се превърне в реалност.  Силвия Илиева, старши мениджър Човешки ресурси, им разказа за предимствата на стажантската програма и какви са възможностите за професионална реализация в компанията.

     

    Пожелаваме успех на всички вдъхновени студенти!

    20.12.2019
  • 45% от летните стажанти на VIVACOM продължават кариерното си развитие в компанията

    Официално беше обявен финалът на 16-тата Лятна стажантска програма на VIVACOM

    Официално беше обявен финалът на 16-тата Лятна стажантска програма на VIVACOM, която тази година протече под надслов “VIVAGAME: Открий своето място“. На официална церемония, стажантите получиха сертификати за успешно завършване на програмата. Награди получиха и победителите във всички стажантски състезания и инициативи, организирани от VIVACOM през лятото.

     

    16-тата Лятна стажантска програма VIVAGAME потвърждава стремежа на телекома да подкрепя младите хора в България. Проектът тази година е сред най-успешните в историята на стажантската програма. 45% от младите таланти продължават кариерното си развитие в компанията.

     

    Програмата стартира през м. юни 2019 г. и в нея взеха участие 67 стажанти. Всеки, от VIVAGAME играчите, имаше индивидуален ментор, който да го напътства в професионалното му развитие. Участниците имаха възможност да стартират първите си крачки в кариерата. Взеха участие в различни обучения и инициативи специфични за телеком сферата. Голяма част от тях успяха да се включат и в обучение организирано съвместно с Алианс за младежта (All4YOUth), както и в специално събитие, на което имаха възможност да разработят казус на тема „Каква услуга/ продукт трябва да предлага VIVACOM след 5 г.?“.

     

    Стажантите станаха част и от социално-отговорната политика на компанията, като тази година почистиха и пребоядисаха три детски площадки в гр. София. Доброволческата инициатива е част от приобщаването на младите хора към ценностите на VIVACOM.

    25.10.2019
  • Стажантите на VIVACOM взеха участие в доброволческа акция, посветена на децата

    Стажантите освежиха три детски площадки - „Джунгла“, „Хълмчето“ и тази на улица „Земен“ №3 и прилежащите към тях общи части.

    Над 60 младежи от Лятната стажантска програма на VIVACOM взеха участие в специална доброволческа акция, целяща да подобри условията за отдих и игри на децата. Тя се проведе в град София, в района на община „Оборище“, с помощта и съдействието на общината.

      

    Стажантите освежиха три детски площадки -  „Джунгла“, „Хълмчето“ и тази на улица „Земен“ №3 и прилежащите към тях общи части. Те почистиха и пребоядисаха съоръженията за игра, оградите и пейките.

     

    За 16-та поредна година, VIVACOM провежда лятна стажантска програма, която има за цел да привлече, развие и приобщи младите хора към корпоративната среда. Една от инициативите на тази програма е и доброволческата акция, част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията. Така освен с практически професионален опит, който трупат, студентите придобиват чувство за отговорност към обществото и желание да допринасят лично за реализирането на значими каузи.

     

    Тази година стажантската програма протича под мотото „VIVAGAME Открий своето място!“. В нея се обучават близо 70 стажанти от почти всички дирекции на компанията, в продължение на три месеца. Всеки от тях има индивидуален ментор, който го въвежда и подпомага в реалната работна среда. Стажантите придобиват практически умения в избраната от тях сфера, получават различни професионални обучения, а след края на програмата над 40% от тях имат възможност да продължат своето развитие в компанията.

    21.08.2019
  • Повече от 70 младежи ще трупат практически опит в лятната стажантска програма на VIVACOM

    Първата група от 22 студенти започна своето кариерно развитие с лятната стажантска програма на VIVACOM.

    18.06.2019  Първата група от 22 студенти започна своето кариерно развитие с лятната стажантска програма на VIVACOM. През следващите 3 месеца общо 70 младежи ще придобият професионален опит и практически умения благодарение на участието си в 16-тото поредно издание на инициативата. Тази година тя се провежда под мотото „VIVAGAME Открий своето място!“ и ще даде възможност на голяма част от тях да получат постоянна позиция в компанията след края ѝ.

     

    Още в първият си работен ден, стажантите преминаха през две обучения. Едното  цели да ги запознае с корпоративната култура и етикет на компанията, а второто да надгради и доразвие уменията им за водене на комуникация. До края на стажа си, освен че ще работят по реални проекти, те ще преминат и през много други инициативи, които да обогатят знанията и професионалните им умения.

     

    Целта на стажантската програма е да открие млади и мотивирани хора, които търсят своето професионално развитие в България и да им покаже, че то е възможно. Програмата е изключително успешна, като доказателство за това са множеството специалисти, които започват своя кариерен път именно след приключването й, а впоследствие достигат до най-различни експертни и мениджърски позиции.

    18.06.2019
  • Само още една седмица възможност за кандидатстване в Лятната стажантска програма на VIVACOM

    VIVACOM предлага платен тримесечен стаж на трудов договор

    22.04.2019 г., София. Само една седмица остава до края на срока за кандидатстване за Лятната стажантска програма на VIVACOM. Всички желаещи могат да изпратят CV и мотивационно писмо  на www.vivacom.bg/Кариери  до 30-ти април 2019 г.

      

    Лятната стажантска програма на VIVACOM предлага платен тримесечен стаж на трудов договор, както и пакет специални придобивки. Но най-ценното за бъдещите специалисти е практическият опит, който получават, работата по реални казуси от бизнеса и менторинга от експерти с опит в компанията. Всяка година близо 40% от стажантите продължават развитието си в телекома. И тази година обявените стажантски позиции са в почти всички отдели на компанията – Информационни технологии, Финанси, Право, Маркетинг, Човешки ресурси, Продажби и др.

      

    Перспективите за развитие в една от водещите компании в технологичния сектор у нас бяха представени пред студентите от Технически университет София и УНСС по време на кариерните форуми, проведени в тях. Студентите в УНСС се запознаха с успешни примери на служители на VIVACOM, започнали като стажанти в компанията и израснали до позиции като старши мениджър и директор. Тази година е 16-то поредно издание на програмата, което протича под надслов VIVAGAME Открий своето място!“.

    22.04.2019
Open cookie bot settings
към контакти